Sari la conținut

INTALNIREA DE LA ARC


Dobrescu
 Share

Postări Recomandate

Mie mi-e greu sa renunt la ARC dupa 4 ani de zile in care am lipsit nemotivat doar de vreo 3-4 ori!

Pana miercurea viitoare facem o petitie, o semnam toti si mergem la primarie. Macar am incercat. Nu cedam fara lupta, dar legea e lege.

Terminati cu aberatiile de genul "merg cu motocicleta impinsa, deci nu are propulsie"... daca vreti sa luptati pentru o idee faceti-o cu argumete pertinente, si in baza legii.

 

Obisnuiti-va sa va sustineti ideile cu argumente valabile pentru majoritate, nu pentru anumite grupulete.

Intalnirea de la arc a rezistat tocmai datorita faptului ca am fost pe aceeasi lungime de unda.

 

Aseara, pe la 11pm am fost la ARC. Am vrut sa ma conving personal daca acei gardieni au fost pusi special pentru noi sau daca oricum ar fi fost acolo. Ei bine, am parcat langa intrarea in parc, in fata garduletului verde. La terasa din stanga erau 2 gardieni, si au mai trecut doi jandarmi in cateva minute, astfel ca m-am linisiti.

Corect Dane! Din punctul meu de vedere sustin orice locatie cit mai apropiata si accesibila fata de veche de acum. Ideea de a merge la Primarie e buna dar trebuie facuta o petitie si din partea Cluburilor si a independentilor impreuna. Asa se va vedea ca suntem uniti.

 

Bine ai venit homar-ule :baubau:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Ce sa zic..

Ideea este ca la astfel de intilniri sa aiba acces si omu' de rind,sa vada si ei un motor,o geaca,ceva,este totusi impresionanta o astfel de adunare pentru cine nu este obisnuit cu ea,nu?

Facind asta am putea chiar cistiga noi motociclisti,nu?

Ne umflam si noi in pene cu ce avem,nu?

Si cind spun asta nu ma refer la a face fite...

Locatia de la Fintina Miorita este buna,dar suntem izolati tare acolo..

La Polivalenta cam acelasi lucru..

Ma gindeam la rondul mare aproape de Ambasada Chinei,cum te duci pina in Bordei,linga stavilarul din Herastrau.

O mica problema ar fi piatra cubica de acolo...de fapt pentru cei care vor sa faca fite cu motoarele pe acolo.

Antena 1 a si filmat acolo anul trecut cind a murit acel coleg al nostru..

Mie mi se pare a fi excelent acolo,ce ziceti?

LUIGI

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ei bine, am mers din nou la ARC, acum 30 de minute, adica la 22:30.

 

Am trecut te stalpi, am facut 5 metri moment in care vad ca se indreapta spre mine o Doamna Gardian Public (DGP). Ma fac ca ma uit in dreapta, dar opresc totusi.

 

DGP: Nu aveti voie!

DD: De ce?

DGP: Ca nu aveti voie!

DD: De ce?

DGP: Pai nu aveti voie, ca e dispozitie.

DD: Ce dispozitie?

DGP: Pai nu aveti voie cu motocicleta in parc...

DD: Pai aici nu e parc...

DGP: Vreti sa-mi faceti probleme?

DD: Ce probleme?

DGP: Deci spuneti, vreti sa-mi faceti probleme?

DD: Nu vreau sa va fac nici o problema, dar de ce nu am voie sa parchez aici pe trotuar?

DGP: Pai nu mai este voie, ca noi de aia stam aici...

 

Discutia a continuat cam in acelasi ton inca vre-o cateva minute, dupa care am cerut sa-mi zica in baza carei legi nu am voie, ca nu sunt in parc. Am intrebat-o de unde incepe parcul, si mi-a zis ca nu stie, dupa care a zis ca de la garduletul verde. Am mai discutat de faptul ca pe biciclisti i-a lasat sa intre, desi este pancarda mare ca nici ei nu au voie. Ok, da prin statie si cheama pe cineva ca sa vina sa-mi dea explicatii, ca ea nu prea a fost in stare. Se anunta cutare ca o sa vina, din partea cealalata a parcului. In timp ce asteptam (cam 10 minute) am facut pe prostu' si am tras-=o de limba pe DGP. Zicea ca aici se strang miercurea motociclistii si ca ieri nu au facut nici o problema si s-au dus la Miorita. In fine, am mai intrebat eu de cand e legea si daca e ceva special facut pentru motociclisti, dar a zis ca nu, desi ei stateau acolo pentru motociclisti in mod clar, ca masinile nu mai au cum sa intre. Vine si Tanarul Gardian Public (TGP), chel si cam ofticat ca a mers atat.

 

DD: Buna seara.

TGP catre DGP: Care-i problema?

DGP: Domnu vrea sa stie de ce nu este voie sa parcheze aici.

