Sari la conținut

ady4

EX+
  • Număr conținut

    246
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de ady4

  1. ORICE modificare adusa motorului va avea efect pierderea garantiei. Pana cand iesi cu el din garantie te sfatuiesc sa-l lasi asa, in caz contrar daca vei avea vreo problema la el baietii de la garantie te vor trimite la plimbare.
  2. ady4

    Service Scutere

    @ Haste: Fumul negru este specific arderii incomplete a combustibilului. Si aici pot fi mai multe cauze: merge prea bogat(prea multa benzina), bujia nu face aprinderea cum trebuie, aer prea putin(filtru de aer infundat/reglaj prost). @ Victor: Deobicei fenomenul de coborare din ture greoaie se datoreaza aerului fals. Verifica si chestia asta.
  3. ady4

    Discutii Intre Noi

    Nu ai voie sa te plimbi cu asa ceva pe drumurile publice. Poti sa o faci... dar cand te opreste politia nu ai ce comenta. Nu sunt omologate pt utilizarea pe drumuri publice din N motive, foarte evidente de altfel. Pe siteurile serioase care le comercializeaza, scrie clar "Not For Road Use". Totusi e fun sa te dai cu asa ceva, am incercat si eu insa la 1.85 cat am stateam extrem de chinuit si nu prea aveam stabilitate, insa poate nu eram nici obisnuit. Pe strada, nu m-as aventura cu asa ceva in trafic si asta nu din cauza politiei, ci din motive de siguranta.
  4. ady4

    Ulei 2t

    Si cand o sa treci prin oras... o sa-i vezi pe toti ori aratand spre tine(desi nu e frumos sa arati cu dejtu' ) ori o sa le produci dureri de burta de la atata
  5. ady4

    Ulei 2t

    Dupa pret... este cu siguranta cel mai ieftin ulei 2T sintetic de pe piata. Dupa clasificare, Jaso FD este cea mai buna. Din opiniile exprimate pana acum, am inteles ca ar fi un ulei bun. O sa-l incerc si eu... ca in curand o sa intru pe rosu si o sa trebuiasca sa pun ulei. Pana atunci mai astept opinii, cine a folosit, cine foloseste asa ceva sa ne impartaseasca impresiile.
  6. Asa cred si eu... ori este limitat, ori e ceva neinregula cu el . In bord cat are viteza maxima? Deobicei scuterele de capacitatea asta au 160-180 km/h... si ia de voie 140 km/h .
  7. ady4

    Ulei 2t

    "In general nici un scuter nu scoate fum dupa ce se incinge indiferent de ulei" aici tin sa te contrazic. Baga tu ulei mineral, sau uita-te la cineva care foloseste asa ceva si apoi spune impresiile. Chiar si dupa forja tot scoate fum... si mai arunca si ulei nears pe toba .
  8. S-a auzit si vreo pacanitura ceva? Posibil rateu pe admisie, daca zici ca iesea fum din filtru de aer.
  9. ady4

    Discutii Intre Noi

    Sigur sigur... eu cred ca avea 200 Inainte sa postezi te-ai gandit si tu ca scuterul ala nu e capabil sa atinga vitezele alea de care vorbesti tu ?
  10. ady4

    Service Scutere

    Electromotorul invarte... dar invarte la o turatie destul de mare astfel incat motorul sa poata porni? Ai putea sa incerci sa pui in paralel o baterie de masina, poate e ceva neinregula cu bateria scuterului. Merita sa incerci, ca sa nu afli mai apoi ca ai desfacut jumate de scuter, si bateria era slabita, sau nu mai dadea curent cum trebuie. Ai mai putea incerca urmatorul lucru, sa scoti bujia si sa verifici daca ai aceeasi scanteie si la automat si la pedala. Ma gandesc sa nu fie vreo problema de natura electrica, iar atunci cand actionezi demarolul sa fure curent sau ceva, si sa nu-ti mai dea scanteia cum trebuie.
  11. ady4

    Ulei 2t

    De faza cu uleiul de la Petrom am auzit si eu, e mineral si foarte prost . Majoritatea celor care au scuter, sau se ocupa cu reparatii mi-au zis nici sa nu ma gandesc sa folosesc asa ceva. Oricum nu ma gandeam sa pun asa ceva, la pretul ala, si prin faptul ca e mineral nu are cum sa fie decat prost.
  12. ady4

    Ulei 2t

    Ahaa.. aici era confuzia, eu credeam ca Jaso FA e cea mai mare clasificatie, dar acum am vazut ca pornesc invers. Si mie mi se pare cam dubios pretul de 20 lei Litrul, eu pe Castrolul asta semi am dat 30 sau 35 lei. O sa incerc si Mol-ul asta full-sint la 20 lei, totusi sper sa nu fie ceva neinregula cu el, avand in vedere pretul extrem de ieftim pt. un ulei full-sintetic.
  13. Daca mai ai dovada... pastreaz-o si mergi cu ea. Din moment ce ai sustinut un examen pe care l-ai promovat pt. obtinerea permisului, cunosti legislatia. Cum a mai zis si Clodius: ce vrei sa faci tu e o pierdere de timp si bani pt ceva ceea ce ai deja.
  14. ady4

