Sari la conținut

Alegere turbojet

Lucian_M
 Share

Postări Recomandate

Salutăm!

Mi-am vândut turbojetul de 140 bar și mi-aș dori ceva mai puternic (pe lângă mașină, mai am ceva beton de curățat). Cel mai puternic agregat electric sub 1000 lei ar fi ăsta, cică motor cu inducție. Din specificații pare blană, are reviews foarte bune, dar m-ar interesa părerea cuiva care are unul identic sau măcar ceva similar.

https://vonroc.ro/aparat-de-spalat-cu-presiune-v25-2-pro

Ca și alternativă ar fi ăsta, preț un pic mai mic, putere redusă, dar oricum peste ce am avut.

https://vonroc.ro/aparat-spalat-presiune-2200w-170-bar

Nu mă dau banii afară din casă, aș prefera să fac altceva cu ei, însă din motive destul de serioase (nu-s deloc încântat de cum iese mașina la spălătorii cu fise, prefer să o fac eu cum știu, acasă), aș dori parcă ceva mai bunișor, cu care să pot spăla fără mult efort betonul, dar și un gard care urmează a fi vopsit (nu dau la perie nici bătut).

In concluzie: ce să fie? Ăla mic sau ăla mare? Există alte alternative? Să fie mai ok unul pe benzină? https://www.etorx.ro/produs/aparat-de-spalat-cu-presiune-pe-benzina-75-cp-royal-kraft-germania-18-mpa-212cc-bk78354/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwnPS-BhBxEiwAZjMF0jfBnvBt4BCFbnT1QX53uXnlNaabBLO-PE7MfJCYzYc8OJXtu09ejBoCr7AQAvD_BwE

Ca și comoditate, electricul câștigă. Ca și putere, parcă ăla pe benzină e mai de încredere. Gălăgia e in favoarea electricului, ăla pe benzină nu tace până nu-l opresc. Dacă nu-i curent, fac treabă cu cel pe benzină, celălalt stă de ornament (raaaaaar se ia curentul). Personal, inclin spre ăla cu inducție, pentru puterea sporită. Ar fi diferență de vreo 200 lei, nu-i un capăt de țară.

Deci: cum ați proceda? Sper să nu vadă soția postarea asta. 🫢

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 7 ore, Lucian_M a spus:

Salutăm!

Mi-am vândut turbojetul de 140 bar și mi-aș dori ceva mai puternic (pe lângă mașină, mai am ceva beton de curățat). Cel mai puternic agregat electric sub 1000 lei ar fi ăsta, cică motor cu inducție. Din specificații pare blană, are reviews foarte bune, dar m-ar interesa părerea cuiva care are unul identic sau măcar ceva similar.

https://vonroc.ro/aparat-de-spalat-cu-presiune-v25-2-pro

Ca și alternativă ar fi ăsta, preț un pic mai mic, putere redusă, dar oricum peste ce am avut.

https://vonroc.ro/aparat-spalat-presiune-2200w-170-bar

Nu mă dau banii afară din casă, aș prefera să fac altceva cu ei, însă din motive destul de serioase (nu-s deloc încântat de cum iese mașina la spălătorii cu fise, prefer să o fac eu cum știu, acasă), aș dori parcă ceva mai bunișor, cu care să pot spăla fără mult efort betonul, dar și un gard care urmează a fi vopsit (nu dau la perie nici bătut).

In concluzie: ce să fie? Ăla mic sau ăla mare? Există alte alternative? Să fie mai ok unul pe benzină? https://www.etorx.ro/produs/aparat-de-spalat-cu-presiune-pe-benzina-75-cp-royal-kraft-germania-18-mpa-212cc-bk78354/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwnPS-BhBxEiwAZjMF0jfBnvBt4BCFbnT1QX53uXnlNaabBLO-PE7MfJCYzYc8OJXtu09ejBoCr7AQAvD_BwE

Ca și comoditate, electricul câștigă. Ca și putere, parcă ăla pe benzină e mai de încredere. Gălăgia e in favoarea electricului, ăla pe benzină nu tace până nu-l opresc. Dacă nu-i curent, fac treabă cu cel pe benzină, celălalt stă de ornament (raaaaaar se ia curentul). Personal, inclin spre ăla cu inducție, pentru puterea sporită. Ar fi diferență de vreo 200 lei, nu-i un capăt de țară.