TGP: Pentru ca nu e voie, ce nu e clar?

DD: Pai vroiam sa stiu si eu de ce nu am voie aici, pe trotuar!

 

Mentionez ca oprisem la imbinarea aleii principale cu aleea mica ce duce spre muzeul satului, in stanga, deci cam la 8-10 metri de garduletul verde. Mergem mai departe:

 

TGP: Pai dumneavoastra nu vedeti semnul?

 

Mda, eram trecut de semnul cu accesul interzis tuturor vehiculelor, cu exceptia celor care aprovizioneaza, sub nu stiu ce greutate si intre orele 10 seara si 7 dimineata. Semnul este plantat la inceputul aleii care duce spre intrarea in parc, in spatele cabinei telefonice. Offside DD!

 

DD: Pai de ce sa va dau actele, ca eu va asteptam pe dumneavoastra aici ca sa-mi dati explicatii, ca m-a oprit DGP inainte de semn ca am vazut-o pe DGP care a sarit imediat (ma puneam bine cu DGP, ca ea nu avea nici o vina), dar am trecut ca sa va asptept sa veniti...

DGP catre TGP: da

TGP catre DGP: nu trecuse de semn?

DGP catre TGP, cu sfiala: ba da, cam pe acolo

DD: Dar spuneti-mi si mie de unde incepe parcul, ca nu prea inteleg... aici e trotuar. Care e delimitarea, de exemplu in partea aia (aratam dupa statia de masina, spre trotuarul care duce spre P-ta Presei Libere, unde pilonii inchid zona.

TGP: de la piloni.

DD: cum sa inceapa de la piloni, ca acolo este trotuar...

TGP: Pai nu vedeti semnul, ca e pus de Basescu, el l-a pus... daca vrea el face parc unde vre, face parc si pe strada, ca vrea el...

DD: Domne, deci daca parchez inainte de semn nu e nici o problema?

DGP: ... aaaa

TGP: nu e domne

DD: deci pot sa parchez dupa stalp, dar inainte de semn!

TGP: da

DD: bine, atunci e clar, va multumes, la revedere.

TGP: ...

DGP: ...

 

Prin urmare, baietii sunt varza. Aplica, dar in urma faptului ca "asa am ordin" sau "pai ce eu sunt pus degeaba aici, sunt de la Primarie" sau "Basescu face ce vbrea". Habar nu au unii de altii, si fiecare stie altceva. Important era semnul (pe corecte).

Eu zic ca daca miercuri parcam pe troturaul (semicerc) ce delimiteaza zona verde din dreptul intersectiei, nu au ce sa ne faca legal, iar intalnirea ramane neschimbata.

 

Oricum, v-am povestit cele de mai sus si in spirit de gluma, ca mie mi-a placut.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

george zis shi "io-zis-sa-protestam-baga-mi-ash-pai-cu-de-ce?-pai-era-locu'-nostru-hai-sa-dam-o-tura-pana-acolo-shi-sa-intram-in-parc" zis shi "probably the saddest biker in the world. just for tonight!" featuring also catalin, the hidden roadhog :baubau:

post-13-1091740030_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. Primăria poate să instituie restricţii de circulaţie unde pofteşte muschiu' marinarului :baubau: ! Poliţia "vegheză" pe drumul public (că d'aia poţi bănănăi prin vâlcele şi văioage făr'de ausweis, că acolo...mumu!

 

2. De regulă circulaţia mijloacelor de transport este interzisă în zonele prin excelenţă pietonale...aka parcuri :D...

 

3. Degeaba bunicu' şi-a expus prima dată Indian-u' acolo, că asta n-are nici o relevanţă...Dacă strănepot'su' face liniuţe printre mămăiţe cu prunci în căruţ, armistiţiul încetează şi se aude sistemul de pârghii de la braţul forţei primăriei....şi poţi protesta cu amenda în buzunar până răguşeşti....

 

4. Trebuie găsită o locaţie în care funcţionaru' public să se umple de coji în cap de la scărpinatul inspiraţional...dacă tot este Herăstrăul căzut cu tronc la comunitate, putem să ne mutăm în parcarea de la H, că e mare, şi mai are şi terase prin dotare. Sau altundeva, cert este că trebuie o zonă în care să nu mişune copchilărime, să nu ne bată soarele-n cap, să mai ai o terasă ptr. rehidratare, eventual public, pentru cei cu ego hipertrofic :baldy:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am incercat sa scriu o petitie, sa nu injurati incapacitatea mea literara si gramaticala, hai sa corectam, sa reformulam si sa mergem cu ea la primarie.

 

 

Stimate Domnule Primar,

 

Comunitatea Motociclistilor din Bucuresti va cere sprijinul.

