Sari la conținut

Andr3y

Membru
  • Număr conținut

    181
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Andr3y

  1. La riscuri/presiune recomandata, nu ma bag. Pentru partea de rejantare, am vazut filmuletul asta si mi-a ramas in minte: Acum cativa ani am si testat metoda: Schimbam anvelopele de la GS 500. Cea de pe fata s-a asezat fara probleme umflata cu pompa, dar cea de pe spate nu voia de nicio culoare. Mi-am adus aminte de metoda, am dat cu putin spray (foarte posibil sa fi fost ceva deodorant mai ieftin) apoi am aprins cu bricheta pentru aragaz si aia a fost! DAR... daca ai senzori, nu prea e recomandat. Daca totusi e o urgenta si incerci, nu uita sa scoti supapa din ventil. Si mare grija, ca nu-i de joaca!
  2. Salutare si felicitari pentru achizitie, cel mic sa se bucure de el! Cu vreo 15 ani in urma, am avut un ATV asemanator, foarte distractiv. Mari probleme n-am avut cu el, chiar a fost surprinzator de rezistent pe partea de motor. Dar din experienta iti recomand sa fii atent la suruburi. Mai ales cele de la puntea fata/directie. O data la cateva iesiri ar trebui verificate sau eventual sa aplici ceva threadlocker. E problema destul de intalnita la chinezarii, cu suruburile care se slabesc din cauza vibratiilor. Si lantul ar trebui uns si verificat ceva mai des. Nu sunt cele mai calitative, si se uzeaza destul de repede daca nu ai grija de ele. In cazul meu - lant uzat, a sarit de cateva ori pana a spart capacul de la aprindere si a distrus statorul... Distractie placuta!
  3. Si eu zic la fel ca @yo4hgx, la fel pateam si eu din cauza robinetului, care nu mai functiona corespunzator.. Mergea pana se consuma benzina din filtru si furtun, apoi se oprea. Dupa ceva timp, cand mai picura si se umplea la loc, pornea, si o luam de la capat. Incearca sa-l pui pe pozitia PRI (care am inteles ca ar face bypass la sistemul cu vacuum al robinetului) sau RES. Daca tot nu merge, si traseul rezervor-robinet-carburatoare e curat, arunca o privire la modificarea asta: http://www.gs-500.info/index.php?title=Convert_petcock_from_vacuum_to_manual Eu la asta am recurs intr-un final, si am rezolvat definitiv.
  4. Salutare! Incearca sa iei legatura cu Bobitza: https://transalpinaenduro.ro/contact/
  5. Salutare! Nu am detector de metale, dar la o plimbare cu bicicleta prin padurile din apropierea Craiovei, mi-a sarit in ochi obiectul asta (nu la propriu, ca era grav), ce pare a fi un proiectil. Tot ce stiu e ca are in jur de 7cm. L-am lasat unde l-am gasit, dar sunt curios care-i treaba cu el.
  6. Daca vrei cross, pe ala n-ai cum sa-l inmatriculezi. Ca idee, cauta sa te urci pe un cross de 125 2T, si vezi daca te poti tine tu la el. Si pe langa echipament complet, ia-ti si o pereche de chiloti de schimb. Acum pe bune, ai gresit-o din start. Pare ca ai o conceptie total gresita fata de motocicletele de teren. Uita-te pe youtube la filmulete cu motociclete de enduro/cross, incepand cu alea de 125cmc, si vezi ce inseamna o astfel de motocicleta. Uite-l de exemplu pe tipul asta. Crezi ca s-ar tine dupa amicul tau?
