Sari la conținut

Bogus

Membru
  • Număr conținut

    326
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Bogus

  1. Salut! Sper sa nu mi-o luati in nume de rau dar VFR-ul este in cel mai bun caz SUPRAEVALUAT ca motocicleta ca sa nu zic un cazan! Am avut si eu unul si dupa doi ani in care m-am chinuit sa imi placa am scapat de el! Si eu am avut problema cu supraincalzirea si cu releul si cu mufa de la stator, printre alte cateva (honda e honda...em i right??!) Dar sa nu cumva sa zici ceva de fierul asta ca iti sare comunitatea in cap mai rau ca fanii Apple! Ei bine, imi pare rau dar acest "sport-touring" pe mine m-a dezamagit complet! Sport? nu prea.....FZS-ul meu (prima mobra a mea) a fost mai sportiv....iar asta nu spune multe despre FZS cat spune despre VFR! Touring? daca iti place sa stai inainte si ai boala pe incheieturile tale...ok! Honda? sa tot mesteresti la ea face parte din experienta nu? Si cireasa de pe tort..VTEC...WTF.....adica cu un nivel de complexitate in plus reuseste cifre similare de cuplu, putere si consum cu competitori fara "Vitec"..... dar cu o curba de cuplu de tot kko pana in 7k rpm! :)))
  2. Sunt deacord cu tine la capitolul pretul vinde marfa si as adauga ca punctul economic este acolo unde cererea se intalneste cu oferta! Spunand astea daca te uiti pe OLX (bikeshop nu mai este relevant de mult!) exista doar 3 vfr-uri sub 3000e, dar nici una la 2500 apoi pretul urca de acolo si se opreste la 6200 (cel mai scump VTEC RC46 de pe net) Dupa analiza pietii am stabilit si eu pretul la fel ca si altii! In caz particular la VFR se pare ca vanzatorii nu sunt dispusi sa lase la pret! Stiu asta pentru ca urmaresc anunturile din februarie! Se prefera sa se tina, decat sa se vand la preturi mai mici (oferite)! Eu nici atat nu sunt dispus sa las deoarece motorul este: revopsit, lacuit, retapitat, tobe sport, jante in camp electrostatic, mansoane rizoma, parbriz, topcase, manete frana-ambreiaj, filtru aer, ETC.
  3. Intra Vtec-ul mai sus si sta activat pana mai jos! In plus sunt redesenate graficele cadranelor, in rest identice!
  4. Problema cu orice model fie moto fie auto este ca pe masura ce se apropie de sfarsitul ciclului de productie devine din ce in ce mai putin dorit. Un vfr de 800 din 2008 este practic identic cu unul din 2003. Problema la tine este ca trebuie sa gasesti pe cineva care chiar adora RC46 si cauta unul cat mai nou si pentru care banii nu sunt chiar o problema (adica 6400euro pentru un motor ...uauuu!). Probabil se poate dar sigur vei astepta! Eu ma chinui de 3 luni sa dau un rc46 cu 3800euro si nu pot, desi este dotat si in stare f buna! In orice caz, bafta la vanzare!
  5. Daca ce zici este adevarat..si ai 0.3ohm intre cadru si infasurari............nu-i bine de loc....inseamna ca ai continuitate unde NU ar trebui sa existe!
  6. Eu am modificarile enumerate inclusiv Flapper mod si tot am oscilatii in trepta 1, pana pe la 5000rpm la mers constant! Niciodata pe acceleratie indiferent cat de agresiva sau lina! Bine ...a mea si zace cu lunile! Am benzina statuta in ea de 3 luni. Acum parca vibreaza mai tare la relantii cand o mai pornesc in garaj!
  7. Salut Razvan! In plaja plus minus 50 rpm este normal sa varieze! PS Eu sunt baiatul cu care ai vb pe whatsapp (VFR gri cu tobe two brothers
  8. Faruri imitatie de BEMWEU pentru pretul a 450litri de benzina, in conditiile in care farurile originale oricum sunt printre cele mai bune de pe orice motocicleta! Dar fie...fiecare cu "placerile lui"!