Deci: cum ați proceda? Sper să nu vadă soția postarea asta. 🫢

Despre Vonroc: atentie cu garantia, returul, furnizarea de piese si service autorizat, nu vad sa existe societatea comerciala inregistrata in Romania, deci orice problema o sa ai cu el pare ca totul se desfasoara prin firma dejoseza, deci s-ar putea sa trebuiasca sa trimiti scula in Olanda, sa astepti piese din Olanda si sa te certi cu ANPC-ul din Olanda in cazuri de litigiu comercial sau de garantie. Am vandut trei ani Makita si era o mare problema cu garantiile produselor cumparate de pe Emag, de ex, de la vanzatori inregistrati doar in tari precum Ungaria, Cehia, Polonia etc. Makita Romania nu avea nicio raspundere asupra garantiilor astora, toata discutia trebuia purtata cu firma din tara respectiva, costa 150 de euro sa trimiti un utilaj de 50 de kile la service acolo, daca aia o taraganau sau iti refuzau garantia ANPC ul romanesc nu avea nicio autoritate, existau modele comercializate doar in tara respectiva pt care nu gaseai accesorii sau piese decat pe piata aia, era nasol rau. 
Deci atentie la aspectele astea, incearca sa cumperi de la un vanzator care are macar un SRL inregistrat in Romania.

Inca ceva: sper ca stii ca presiunea aia de 195 de bari nu e presiunea de lucru. Presiunea reala e de 130 de bari. Valabil pentru orice aparat la care te uiti. Si nu-mi place la astia de la Vonroc ca nu o spun nicaieri pe pagina produsului. Ca sa o gasesc a trebuit sa ma uit in manualul utilajului, vezi screenshot mai jos.

IMG_1188.png

Editat de Speedy.K
Link spre comentariu

Acum 37 minute, Microbec a spus:

Cunosc brandul, dai tu diferența de preț? Pun eu 1000.

Acum 11 minute, Speedy.K a spus:

Inca ceva: sper ca stii ca presiunea aia de 195 de bari nu e presiunea de lucru. Presiunea reala e de 130 de bari. Valabil pentru orice aparat la care te uiti. Si nu-mi place la astia de la Vonroc ca nu o spun nicaieri pe pagina produsului. Ca sa o gasesc a trebuit sa ma uit in manualul utilajului, vezi screenshot mai jos.

Mă așteptam totuși să fie peste ce am avut (140 bar, chipurile).

Deci m-am dezumflat, referitor la garanție/service, mare lucru dacă nu-mi iau varianta pe benzină, măcar firmele sunt românești, am cu cine mă certa.

Link spre comentariu

Ca sa alegi corect trebuie sa te uiti la presiunea de lucru, nu la aia maxima. Pentru ca un utilaj la care presiunea maxima e de 195 presiunea de lucru poate fi 130, ca in cazul de mai sus, iar la alt utilaj la care presiunea maxima e de 185, cea de lucru poate fi 140. Presiunea maxima nu te intereseaza, n-are nicio treaba cu cat scoate el cand lucrezi cu el.

Ce ai avut pana acum?

Link spre comentariu

Ca sa stii ce presiune de lucru vrei trebuie intai sa stii ce presiune de lucru aveai la ala vechi. Nu era in niciun caz 140, daca ar fi fost nu simteai nevoia de unul mai puternic, 140 presiune de lucru e imens pt un tilaj de casa. La ala vechi al tau aveai, probabil presiune de lucru sub 100 bar. Dar trebuie verificat.

La bugetul de 1000 de lei nu cred sa existe pe piata utilaj peste 110 bar presiune de lucru reala. Poate vreo chinezarie dubioasa.

Acum 8 minute, Lucian_M a spus:

O jucărie de asta, decentă, aș fi vrut ceva mai ok.

IMG_20250302_122332.jpg

IMG_20250302_122342.jpg

Bun, avem un punct de plecare.

Produsul tau era, probabil, asta

https://www.emag.ro/aparat-de-spalat-cu-presiune-steinhaus-pro-hpc18q-1800-w-140bar-396l-h-furtun-5m-5949129008007/pd/D71MSWBBM/

Conform manual avea 100 bar presiune de lucru, vezi poza.

IMG_1189.thumb.png.d2d7db85b7f2b7e0de7d9adae84ff599.png

Deci, daca vrei ceva mai capabil, trebuie sa cauti peste 110-120 bar presiune de lucru.

Din experienta iti spun ca la marcile no-name presiunea de lucru e, de fapt, mai mica chiar decat o da chinezul in manual.