  7. Salut! Pana la a te gandi la partea financiara, care intr-adevar poate fi o problema, gandeste-te la partea legala. Crossurile sunt motociclete de curse, care se folosesc exclusiv pe un circuit special amenajat. Deci nu sunt omologate pentru circulatia pe drumuri publice, si nici nu se pot inmatricula/inregistra. Intr-adevar, poti merge linistit pe coclauri, dar pentru asta trebuie sa ajungi intai acolo cu motocicleta pe o platforma. Daca nu ai cum sa o transporti, si te opreste politia in timp ce te deplasezi catre padure, te alegi cu dosar penal. Si posibil sa-ti confiste si motocicleta. Daca asta nu e o problema pentru tine, tine cont ca la un cross asa vechi, sunt sanse foarte mari sa nu fie intr-o stare foarte buna. Piese se gasesc, dar pot ajunge sa coste destul de mult reparatiile. Costa si mentenanta: fiind motociclete de curse (deci pretentioase), au alt regim de operare si alte tolerante ale componentelor, asa ca intervalele de service sunt mult mai scurte. De exemplu, daca te uiti in manualul de service pentru un cross, ai sa vezi ca intervalele de mentenanta recomandate sunt exprimate in numar de curse/competitii sau ore. E indicat sa folosesti ulei 2T bun, care poate trece de 100 RON/litru. Asta daca vrei sa te bucuri de ea mult si fara probleme. P.S.: As fi ipocrit sa nu mentionez ca am fost si eu fix in situatia ta, cu mai bine de 10 ani in urma, dar atunci erau alte vremuri, si acum am alta minte in cap. :))
  8. Ai incercat sa treci robinetul pe pozitia "PRI"? E vreo diferenta? In general, principala cauza e acel sistem de "petcock" cu vacuum (robinetul de la benzina). In cazul meu, se mai intampla sa ramana complet fara benzina, in mers. http://wiki.gstwins.com/index.php?n=Upgrades.Petcock Eu am rezolvat problema trecandu-l pe manual. A trecut ceva timp de cand am facut asta, dar cred ca am urmat ghidul asta: http://www.gs-500.info/index.php?title=Convert_petcock_from_vacuum_to_manual Daca alegi sa incerci modificarea asta, tine cont ca pozitiile robinetului o sa fie schimbate, si e posibil sa le incurci. De partea electrica, nu stiu ce sa-ti zic.
  9. Normal, nu ar trebui sa ai probleme cu un 125 2T, sunt motoare mici si puternice. Dar asta doar daca e echipat cu power valve. Daca nu, te inteleg ca nu te ajuta, ca nu poate mai mult. Din experienta cu tot felul de experimente de modificari si montari de piese de pe un motor pe altul, iti spun ca nu merita. Mai bine iei direct alta motocicleta, si asa te alegi cu 2 (daca nu o vinzi pe asta).
  10. 125 2T nu are suficienta putere? Pentru ce iti trebuie mai multa? Ce greutate ai?
  11. 1. Ai cautat prin topicurile deja existente si nu ai gasit nici unul care sa te ajute? Sau vrei sa ai unul "bespoke"? 2. Tine minte ca daca e motocicleta de teren, nu inseamna ca e cross! Sunt n categorii de motociclete de teren. Crossurile sunt motociclete pentru curse pe circuite special amenajate, care includ namol, denivelari, rampe pentru sarituri, etc. 3. Inaltimea si greutatea ta? 4. Ce vrei sa faci cu ea? dirt bike = motocicleta de teren =/= cross
  12. Sigur ca e si pentru fete. Dar trebuie sa incepi cu o motocicleta de teren mai linistita, nu pe un cross "pur-sange". Atentie: un cross adevarat, chiar si de 125cmc, in 2 timpi, e foarte puternic (~40 CP la mai putin de 100 Kg = imediat te da peste cap). Si acum sa nu crezi ca e chiar asa usor prin padure sau pe teren. E adevarat ca mecanica unei cazaturi pe teren e diferita de cea de pe strada, dar nu trebuie sa te culci pe-o ureche ca nu ti se poate intampla nimic, chiar pot fi cazaturi mai nasoale pe teren! Iti spun din experienta. Si nu uita de echipamentul de protectie: casca, platosa, genunchere, cotiere, cizme off-road! Eu iti recomand ori un motor de 125 cmc in 4 timpi, ori unul de 125 cmc, in 2 timpi, dar musai fara power valve.
