Sari la conținut

aplesa

Membru
  • Număr conținut

    140
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de aplesa

  1. Corect. Aerul fals da simptomele astea. Verifica, constata si apoi rezolva problema. Repede ca trece vara
  2. aplesa

    nevoie de sfaturi

    Incearca pe langa sport sa strangi intre picioarele mobra si pe langa asta si un reglaj al ghidonului, mai pe spate sau in fata, cbhiar si pe inaltime.
  3. Nu ai masa la becul de frana sau filamentele din bec se ating. Verifica becul sau schimba-l. Pt bord, poate ca la fel ai probleme de contact, iar la viteza mare aerul misca ("trage")vreun fir si nu mai ai contact bun. Verifica.
  4. dimensiunile anvelopei pot fi influentate de si latimea jentii. Ele se pot inalta, latii sau totodata ingusta. Cel mai bine e sa fie folosita anvelopa avand marimea recomandata de producator. Alt aspect, folositi in off road cauciucuri dedicate pentru enduro, deoarece au grosime mai mare si mai multe invelisuri decat cele de motocross si rezista mult mai bine daca folosesti presiuni scazute in anvelopa, iar penele apar mult mai rar (pentru cei care nu folosesc mousse).
  5. aplesa

    Auto-moto-ring Tg Mures

    Incet, incet, dar tot se va realiza. Lucrarile sunt incepute deja de 2 luni, si cum permite vremea vor continua. Exista o propunere facuta, varianta care s-a mai imbunatatir pe parcurs. Vom vedea pe parcurs ce sa mai intampla. Partea proasta este terenul aflat in proprietatea C.J. Mures are o forma aiurea, iar circuitul s-a incercat sa fie adaptat la acest teren, de altfel si locatia in varful dealului a dus la cheltuieli suplimentare: drum acces, utilitati dar toate sper ca numai spre binele sporturilor cu motor. Drumul de acces este fostul drum unde urcau tancurile la poligon, aproximativ la jumatatea portiunii drepte dintre Cerghizel si Cerghi, pe partea dreapta, este un copac si la cca.5 m de drum un pod, perpendicular pe axul drumului judetean, se poate observa ca si drum de exploatatie agricola care duce in varful dealului, aproximativ 1,5 km. Propunere circuit.wmv
  6. Normal e NGK DPR9EA, dar in sezonul rece foloseste NGK DPR8EA
  7. Fiind motor de motocross, mai bine opteaza pentru 13/50. Parerea mea!
  8. aplesa

    Suzuki Dr 350 S

    Sa pui exact totul inapoi in ordinea in care le-ai desfacut!!!! Picuratul se opreste daca reglezi nivelul din carburator, respectiv sa il micsorezi. Spor la munca
  9. Lasand pe dinafara omologarea, oare chiar ar incerca cineva sa mearga cu asa ceva pe drum public, mai ales pe asfalt? Aluneca mai tare cuiele pe asfalt decat cauciucul simplu pe gheata. Deci, mai bine nu incercati
  10. aplesa

    Suzuki Dr 350 S

    Pacat ca s-a intamplat asa. Ar mai fi varianta sa gauresti si sa bucsezi gaura dar trebuie MESERIAS. Greu de gasit in ziua de azi. Cred ca mai bine iesi cu un corp de carburator. Poate gasesti la vreun motor mai mare care are 2 buc sau 4 legate in paralel si poti adapta corpul. Altfel difera destul de mult componentele din ele.
  11. aplesa

    Suzuki Dr 350 S

    Mai bine mai fa incercari ca tot se poate scoate surubul afara. Sunt tot felul de scule, exemplu tarod pe stg dedicat pt scos suruburi. Sau cauta un tehnician dentar si cu freza sa itzi constuiasca un canal nou pt a putea folosi surubelnita din nou, sau gaureste-l pe vreo 5 mm si introdu o cheie torx in el, fortat. Cred ca vei iesi mai ieftin asa decat sa iei un carburator. Spor la munca!!!
  12. aplesa

    Suzuki Dr 350 S

    :ok: Asa sa faci ca zice bine.
  13. strangi cu simt, nu trebuie cheie dinamometrica
  14. aplesa

    Suzuki Dr 350 S

    Se pot repara la ateliere specializate, in caz ca uzura nu este prea mare sau rupte/crapate
  15. Verifica daca functioneaza socul. Porneste fara soc si vezi daca se comporta la fel sau diferit. Daca sunt diferente atunci socul functioneaza. Eu cred totusi, ca principala cauza sa fie bujiile. Schimbala cu altele noi, recomandate pt motorul tau. Stiu ca este putin de desfacut dar sa vezi ca merita.
  16. aplesa

