ERU Postat Noiembrie 11 Autor Share Postat Noiembrie 11 1 oră în urmă, TRG a spus: Calitate sau nu, asta ramane de vazut. Ce nu inteleg eu este de ce producatorii japonezi nu integreaza in modelele din clasa medie niste chestii simple, gen saua incalzita (nu cred ca-i costa mai mult de 50 de euro sa bage in sa incalzirea) sau pilot automat. Pai daca Transalp, Tenere sau V-strom ar avea sa incalzita si pilot automat, CF Moto ar trebui sa scada serios preturile ca sa mai vanda ceva pe segmentul ala. Orice integreaza japonezii pot i ntegra si chinezii ca doar ei le fac, la preturi mult mai bune. Ba mai mult as spune ca, de obicei vezi la chiezi toate optiunile, chiar daca nu sunt nimerite,necesare sau "bine impletite", japonezi inca se lauda cu introducerea abs-ului pe moto. Mai mult, "producatorii consacrati" [in special japo] cu foarte putine exceptii scot anumite optionale cu adevarat folositoare [e.g. cruise control] care ar fi si foarte ieftin de implementat [un buton] ca sa te traga inspre "clasa mare" [sau mai mare] Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TRG Postat Noiembrie 11 Share Postat Noiembrie 11 20 minutes ago, ERU said: ca sa te traga inspre "clasa mare" [sau mai mare] Pot intelege strategia asta insa nu stiu cat mai merge pe termen lung. Noroc ca si chinezii au crescut semnificativ preturile. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ERU Postat Noiembrie 11 Autor Share Postat Noiembrie 11 Acum 10 minute, TRG a spus: Pot intelege strategia asta insa nu stiu cat mai merge pe termen lung. Noroc ca si chinezii au crescut semnificativ preturile. Cresterea preturilor vinde de la inflatie si nu e doar in domeniul moto. Avand in vedere cati bani s-au printat de la pandalie incoace, evident valoarea lor e in cadere libera. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
3.14 Postat Noiembrie 11 Share Postat Noiembrie 11 5 hours ago, TRG said: Calitate sau nu, asta ramane de vazut. Pai daca Transalp, Tenere sau V-strom ar avea sa incalzita si pilot automat, CF Moto ar trebui sa scada serios preturile Ce sa vezi ....nu au ...deci e ok Vis-a-vis de fiabilitate ....au aparut destui care au facut 20k - 30k dintr-o ''bucata'' ...fara bube , nici macar minore cu chinezariile astea noi . Ca au reviewuri platite / ne-platite , ramane sa discerni matale si sa aduni doar info care te intereseaza . Una peste alta .....intrarea lor , fortata pe aceste segmente , nu face decat sa dea un boost producatorilor consacrati Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian M. Postat Noiembrie 11 Share Postat Noiembrie 11 Acum 44 minute, 3.14 a spus: Ce sa vezi ....nu au ...deci e ok Vis-a-vis de fiabilitate ....au aparut destui care au facut 20k - 30k dintr-o ''bucata'' ...fara bube , nici macar minore cu chinezariile astea noi . Ca au reviewuri platite / ne-platite , ramane sa discerni matale si sa aduni doar info care te intereseaza . Una peste alta .....intrarea lor , fortata pe aceste segmente , nu face decat sa dea un boost producatorilor consacrati producatorii consacrati pare ca dorm. Anul asta la eicma, sunt vreo 5 modele in categoria adv de 300 400, rieju, voge, keeway, asa, din cap pe repede inainte. SI mai nou, si pe zona 700 apar. Intre timp, suzuki vine cu vechiul nou DRZ-i-au pus injectie si ce i nevoie sa respecte euro 5+ si cam atat. Nu tu treapta 6, desi mai toti proprietarii de DRZuri au cerut asta. BIne ca au pus moduri de putere , ca la 37 cai nu stiu ce faceai fara :)) Honda a scos noul Transalp, i-au pus ride by wire, si tot nema pilot. Si tot tubed, cand toti cer tubeless. Pare ca japo dorm. Si pare ca vin din urma chinezii grav. Ce acum 2 ani erau discutii, incep din 2025 sa fie fapte-apar efectiv modele chinezesti, competitie la japo, cel putin in segmentul adv. Ca s din china, ca fiabilitate, ca etc etc, daaaar, incep sa apara. Cred ca va arata tare interesant piata moto prin 2026 2027 in ritmul asta... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TRG Postat Noiembrie 11 Share Postat Noiembrie 11 2 hours ago, 3.14 said: Ca au reviewuri platite / ne-platite , ramane sa discerni matale Atat timp cat mobrele respective sunt puse la dispozitia "influeserilor" de catre importatori, am dubii cu privire la justetea reviewurilor. E valabil pentru orice marca. 