Sari la conținut

yo4hgx

Super Membru
  • Număr conținut

    4.052
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de yo4hgx

  1. Nu comentez calitatea insa ala nu e ulei sintetic, sau cel putin baza sa, ci ulei mineral obtinut prin metoda de “hidrocranking”. Ii prinzi dupa “safety datasheet” unde sunt obligati prin lege sa declare continutul…
  2. @karate-kid la cum te exprimi, pari un pustan fara experienta. Eu te-am invitat sa ne intalnim (la profil ai ca locatie Brighton, UK, nu departe de mine) nu ca sa ne masuram papadiile (sunt prea batran pentru astfel de provocari), ci ca sa iti spun opinia mea despre starea motorului, si nu ca sa iti stric “bucuria”, ci ca sa iti atrag atentia, daca e cazul, asupra unor posibile probleme din cauza carora ti-ai putea rupe gatul. Ah, si inca ceva, zici ca mergi exclusiv pe doua roti de peste 25 de ani, dar la profil ai carnet moto din 2009… Cred ca ti s-a oferit mult prea multa atentie, probabil degeaba! Din partea mea topicul se poate inchide. Sa fii iubit!
  3. @ENEOS dupa 25 ani exclusiv pe moto te astepti la un dram de cunostinte de pilotaj… ceva nu se leaga aici! Am facut o invitatie “omului” sa ne intalnim ca sa ma convinga ca gresesc… dar vad ca a tacut.
  4. Am pus o poza cu carene chinezesti cu aceeasi schema de culori pe care am gasit-o la o cautare rapida, pentru exemplificare, nu stau sa-mi pierd timpul sa caut exact pana la ulitmul milimetru pentru modelul/anul motorului respectiv pentru ca “oferta” este extrem de abundenta. Am insistat pe acest aspect pentru ca faptul ca nu are carenele originale, sau a fost revopsit la 3500km pentru mine spune multe. In UK sunt vreo 50-60 de circuite deschise publicului si se practica frecvent “prepararea” motoarelor pentru pista, adica schimbat carenele si bordul, dat forja cat cuprinde, apoi revenit la formula de strada. Evident, in acest timp kilometrajul de la MOT (revizia tehnica anuala), care in UK poate fi verificat la liber online, creste foarte putin. Nu am cum sa fiu 100% sigur pe ce afirm fara sa vad/testez personal motorul dar am zis sa punctez ce pare indoielnic, pentru ca daca l-a lasat frana acum, iarna… cam ce se va intampla la vara? Cu totii facem greseli, important este insa sa invatam din ele si sa nu le repetam. @karate-kidte invit la vara sa ne intalnim la Matlock-Bath, nu e doarte departe de tine iar traseul e de motor, Cat’n Fiddle la doi pasi, daca am gresit… platesc eu berea!
  5. Cum ziceam, degeaba incerci sa ajuti pe cineva care vrea sa auda doar ce ii convine… in cazul tau, degeaba ai ochi daca mintea e “oarba”.
  6. Asa, si? Daca il vindeai dupa 2000 mile probabil aveai poze cu inainte si dupa. Asta e motor manarit cu carene chinezesti! Imi pare rau dar asta e realitatea…
  7. Rossi s-a dat cu R1M, adica modelul de dupa 2015, la a carui dezvoltare a avut o contributie considerabila… senzori pe 6 axe, suspensii asistate, etc., un cu totul si cu torul alt animal fata de ce ai luat tu. Am intrebat depre istoria ta in domeniul moto pentru ca dupa abordare pari incepator (no offence), adica nu am exclus faptul ca motorul poate fi in toate mintile lui dar utilizat incorect. Si ca fapt divers, cand cautam motor in UK (am ales modelul ‘08 pentru ca “big bang-ul” de dinainte de 2015 mi s-a parut greoi iar sunetul motorului semana prea mult a Ducati… stricat ) am gasit multi “leoparzi” vopsiti cu bidineaua, dar prezentati drept “imoecabila cu doar cateva mile”. Toate cele bune, iti doresc sa rezolvi problema franei spate, indiferent daca e tehnica sau de alta natura!
  8. Hai, nu fi rau si tu acum… in UK oamenii au ceva bani si sunt multi “colectionari”. Asta era “favorita” asa ca statea in sufragerie, restul in dormitor
  9. A fi bun nu inseamna sa fii prost! Eu chiar am incercat sa te ajut, sincer, insa unii vor sa auda doar ce le convine. Mai verifica odata daca carenele nu sunt chinezesti, nimeni nu revopseste un motor la 2000 de mile. Nu ai raspuns, ce motor sau motoare ai avut inainte?
  10. Ce numar de înmatriculare a avut in UK? Ai verificat daca nu a fost implicata in vreun accident? Carenele sunt OEM? A tinut-o in casa… inainte, sau dupa ce a revopsit-o? Tu ai mai avut vreun motor inainte?
  11. Presupunand ca kilometrii sunt reali, desi m-as mira, teoria ta se poate aplica doar daca motorul a fost tinut in garaj cu incalzire… ceea ce m-ar mira, din nou. In plus, la R1 se foloseste frana de spate doar ca stabilizator de directie, ca sa ma exprim asa, si mai putin in sensul clasic, ceea ce ma face sa cred ca proprietarul a cam sarit peste niste etape pana aici. Dar poate gresesc!