  9. O spun in spirit de gluma asa ca nu te supara pe mine dar daca ar fi sa ne luam dupa istorie si legende mai bine am merge pe Cal! Ca mod de locomotie nimic nu depaseste legendarul CAL ! ) Si asa mie intotdeauna mi s-a parut ca motocicleta copiaza calul !
  10. Cand mi-am exprimat si eu parerea despre VFR, spunand ca este un motor mediocru si ca nu exceleaza la nimic, m-au mancat de poponeata! )
  11. Din cauza acelui V4 care este mai scump de produs, poate Honda a incercat sa reduca costurile pe unde a putut?! Gen: dimensionarea la limita tehnico-economica inferioara a cablajului! O idee, nustu!
  12. Este foarte mult de scris aici pe forum! Insa iti recomand sa scoti manualul de service sa il deschizi la capitolul 17. BATTERY/CHARGING SYSTEM sau pagina 554. Acolo o sa gasesti tot ce recomanda honda sa faci pentru o diagnoza minim invaziva! o sa ai nevoie de un multimetru! Daca multimetrul este unul de obor iti recomand sa ii schimbi bateria! Astea ieftine pot arata parametrii aiurea cand bateria lor se descarca!
  13. Asa este! Se transfera numai daca faci cerere! Ba chiar unii se fac ca nici nu au auzit de clauza asta! Eu nu le-am acumulat fiindca am dat motorul cu asigurare cu tot, dar ca sa beneficiezi de transfer iti trebuie polita in original, unde mai pui si ca am aflat abia acum un an jumate (fiindca nici un broker nu iti zice de buna voie)! Plus nu merge daca se suprapun in posesia ta mijloacele de transport ce fac obiectul asigurarii. Adica intai trebuie sa vinzi si sa pastrezi polita de asig. E facuta in asa fel incat sa fie in avantajul asiguratorului!
  14. Ti-am facut eu o simulare pe motorul meu (VFR800) dar cu CNP-ul lui frate-miu care are 27 de ani! Ai avea de plata 331 lei pe 6 luni si 540 pe 12 luni la City (cel mai ieftin). Din simulare daca schimb puterea sau cilindreea nu influenteaza de loc! Deasemenea orasul este Ploiesti. Pretul va varia cu locatia! Eu la 31 de ani platesc 244 pe 6 luni la clasa B0. Am schimbat motoarele cam la an si nu am acumulat clase de bonus!
  15. Mufa se afla pe partea dreapta. Ca sa ajungi la ea trebuie demontata carena. Cel mai simplu cauti pe langa furtunul gros de racire o mufa cu 3 fire galbene. Este singura deci nu ai cum sa gresesti! Iti recomand sa o desfaci si sa te uiti la conexiuni! La mine pe afara nu se vedea mare lucru, dar inauntru am gasit-o carbonizata si topita! Ideea de a le lega pe direct o am de pe alte forumuri. Se pare ca mai multi au patit treaba asta si mai toti spun ca de vina este subdimensionarea cablurilor si faptul ca o data umblat la mufa se slabeste contactul care coroborat cu oxidarea duc la cresterea rezistentei! Rezistenta crescuta inseamna efect joule (i^2xRxt). Daca tot desfaci acolo masoara si rezistenta infasurarilor (cablurile galbene luate doua cate doua...max 1ohm) si continuitatea (intre firele galbene si masa)! Nu se stie niciodata! Suplimentar pentru cine nu stie cum se verifica daca exista vre-un scurt in cablaj procedura este simpla. Se desface borna minus a baterie, dupa care sonda plus a multimetrului se leaga la cablul negru iar sonda minus la borna minus a bateriei! Multimetrul se trece pe curent continuu pe o valoare mare pentru a evita stricarea aparatului, dupa care se coboara in scara! Daca multimetrul indica intre 0-2.5mA totul este ok! Orice valoare mai mare indica un scurt pe undeva!
