Sari la conținut

Vreau

Membru
  • Număr conținut

    202
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Vreau

  1. Mah tu te- ai uitat macar la poze? Daca ar fi avut viteza foarte mare, trecea prin ford ca prin brinza. Motorul ala are peste 200 kg.
  2. Salut. Adi a fost vecinul meu am stat gard in gard cu el si pot sa va spun ca imi plinge inima alturi de parintii lui. Trebuie sa fac niste precizari dupa ce am citit acest topic. Deci: Motorul era in regula, am reparat impreuna la el in luna August. Cauciucurile nu erau uzate iar casca o avea din Germania. Nude la rusi. Era costumat cum trebuie. Nu era vitezoman mai mare ca oricare dintre noi. Strada pe care a vut loc accidentul o cunosc foarte bine. Am trecut si eu pe ea de mii de ori. E o strada banala pe care nu poti merge repede. Peste tot sint oameni ciini si tot ce vrei mai ales la ora aia. Eu nu cred ca avea mai mult de 50 la ora. R.I.P. Adi....
  3. eu il procur de la un dealer de lubrifianti din München
  4. Spray ul pe care il folosesc eu de 15 ani este de la firma germes, www.germes.de si se numeste Drahtseilspray (spray pt cabluri de otel) Pentru motorul de teren folosesc antifon sau versiunea mai dura de la aceeasi firma Zahnradspray (spray pt pinioane) Cred ca se gaseste si la noi pe la dealerii de lubrifianti.
  5. Nu mai zboara nimic de pe lant daca il lasi sa se usuce bine si nu dai cu nemiluita sau peste apa. Nu il mai dai jos nici cu jet de apa gen kärcher. In schimb merge jos cu motorina, diluant, butanol sau ceva de genul asta si asta dupa ce freci bine cu peria de dinti:
  6. Folosesc spray de antifonat masini ce se gaseste in comert. Sau spray de uns kablurile la macarale, e incolor nu negru ca antifonul. E aceeasi treaba ca si sprayul ala ce il gasesti la Luis doar ca e la juma' de kil nu la 50g si costa tot atit. O sa ma uit exact ce scrie pe spray si o sa postez aici exact ce scrie pe el.
  7. Unge lantul cu un spray cu antifon sau cu o ungere uscata dupa ce ai fost cu motorul. Pina dimineata se usca si nu mai sare nimic de pe el si nici nu se mai lipeste praful. Eu ung lantul cu antifon din spray si tine peste 30 mii spre disperarea alora care vind rahatul ala de vaselina alba. Economisesti si 3ore de spalat.
  8. Am circulat mult cu motorul prin EU dar si prin Asia, Thailanda Taiwan. Dar ca la romani la nimeni. In Thailanda singura problema am fost noi ca trebuia sa circulam pe stinga. Trageam la inceput tot in dreapta din obisnuinta plus prioritate de stinga iar in intersectii alta belea . Aia au acolo un haos de nedescris la prima vedere dar un haos logic. Cam 2-3 mii de km am la activ prin Asia pe motor. Nu am vazut nici un accident nu ne-a taiat nimeni calea chiar daca aia merg si cite 4 pe scuter, transporta orice vorbesc la mobil si fumeaza. In schimb in Romania de fiecare data este o aventura ori iesi controlat in decor sau te omoara. Soferi sinucigasi, cretini si idioti care nu inteleg ca BMW e doar o marca nu OZN. Toate ca toate dar Bucurestiul intrece orice imaginatie. Nu mi-am putut da seama pe baza caror reguli se circula acolo. Nimeni nu respecta nimic nici cele mai elementare reguli de circulatie.
  9. Hi!! Salut. Ma numesc Cornel am 40 ani, sint de loc din Medias dar traiesc din '90 in Germania. Mi-am cumparat un Hoinar in '88. De atunci conduc motociclete fara pauza. Momentan conduc un KTM 450 EXC si o Kawa zzr 600 la Medias si o Kawa z1000sx aici. In rest ce sa mai spun? Va citesc de ani buni si poate ne vedem pe undeva cindva. Sau poate de 1 Mai la intilnirea motociclistilor din Nürnberg daca nu mai face vremea teroare.
  10. Am si eu o mobra hoinar din 88 si nu pot sa ma pling de ea. La inceput a fost mai naspa pina am invatat sa o repar. A mfacut cu ea Tranfagarasanul de zeci de ori si a mers mereu la fix. Are pe ea inca motorul original cu toate ca mi-am facut rost de inca doua motoare de rezerva. Am schimbat doar segmentii o data pe an si am curatat la toba de nebun.Anul trecut i am schimbat cilindrul. Mobra e o motoreta foarte buna daca nu mergi cu ea. Glumesc.Aprinderea mai facea fite uneori pina i am pun bobina de inductie de Dacia.Cele doua suruburi de la schimbator erau naspa de reglat. Secretul mobrei este ca tre buie sa o ti mereu in blana turata la maxim sa urle ca din gura de sarpe si sa plinga vecinii linga televizoare.Ulei i am dat mereu ce am gasit de obicei T90 de cutie gros ca vaselina. Ulei de amestec Stihl de drujba.Am facut o data un test cu motorina de credeai ca arde .
  11. Vind ktm 450 exc. An de fabricatie 2003 cu far si semnalizatoare 49 cai si navi Garmin. Motocicleta a fost complect demontata si reparata capital de la a la z. Toti rulmentii sint noi,toate plasticurile sint noi,baterie noua,cauciucuri noi frine noi. Lant cu garnituri si pinioane noi 14 si 50 dinti in spate. Radiatoare noi cu ventilator de racire. Motorul a fost reparat capital la ktm in Germania. Ambielaj cilindru piston si rulmenti noi. Ulei nou si toate filtrele. Motocicleta e ca noua fara cazaturi sau sgirieturi. Are 2800 la bord din care 120 facuti dupa reparatie in Romania pe dealuri. Motorul este inmatriculat in Germania si se afla de asta vara la Sibiu. Mai multe relatii pe vreau@gmx.de
  12. Vreau