  12. Ai gresit un zero cumva? Presupunand ca nu, cand au fost servisate ultima data etrierele? Chiar daca lichidul e nou, garniturile imbatranesc si fac ca pistonasele sa lucreze elastic, mica frecare cu discurile cand nu se foloseste frana contribuind consistent la cresterea temperaturii… desi pe frigul asta probabil alta e problema. Si nu in ultimul rand, ce lichid ai bagat? Iti recomand DOT 5.1 sau mai bine RBF600, ambele compatibile cu DOT 4 care vine de obicei standard.
  13. Daca are mizerie si trebuie desfacute carburatoarele e musai ca dupa sa fie refacut nivelul si restul reglajelor, asta imi “inchipui” eu… si nu sustin ca asta e problema, mai ales fara a sti starea si istoria motorului dar eu de aici as incepe. Daca ai alta idee esti liber sa o expui daca nu, mai bine taci! As vrea sa vad si eu un motor cu fisele 3-4 inversate care se duce in 115km/h…
  14. Nu mai pornea in veci daca inversa fisele, el zice ca merge, dar prost. Pare a mizerie in carburatoare, daca nu te pricepi singur du-o la un mecanic priceput sa le bibileasca, niveluri, sincronizari…
  15. Ti-a luat un pic pana ai googalit dar macar ai mai invatat si tu ceva, desi ai scapat si cateva dume la interpretare… in fine, in principiu s-a inteles despre ce este vorba, dpmdv consider subiectul incheiat.
  16. Cilindreea nu are relevanta, jongland cu lungimea bielei, compresia… si alte variabile un motor, orice motor, poate fi proiectat pentru cuplu sau pentru putere, nu intru in detalii. V twin poate fi stors de cuplu datorita modului cum transpune puterea pe asfalt, doua “ciocane” la 60-90 grade urmate de “pauza”’ pana la 720 grade (4 timpi) permite gumei sa (re)capete aderenta. Crossplane-ul e un alt animal, si nu am nici timpul nici dispozitia sa te educ dar este vorba despre emularea V twin.
  17. Configuratia V2 twin nu e aleasa din considerente economice sau a distributiei maselor ci pentru ca nu rupe aderenta ca L4, ofera un feedback mai bun si astfel se poate impinge cuplul de la turatii mici. Crossplane-ul de la yamaha incearca sa imbine cele doua variante, L4 cu feeling V2 twin…
  18. https://www.yamaha-motor.eu/gb/en/motorcycles/sport-heritage/pdp/xsr900-gp-2024/
  19. Pare ca ramane fara alimentare, ai incercat cu robinetul de benzina pe direct? Ceva de genul PRI… Starea filtrului de benzina?
  20. Indicatorul din bord sau semnalul din ECU, pentru diagnosticare ai nevoie de un osciloscop.
  21. Pe langa cuiele pontou verifica si o-ringurile, cele de pe traseul de vacuum de sub capacul superior si cele de pe benzina de pe traseul de relanti din capatul suruburilor pilot. Multi ani in urma am avut un amic cu aceeasi problema la un GSX750F, nu foarte diferit de cel de 600cc. Dupa ce am schimbat toate garniturile si o-ringurile din carburatoare si am pierdut o zi intreaga jucandu-ma cu nivelul si turele la suruburile pilot si o mie de sincronizari, am reusit doar un relanti decent. Interesant insa ca dupa ce l-a vandut, m-am intalnit cu noul proprietar si am ramas uimit cat de curat si stabil era relantiul, reglat cu "color-tune", bujia aia transparenta de care aminteam mai devreme. Nu am fost prezent cand a facut reglajele dar din spusele lui reglajul suruburilor pilot a fost sensibil diferit de la cilindru la cilindru si, foarte important, pentru gasirea "sweet-spot-ului" a trebuit sa invarta de suruburi in trepte de maximum 1/8 de tura. Succes!
  22. Verifica etanseitatea traseului de admisie, da cu niste spray de pornit pe langa galerii, etc. Verifica si regleaza nivelul benzinei in carburatoare. Reglajele de fabrica sunt oricum relative la un motor asa vechi, pentru ajustarea suruburilor pilot ai nevoie de “colortune”, o bujie speciala transparenta cu care poti vedea culoarea exploziilor din cilindri. Mergi la un mecanic priceput, problemele de finete nu se rezolva pe forum…
  23. Ia intreaba tu un avocat… sau consilier juridic si mai vorbim.
  24. Tocmai de aceea nu poti fi “patronul” unei afaceri fara a avea calificare de profil. Adica nu poti deschide o farmacie daca tu, proprietarul “afacerii” nu esti farmacist. La fel e si in constructii, etc. Legea exista doar ca este foarte usor de eschivat, exista deja o retea in acest sens de unde poti “angaja” (fictiv) orice ai nevoie sa iasa bine la hartii. Asta e romania…
×
×
  • Creează nouă...