-
Număr conținut
180 -
Înregistrat
-
Ultima Vizită
Tip conținut
Profiluri
Forumuri
Calendar
Orice postat de tibipop
-
http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aw5bMD4_460sv.mp4
-
vand incarcator inteligent, incarca-conditioneaza baterii de 6 sau 12 volti, de motocicleta sau automobil, functia si tensiunea dorita se selecteaza simplu de la buton. 80 de lei, negociabil. 0745305709
- 9.756 răspunsuri
-
- Honda 600 rr
- Scarite PC40
- (și 17 alții)
-
vand incarcator de acumulator controlat prin microprocesor, DFC530. Incarca baterii pe gel sau normale, de 6 sau 12 volti, complet automat. Pret 100 de lei. Mesaje pe PM. http://i.imgur.com/i8bOOiS.jpg?1?1968
- 9.756 răspunsuri
-
- Honda 600 rr
- Scarite PC40
- (și 17 alții)
-
http://www.hahastop.com/pictures/Spinning_In_Circles.htm
-
Dupa cum observati, cutia si continutul ei nu prea seamana. E de ras, nu? Si dezamagitor.
-
Ce ati carat,sau ati incercat cu moto
topic a răspuns lui tibipop în SoloRiderul Coltul "comunistelor"
Acum vreo 5 ani am adus acasa un brad de craciun de 2 metri, bandajat bine si in plastic, cu un scuter cu pedale (Piaggio Ciao) -
motoarele alea arata aproape identic. Asta e de ras
-
Da, dieselul vibreaza mai tare, fiind monocilindru. Dar consumul e pe la 0,7 litri la 100km. Deci jumate cat la benzina. Ar fi interesant de vazut un scuter total electric, cu panouri solare.
-
Sunt curios, cu ce se incarca acumulatoarele alea? Cu alternatorul motorului cu benzina? Cu motorul electric de 800wati folosit ca dinam? Sau cum? A... cate kg are scuterul?
-
Voua v-o explodat vreodata o baterie de litiu-polimer pe masa? Mie da. Rezultate: fum extrem de toxic si dens, litiul a luat foc si s-a infipt in parchet cu o viteza uluitoare, si a ars pana a ajuns la beton, plus ca toate subansamblele bateriei (electrozi, carcasa, conectoare) s-au imprastiat prin camera. Si peretele care a fost aproape de baterie a necesitat zugravire totala. Totul din cauza unui integrat de battery management montat defectuos in carcasa bateriei. Ok, poate am fost eu ghinionist. Adevarul e ca bateriile cu litiu se pot incarca cu curenti mari in timp scurt, dar pana la 80% din capacitate. Dupa aia se incarca incet, cu curent si tensiune limitata. Daca se supraincarca, bum. E de admirat totusi efortul depus de fabricantul scuterului Da-ne mai multe detalii: capacitatea bateriilor, puterea motorului electric, si cat de bun pare comutatorul modului de mers (ala cu 4 pozitii). Am banuiala ca comutatorul ala va trebui sa reziste cel mai mult.
-
da, exista nanotehnologii, exista baterii pe baza de virusi, etc, DAR... sunt al naibii de scumpe! La scuterul electric intotdeauna exista sentimentul de "oare cata baterie mai am? Nu ma lasa pe drum?" Mai ales cand ti-ai terminat benzina si mai ai 30 km pana la prima pompa... Si acumulatoarele de care ati vorbit , de pe Discovery, care se incarca in 5 minute , se SI descarca in acelasi timp. Dau putere imensa dar pentru timp scurt. Acumulatoarele alea erau folosite la KillaCycle, drag-racerul electric. Pentru scuter trebuie baterii deep discharge, care daca le incarci repede, bubuie. De asta masinile electrice se incarca de la priza, in minimum 4-8 ore. Stiti cum se comporta bateriile pe frig, nu? Abia merg. Zici ca scuterul asta are performante la fel electrice vara ca si iarna? In nici un caz. Baza tot motorul pe benzina va ramane. Chiar fara baterie, ii dai o pedala si te-ai dus. Dieselul e ceva organic. Poate fi scos din pamant , poate fi ulei de in, de floarea soarelui, de rapita, de orice altceva. Plus ca verdeturile astea prin fotosinteza scot chiar CO2-ul din atmosfera. Si consuma mult mai putin, maxim 1 litru la 100 km. Si au cuplu mult mai mare decat benzinele. Hibridul va ramane INTOTDEAUNA un compromis.
-
Crede-ma ca litiul sau plumbul sau alt aliaj folosit in bateriile alea polueaza mai mult decat fumul de benzina. Plus ca producerea unui vehicol nou polueaza in sine. Daca s-ar inventa niste baterii organice, din piese organice, biodegradabile, altfel ar sta treaba. Pana atunci orice vehicol hibrid va ramane o masinarie scumpa, nefiabila si neaccesibila. Ar fi interesant de vazut un scuter Diesel. Sau pe GPL. Ar polua mai putin, si consuma si mai putin.
-
Astea-s bine si frumoase, dar ce nu stiti e ca bateriile vehicolelor hibrizi tin cam 4-500 de cicluri de incarcare-descarcare. Deci in maxim 2 ani ti se termina bateriile, inlocuirea lor fiind extrem de scumpa. Pana la urma iti vei da seama ca exploatarea unui vehicol din asta te costa mai mult decat exploatarea unui vehicol pe benzina. Oricum sper ca in cativa ani sa se produca baterii mai fiabile. Pana atunci, mai ieftin iesi pe benzina.