  16. In cazul in care se mai loveste si altcineva de problema mea! Rezumat: motor ce se opreste in mers in mod aleatoriu, dar numai daca ambreiajul este tras, niciodata in sarcina! Problema: mufa de la alternator, cea cu 3 fire galbene de pe partea dreapta topita partial cu toate contactele carbonizate, insa cablurile intacte! Cauza: De la coroziune plus subdimensionarea cablurilor de catre honda plus trecere de la 1mmp la 1.5 mmp prin mufa! Alte efecte descoperite dupa diagnoza facuta conform manual: 1. tensiune de incarcare mica, aprox 13.2V ce scade pana la 12.7 cu faza lunga dar fara ventilator pornit 2. cu motor incalzit bine se observa o scadere cu 200rpm a turatiei de relantii daca ventilatorul porneste! Rezolvare: eliminat mufa complet prin legarea directa a releului de incarcare si a alternatorului. Dupa aceasta operatiune tensiunea de incarcare a crescut la 14.1-14.2V! Tensiunea tot scade la pornirea fazei lungi dar ramane peste 13.7-8V. Din masuratori nu rezulta scurgeri de curent iar alternatorul este in parametrii cu 0.7ohmi intre faze si fara continuitate intre firele galbene si masa! Dupa un drum mai lung voi incerca sa revin cu o concluzie.
  17. In manual Honda pe undeva scrie ca daca motorul ajunge pe la 125gr. Celsius ar fi probleme! in rest 112-115 cum am eu de exemplu se pare ca este normal, desi m-am cam speriat la inceput!
  18. Lasand la o parte analogia cu femeiele..findca poate te-am ofensat! Tu cand cumperi orice lucru prin casa nu ti cont si de parerile celor ce au mai cumparat inainte? Am facut test drive cu VFR-ul! Dar nu iti dai seamana de mare lucru in 10-15min de stat in trafic de Bucuresti (cazul meu)! Asa am verificat doar mecanica, poate! Si da! Sunt deacord cu tine ca am avut asteptari mari de la el, dupa ce am vazut cum vorbeste lumea despre el! Acum ar fi excelent daca lumea nu s-ar ataca asa de tare pe un cacao, inclusiv eu ) ! Pe banii mei am gresit! Motorul este excelent dar nu pentru mine! Cand vin de la serviciu pe la 6 seara mai "uit" sa fac exercitiile...cate o saptamana doua dupa care gat intepenit cu efect de popcorn. In orce caz multumesc de urare si asfalt uscat!
  19. Bine ca tu si cei ca tine v-ati nascut direct versati si le stiti pe toate! Eu NU le stiu din pacate! Eu am nevoie sa le incerc si apoi sa imi fac o parere! Sau tu, fara suparare, io fi genul de barbat care nu s-a culcat decat cu o femeie pe care a luat-o si de nevasta, dar apoi urla in gura mare ca femeie ca a lui nu are nimeni!? Eu personal o sa mai experimentez si sport si touring si enduro, mama ma-sii, pana gasesc ce imi place MIE si nu ma mai iau dupa "intelepciunea colectiva", fiindca este clar un lucru, chiar daca 99% din populatia avizata considera ca un lucru este bun si chiar daca este asa, asta nu inseamna ca acel ceva va multimii pe toata lumea! Deaia exista inspemii de tipuri de mobre si sa speram timp si bani sa le incercam pe rand! PS Stiu si eu unde intra vtecul..dar .....nu ai intels ce am vrut sa zic! oricum eviti subiectul! Spune-mi la ce este mai bun modelul cu vtec fata de versiunea anterioara? » Post actualizat in 02 Aug 2016 17:05 Citeste mai in urma si apoi sa iti dai cu parerea! Dar iti mai zic o data si tie! Eu am spondiloza cervicala, gasesti pe google ce inseamna! Pentru mine se pare ca pozitia nu este tocmai buna! SI apoi iti mai spun un mic secret daca o sa te chinui sa citesti ce scriu eu aici! AM zis de la BUN INCEPUT ca este vorba numai si numai de parerea mea personala!
  20. La mersul in afara ai 90gr la ce stil de condus? Eu daca las vtecul sa intre sta cam in 112gr! Altfel cam 95-102!
  21. Tu ai si 23 de ani! Ar fi fost aiurea sa te doara ceva! Eu am spondiloza cervicala..de acolo durerile! PS ce temperaturi ai in oras?
