Sari la conținut

Suzuki V-Strom 1050 M4

Ruginel
 Share

Postări Recomandate

Acum 8 minute, Kristian a spus:

Mno,noutati?

Am terminat de instalat accesoriile. Am tras toate cablurile in tresa de protectie, prins cum trebuie totul. 

IMG_7809.thumb.jpeg.bfce291e6f6ec555e0b2d73142adc1ea.jpeg

IMG_7808.thumb.jpeg.b7787acc4919b58bb4fa17f467893738.jpeg

Acum astept sa imi vina un cleste de sertizat si niste pini de capat ca sa fac conexiunile cu Thunderbox. Teoretic astazi ar trebui sa ajunga. 

Daca tot sunt la capitolul motocicleta dezbracata, ma gandesc sa fac si schimbul de antigel, intrucat vasul de expansiune nu este accesibil daca nu dai rezervorul jos. Insa trebuie sa vad ce antigel e compatibil mai intai. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 108
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• Moderatori

Nu ma refeream la a iti permite sau nu,ci la faptul ca personal,nu vad rostul operatiei.La fel si la lichidul de frana.

Pe linga asta,the good book of motorcycle,stie mai bine decat noi.

Link spre comentariu

La ce tragedii am văzut la unele motoare, nu recomand nici la dușmani să schimbe lichidul de frână mai târziu de 24-30 luni. Cât despre antigel, prefer să n-am probleme cu pompa. Din ce am auzit, un antigel ok transfera căldura mai eficient, iar mobra mea dă o căldură de îmi fierb unghiile de la picioare. Anual schimb filtrul de aer, deci la două schimburi de filtru, bag un antigel și un lichid de frână și ambreiaj, că am văzut ce înseamnă "las' că mai merge un an" (2, 3, 4...).

In manualul de V-strom scrie clar: antigel și lichid frână la 2 ani.

Link spre comentariu

• Moderatori
Acum 50 minute, Lucian_M a spus:

La ce tragedii am văzut la unele motoare, nu recomand nici la dușmani să schimbe lichidul de frână mai târziu de 24-30 luni. Cât despre antigel, prefer să n-am probleme cu pompa. Din ce am auzit, un antigel ok transfera căldura mai eficient, iar mobra mea dă o căldură de îmi fierb unghiile de la picioare. Anual schimb filtrul de aer, deci la două schimburi de filtru, bag un antigel și un lichid de frână și ambreiaj, că am văzut ce înseamnă "las' că mai merge un an" (2, 3, 4...).

In manualul de V-strom scrie clar: antigel și lichid frână la 2 ani.

Deci cartea stie mai bine decat noi.

Mie cartea imi da antigel la 4 ani si lichidul de frana verificat cu tester si schimbat daca e cazul,dar nu mai tarziu de 4 ani.Eu am spus de cincinal ca reper maxim,adica in al 5-lea an il schimbi cel tarziu,no matter what.

Dar cum mobra lui @Ruginele 2024,peste 2 ani inseamna 2026,nu 2025.

Am vazut si eu tragedii,cum le spui tu,doar mi-am mancat 10 ani din viata intr-un service moto... :)

Link spre comentariu

Pentru cine nu vrea să schimbe lichidele, există soluții alternative: https://www.facebook.com/reel/1817145505761087?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

Nu știu cât de fezabile sunt, dar se poate incerca, sigur merge și la moto.

La 650 scrie la 2 ani antigelul, la miar tot la fel. Lichidul de frână la 2 ani pentru utilajele convenționale, gen Dot 4 și 5.1, că Dot 3 nu prea am mai văzut de mult... Na, zic și eu ce-am mai citit pe ici, pe colo, că la mașină am schimbat pompa ABS datorită faptului că fostul proprietar a mers cu apă sfințită din 2015 până în 2021, după care m-am preafericit eu, că îmi bloca două roți de ieșea fum din jantă (nu exagerez deloc, m-am panicat rău).

Link spre comentariu