  13. ncepe prin a curata bine carburatorul. Daca asta nu are niciun rezultat, verifica sa nu ai probleme la aprindere. Daca nu se vede nimic neinregula cu ochiul liber, du-l la un electrician.
  14. Originalitate nu inseamna sa nu faci ce a mai fost facut, ci sa-ti pui amprenta pe ceva existent. Spor la munca!
  15. Sigur garnitura este fisurata/rupta. Schimb-o si o sa fie OK.
  16. Din ce am auzit si eu, se pare ca i-a alunecat spatele, si s-a dus in prapastie. Nu credeam ca o sa scriu vreodata la sectiunea asta, mai ales despre un cunoscut. Eram colegi de enduro. Pacat de el, era mult prea tanar, avea toata viata inainte... R.I.P.
  17. Poate e carburatorul foarte murdar (pe interior). Desfa-l si curata-l. Apoi verifica reglajul carburatorului (amestec combustibil/aer). Verifica si filtrul de aer cu racordurile lui, poate sa traga aer fals. Dupa cum zici, cam asta ar trebui sa fie. Si daca tot dai carburatorul jos, verifica si muzicuta, sa nu cumva sa aiba lamelele deteriorat. P.s.: Sa faci ce am scris mai sus doar daca te pricepi si pricepi ce am zis.
  18. Am uitat: 5. NU MAI INCERCA SA PORNESTI MOTORUL!!! Poate ti s-au rupt segmentii, sau s-a rupt o parte din piston. In ambele cazuri, pornind motorul, sau incercand sa il pornesti, risti sa distrugi cilindrul. Si zic ca e mai sanatos sa dai 100 euro pe un piston+segmenti, decat sa dai 300 pe un set intreg.
  19. 1. Daca NU TE PRICEPI, o duci la mecanic. 2. Daca TE PRICEPI, faci asa: O bagi in treapta 1 -> O impingi -> Incerci sa simti daca opune rezistenta, daca blocheaza roata spate; sau daca merge impinsa ca si scoasa din viteza -> Daca e cazul din urma, e de la setul motor. 3. Inca odata, doar daca TE PRICEPI: Te apuci sa dezmembrezi setul motor -> Evaluezi situatia -> Schimbi piesele stricate -> Montezi totul la loc -> FACI RODAJUL (bagi putin ulei si in benzina, cam 5ml/litru)! 4. Daca tot o desfaci, verifica si rezervorul - pompa de ulei, ia toata instalatia de la un cap la altu'.
  20. Uite ce cred eu ca ar trebui facut pentru o astfel de modificare: - Toata fata schimbata (Furca completa de pe un cross/enduro); - Pe spate un amortizor cross/enduro; - Janta + anvelopa enduro (e mai lata) pentru spate. Probabil o sa ai nevoie de niste distantiere (pentru discul de frana de pe spate si pentru pinion), care mai mult ca sigur o sa trebuiasca facute la strung. Dupa ce termini modificarea, participi cu ea la Erzberg Rodeo!
  21. Felicitari! Sunt sigur ca o sa iasa ceva nemaipomenit, unic si special! Tine-o tot asa cu treaba buna. Off-topic: Cred ca ar trebui facut un forum/subforum special pentru proiecte de acest gen.
  22. Rezervorul e din tabla, nu? Daca da, DA, se poate repara. Se poate cositori. Am avut si eu o astfel de problema, la un rezervor din tabla. L-am dus unui "nene", i-a pus un punct de cositor, si gata problema. (Cred ca se poate repara si daca e din material plastic, dar cu alte metode). Iar cu cablurile nu prea stiu ce sa zic, cred ca ar fi mai bine sa le schimbe, daca se poate.
×
×
  • Creează nouă...