    Jawa

    Salutare prima data Am avut si eu o Jawa de 350 din 90 cind am cumparat-o si pina prin 2000 cind am vindut-o. Cam pe la 200 km a inceput un tacanit ciudat. Venea din zona pistoanelor. Nu am reusit sa localizez tacanitul niciodata cu toate ca am defacut cilindrii de citeva ori. Pina la urma m-am plictisit si m-am obisnuit cu tacanitul ala.Ttoate tacaneau. Am circulat cu Jawa pina pe la 30 mii si tot mai mergea fara probleme cind am vindut-o. Cu ambreiajul nu am avut niciodata probleme. In general am fost foarte multumit de motorul ala.Doar aprinderea era de rahat se modifica in mers aprinderea. Reglam pe drum de nebun. Mai avea un dezavantaj mare, busonul de la rezervor nu se putea incuia si m-am trezit de multe ori fara el sau cu tot felul de chestii in rezervor. Mai rau era cind trebuia sa merg fara buson si aveam multa benzina in rezervor. < Eram stropit tot cu benzina si imi era frica sa nu iau dracu foc ) Mi-ar place sa mai stiu ce s-a intimplat cu fosta mea Jawa daca stie cineva ceva sa imi scrie. Am vindut motorul la Medias in cartierul Teba. O intrebare: Cam la ce pret se vinde o Jawa de 350 model 1990 la ora actuala. Ma tot bate gindul sa imi cumpar iar una sa mai mesteresc pic la ea, ca japonezele astea nu se strica si parca imi lipseste actiunea. Deci: Semeringurile- negre sint pentru ulei si cam 90 grade (cauciuc) - albastre pentru apa 50 grade (elastomer pentru industria alimentara) - Verzi (Viton) rezistente la mai toate chimicalele posibile si temperaturi de peste 100 grade - Rosi silikon cauciuc -Taflon rezista la orice chimicale si 300 grade Astea sint date orientative. Pe semeringuri sint niste litere ABCD s.a. care specifica exact la ce se pot folosi. Cele mai tari semeringuri sint cele din Polytetrafluorethylen PTFE (Teflon)
  13. Dupa cele citite imi imaginez poligonul ala ca un poligon de cross pt profesionisti. La voi se invatza mersul pe motor pe(lînga) rîpe si dealuri?
  14. Cum dreq atzi stat 4 insi sa va bata un cioroi beat? Trebuia sa luatzi bicicleta fetei si sa il batetzi cu bicicleta pina ii suna apa in cap precum cascada Bîlea. Voi ce faceatzi in timp ce ala va batea? Stateatzi la rind si asteptatzi sa va vina rindul la bataie? Parca vad cum se lauda cioara in tziganie ca singur a luat 4 motociclisti la bataie. O singura actziune de amploare a motociclistilor contra ciorilor si apoi vor sta pe marginea drumului in pozitzie de dreptzi la trecerea unei motociclete. Nu e nevoie de violentza doar de prezentza.
  15. Vreau

