Sari la conținut

Speedy.K

Super Membru
  • Număr conținut

    13.092
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Speedy.K

  1. Acum 26 minute, EL Ciupacabra a spus:

    Tu cu o europeana?:)

     

    M-am dat si eu in poligon cu un cb750 al unui prieten dar mi s-a parut extrem de puternic motorul, parca daca tusesti putin si misti acceleratia te duci in gard. El e incepator si vrea sa-si puna kit de limitare pentru A2 la inceput:) Transalp stiu ca are acelasi motor, putin detunat, dar totusi, e nervos rau.


    Pe mine ma intereseaza gabaritul (cat mai mic), pozitia si garda (cat mai inalte) si suspensii+roti cat mai spre coclau, fara sa pierd prea mult din partea de turing. Si astea doua au ramas pe lista scurta.

    Caii nu ma intereseaza, totul e in creier si in mana.

  2. Acum 12 ore, Method a spus:

    Exista clar un sentiment anti-Marquez aici,si peste tot - adu-ti aminte ca 80% din spectatorii motogp erau more or less fani Rossi.Ori am mai zis,Rossi l-a nominalizat pe Marquez drept pure evil si "motivul" pt care el nu a luat mult-ravnitul titlu 10 (plange inima in mine pt ambitiile tribunului,dar movin on :crack: )....ok - Rossi s-a retras dar asta nu inseamna ca fanii lui au murit/plecat si ca resentimentele nu sunt inca vii.

    Resentimentele s-au domolit cand Marquez a stat accidentat (nu ai cum sa lovesti un om in carje ca sa zic asa nu?),si acum cand revine din pozitia de underdog nu pot nici fanii giallo sa se supere pe el (prea mult),dar stai sa castige sau sa se duca la o echipa factory sa vezi rautati.

    Marquez va fi intotdeauna intruchiparea raului in ceea ce ii priveste pe italieni si pe "fostii" tifosi care acum nu mai stiu in cine sa isi puna speranta (dar in Marquez never ever,asta garantat).

    So....cam asta cred eu ca e explicatia :D

    ... oamenii au nevoie de o poveste - de good vs evil - un cavaler pe cal alb vs Darth Vader.Eee - Marquez = Darth Vader.Fara doar si poate.

    Sa vedem unde si pe cine gasim sa fie Fat-Frumos'ul,ca nu prea sunt prospecte mari :)


    Ce-s alea prospecte..?!

    Hai, inainte sa ne certi pe noi ca ne legam de fiecare cuvintel, sa incercati si voi sa exprimati o idee in cuvinte clare, fara ambiguitati si fara inventii lexicale. Zic si io...

    Acum 3 ore, B.B. a spus:

    Acosta campion, gata!! As vrea sa fiu fanul lui dar sa-l vad doar de la spate sau cu casca in cap.. :rusinica:

     

    Deja devii tubios...

  3. Acum 3 ore, Zeeek912 a spus:

    :((


    Sa-ti explic ca am de 15 ani o mobra de A2 si ma inteleg si acum cu ea foarte bine, inclusiv la drum lung cu pasager si bagaje?! Si numai 8ncet nu se poate spune ca merg... 🤪 Singurul motiv pentru care as schimba-o ar fi ca nu prea mai merita investit bani in ea din cauza diverselor care incep sa cada natural la varsta ei de 25 de ani. Dar in niciun caz pentru ca doar 49 de cai.

  4. Acum 30 minute, Zeeek912 a spus:

     

    Prima parte pica din start. Inceputul este corect: Da, in certificatul din afara scrie “Limitata la X kw din X kw”, insa in tara nu se mai precizeaza limitarea, ci se trece direct la puterea initiala (am prieteni care au facut asta si am vazut cu ochii mei cum scrie la 636 ca are puterea 35kw).

    Acum din a doua parte mi a aparut o noua curiozitate: Bun, cei de la CTT in trafic pot cauta in baza de date motociclita si pot sa dovedeasca, dar cei de la rutiera au posibilitatea de a cauta in baza de date?
     