 

Domnule Primar, va rugam sa ne acordati cateva momente pentru a va descrie situatia in care ne aflam. Pentru noi motociclismul este un mod de viata, printre noi veti gasi studenti, directori de firma, ingineri, medici, artisti, muzicieni, toti uniti de acelasi fenomen, placerea pentru mersul pe doua roti. In ultimii ani, mottoul care ne-a calauzit a fost "mai multi prieteni, mai uniti, pentru o pasiune fara margini", deviza promovata de clubul sportiv Pro-Bike. Acest motto se regaseste in atitudinea oricarui motociclist, ne salutam intre noi chiar daca nu ne cunoastem, ne ajutam dezinvolt, doi motociclisti im momentul in care se intalnesc se simt deja prieteni de o viata. Pentru a sprijini aceasta legatura si in acelasi timp pentru a ajuta intrarea noilor motociclisti in comunitate, ani de-a randul am tinut o intalnire saptamanala la intrarea de la Arcul de Triumf in parcul Herestrau. Aceasta intalnire ne da prilejul sa mentinem legaturile intre membrii comunitatii si sa planificam eventuale actiuni. De aici au pornit evenimente precum donatia de sange anuala, donatia de craciun la caminul de copii XXX pentru care am cumparat NN biciclete si numeroase alte cadouri, campania de promovare a sigurantei in trafic care se afla chiar acum in derulare si multe altele.

Incepand de Miercuri 3 August, accessul la locul nostru de intalnire a fost blocat si va cerem sprijinul si va solicitam intelegerea in acest caz. Acest loc de intalnire a fost folosit in ultimii XX ani in fiecare Miercuri de la ora 19, indiferent daca este soare, ploua sau chiar ninge de aproximativ 50 de pasionati de motociclism. Pentru noi are o semnificatie deosebita, il simtim ca si un coltisor special al Bucurestiului, un loc unde motociclistul nu mai este privit ca un huligan social, un loc unde suntem bineveniti. Va rugam prin prezenta petitie sa ne acordati dreptul de a ne intalni Miercurea intre orele 19 si 21 in acest loc drag noua. Suntem o comunitate bine inchegata, pe internet avem peste 2500 membrii inregistrati pe siturile special create, cluburile si asociatiile sportive pe teme motocicliste din Bucuresti, cum ar fi Pro-Bike, MotoUnion, RoadHogs, Gloria Brotherhood, sprijina aceasta petitie, dar avem nevoie si de un loc unde sa putem discuta fata in fata, un loc de unde sa nu fim aruncati afara. Va multumim pentru timpul acordat si speram sa primim intelegerea dumneavoastra.

 

Cu respect,

Comunitatea motociclistilor din Bucuresti

 

 

-- edited - specificat 50 de participanti

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Atentie mare la cifre. Daca Basescu interpreteaza cifra de internet users - 2500, ca fiind numarul celor care "teoretic" tind sa vina la Arc, o sa refuze categoric orice aprobare. Incearca sa introduce undeva in text o fraza in care sa contina si numarul real al celor care vin la Arc (undeva pe la 50-60 de persoane) ca sa inteleaga ca nu ocupam un sfert de parc ci doar 30 de metri de alee....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Partea cu comunitatea bine inchegata pe Internet nu mi se pare la locul ei intr-o petitie in scopul citat anterior. Pe domnul Basescu poate bine-mersi sa il doara in c.u.r. ca suntem n'spe mii de motociclisti virtuali. Poate ar trebui formulat in ideea ca putem aduna atatea semnaturi pentru sustinerea petitiei. Si intr-adevar subliniat faptul ca acolo nu se aduna niciodata mai mult de 50-60 de oameni (nu motoare!).

 

In alta ordine de idei: lucrez la un cotidian de mare tiraj si am colegi motociclisti bine vazuti si care pot intra la Primarie in audienta fara probleme. Am sa iau legatura cu ei (nevesta lui Japanu - Gloria Brotherhood - actualmente pe litoral pe undeva) si am sa le povestesc despre ce e vorba. Nici nu se pune problema sa nu ne ajute, va puteti inchipui singuri.

 

Am spus!

 

Bafta si drum uscat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Poate are lumea pe-acasa si poze facute de-a lungul timpului la arc, sa le "anexam la dosar", ma gandesc...

buna ideea! mai ales ca-n poze suntem cumintzei, aliniatzi... nu zgomot, nu fum, nu frine... :baubau:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Merita incercat,desi parerea mea e ca nu va iesi nimic,chiar daca marinaru' este intr-adevar de gasca..

Legea este lege si nu cred ca se face vreo exceptie.

O sa ne spuna sa ne cautam alt loc..ce,s-au facut transee in toate parcarile asfaltate din Bucuresti??

Ramain la parerea cu locatia de la Bordei,la stavilarul din Herastrau,acolo unde este vaporasul..