De la marcile de incredere nu exista scula peste 100 bar presiune de lucru la banii astia. Deci ori iti iei alta chinezarie, ori maresti bugetul.

Link spre comentariu

Da, ăla este, n-am mai pus link. Credeam că ajunge la presiunea maximă în funcție de presiunea apei de la robinet și voltaj (am transformatorul aproape).

Deci ar rămâne ăsta pe benzină, care teoretic are putere nominală de peste 150 bar? Știu că ar avea oleacă de nerv in ele, motosapa are același motor (ceainesium) și prestează peste așteptări.

Screenshot_2025-03-22-09-46-05-343_com.opera.browser.jpg

Link spre comentariu

Presiunea maxima a unui spalator este presiunea Pe care o suporta instalatia. N-am inteles niciodata de ce o dau toti in specificatii, nici aia de la Makita sau Stihl, cu care lucram, n-au reusit sa-mi dea un raspuns, nici macar Stihl Germania, care mi-au raspuns ceva de genul "suntem obligati sa o specificam pentru eventuale litigii (de parca ar putea vreodata cineva demonstra ca a bubuit utilajul din cauza ca ai bagat in el un sike cu 1 bar mai mult decat suporta el!!!). 

Eu am ajuns la concluzia ca toti profita de obligatia asta pe care o au ca sa prosteasca lumea in legatura cu presiunea de lucru. 

Link spre comentariu

Nu sună rău. Cunosc avantajele și dezavantajele lucrului cu utilaje pe combustibil lichid, până la urmă, dacă ăsta e inconvenientul, mi-l asum, mai cumpăr o drăcie pe benzină, o să împartă uleiul și benzina cu motosapa (adică aceeași sursă, oricum se schimbă uleiul foarte rar și e foarte ieftin). Benzină scot rapid de la moto, deci nu rămân în pană. Bonus: pot folosi apă de ploaie, ca să protejez fântâna.

Deznodământ: iau o drăcie pe benzină?

Eneos: zgomot mare face și drăcia electrică, nu-i deranjantă cea pe benzină, sunt obișnuit de la motosapă și motocoasă.

Editat de Lucian_M
Link spre comentariu

2 hours ago, Lucian_M said:

Cunosc brandul, dai tu diferența de preț? Pun eu 1000.

Eu ti-am dat o solutie onorabila, lucrurile de calitate costa. Deja @Speedy.K care a vandut chestii de casa si gradina multi ani, a explicat mult mai pe larg decat m-as fi chinuit eu sa o fac, la 1000 lei nu gasesti scule adevarate. E treaba ta daca vrei chinezarie care sa zica 1000bari presiune de lucru, succes, ia-o sanatos, nu ne cere noua confirmarea. Eu am Karcher de 20 ani si probabil o sa ma ingroape.

10 hours ago, Lucian_M said:

cu care să pot spăla fără mult efort betonul, dar și un gard care urmează a fi vopsit

Mai am un sfat pentru tine, si asta e tot gratuit.

Daca vrei sa revopsesti/zugravesti (interior, exterior, n-are importanta), procedura este: reparat fisuri (daca este cazul), slefuit (exista slefuitoare si la Lidl, daca nu ai buget pentru ceva serios), si abia apoi spalat, pe urma obligatoriu aplicat amorsa si vopsit (de cate ori simti nevoia). Daca doar intentionezi sa speli si sa aplici vopseaua vei avea surprize neplacute mai repede decat te astepti.

Editat de Microbec
Link spre comentariu

Acum 7 minute, ALEX-Guzzista a spus:

Sunt acu ceva reduceri pe Emag  la articolele de gradina.

Nu am studiat oferta lor,doar mi-a sarit in ochi.

Daca nu ai Genius ,da-mi PM si rezolvam.

Mulțumesc, studiez.

Acum 3 minute, Microbec a spus:

...

Nu caut ceva să țină pe vecie, banii îi bag in alte lucruri.

Cât despre chituit, șlefuit, e vorba despre un gard, nu despre opere de artă. Ceva să sară mizeria, mușchiul, n-am pretenții. Unde va fi cazul, orbital cu granulație 80 și baftă.

Chiar mă pricep la scule, am o colecție deloc mică, inclusiv mig cu CO2 și aparat de tăiere cu plasmă (ăla e de vânzare).

Ca idee, am întrebat despre turbojet, nu despre cum să pregătesc suprafețe de vopsit, hai să nu deraiem.