    Ulei 2t

    Eu folosesc Castrol Semi-sintetic si e cam fumator Trebuie sa-l schimb cand s-o termina, sa vad spre ce ma orientez. Am vazut ca Mol-ul acela la 20lei/L desi e sintetic are un nivel de performanta Jaso FD. Castro-ul asta de il am acum in scuter desi e Semi-sintetic are o clasificare Jaso FB .
  15. ady4

    Service Scutere

    Totusi.. o baterie noua trebuie sa tina mai mult de 5-6 porniri chiar si fara incarcare. Vezi sa nu-ti fure curent printr-un scurt electric etc. Cel mai bine il duci la un electrician auto si in 5 min sti exact ce are in legatura cu problema asta.
  16. Da, daca avea permis doar pt B avea ce sa-i faca. Daca depaseste 45 km/h(si avea cum sa ti-o dovedeasca prin inregistrarea radar) intra la A1. Dar, daca sti sa vb si nu adopti stilu' "cocalar" sunt convins ca o scoti la capat. Ca pana la urma, si ei sunt toti oameni, si daca ai fi sa te pui in situatia lui, a politistului creca nu ti-ar conveni sa-ti vorbeasca "de la etajul 10" un cocalar cu 3T de gel in cap, ochelari pe post de casca si l-ai arde grav de tot chiar si pt. cea mai mica neregula.
  17. Steve-o:agree: Exact! Nu-ti trebuie nici un curs de legislatie. Dovada cunoasterii legislatiei se face pe baza permisului de conducere(chiar daca e suspendat). Iar daca comiti vreo neregula, se sanctioneaza pe baza de amenda. Totusi un mic la the officer si scapi cu un avertisment (kiddin' )
  18. ady4

    Service Scutere

    Nu.. capacitatea de filtrare este data de natura materialului din care este facut filtrul. Sunt gandite sa fie destul de permisive cu aerul, dar in acelasi timp sa opreasca praful si impuritatile. Iar.. cum la noi, e prafu' de 2 degete pe strazi, "soseta magica" e un fel de a-ti bate joc de motor.
  19. ady4

    Service Scutere

    Pe la variator... trebuie sa aiba un buson, un surub ceva. O sa-ti atasez o poza ca sa-ti faci o idee.
  20. Asta e un ghid "cum sa fi cocalar" Si de partea cu patitul, nu fi asa sigur ca nu in fiecare zi e duminica, si zicala "prost sa fi noroc sa ai" nu se aplica la infinit.
  21. Pai nu conteaza cum a fost acum 3 zile. Conteaza cum e acum, dupa intamplarea descrisa de tine
  22. Scoate bujia, vezi in ce stare e daca da scanteie, ba chiar ai putea sa o inlocuiesti sau daca e buna arde-o putin la aragaz, pune putina benzina in capul pistonului cu o siringa si ar trebui sa o ia daca nu e altceva.
  23. Nu cred ca exista asa ceva. Nu are nici o legatura racirea pe lichid cu carburatorul. Shtuturile la un carburator de 49 cm3 2T sunt pt prea-plin vacuum, benzina si ulei, din cate stiu eu. Cum vin aranjate nu stiu exact dar 3 furtune trebuie sa vina la carburator, vacumul, benzina si uleiul, cu restul nu ai treaba.
  24. Asa e... iti pierzi timpul findca postezi aiurea. Circulati va rugam ! Ti-am adus argumente solide si tu ai venit cu "desteptii lu' peste". Ti-au mai explicat si altii... tu o tii pe'a ta. Eu zic sa iti pui inca un disc pe fata ca ai vazut asa au motoarele .. si sa ne lasi pe noi aia 99 % cu frane pe tambur spate sa ne rupem gatu' Adio Ps: citeste ASTA si nu sarii peste partea cu "Combined with the fact that between 60 and 90 percent of a vehicle's stopping power comes from the front wheels, it's clear that a well-designed, modern drum brake is all that's required for most rear wheel brake duty." si gandeste-te ca este vorba de un autovehicul care cantareste cat 10 scutere d'ale tale
  25. ady4

    Service Scutere

    Nu cred ca s-a intamplat nimic grav in 5 km.. ca doar ungerea si-a facut-o. Nu stiu daca exista metoda "fara sa desfaci nimic", nu cunosc configuratia scuterului tau dar ce mai sigur ar fi sa desfaci furtunul ce iese din rezervor si sa-l lasi sa curga tot. Ulei 4T tot va mai ramane prin pompa, prin furtune putin si cred ca iti va merge cat de cat prost pana se arde tot.
×
×
  • Creează nouă...