Sari la conținut

Legalitate instalare evacuare after-market

dadus33
 Share

Postări Recomandate

Buna, am un KLR la care treubuie sa-i schimb teava de evacuare (nu toba, aia ramane cea originala, doar teava de la motor la toba) dar OEM e scumpa... Am gasit semnificativ mai ieftin o varianta de inox, altfel identica cu cea OEM, cu review-uri bune pe la americani. Bineinteles, nu am gasit-o in Romania, in schimb am vazut ca au sucursala si in UK, de unde cu tot cu livrare si taxele de vama tot ies bine mai ieftin decat cu cea OEM, plus ca e calitate mai buna. Tot ce ma ingrijoreaza e partea legala... In UK unde vand au certificare BSAU, insa nu CE. Am incercat deja sa gasesc pe net daca e sau nu o problema lipsa CE, insa tot ce am gasit e referitor la niveluri de sunet pentru mufflers, ori la mine toba ramane cea originala, doar teava se schimba. Ce reglementari legale exista pentru asa ceva, sa stiu ca fac totul 100% legal?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Admin

Nu ai treaba, atâta timp cât toba finală rămâne cea originală.

Poate dacă ai fi avut catalizator și ai fi pus țevi goale.

Dar despre ce producător este vorba?

Pune un link.

Link spre comentariu

Galeria aia poti sa ti-o faci si din stalp de gard, nu se uita nici dreaqu la ea. Daca finala e stock n-ai probleme.

Decat sa cumpaeri de pe afara la cine stie ce pret mai bine te duci la orice atelier de tobe auto si-ti face una.

Link spre comentariu

12 hours ago, l.u.v said:

Nu ai treaba, atâta timp cât toba finală rămâne cea originală.

Poate dacă ai fi avut catalizator și ai fi pus țevi goale.

Dar despre ce producător este vorba?

Pune un link.

Despre asta: https://delkevic.co.uk/kawasaki-klr650a-87-07-klr650b-89-92-exhaust-down-pipes-headers-stainless-steel-HDR00ER
E un motor mai vechi al meu, nici vorba de catalizator.

12 hours ago, Speedy.K said:

Galeria aia poti sa ti-o faci si din stalp de gard, nu se uita nici dreaqu la ea. Daca finala e stock n-ai probleme.

Decat sa cumpaeri de pe afara la cine stie ce pret mai bine te duci la orice atelier de tobe auto si-ti face una.

Hmm, multumesc de sugestie, nu m-am gandit la asta pana acum. Ai idee pe unde se invart preturile? La una OEM, cea mai ieftina varianta pe care am gasit-o e 1100 RON. Pentru varianta Delkevic, cu tot cu vama si transport ar fi in jur de 700, + ca am avantajul ca e de inox nu de otel vopsit ca cel original care e ruginit in asa hal acum ca a crapat.

Link spre comentariu

Acum 51 minute, dadus33 a spus:

Despre asta: https://delkevic.co.uk/kawasaki-klr650a-87-07-klr650b-89-92-exhaust-down-pipes-headers-stainless-steel-HDR00ER

Hmm, multumesc de sugestie, nu m-am gandit la asta pana acum. Ai idee pe unde se invart preturile? La una OEM, cea mai ieftina varianta pe care am gasit-o e 1100 RON. Pentru varianta Delkevic, cu tot cu vama si transport ar fi in jur de 700, + ca am avantajul ca e de inox nu de otel vopsit ca cel original care e ruginit in asa hal acum ca a crapat.

eu zic sa o iei pe asta. e bolt on. simplu si sanatate! La pretul asta nu cred ca gasesti pe cineva sa-ti faca din Inox :)

Link spre comentariu

Acum 5 ore, dadus33 a spus:

N-m idee de preturi, cand am avut nevoie mi-am facut dintr-o teava chioara din Dedeman, pentru ca era simpla, avea un singur cot.

Si aia de la atelierele de evacuariauto ti-o fac din inox.

Link spre comentariu