  22. Foarte simplu! Eu l-am cumparat pe al meu deoarece: 1. Imi placea cum arata! 2. Am vrut sa incerc V2 sau V4 3. Nu am vrut sa platesc mai mult de 3500e pe motocicleta 4. Am vrut ceva sportiv dar nu de curse (gen GSX, r6 etc.) 5. Habar nu aveam ce este un VFR! Ultimul punct este interesant deoarece eu unul l-am cumparat si datorita celor nenumarate review-uri pozitive primite de VFR de la mai toate publicatiile de cand a aparut pe piata! Eu in schimb nu mai vazusem asa ceva decat in filmulete si ocazional pe strada, dar nu cunosteam pe cineva cu acest model, pe care sa il intreb ce si cum! Asa ca i-am crezut pe cuvant pe review-eri si am muscat glontu cum se zice! Acum vorbesc strict de parerea mea personala! Motorul acesta NU are pentru mine nici un fel de valenta touring si doar ceva de sport! Stai prea aplecat in fata si pe mine personal dupa 1, 2 ore incep sa ma doara incheieturile apoi umerii si ceafa! Protectia la vant este bunicica dar nu excelenta, fiind nevoie sa te ascunzi dupa parbriz la viteze mai mari! Dar fiindca pozitia este aplecata dar nu 100% sportiva stai cam chircit! Fata de un touring ii lipsesc: protectia la vant, pozitia relaxata aproape dreapta, suspensii cu garda marita pentru drumuri grele, cuplu la ture mai joase, mai putine plastice expuse (ca tot vorbeam de carene). Fata de un sport ii lipsesc: amortizoare mai tari dar cu progresie si reglaje, putere mai multa (105cp din 800cm este totusi putin), frane mai bune, masa mai mica, alta ergonomie, raspuns in acceleratie (venind dupa un fazer de 600 pe carburatie sincer am fost dezamagit) Eu personal o voi vinde pe a mea deoarece nu face bine nici touring dar nici sport! Jack of all trades master of none! Daca o sa ma orientez catre sport dar fara pretentii de SB voi alege un FZ1 Fazer, iar daca ma voi orienta catre touring voi alege un Varadero, Vstrom (astea fiind mai in buget) GS800 etc.! Apropo..si sa nu incep cu VTEC-ul care este o PROSTIE monumentala! Adauga un strat de complexitate suplimentar la motor (deci posibilitati de defect) si nu aduce nici un beneficiu real. Argumentul fiind VFR-urile dinainte de 2002 care dau aceiasi cai si cam acelasi cuplu fara valvele variabile ale ma-sii de inginerie! Pentru mine este un stres rahatul asta de vtec deoarece din nu stiu ce motiv parca simt nevoia sa nu depasesc 7000 de ture. Parca ar fi o bariera si nu stiu de ce!!
  23. Este discutabil! Parerea mea este ca daca ai cazut suficient de urat cat sa strici capacul...atunci cu siguranta nu aia este problema ta! Sunt bune sa nu zgarai vopseaua de pe carene sau capace, dar la un impact sau cazatura atat de puternica incat s-ar sparge capacul, repet nu aia va fi problema motoretei! Pe mine daca m-ar interesa asa de tare as lua dupa cum am zis, Trex-ul care protejeaza capacul si carena, dar mai ales nu arata naspa! App ca mi-am adus aminte de ce zicea un coleg mai devreme referitor la facut drumuri de multi km! De ce ar vrea cineva sa faca touring pe un VFR? Eu stiu ca ii zice sport touring..dar sa fim serosi...sunt multe motoare mult mai capabile de touring decat vfr-ul!
  24. Cat traieste omu-nvata! Habar nu aveam ca se fac crash baruri pentru VFR, cu toate ca sunt urate cu craci si cu spume! Eu unul as cumpara carenele de pe china cu 150-200e le-as pune pe acelea iar pe cele originale la depozitare! Cand vine vremea vanzarii le scoti pe alea originale care inca arata ca noi si pac-pac ai vandut motoreta tipla ! Iar pentru capace exista TREX care dpmdv arata mult mai bine decat instalatia de canalizare zisa crash cage!
  25. Exista un singur loc unde poti fixa un slider...nu se pune problema de crash bar! Plus...nu scapi fara sa decupezi carena!
×
×
  • Creează nouă...