-
A CNN reporter, while interviewing a Marine Sniper, asked, "what do you feel when you shoot a terrorist"? The Marine shrugged and replied, "Recoil".
-
Vreau o parere de electrician/electronist...
topic a răspuns lui tibipop în Patrick_Mul Service si intretinere curenta
Fiecare fisa metalica (si alea de bachelita) au in ele cate o rezistenta de antiparazitare, cu rezistenta intre 1 si 10 kiloohmi. Problema cu fisele astea e ca rezistenta aia imbatraneste in timp (2-3 ani) si ori se intrerupe, ori face scurtcircuit spre masa, afectand scanteia la bujia respectiva. Omul a zis sa pui cablul de bujie pe direct, fara a mai folosi fisa de bujie. Intr-adevar, bujia primeste scanteie mai buna, si motorul trage si merge mai bine. DAR... produce si mai multi paraziti electrici (paraieli in radio). Eu totusi recomand sa tineti fisele alea, dar sa scoateti rezistenta din ele. Multe fise se pot desface, exact pentru schimbarea rezistentei antiparazitare in caz de necesitate. In loc sa schimbati rezistenta (de constructie speciala, imposibil de gasit in comert), puneti in loc de rezistenta un arc metalic (metalic cu culoare de arama, nu din alea vopsite in culori) de la un pix. Pe bune, va functiona impecabil, si fisa metalica va atenua si parazitii electrici. Plus ca fisa tine bujia uscata, un avantaj pe timp de ploaie. -
intr-adevar, sunt niste placi de plumb poros in solutie de acid sulfuric cu greutatea specifica de 1,28 g/cm cub. Dar ce conteaza mai mult este pasta care este presata in placile astea de plumb. Fara pasta aceea, acumulatorul este doar la o zecea din capacitatea normala. Pasta asta cade de pe placi la socuri mecanice, la supraincarcare (cand fierbe bateria). De asta isi pierde acumulatorul capacitatea in timp, fiindca pasta aceea cade de pe placi si se acumuleaza pe fundul elementului. Normal, asta se intampla in 2-3 de ani de folosire normala. In caz de abuz, poti distruge bateria si intr-o luna, daca iti supraincarca releul de incarcare, cazul unui coleg de mai sus, cand trebuiau sa mai adauge acid in baterie. Parerea mea: orice baterie va tine 1-2 ani, pe orice motor, cu conditia sa fie pt motorul respectiv (amperaj), si incarcarea de 14,0-14,4 volti. Vara 14 volti, iarna 14,4 volti. Dat fiind ca bateriile acestea functioneaza in conditii grele, nu te poti astepta la mai mult de la ele. Recomand sa luati baterii mai ieftine. Alea scumpe nu se justifica nici la pret, nici la calitate, nici la durata de functionare. De exemplu din pretul unei baterii Varta poti lua doua mai slabe, care tin mai mult decat o Varta. Daca vrei o baterie beton, Exide cu celula spiralica e solutia. Nu are acid, este cu gel, are capacitate enorma de pornire, si rezista vreo 3-4 ani. Pretul e cam de 6-7 ori decat al unei baterii normale, si e bun pt motociclistii care circula mult iarna.
-
ai aici schema electrica. Si eu am avut Manet 100, am fost super multumit de el. Posibile probleme apar la dinam/electromotor, la perii. Atentie, NU cumva sa faci scurt pe releul de incarcare (pe schema e cutia cu "regulacni" ), ca in veci nu mai gasesti din ala. Plus ca releul ala nu numai iti face incarcarea, ci si iti porneste motoreta.
- 1.631 răspunsuri
-
- Manual Raparati Honda Deauvil
- manual de reparatie
-
(și 2 alții)
Setat cu taguri:
-
Omule, felicitari!!!! Te invidiez putin pentru Simsonul asta . Inca o data, FELICITARI !!! Cat te-a costat toata restaurarea?
-
Vand: - o bobina de inductie de ETZ, 12 volti, in stare foarte buna, 20 lei, - un carburator de scuter Piaggio Si-Ciao-Bravo (12 pe 12) NOU, la 40 lei, - un stroboscop de reglaj de aprindere marca AEM, in stare brici de functionare (cunoscatorii stiu sa o foloseasca)la 60 lei - si un ceas comparator cu rezolutia de 0,01mm, bun pentru reglaj de aprindere, sau diverse masuratori de precizie Mesaje pe PM
- 9.756 răspunsuri
-
- Honda 600 rr
- Scarite PC40
- (și 17 alții)
-
Fazer FZS 600 2002 problema ciudata la alimentarea cu benzina.
topic a răspuns lui tibipop în costinraduul Service si intretinere curenta
Schimba toate furtunele de benzina. Posibil sa se fi desprins o bucatica de guma dintr-un furtun, care sa actioneze ca o valva unisens, si sa-ti blocheze fluxul de benzina. (patanie proprie) -
Da, arata beton si pentru pufaiala ala inconfundabila as face moarte de om . Simson RULEZ for ever! Motor simplu, fiabil, clasic.
-
Da, absolut corect. Contactul cu cheie pe pozitia "off" (in rusa) scurtcircuiteaza D-ul la masa si nu poti porni motorul. Pe ON, il lasa liber.
-
Si o alta chestie. Comunistele sunt facute cu rezerve mai mari la functionare, nu ca japonezele, care functioneaza aproape de limita.