    Da, si te pot baga la parnaie sau sa te trimita directla esafod.

    Ti s-a explicat de mai multe ori sa-ti vezi de treaba si sa iei o mobra de A2, daca atat ai acum pe permis.

  5. Iancu.

     

     

     

     

    Acum 10 ore, Flower-Power a spus:

    […] instructorii INSTRUCTORUL  se regăseste la Louis acum iar cine e creme de la creme își ia VIP și învață cu Diana.

    Nu ma mai cita ca o sa cred ca ti-a fost dor de mine...și o sa o iau personal.

    😂

     


    Fixed!

    De luat, poti s-o iei cum vrei...

  6. Acum 7 ore, LionEl a spus:

    Prin comentarii toți urlă că instructorul e de vina. 

     

    Mie mi se pare puțin anti talent

    ........


    Toti ne pricepem la de toate. Orice incepator are 8mpresia ca poate fi instructor. Cine sunt eu sa-i contrazic, nu?! Cel mai misto e cand dai de un elev care iti explica ca nu e buna metoda ta si ca ar trebui procedat altfel. Daca insista n-ai altceva de facut decat sa-l exmatriculezi (ca tot se vorbise mai devreme) si n-are decat sa caute un instructor pe placul lui, oferte sunt nenumarate.


     

  7. Acum 11 ore, Flower-Power a spus:

     

    Mai bine apuca-te de scoala, nu știam ca AMI nu mai funcționează, vad ca pe fb încă sunt activi și pe site la fel...verifica informația.

     


    Daca tot deschidem un site hai sa si citim.
     

    "Pe scurt, doua din cele mai bune scoli moto din Bucuresti isi unesc fortele.

    Scoala Moto Louis (infiintata in 2007) si Scoala Moto AMI (infiintata in 2011) isi unesc expertiza de predare si flota moto pentru a oferi instructaj de calitate cursantilor, viitori motociclisti.

    Daca esti dornic sa inveti, noi iti vom asigura sfaturile expertilor de care ai nevoie pentru a cuceri drumurile.

    Echipa AMI & Louis este formata din instructori tineri, activi si dedicati. Cu totii predam cu pasiune si din dorinta de a forma conducatori auto si moto bine pregatiti.

    Desi ne mandrim cu faptul ca incepand cu 2011, procentajul de promovabilitate la prima examinare a variat intre 82% si 92%, cea mai mare satisfactie a noastra este ca actualii motociclisti conduc cu placere, responsabil si in siguranta."

     

    Treaba sta asa: din fuziunea descrisa mai sus Louis se ocupa de scolarizarea obisnuita iar AMi de cursantii cu nevoi speciale sau pretentii super-ridicate sau bani extrem de multi care vor pachete de scolarizare VIP, asta insemnand cursuri 1-la-1 elev-instructor, PRET 5000 DE LEI.

  8. Acum 2 ore, Iulian1969 a spus:

    Ideea este ca si daca incalzesc pe loc motorul 5 minute, tot trebuie sa merg cu socul tras si motorul ambalat, pana se incalzeste mai mult motorul. Si vara cand e f cald afara, dimineata tot asa trebuie sa plec de pe loc, pana se incalzeste probabil de 80-90 grade C.

     



    Cam 90 de grade ar trebui sa fie temperatura optima de functionare.

    Ai indicator de temperatura la bord?

    Ce inseamna "ambalat"? Daca mergi cu el in jur de 3000-4000 rpm se opreste, sau cum?! Sau doar daca il lasi la ralanti?

    La cat e reglat ralantiul cand motorul are 90 de grade? Si ce zice manualul mobrei despre asta?

    Unde incepe rosu pe t7rometru?

    Unde are motorul ala cuplul maxim si unde are puterea maxima?

     

    Vezi, pentru asta s-au inventat mecanicii, unul priceput n-ar trebui sa te intrebe toate astea ci sa le gaseasca sau sa le stie el, apoi sa-ti regleze corect ralantiul, sa faca o 0roba la rece si la cald si apoi poate sa-ti spuna daca e normal ce facemotorul sau e ceva in neregula cu el.