    DN 1 loveste din nou

    Sa spun drept pina acum nu m am gindit ca se poate intimpla asa ceva. Sa mergi linistit pe strada si sa cada un copac pe tine. Bine ca nu a fost un copac mai mare. Dar cum a cazut copacul ala? A fost taiat de cineva doborit de vint sau aruncat de pe balcon? De unde a aparut copacul doar nu ploo cu copaci. A pleznit casca sau doar viziera? Daca a pleznit casca nu prea era de calitate ekipamentul.
  16. "Martorul respectiv a povestit ca venea cu viteza foarte mare si ca a vrut sa intre din banda a doua in banda intai, moment in care a pierdut controlul motocicletei si a intrat in parapetul metalic de pe marginea soselei." Probabil ca a alunecat pe un marcaj ce desparte benzile de circulatzie. In Ro marcajele sint vopsite. Un adevarat pericol pt . Altfel nu avea de ce sa piarda controlul in curba. In poza se vede ca avea un cauciuc foarte performant pe motocicleta iar urmele de uzura lasate de curbe pe lateralele cauciucului arata ca era un motociclist cu experientza care stia cum se circula in curbe.
  17. Daca avetzi ceva timp cititzi aici cit de asuprite sint ciorile in Ro. http://www.romanothan.ro/romana/rapoarte/d..._impunitate.htm
  18. De aceasta problema m am ciocnit si eu. Si am aplicat metoda descrisa de cavaler Am luat tubulara din piatza de la ciori sau rusi naiba stie ce sint aia.
  19. Se cere si cazierul atasat la cererea de invitatzie? Se vede ca nu mai e Funar primar. Deja au inceput cu intilniri "private". Buhuhuhuhu
  20. Daca se fac asemenea reparatzii la motoarele relativ simple cum sint comunistele. Atunci sint curios ce reparatzii ad-hoc se fac la motoarele japoneze.
  21. Trebe sa ai o doaga lipsa sa dai 130 ⏠pe o baterie de motor. La Yamaha platesti 80-90 ⏠in plus doar ca scrie Yamaha pe ea Louis cam 40-50⏠Numai bine
  22. Un surub rupt si cu tarod in el tot rupt se poate scoate prin electrocoroziune. Dezavantajul consta in faptul ca ai nevoie de masinaria aia. Daca ai rabdare merge si cu un redresor de masina mai puternic. Cele mai bune rezultate le am avut cu patrat batut in gaura data dinainte cu bormasina. Tarozii cu filet conic pe stinga pt scos suruburile rupte au un dezavantaj major. Daca surubul e blocat bine conul tarodului umfla surubul care se intzepeneste si mai tare in gaura. E recomandabil ca suruburile intzepenite sa fie stropite cu WD 40 sau cu likid de frina iar dupa 2-3 zile sa se incerce desfacerea lor. Contra intzepenirii suruburilor folosesc pasta de cupru sau pasta anticorosiva )
  23. Trist foarte trist Oare se face o cercetare amanuntzita a accidentului? Sau motociclistul e vinovat din oficiu pt ca motociclistii merg cu viteza.... dupa cum reiese din articol.
  24. Vreau

    RaceR, ultima plimbare

    Dumnezeu sa il ierte In oras la 100 km/h nu ai prea multe sanse si nici soferii nu pot sa se asigure mai mult cind de dupa coltz apare un bolid cu 100 la ora. PS De acord cu AXA
  25. Poate au parte motoarele si de un dus sau un pui de somn in pat.
×
×
  • Creează nouă...