Link spre comentariu

Acum 1 oră, Lucian_M a spus:

Nu sună rău. Cunosc avantajele și dezavantajele lucrului cu utilaje pe combustibil lichid, până la urmă, dacă ăsta e inconvenientul, mi-l asum, mai cumpăr o drăcie pe benzină, o să împartă uleiul și benzina cu motosapa (adică aceeași sursă, oricum se schimbă uleiul foarte rar și e foarte ieftin). Benzină scot rapid de la moto, deci nu rămân în pană. Bonus: pot folosi apă de ploaie, ca să protejez fântâna.

Deznodământ: iau o drăcie pe benzină?

Eneos: zgomot mare face și drăcia electrică, nu-i deranjantă cea pe benzină, sunt obișnuit de la motosapă și motocoasă.

De curiozitate, ce motosapa ai?

Doar ca idee: si eu tre' sa-mi iau un jet si, cum imi trebuie doar pentru mobra si bicle si nu e urgent, o sa astept sa reapara la Lidl Parkside-ul ala mai mare care e pe la 90 bar de lucru si costa pe la 500 de lei. Macar la ala am siguranta garantiei.

Personal, daca ar fi sa imimiau ceva de peste 110 bar as lua un Stihl. Stiu calitatea, dar stiu si preturile, 2000-3000 de lei. Dar cunala chiar ca poti sa dormi linistit.

Link spre comentariu

Dacă rețin, Ruris 7000k... Foarte mișto agregatul, face o treabă impecabila in grădină, soția a dat nota 10 la lucrări.

Măi, îmi luam din toată inima un turbojet scump, dar nu renteaza pentru ce fac eu. Adică prefer de diferență să-mi iau ceva util, ceva gen o butelie de CO2 de 20 litri, mult mai utilă (unii știu de ce). Eventual încă un flex sau alte scule cu care chiar lucrez in mod curent. Discuție lungă și inutilă.

Link spre comentariu

Salutare , sint in aceiasi situatie , un pavaj de beton si un gard. Am vrut sa inchiriez in Bucuresti sau si mai bine sa chem pe cei ce fac asta pe bani , doar  de dragul  de ai vedea venind cu monstrul de un milion de bari si imi fac mie pavajul curat in no time.

Pe scurt , nu am gasit.

Aveti idei , experiente ?  ( Bucuresti )

Prefer aceasta cale intrucit e o operatiune ce o fac maxim o data la 2 ani, In rest am Bosch Aquatak si sal il folosesc de max 2 ori pe an la mobre si mobilier gradina.

Multumesc de sfaturi

Link spre comentariu

Acum 6 ore, Speedy.K a spus:

Parkside-ul ala mai mare care e pe la 90 bar de lucru

Am eu un parkkside, nu știu dacă fix cel de care zici, îl 3.14șă-n cwr Karcher-ul 2 pe care îl am din 2006!

Link spre comentariu

Sigur nu-i ăsta modelul, fără doar și poate. Variantele verzi sunt mai slabe, cele negre pentru boieri. 

Mâine cred că dau comandă de varianta pe benzină, îl luam pe cel electric de la vonroc, dar dacă e să am probleme cu el, am înțeles că e nasol rău cu garanția, deci am să prefer ceva de la o firmă românească.

Link spre comentariu

1 oră în urmă, ENEOS a spus:

Am eu un parkkside, nu știu dacă fix cel de care zici, îl 3.14șă-n cwr Karcher-ul 2 pe care îl am din 2006!

Acum 56 minute, Lucian_M a spus:

Sigur nu-i ăsta modelul, fără doar și poate. Variantele verzi sunt mai slabe, cele negre pentru boieri. 

Mâine cred că dau comandă de varianta pe benzină, îl luam pe cel electric de la vonroc, dar dacă e să am probleme cu el, am înțeles că e nasol rău cu garanția, deci am să prefer ceva de la o firmă românească.

Nu, asta e vreo 1500 de lei, parca. Nu dau atatia bani pe Parkside, totusi. La 2000 iau un Stihl cinstit pe la 110 bar.

1 oră în urmă, ENEOS a spus:

Sunt doua variante, in afara de ala Professional. Ala mic e prea slab pentru dat clisa jos de pe mobe sau bicle. Ala mai mare e suficient. Are un prieten, l-am testat, bate orice gasestinla pret similar sau un pic mai mare. Verific ce model e si revin.

Editat de Speedy.K
Link spre comentariu