    Din pacate nu ma pricep la motorul ala si nici n-am timp sa stau sa caut manuale si alte date despre el. Daca imi raspunzi la intrebarile de mai sus s-ar putea sa pot sa-ti spun, in principiu, daca e normal sa faca asa sau nu.

    Cauta date, manuale, cunoaste-ti motocicleta si apoi ne lamurim. Sau du-te la un service Honda si te rezolva ei.

    PS Cica ralantiul la cald ar trebui sa fie pe la 1200 rpm.

  9. Acum 1 oră, Iulian1969 a spus:

    Salutare tuturor,

    M am gandit sa deschid acest topic, pentru ca desi detin aceasta honda din 2017, nu ii dau de cap cu aceasta problema.

    Pe scurt, cand este rece motorul, trag socul, pun contactul, actionez butonul demaror si motorul porneste imediat. Daca vreau sa plec de pe loc, motorul da in nas, si nu pot pleca decat daca ambalez motorul sau merg cu socul tras aproape de maxim. Mentionez ca motorul este din 1999, varianta cu un singur carburator. Am demontat carburatorul, l-m curatat, suflat cu aer comprimat si tot sa se comporta. Am verificat-reglat si jocul culbutorilor, si tot la fel.

    Daca a mai patit asa ceva cineva si a rezolvat problema, va sunt recunoscator cu sfaturi sau cum pot remedia problema. 

    Fostul proprietar nu a stiut sa-mi spuna nimic, pentru ca el o luase de o luna din Ungaria, si a crezut ca este doar din cauza ca era prea frig afara, respectiv martie 2017.

    Multumesc.

     


    Cu socul procedezi asa: pornesti motorul cu socul tras maxim, apoi, cand se tureaza singur reduci usor din soc in asa fel incat sa stea la o turatie un pic mai sus decat cea de ralanti normal la cald. Pe masura ce se incalzeste motorul ar trebui sa creasca iar turatia si mai reduci un pic din soc. Chestia asta ar trebui sa dureze 3-4 minute daca temperatura ambientala in care a stat motorul este undeva pe la 10-20 de grade. Daca e foarte frig ar putea sa dureze 5-6 minute. Dupa asta reduci socul de tot, te sui si pleci fara sa te dai la ea brusc si tare de la inceput. Motorului ii ia cativa km sa ajunga la temperatura optima de functionare, in functie de temperatura ambientala si de greutatea incarcaturii. Abia apoi ar trebui sa functioneze perfect indiferent cat de tare te dai la ea.

  10. E foarte bine ca ti-au vorbit despre exmatriculare de la inceput. Sunt o gramada de scoli care nu discuta deloc subiectul si, daca e cazul, nici nu stii ce te-a lovit. Contractul cu scoala presupune obligatii de ambele parti si multi elevi aleg sa le ignore, dupa care nu le respecta si se trezesc in mijlocul cursurilor fara scoala. Sau la examen fara ... examen. Pur si simplu pentru ca n-audat un telefon sau un mail. Si, daca nu s-a discutat subiectul in detaliu de la inceput, incep discutiile in contradictoriu. Ceea ce se poate evita citind de la inceput contractul si discutand de la inceput subiectul.

    PS Poti sa dai linistit nume de scoli care nu ti-au placut, poate vad oamenii si corecteaza daca chiar sunt probleme la ei.

  11. Acum 8 ore, B.B. a spus:

    Da, pai tocmai, Pecco Banania nu este unul de-ala, trebuia sa isi vada de treaba.

     

    Scuze ma intereseaza baschetul si Jordan asa de mult ca si ortodoxia crestina.. 

     

    EXACT! :10:  

     

     

    Lasa ca "performezi" la a fi tare in tastatura pe forum. :D 


    Pai de-aia nu prea stii ce si cum cu sportul de inalta performanta. Nimeni nu-i perfect, dar hai sa mai lasam aerele de cunoscator daca n-ai batut niciodata o minge macar ca sa castigi in fata alora de-a opta!