    Auto-moto-ring Tg Mures

    LUUUUMEEEE, LUUUMEEEE!!!! In sfarsit, dupa multe "aventuri" contractul pentru executia lucrarilor s-a semnat pe data de 23 august 2011. Este executant, este diriginte de santier, bani sunt, deci in viitorul apropiat vom incepe sa vedem miscare si pe acolo. Acum mai trebuie sa asteptam finalizarea lucrarilor, in speranta ca executantul este o firma serioasa.
  17. aplesa

    SUZUKI DR 350

    Radiatorul "lucreaza" numai la "viteza" daca m-am exprimat bine. La mers incet, nu da randament la racire. Eu am fost anul trecut prin padure, innamolit si am tras de el sa iasa afara dar nu am "reusit" sa calez motorul, desi afara erau peste 30 grade. Mie mi se pare un motor foarte bine dimensionat, pe care tare greu poti sa il omori. Decat sa te chinui sa faci modificarile (cu furtunele e mai greu) mai bine gaseste drumul cel mai usor. Sau schimba motorul cu unul racit cu apa dar care are electroventilator. Asa cum sunt ele, fara imbunatatiri, eu sunt de parere ca sunt cele mai rezistente motoare, care necesita minim de intretinere si te duc unde vrei, bineinteles fara abuzuri.
  18. aplesa

    SUZUKI DR 350

    De curiozitate, pentru ce vrei sa pui radiator pe 350? Dupa mine are racirea foarte bine dimensionata
  19. Simptome: detonatii pe accelerare inseamna amestec sarac iar detonatii pe decelerare (frana de motor) amestec bogat. Daca sunt numai mici "bolboroseli" inseamna ca "esti in zona". Daca la pornirea la rece (sub 15 grade) e ok fara soc tras inseamna deasemenea amestec bogat. Eu sunt de principiul ca mai bine amestec putin imbogatit decat sarac. Mai incearca si ai rabdare ca tot ajungi la rezultatul dorit.
  20. Dupa ce am citit totul, din cunostintele mele, carburatorul lucreaza in prima parte, respectiv 1/4, din pilot screw si pilot jet, adica reglajul de "rlanti" sau mers in gol. La deschiderea mai mare a acceleratiei incepe sa lucreze din ac si jiglerul principal, main jet. LA tine e problema cand revine din turatie. Daca ai observat, in momentul in care saracesti amestecul se tureaza (la fel si cand trage aer fals). Parerea mea este ca ai carburatoarele reglate la ralanti pe amestec sarac. Dar carburatorul nr. 2 are bujia neagra. Asta inseamna ca primeste prea mult. La nr. 1,3,4 cred ca ar trebui sa imbogatesti maestecul, in paralel reducand din nr.2. Daca la sincronizare da valori bune in turatie incearca o verificare la ralanti. Compresia este adevarat ca influenteaza amestecul, dar daca faci sincronizare, aceasta automat se face in concordanta si cu compresia. Un cilindru cu compresie mai mare va avea o valoare sincronizare raportata la amestec iar celalalte la fel. Inseamna ca la valoarea de sincronizarea facuta egal la toti cilindrii, vom avea valori diferite ale amestecului la fiecare cilindru in parte. Daca la ralanti da valori diferite la carburatoare, trtebuie sa te joci cu reglajele de amestec, poate sa schimbi si jiglerele. Daca ai reglat nivelul egal la toate carburatoarele si ai un ac care este diferit de celalate ca si lungime, respectiv mai scurt, sa aspire carburatorul pe acolo benzina care se arde la ralanti si sa dea un amestec bogat care innegreste bujia. Trebuie rabdare multa si poate si piese de schimb (jiglere, ace) pentru a obtine maximum de la motor si sa aiba o functionare perfecta. Mai trebuie tinut cint si de faptul ca nu mai este nou nici el si nici piesele din carburator. Spor la munca
  21. aplesa

    Drz 400 S

    Trebuie sa itzi calibrezi bordul dupa dimensiunile rotii folosite, banuiesc ca la enduro de 21" si la supermoto e 17". Verifica pe bord daca ai optiunile acestea sau cauta un manual de utilizare pt acel tip
  22. Un program al competitiei unde se poate gasi? Cat mai detaliat cu atat mai bine, ca ar fi spectatori care vor sa stie cum sa isi faca programul. Multumim
  23. Yamaha Dt 125 daca e cu mult mai noua decat Suzuki-u. Daca sunt apropiate ca si an de fabricatie Suzuki TS 125 R (sau fabricat pana in anul 1991).
  24. aplesa

    SUZUKI DR 350

    Poate itzi ajunge lungimea lantului poate ca va trebui sa-l lungesti. E bine daca schimbi pinioanele sa schimbi si lantul. Parca trebuie lant de 114 zale, nu mai tin minte.
×
×
  • Creează nouă...