Sari la conținut

dumig007

Membru
  • Număr conținut

    57
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de dumig007

  1. Salutare! Sa fiu scurt si la obiect: are cineva de vanzare un parbriz de Dakar, inalt, negru, in stare buna, pt. un GS din 2005 (adica prinderea cu 4 suruburi, nu cu 3)? Eventual schimb cu stock (al meu) plus vreo diferenta? La un pret decent, ca e nou aprox. 100 de euro la Bavaria... Multumesc!
  2. Poate cineva sa ma ajute, va rog? Unde este stantata seria de sasiu la F 650 gs? Vreau s-o confrunt cu aia din carte, dar nu stiu unde e. Multumesc.
  3. Si inca o intrebare, daca se poate, ca n-am gasit asta nicaieri (poate n-am cautat bine): la ce inaltime de sol ajunge saua joasa la Dakar? Saua standard are undeva la 87 cm, daca nu ma insel... Multumesc!
  4. Acum am un Hornet de 600. E o oarecare schimbare de stil... Deci, asta nou e ceva mai urban, mai scump si consuma mai putin. Ma rog, asta cu consumul e relativ, Hornetul imi ia 8-9 in oras si 6 afara, asa ca sigur f-ul e mai prietenos. Partea aia cu AB-ul e un pic neplacuta, desi sper ca sunt mai ok pe partea moto. Thx! Mesaj completat Intrebarea era, de fapt: merita diferenta de pret intre modelul nou si monocilindru?
  5. Salut! Vreau sa-mi schimb motocicleta actuala cu un F650 gs. Nu sunt tocmai hotarat daca sa aleg noul f 650 sau clasicul monocilindru. Cu asta nou am mers, mi-a placut, pe ala vechi il stiu doar din discutiile voastre. Ceva pareri avizate (de proprietar, adica) despre bicilindru? Arata mortal, dar in rest? Multumesc frumos!
  6. Salut! Sper ca nu intreb ceva cu raspunsul in pagina 87 a topicului, ca n-am reusit sa citesc tot: de unde luati filtre, ulei, placute, bujii etc. pt. revizii? Multumesc frumos!
  7. Am fost, m-am uitat, le-am calarit pe-amandoua. F800 are inaltimea seii aprox. 90, in mod normal, iar cea coborata are 85 (fata de 82 si 78 pt. F650). Pt. mine inseamna oprit numai intr-un picior, cand e nevoie. N-ar fi o problema, dar as prefera sa le tin pe sol pe-amandoua. Oricum, cam in 2 sapt. vreau sa dau o tura cu 650-ul, sa vad cum ma simt. Toata lumea imi zice ca o s-o simt foarte "lenesa", dupa Hornet-ul meu. Sigur, e alta gasca, in alta traista.
  8. Multumesc de raspunsuri. Probabil ca o sa ma orientez spre un gs mai vechi si mai ieftin, atunci. Iar picioarele nu sunt de top-model. e prima data cand imi doresc sa fi fost mai inalt. Pt gs800...
  9. Salut! Eu sunt nou in F650. Adica nu sunt deloc, inca, dar as vrea. Asa ca m-am gandit sa intreb pe un topic dedicat, dupa ce l-am citit pe tot (aproape). Are cineva modelul 2008-2009? Ce s-a schimbat fata de precedentele, in afara de motorul imprumutat de la F 800 gs? Enduro presupun ca tot nu face cum ar trebui... Multumesc!
  10. Superba motocicleta! S-o stapanesti sanatos si fara incidente! Scuze de off-topic: ai fost in bmwclub.ro?
  11. Da, asta ar fi o solutie... Cand vine momentul, merg la Mototech sa fac treba asta si sunt sigur ca gasesc oamenii aia o varianata decenta. Multumesc de info, trebuie sa aprofundez un pic de mecanica.
  12. Ihi... Nu se rezolva daca rotile spate au fiecare foaia ei, adica le schimb cu totul? Lantul e acelasi, sta ori pe foaia de sm, ori pe aia de enduro, montate fiecare pe roata respectiva. Sau aiurez? E o idee...
  13. Salut! Sper ca sunt on-topic, desi aici nu prea s-a discutat despre asta: cine foloseste Arai Tour X3 sau VX3? Sau, mai precis, ce se poate spune, pe scurt, despre castile astea? Cum se simte un Tour X3 la touring, 120-130km/h? Se inlocuieste greu vizorul cu ochelari si invers? Sau mai bine cumpar o casca dedicata de cross pt. ocazionalele tavaleli? Multumesc frumos posesorilor pt. feed-back!
  14. Sunt convins ca nu e o placere sa tragi de roti la cateva zile, dar altfel nu-mi dau seama cum sa impac si capra, si varza. ( Daca ea e capra, mie imi ramane calalta postura, nu?) Varianta 2 implica inca un fier in garaj si parca 2 roti suplimentare + work-out-ul saptamanal cu schimbatul suna mai pocket-friendly, nu?
  15. Salut comunitatea detinatorilor (si utilizatorilor ) de Husaberg! Permiteti o intrebare de novice (si in enduro, si in Husa)? Intentionez sa cumpar FE 450-ul din 2008, varianta enduro, nu supermoto. Daca drumurile mele sun mixte, incluzand oras (5 zile pe saptamana), foarte putine drumuri lungi, gen A2 si enduro (poate chiar hard) in week-end, e buna alegerea mea? Pachetul contine si 2 roti pt asfalt (cu foaie cu tot), ca duminica seara s-o transform in supermoto pt. a doua zi. Sau deja incerc sa tin 2 pepeni intr-o mana? Multumesc anticipat pt. cascada de sfaturi care vor urma.