    Acum 8 ore, nike a spus:


    Jur ca m-ai facut curios sa cumpar asa ceva cu prima ocazie :ok:

     

     

     

      

     

    Ani de zile a postat pe acest forum doar balarii. Un iuzar submediocru cu inclinatii perverso-pasive :ok:


    Spre deosebire de tine care esti mereu la subiect, gata sa ajuti lumea, un gentelmen si un expert pur sange.

    A scuze, te-am incurcat, tu esti doar un extremist si atata tot. Pe orice subiect deschizi gura. Laaaaaaarg!

  12. Pai eu nu am  vorbit despr ce a fost, ci strict despre faza asta. Nu ai cum sa-mi spui ca ala trebuia sa gandeasca, sa estimeze, sa aprecieze daca merita sau etc.

    Ca asa cum Vinales n-a fost in stare in viata lui sa croseteze juma de pluton si sa castige o cursa cum a facut-o acum, la fel unii nu au competitivitate decat rareori. Dar cand o au, am voie s-o aplaud. Asa cum l-am aplaudat pe Vinales duminica, asa cum am spus, pentru prima oara.

    Si da, Ciolo, n-ai cum sa stii daca n-ai fost acolo. Ca de-aia eu stiu, ca am fost acolo! Si de-aia am facut 15 sporturi si in niciunul n-am performat, pentru ca mi-a lipsit competitivitatea asta. Pentru ca preferam sa stiu ca mi-a iesit jocul chiar daca am pierdut, decat sa castig dar sa simt ca n-am jucat cine stie ce. Si asa n-ai cum sa ajungi cine stie cat de sus, ca te mananca Jordanii si Marquezii din fasa.

    Acum 12 minute, Method a spus:

    Da mai maestrilor mai,ok ok,nu contesta nimeni competivitatea si "datoria" daca ma pot exprima asa a unui pilot de a fi competitiv si a nu ceda,nu e vorba despre asta,nimeni nu contesta asta si nu mai puneti placa aia invechita ca "n-ai facut sport de performanta deci nu stii"...zici ca ii aud pe aia de la Mafia cu "n-ai fost acolo" :crack:

    Deci nu contest ce ziceti voi in teorie,dar e o chestie care nu se potriveste "pe" Pecco la aceasta teorie a competitivitatii : ia reluati voi 2023 si bataliile dintre Pecco si fuckin JM - mai ales Sachsen,dar si in ultima parte a sezonului,prin sprint'ul de la Doha,etc - in 2023 au fost multe dati in care Pecco a cedat pozitia in fata contracandidatului direct la titlu JM rapid si fara sa il deranjeze foarte mult.

     

    De asta contest eu ce ziceti voi - daca Pecco era un fel de Binder sau idk un pilot care nu ceda 1mm si era foarte combativ si cu adversarii directi la titlu si cu restul - da bai nene aveati dreptate - omul s-a luptat cum se lupta de obicei,nu a cedat si-a luat riscul (desi recompensa pt acel risc era minima,ea exista),si asta e,s-a intamplat.

    DAR Pecco a fost blandul Ben in aproapte toate duelurile directe cu JM in 2023 si acum in 2024 cand vazu ca il depaseste nenea-mos Marquez ba unde nu se umfla dintrodata "competivitatea" in el si se baga pe sub el ca sa nu piarda alea 2 puncte "care ar putea conta enorm in economia campionatului" dar le pierdu pe toate ca se dadura amanoi pe jos?!

    Asta nu halesc eu - nou-gasita competitivitate a lui Pecco.Daca ar fi fost JM sau Binder sau AM (unul din cei mai agresivi piloti ever - dar lumea nu stiu cat l-a urmarit in dueluri eu l-am urmarit si injurat destul),bai as fi zis ca aveti dreptate,dar asa?Doesn't make sense -de ce acum de ce pt locul 5 e competitiv de ce doar cu pilotul asta?Eu cred ca s-a simtit amenintat si a vrut sa emita un avertisment.

     

×
×
  • Creează nouă...