LUIGI

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am citit citeva posturi referitor la locurile de intilnire din Bucuresti. Poate va ajuta la intocmirea memoriului:

 

"... Pe la inceputul anilor '70 unul dintre locurile de intalnire era in spatele Operei Romane... Asta dupa ce strada Armeneasca si... blonda motociclista de acolo nu mai puteau face fatza pretendentzilor intru gloria asfaltului... Aproape firesc, punctul de intalnire s-a mutat la cofetaria Tosca, peste drum de Opera, si (foarte convenabil) vis a vis de caminele studentelor de la drept si litere... Atata doar ca daca te incumetai sa faci vreo "lipeala" trebuia sa itzi asumi si riscurile unor deplasari pe la Bacau si Focsani pentru a duce Cosanzenele la domiciliul de resedintza in weekend... Drumul ca drumul, ca de aia aveam motoare, dar mai haios era cand ingenua - care credea ca e rost de o "partida" cu un bucurestean - vroia sa te prezinte acasa parintzilor... Motiv pentru care, dupa ce numarul logodnicilor motorizatzi a ajuns la saturatzie, ba chiar subunitar - ca la un moment dat erau cam 2-3 pretendente pe cap de motociclist, locul s-a schimbat "strategic" in Drumul Taberei, undeva pe langa Favorit, pe o alee care pe vremea aceea dadea in sosea (acum este un bloc acolo). Pe aleea cu pricina subsemnatul pictase direct pe asfalt o mare emblema rotunda care reprezenta un vultur, iar de jur imprejur scria cu majuscule: LUCKY POINT. Motiv de pelerinaj pentru marea majoritate a motociclistilor bucuresteni, pentru ca in scurt timp se dusese vestea ca nici o escapada motorizata prin tzara nu poate fi incununata de succes decat daca treci la plecare peste punctul norocos... Dupa ce fetele de la Opera s-au mai domolit si dupa ce edilii Capitalei s-au gandit ca nu ar fi rau sa extinda cartierul, locul s-a schimbat la cofetaria Turn de la Sala Palatului... Un loc de "centrala afirmare" a unor zgubilitici ca Gica-frana, Bujie, Cap-de-fier si a altor nebuni frumosi ai marelui oras... De acolo, "locurile" au alternat intre parcarea din fatza hotelului Athenee si cea de la Eva, spre disperarea securistilor care nu vedeau cu ochi buni (ca nici acum de altfel) un mare grup de motociclisti care - oricand, nu-i asa - "este un potentzial subversiv"-... Din nou locurile au alternat - intre Parcul Herastrau (intrarea din Soseaua Nordului), Arcul de Triumf (ca acum) si Fantana Mioritza (gara Baneasa). Dar cum toate acestea erau "obiective" si securitatea nu vedea cu ochi buni o adunare de motociclisti...bla, bla, you know... ne-am "refugiat" in Padurea Baneasa, la Casa Alba si campingul din apropiere... Nici aici nu era bine "ca venea straini" si puteai afla cum e dincolo... Mai si ce motoare aveau - in special italienii - o nebunie ! Noroc cu afilierea la Clubul Sportiv Municipal Bucuresti - ca asa au mai scapat si ei de noi si noi de ei... ca vaz Doamne eram acum "in cadru organizat"... Dar nu a fost rau pentru ca - in cladirea boiereasca de pe str. Bateriilor (acum disparuta de pe harta de cand cu Casa Popoului) - s-au organizat competitzii moto valoroase, printre care si asa numitele raliuri de "regularitate si rezistentza"- concursuri deschise tuturor motociclistilor - pe care FRM nu ar face rau daca le-ar reanvia... De acolo - pentru ca eram totusi "prea in centru" - ne-am mutat sediul in Parcul Tineretului - intrarea din Soseaua Oltenitzei. Ce vremuri... si ce... vulpitze... Dupa celebrul Raliu Internatzional cu sosirea in Neptun gazduit de 'nea Nicu in 1976 - vazand ei cam ce ar putea face 3.500 de motociclisti impreuna - securistii si militzienii au devenit foarte activi, asa ca pana prin '80 lucrurlile erau cam albastre pentru noi si au inceput sa miroasa urat... including ratzia de benzina de 5 litri pe luna si... "pe cap" de motor... pe care nu o puteai "capata" decat iesind din Bucuresti, spre Giurgiu... si aia o benzina infecta, zice-se de 90 cifra octanica... da' era 75 super de camioane - daca itzi pica pe haine putzeai o saptamana a Cristian-Dihor...

De necaz ne-am mutat din nou la Arc, asa de-ai dracu' si am jucat leapsa si v-atzi ascunselea cu "organili" pana la revolutzie.

Doamne, ce vremuri !... Pe atunci nu conta ca ai Mobra, IJ, MZ, BMW sau Triumph... Eram pur si simplu impreuna... Totzi pentru unul si unul pentru totzi !"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...