  16. Superba excursie!!! Iar pozele... Omul asta e inspirat, pe cuvantul meu. Inspirat! Una peste alta, naratiunea + pozele te fac sa iei in mana o harta, o foaie si un pix si sa treci la planificari.
  17. E bine ca motociclistul a scapat (incredibil scenariu, mare bafta, trebuie aprinse cateva lumanari!!!), pacat de sofer. Trebuie respectata viata, pe 2 sau 4 roti...
  18. Mi se pare lipsit de omenie si chiar strigator la cer ce se vorbeste aici. Daca, Doamne fereste, unul din apropiati conducea duba aia (oricine poate avea un moment de slabiciune)? Daca un cunoscut era acum in coma, dupa o casca primita in cap? Tot asa va bucurati ca a patit-o? Incepe sa mi se faca greata de forumul asta! Prostia si nesimtirea romaneasca se face simtita peste tot. Dar, dupa cum spunea cineva, motociclismul nu e o casta, orice uscatura isi poate trage o casca pe urechi. Intr-adevar, s-a pokemonit si forumul asta... Mi se pare lipsit de omenie si chiar strigator la cer ce se vorbeste aici. Daca, Doamne fereste, unul din apropiati conducea duba aia (oricine poate avea un moment de slabiciune)? Daca un cunoscut era acum in coma, dupa o casca primita in cap? Tot asa va bucurati ca a patit-o? Incepe sa mi se faca greata de forumul asta! Prostia si nesimtirea romaneasca se face simtita peste tot. Dar, dupa cum spunea cineva, motociclismul nu e o casta, orice uscatura isi poate trage o casca pe urechi. Intr-adevar, s-a pokemonit si forumul asta...
  19. Multumesc, asta a fost un raspuns care chiar m-a lamurit. Sa mergem sa strangem lantul, atunci...
  20. N-am reusit sa slabesc piulita de la ax nici un mm, si am incercat cu un cricket bun. S-ar putea sa fie stransa exagerat de tare de ultima data, mai bine o las balta si merg cu ea intr-un service n-as vrea sa ma am pe constiinta . Ce se intampla daca lantul are un joc mai mare de 3-4 cm?
  21. Salut, mandrii posesori de Hornet! Sunt spectator pe forumul asta de aprox. un an, m-am tot informat in timpul asta. De vreo luna mi-am luat si eu un Hornet din 2002 cu care "ma dau" mai mult prin oras si a venit timpul sa zic si eu ceva. Adica sa intreb ceva, ca am mai multe nelamuriri decat raspunsuri (asa e cu incepatorii astia...). Cum se intinde lantul la jucaria asta? Am stat ieri 2 ore cu doua tubulare in mana si n-am reusit sa clintesc suruburile alea cu nici un mm. Sa insist sau sa las pe cineva cu mai multa inclinare spre tehnica? Orice sfat e binevenit si sper ca am nimerit topicul. Daca nu, sa ma indrume cineva spre unul potrivit. Multumesc!
  22. Salut! Eu sunt incepator in motociclistica asta, dar cu traficul ma intalnesc zilnic de ani de zile, de cand am B-ul. Si am constatat asa: in trafic te salveaza doar scanatul continuu (trebuie sa cuprinzi orice obiect in miscare in jurul tau, deci atentie la oglinzi + starea carosabilului), viteza adaptata (nu neaparat redusa) si mintea la drum, nu aiurea in porumb. Nici o scofala sa mergi NUMAI incet, un pic de acceleratie te poate aseza intr-o pozitie mai convenabila, mai vizibila etc. Ajuta foarte mult sa-ti cunosti bine motorul (reprize, timp si distanta de franare, cand se blocheaza roata la franare, cum virezi cu roata spate blocata etc.), deci mult antrenament cat de des se poate. Asta-i valabil pt. orice vehicul. Si plecati la drum cu gandul ca ajungeti la destinatie, nu chinuiti de imagini si discutii despre motociclisti in saci negri, razuiti de pe grile de tiruri. Eu am patit-o acum cativa ani, cu masina: noaptea, un drum judetean neluminat, ploaie. De cand am plecat, ideea ca o s-o patesc nu mi-a iesit din cap, asa ca mergeam cu cd-ul oprit, cu 40 km/h, cat mai pe dreapta. Si m-a lovit remorca unui tir care a derapat intr-o curba. Mergea tare. Eu am scapat, masina a fost praf si de atunci ma urc optimist la volan, desi o luna dupa asta faceam atacuri de panica doar la vederea farurilor de tir. Cu moto n-as fi scapat... A, mai era ceva: o fi un sambure de adevar in chestia asta, dar nu e tot timpul vina "conservarilor". Astazi era sa ma scoata in decor un tip cu un supermoto care depasea o coloana oprita la stop. Norocul meu a fost ca eram si eu "calare", am avut loc unul pe langa altul si nu m-am panicat. Pe asta nu l-am mai salutat.
×
×
  • Creează nouă...