2 hours ago, 3.14 said: intrarea lor , fortata pe aceste segmente , nu face decat sa dea un boost producatorilor consacrati Nu stiu ce boost le da insa, obiectiv vorbind, daca vrei o CF Moto astepti cateva luni in schimb Yamaha si Honda mai gasesti. Gasesti chiar si resturi de inventare din 2023. https://www.olx.ro/d/oferta/yamaha-tenere-700-tech-kamo-IDeMpmf.html https://www.olx.ro/d/oferta/honda-crf1100-africa-twin-dct23-noua-pret-promo-prin-est-bike-IDgjewG.html https://www.olx.ro/d/oferta/lichidare-motocicleta-honda-crf1100l-africa-twin-2023-rate-leasing-IDhMg0n.html 1 hour ago, Adrian M. said: Pare ca japo dorm Parerea mea este ca nu reusesc sa profileze cum trebuie cumparatorul de mobre din 2024, sau cel putin cumparatorul european si american. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ruginel Postat Noiembrie 12 Share Postat Noiembrie 12 La 11.11.2024 la 10:19, TRG a spus: Calitate sau nu, asta ramane de vazut. Ce nu inteleg eu este de ce producatorii japonezi nu integreaza in modelele din clasa medie niste chestii simple, gen saua incalzita (nu cred ca-i costa mai mult de 50 de euro sa bage in sa incalzirea) sau pilot automat. Pai daca Transalp, Tenere sau V-strom ar avea sa incalzita si pilot automat, CF Moto ar trebui sa scada serios preturile ca sa mai vanda ceva pe segmentul ala. V-Stromul (cel putin 1050) vine din fabrica cu cric central inclus, quickshifter bi-directional, cruise control, iar ca extraoptiuni poti sa iti adaugi mansoane incalzite si proiectoare. Eu nu mi-am luat proiectoarele si mansoanele incalzite din fabrica intrucat preturile erau mult prea mari pentru alternativele aftermarket (aftermarket iei cam la 1/3 din pret) Cred ca si V-Strom 800 este cam la fel din perspectiva dotarilor. Referitor la sa incalzita...ma gandeam sa imi fac asta la V-Stromul meu, intrucat un pad incalzit vad ca are un pret de pana in 100 de eur. Referitor la "cat costa sa puna producatorul" ...ei nu prea judeca cum judecam noi...se gandesc la sute de mii de unitati vandute si la ce implica asta in tot lantul de cercetare, design, teste etc. Return on investment (cum ar zice americanii) - sau profitul pe romaneste - mult prea mic sau inexistent per unitate vanduta. Din acelasi motiv pentru care Dacia Logan a avut butoanele de actionare ale geamurilor pe consola centrala si nu pe fetele portierelor. Aceeasi intrebare am pus-o unui inginer care lucra pentru Renault...cat costa un metru in plus de cablu? "Pai stai sa vezi...nu e doar cablu...ca dupa trebuie sa modificam matritele pentru consola centrala, apoi matritele pentru fetele usilor, iar asta in toate fabricile unde noi producem." Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TRG Postat Noiembrie 12 Share Postat Noiembrie 12 22 minutes ago, Ruginel said: Cred ca si V-Strom 800 este cam la fel din perspectiva dotarilor. V-strom 800 n-are ca optiuni nici pilot automat si nici sa incalzita. Nici Transalp n-are. Si nici Tenere. Astea-s din clasa medie. Tenere nu are optiunea tubeless si nici Transalp din cate stiu. Este adevarat ca Suzuki, Yamaha si Honda ofera toate optiunile pe modelele din clasa mare, insa acolo nu au concurenta chinezilor. Nu inca. Si vorbim de preturi de 14-15-16k. Eu vad clasa asta medie ca fiind urmatorul trend in domeniu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ERU Postat Noiembrie 12 Autor Share Postat Noiembrie 12 Una peste alta CFMoto 450MT est emotocicleta anului. De altfel faptul ca a fost un hit se confrima si prin faptul ca e sold out in tot universul cunoscut. Cred ca povestea se va repeta la anul cu 800MT-X, cu conditia sa aiba un pret bun. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TRG Postat Noiembrie 12 Share Postat Noiembrie 12 Si ca sa fie funny, KTM 390 Adventure R 2025 are cruise control si moduri de condus. Wtf ?! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dupre Postat Noiembrie 13 Share Postat Noiembrie 13 De ce e funny ca are cruise? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate