Sari la conținut

calin_cz

Super Membru
  • Număr conținut

    1.042
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de calin_cz

  1. A avut baiatul meu si 207, si 210..... si la 12-13 ani le birjaesti nu le ierti! Stiu la ce sa ma astept din partea ei. Cunosc si mopedurile Piaggio, si da , sunt peste Jawa la toate cele. Este un proiect de surubareala, voi fi multumit daca se apropie de ce a facut fabrica.
  2. Se apropie Babetta de ce a fost odată. Fardată, revizuită....ce mai, aproape "fată mare".
  3. No, dragilor( sau dracilor) ați reușit să mă țineți în pat, om sănătos, pana la ora asta. Că fost de citit! Asa, sa ma bag și eu în seamă ( era un banc.... ma, tu ești supozitor?/ nu, da' de ce?/ că prea te bagi !....) calin-cz.... nu a mai vrut sa audă de forumuri acum mulți ani, iar eu tatăl lui nu am făcut alt cont... am mers asa mai departe. Am cunoștințe care îmi spun Călin... chit ca știu ca sunt Dan Tudor( acum imi pare ca a gandit mai matur de atunci) .Luând la foc automat tot ce s-a scris în a.d. 2022... puțin pe repede înainte ( fușerit- în zona mea) îmi formam un răspuns. Dar na, nu are rost sa repet ( nu sunt ecou, nici papagal) ce au scris deja Ivan, Toni, Cosmin, Dan( mai mulți, ca la centura neagra) ... si mai suntem care avem acelasi fel de a fi( probabil de aia am rezistat in ani si ne revedem cu placere). Pe vremuri am fost certat ca nu port însemnele clubului... la care am replicat ca nu îmi place sa fiu "imPOPOțonat" cu trese, bănuți de an , sigle ,etichete, zurgălăi , ștrasuri.... apoi am întrebat de ce vor uni, înainte de vreme, sa devina motoveterani... de ce nu lasă timpul sa își facă treaba, ca oricum merge(timpul) intr-o singură directie. Pe undeva gresim( se vede pe forumuri) ca firesc ar fi sa ne înmulțim ( nu între noi!).... ca vin din urma generațiile care, no, îmbătrânesc și ele.... dar noi, nu, suntem tot mai putini. Am fost certat ca nu vreau reguli ca vreau doar timp și benzina în rezervor( dorul de ducă e genetic)... de parca prieteniile funcționează cu contracte și regulamente ( de care e totuși nevoie la o adunătură asa de colorată, și tipic , cu mai mulți masculi alfa) . Sper sa putem readuce ce a fost odată ( nu înainte, ca înainte era mai bine.... ). Oare a ieșit ceva cu cap și coadă? Dacă nu, urmează alte" băgări în seamă " din partea mea.
  4. poate face cuiva cu ochiul/ trebuinta. Piese de cz 175 Sport, , jawa 350 ts - toba cz175 sport-120lei -cilindru cota 3 ( cu uzura-pana la diam.60 sunt cote de reparatie)+ chiulasa 150lei -ambielaj cz 175 sport 150lei - alte piesulici... preturi de discutat telefonic, modice 0766102201, Cugir, jud.alba, Dan Tudor
  5. Langa discutiile despre motoarele noastre, lipsea Babetta, si... Ca sa fie nebunia satisfacuta, langa CZ 175 Sport, CZ 250 MX, Jawa 350 Ts... lipsea aia mica. si a gasit un nebun care sa o indrageasca. Mai trebuie gadilita, trebuie ingramadita si treapta 1 in ea ( e modelul cu 2 viteze automatic, momentan blocata in a 2-a), apoi fardata... sa stea baba cu fruntea sus. 20221122_120002.mp4
  6. calin_cz

    CZ

    trebuia sa ma laud, are baba toba noua! 20221111_094021.mp4
  7. Prima data toate trei împreună. Și prima tură cu crosul. Se apropie de finalizare. Doar cu amortizoarele spate mai trebuie sa am răbdare. 20220606_105255.mp4
  8. calin_cz

    Jawa

    Da, e o schema "chinezeasca".... ăștia nu au inventat ceva legat de scutere-motociclete, doar au copiat. Acel magnetou nu produce sute de volți.... la ce am măsurat eu( honda, kymco, Peugeot, china.... sunt similare) ar fi ceva de 50-70v. Nu toți consumatorii au nevoie de curent continuu.... becurile de far, frana, poziție. Dacă cdi-ul de la ucrainieni( ce vad în poze e china) e de curent continuu, atunci musai baterie. Am folosit un an magnetou de scuter honda-peugeot(sunt la fel) legate pe cdi de scuter China, de Peugeot, și piaggio pe un cz 175 sport, merge foarte bine. Am preferat cdi piaggio având bobina de inductie monobloc cu cdi. Am pregătit, dar mu am folosit un magnetou piaggio pt jawa 350, deci pt 2 cilindrii- am ales varianta cu 2 "came " pe volanta un cdi și 2 bobine de inductie... sau una cu 2 ieșiri. Firul de "legătură la sasiu" ...masa la Honda e verde, și de aici la toți cei care au copiat ( scutere china, taiwan ).... suzuki de exemplu are alb/negru pentru masa. Dar deja ne departam de problema colegului.
  9. calin_cz

    Jawa

    Pentru majoritatea scuterelor 50cc, CDI pt curent alternativ, asta ar fi( poti folosi fara baterie- vei avea semnalizarea si claxonul in functie de truratia motorului, daca ai si baterie... oricat de proasta, va functiona bine semnalizarea si claxonul). Incearca sa legi de releu alb si galben.... acolo iti indica si alti consumatori. Nu as pastra din instalatia originala nimic,sigur sunt fire vechi( demontata si pastrata pt cand vrei sa o aduci la forma originala) . Nu poti face legaturile la contactul original sa ai toate functiile.
  10. calin_cz

    Jawa

    Nu e preluata dupa VAPE, ( VAPE e doar un alt producator), Vape produce si pentru alte marci. E o schema comuna a motoretelor, dupa "era platinilor". VAPE poate are componente de calitate si dedicate pentru modelul cerut ca sa justifice pretul. La ce a prezentat colegul... sunt componente china ( CDI- aprox20lei, bobina inductie tot asa, magnetou undeva la 100-150lei, releu incarcare vreo 50lei). Doar ca si pe scutere aceste componente cat or fi de chinezesti nu au facut probleme si se gasesc la toate magazinele on-line, dezmembrari samd. Am intrebat de placa de fixare a statorului si canal de pana pt volanta ca astea te incurca adica lipsa unei schite, un strungar la indemana si rabdarea de a pozitiona volanta fara pana . Daca are toate astea, adica placa fixare stator si piesa intermediara cu canal de pana ( sau chiar volanta cu pozitionare directa pe conul ambielajului) e un pret foarte bun.... urmeaza schimbarea becurilor, claxonului, releului de semnalizare, eventual a contactului general de Jawa. Eu am primit un scuter "mort"-donator, un prieten a cumparat un scuter china cu 150 lei - stricat, spart.... s-a folosit toata electrica( inclusiv becuri si cablajul- adaptat).... doar ca noi am putut face acasa placa pt stator, iar volanta direct pe con , fara pana.
  11. calin_cz

    Jawa

    Un pret corect pentru ce ofera. Daca insumezi componentele cam acolo iasa, si UN MARE PLUS, ai placa adaptoare pentru stator. Si ... banuiesc ca are si pozitionarea volantei cu canal de pana, fiind dedicata motoarelor Jawa 350. Succes! ai scapat de releul de 6v cu problemele lui... datorate si anilor. ( folosesc pe cz , din 1990 un releu si dinam care nu au facut probleme... cumparate noi din Bucuresti... undeva pe Stefan cel Mare) Pentru CZ 175 am folosit un sezon un magnetou de scuter, merge foarte bine, pregatisem si pentru 2 cilindrii o volanta.... inca nefolosita... inca merge foatre bine originalul.
  12. Cu placere. In zona ta sper sa reusesc sa ajung anul asta.... era in plan si anul trecut, dar nu toate se potrivesc (planul de acasa , cu cel din targ !). Poate vom reusi o poveste lunga langa motoare. cine stie? spor la surubareala! Si sa revin la CZ 250/513.... ceva plastice adunate pe el.... (etovar.cz) Urmeaza toba, roata spate, si de durata lunga... amortizoarele spate.
  13. Da , e originala, tuburi în stare buna, fără crom sărit sau zgarieturi. Oricum, ceea ce pun pe el vreau sa fie în stare buna, sa nu le tot frec. Oare nu ai avut un Suzuki sv650?
  14. Daca esti atent la poze... am luat-o cu frana adaptata, pe disc. Ultima poza e cu starea la zi...Tamburul e istorie, dar na si cz-ul.... Era capacul gol, fara saboti, cama, arcuri, parghie, iar cehii pe etovar.cz "au di toate". A, si am uitat de furca fata servisata( simeringuri, ulei) + burdufuri de protectie.
  15. A fost ieftin. Dar se aduna.... pana acum: 1. sablat cadru, vopsit; 2.sablat rezervor, indreptat, vopsit+ stickere; 3. sablat cilindru si chiulasa, rectificat cilindru, 4. toti rulmentii si simeringurile, 5. refacut saua, 6. refacut frana fata( a fost adaptat frana disc-aprilia pegaso) adica saboti, cama, parghie, arcuri, cablu; 7. manete frana si ambreiaj+ cablu; 8. zincat pedale, scarite, parghii, piulite. 9. sunt comandate pentru suspensia spate "besicile de aer"-urmeaza etansarile; 10. alt butuc roata spate+ cateva spite; 11. in pregatire o comanda in Cehia pentru plastice laterale si aripa spate; 12. aripa fata noua, filtru aer .... un pumn de suruburi , saibe ,piulite, .... esapamentul are nevoie de.... "pasiune, indemanare si rabdare", vorba unui prieten. satisfactia si zambetul de pe fata mea.... de nepretuit!
  16. sper sa cuprind cat mai multe raspunsuri. In film au fost tot CZ MX.... dar filmul e din 1979, motorul meu e din 1990.... sunt ceva modificari, dar mult mai lente decat ale altor marci care i-au luat locul. Era o vreme cand motocros se facea cu CZ pentru a vedea podiumul. Am avut si motoplatul.... dar incomplet. Stator cu crapaturi mari in acea rasina de protectie, lipsa CDI. Acum e pe platina (tot original CZ, o bobina de 30w. platina e similara cu cea de pe magnetourile bosch-mobra si mopeduri, si piaggio moped). Ce a prezentat un coleg, de la motoplat e ceva vechi, folosit pe moto italiene din ce am mesterit eu ( Aprilia, Cagiva), aprinderi vechi. Se poate adapta ceva modern, chiar si de la depasitele jawa babetta... la care rotorul e asemanator, deci nu se vor aduce volante grele in turatii destul de mari. Cehii au si VAPE dedicat pentru CZ MX.... a, si are vreo 35CP. Am calarit si eu putin motoreta.... la momentul ala aveam cutie cu 5 trepte in motor, raport de z18-primar - z58 roata.... si fara bruscari mari era roata fata in aer... in treptele1-2-3. Nu stiam cum se comporta ambreiajul.... E USCAT! De fapt am luat moto cu inca un motor, vreo 50kg de piese... cutie cu 4 si 5 trepte, furci, pinioane, pistoane, segmenti, ... pinioane de lant, primarul de pe motor cu 12-13-14...22 dinti, sa am de ales ! sa fuga sau sa traga. Sper sa reusesc sa il aduc la ce a fost odata.... chef de munca este ( oricum nu am termen limita), piese se gasesc in cehia sau piata estica, sunt si mai departe dar curiratul...), doar ca la pretul corect ( considerat de vanzator ) in ultima poza.... cam asa ar trebui sa arate.
  17. Ca sa-l copiez pe colegul @cstelia, .... in curand pe ecrane. De aproape un an am adus acasa un cz motocros, motor pe care nu visam sa il ating... acum am si eu unul. Ma lupt cu vechimea lui, cu pisele modificate, cu felul in care a fost folosit ( adica trebuia sa mearga, n u sa fie impecabil ca aratare !) Imi va fura mult timp si bani.... de fapt asta am vrut! Sper sa ma apropii de ce a fost odata aceasta motocicleta. Adus acasa bucati, montat, probat... demontat, si acum incerc sa fac tot ce e mai bun tehnic si estetic pentru noua mea jucarica. Ce sa fac , sunt dependent de moto cehesti.... CZ 175 SPORT ( model 477- e deja membru in familie), jawa 350 ( model 638- am vrut-o la 20 ani... am reusit la 54), CZ 250 MX ( model 513- din 1990, care reuseste sa-mi ocupe timpul liber, acum surubareala )
  18. calin_cz

    Jawa

    Sa ma bag si eu, ca doar sunt cu jawa si cz in dotare. Motoarele astea...voi vreti sa le folositi in regim de naveta? Ca toti avem si ceva moto moderne. De ce nu lasi jawa cum o facut-o mama ei. Probleme erau cu releele, bateriile , platinile pe vremea mult laudata cand nu aveam ce pune in loc. Releu gasesti si pe la cehi, au magazine online... (jawashop, jawaparts, 4jawa, etovar- sigur si altele) . Relee sunt si clasice -cu contacte mecanice, si electronice( mai ieftine, dedicate jawa) baterie .... am folosit 3 spre 4 ani una ... cumparata cu 35lei....mai este problema bateria? Cz-ul( 175 sport-deci un piston) anul trecut- de plictiseala in pandemie... l-am echipat cu un magnetou de scuter... de la honda si peugeot se potriveste fara a mutila carterul si capacul. Reglaj la ochi... lipsa stroboscop...porneste foarte usor( cu set uzat !)... viteza maxima era doar cu vreo 5km/h mai mica... am pus pe seama reglajului. Am revenit la dinam, a fost doar un exercitiu "de stil". Pentru jawa 638, am avut un magnetou de scuter Piaggio pregatit pentru 2 cilindrii ( si a 2-a cama sudata pe volanta- la 180 grade), si o bobina de inductie duplex... nu a mai fost cazul, generatorul de la 638 isi face treaba bine. Gotronicul...cu senzorul lui m-a dezamagit putin, adica unul nu a vrut sa mai stea lipit. Acum folosesc platini, cutiuta"neagra" care e rosie de la gotronic, fara condensatori. Aceiasi chestie si la cz... de vreo 15ani.... fara reglaje si nervi. Postare fara cap si coada.... iei ce vrei. Deci variante gasesti , iefine sau scumpe, simple sau cu batai de cap( in domenii pe care nu le stapanesti). |Daca vrei o Jawa originala... pui ce a pus si mama ei... daca o vrei doar functionale pui compromisul intre simplitate, cost, fiabilitate. Si totusi cati km faceti voi cu bunicutele? - eu, anul asta... vreo 3000km cu jawa 638, cu CZ 175 sport... 800km, aprilia caponord...6500km. Nu de alta dar cred ca ne facem probleme acolo unde nu sunt... la motoare functionale dar care le vrem sa mearga ca unele din alta generatie.
  19. calin_cz

    Jawa

    Îți pare scump 12,5€ coletaria pentru un pachet cât o cutie de pantofi? Pt ce se vede în poza atât a costat.... jawaparts, la fel și jawashop. Etovar e un pic mai scump, am plătit 90lei, dar a compensat faptul ca anumite piese sunt doar la ei, iar altele sunt foarte ieftine( ex. 0,58€ simering). De obicei aștept pana se aduna de cel puțin 50-60 €.... na, sunt 3 cehoaice.
  20. Daca locatia mea, Cugir, jud. Alba e destul de aproape ( 90km cugir-Sibiu)...Stiu o mobra 50 Super, la 450lei/ negociabil. radiata, nefunctionala. tel. 0766102201, Dan pentru discutii in legatura cu mobra. Nu sunt proprietar, doar ajut un cunoscut.
  21. calin_cz

    Jawa

    ala greu de reglat.... cam 10min... cu scos si pus capac! instabil.... motorul meu are 50 ani( si e tanar fata de altele)...si e acelsi mecanism, si isi face treaba bine( motorul meu de vreo 10 ani face doar 1000-1500km/an). Acel mecanism il folosesc si cand franez in tr.4.... calc ambele pedale-frana si schimbator
  22. calin_cz

    Jawa

    @eFu'daca te hotarasti asupra magnetoului iti voi povesti toata procedura, cu scheme si elemente. Am un Cz 175 sport care a umblat vara asta cu magnetou de scuter ( am revenit la dinam doar de moft , sa il tin cat pot de aproape de original). Vinovata e o Jawa 638, care va fi mai plimbata , e mai tanara cu 19 ani. @farfuridiacea etansare a tijei sincronului ma nacajeste si pe mine. Am pus un "tampon" saiba de pasla pe ax intre sincron si butucul pinionului sa retina parte din uleiul care se pierde. Ma tot chinuie un gand sa caut ceva simering cu interior de 5, ext....cat o fi acolo, cred 15( voi masura) in locul acelor bucsi de plasic si O-ring. "Dar astea batrane e cu personalitate! isi marcheaza teritoriul!"
  23. calin_cz

    CZ

    asta ar fi schema unui scuter Piaggio. Elimini ce nu folosesti....nivel benzina, ulei, releu electromotor, electromotor....si ce o mai fi peste ce ai nevoie.
  24. Piese de vanzare din dezmrembrarea unui CZ 157 Sport. -motor complet( nu este blocat, schimba in toate 4 vitezele, cilindru cota 0-cu ceva uzura, include si dinam si capac peste dinam, carburator) 400lei -toba 100lei -lampa stop 50 lei -claxon 6v 50 lei -releu incarcare 6v/75w 50 lei -roata 18" ( inclus capac cu saboti) 100lei -pinion roata spate cu cuplajul aferent, 52 dinti -100lei piesele provin din incercarea de a reface un CZ....inmatriculat cu carte de identitate, talon, numar....doar cadru stramb, furca fata moarta, cu pareri de rau se vinde pe bucati. preturile sunt negociabile, normal. Ar mai fi si alte componente: cric central, carcasa filtru aer cu capacele laterale, saua( doar dupa tapitare o voi pune la vanzare) 0766.102.201 Dan
×
×
  • Creează nouă...