Sari la conținut

rmg

Membru
  • Număr conținut

    361
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de rmg

  1. Tocmai am vorbit cu un tip priceput care mi-a dat o explicatie credibila: cand s-a facut service-ul la scuter si s-a scos variatorul afara, s-a dereglat sistemul care impinge in exterior fulia variatorului. Inteleg ca modelul asta nu are role care sa impinga centrifugal fulia in exterior la cresterea turatiei motorului. Cica exista un motoras care face asta si care stie pozitia variatorului in functie de turatie.Exista cica o procedura prin care se simcronizeaza pozitia de 0 a variatorului cu pozitia de 0 a acelui motoras.A auzit cineva sau stie cineva cum se sincronizeaza cele 2 componente? » Post actualizat in 15 Aug 2018 15:37 Revin cu noutati: am reusit sa rezolv problema acelui patinaj prin sincronizarea s-maticului. Informatiile le-am gasit pe un site rusesc, care contine si alte informatii utile pentru Forza. Eu am utilizat Google Translate pentru a traduce din rusa in engleza: http://www.maxiscooter-club.ru/forum/58-117-1 Pe scurt procedura e urmatoarea: se scoate capacul de la baterie si se pune un strap cu o agrafa intre cei 2 pini ai mufei negre. Sunt 3 mufe, galbena, rosie si neagra. Pe cea neagra se face treaba, fiind mufa de diagnostic. Dupa ce s-a facut contactul intre cei 2 pini, se tine butonul - de la schimbatorul secvential apasat si in acelasi timp se roteste butonul de contact pe pozitia pornire. Butonul rosu de start/stop trebuie pus pe pornire. O sa clipeasca pe bord mesajul 01, il lasati vreo 10sec. dupa care trageti de gaz maximum. Pe bord ar trebui sa clipeasca 02. Dupa alte 10sec se porneste motorul iar pe ecran se succed numerele 03, 04 si 05. Dupa ce ajunge la 05 eu am lasat vreo 30sec sa mearga motorul si l-am oprit din contact. Se scoate strapul. Asta e tot. La mine nu a mers din prima, in sensul ca a ajuns la 04 si atat, nu stiu de ce. Am reluat procedura si a ajuns la 05. Ca si test, daca pui scuterul pe cricul central si-l turezi la maximum o sa vedeti pe bord 135km/h (in videoclipul rusilor am vazut ca se oprea la 130 dar poate tine si de uzura curelei, a mea e noua). Inainte, a mea turata in gol se oprea la 110. Aceasta procedura ar trebui facuta ori de cate ori se umbla la curea, variator, ambreiaj. Daca cumva nu merge cum trebuie procedura, cel mai probabil trebuie umblat la senzorul care citeste pozitia s-maticului. El este undeva in stanga variatorului, in exterior. O sa vedeti in explicatiile rusilor ca acel senzor trebuie sa fie aliniat cu niste crestaturi aflate pe carcasa senzorului. Spor!
  2. Multam, link-ul nu e valid insa am cautat pe net si am gasit ceva la 48lei de la Liqui Moly pe epiesa. Nu ma astept sa faca minuni dar merita incercat. Spor!
  3. Perfect! Cum il cheama pe spray sau cum arata? Ca merita incercat.
  4. Colac peste pupaza, mai am o ciudatenie pe care nu stiu cum s-o interpretez: daca o trec pe manual, intr-a 4a, o duc la 8000 si nu scapa absolut deloc pe toata plaja de turatii. In 5-6 pe manual scapa. Oricum pare ca nu e nici o diferenta la turatie intre 5 si 6. Top-speed-ul asa cu scaparile astea e la 110, mai sus nu urca. I-am pus cureaua veche, am mai spalat cu spray de contacte fuliile de la variator si ambreiaj, am degresat si cureaua. Parca scapa mai putin, ramane sa o vad la drum mai lung, pe centura. As cumpara de la dezmembrari toata transmisia, daca as gasi la bani putini. As lua fuliile, variatorul si as pune cureaua si sabotii de ambreiaj de la mine.
  5. Oala arata bine, nu are margini sau sa fie tocita prea mult. La cum functioneaza ambreiajul centrifugal, oricum sabotii se aseaza pe oala si mascheaza uzura oalei pe interior. Poate o fi ceva pe la variator, la turatii mari sa nu impinga destul fulia si sa patineze cureaua?
  6. Cureaua are 1-2 luni, a fost prima schimbata. Tamburul / oala ambreiajului avea niste shantulete mici, pe care le simti la deget. Am incercat o usoara slefuire a lor, oricum sabotii se vor mula pe ele. Arcul mi s-a parut destul de tare, m-am chinuit sa-l apas la strangerea piulitei. Sabotii merg usor pe ax, arcurile sabotilor par ok. Nu stiu unde sa mai caut buba. Ce n-am incercat si nu stiu daca e bine s-o fac e sa turez pana la 90-100 cand e ridicata pe cricul central, cu capacele date jos. Ppate vad momentul cand scapa.
  7. Intrebare de baraj: dupa schimbarea sabotilor de la ambreiajul centrifugal dureaza ceva pana se aseaza si prind cum trebuie? Am schimbat acei saboti, fara a schimba si tamburul pt ca nu cred ca era nevoie si inca patineaza dupa 5000 de ture ambreiajul. Sabotii si cureaua sunt noi, originale Honda. Ar mai putea fi si din alta parte patinarea? Fuliile sunt bune, nu au santuri sau valuri formate.
  8. Cand intra pe eroare codul este 29, in mod normal nu-l gasesti la Honda in lista de erori. Insa l-am gasit pe unele forumuri pe afara care spun ca ar fi cod eroare IACV (idle air sensor valve), adica exact jucaria care mentine ralanti-ul, acel modul electronic. Deci n-avem un specialist pe aici?
  9. Patinarea sigur nu e subiectiva, vad si pe turometru si simt si eu cum fractiune de secunda scapa aderenta cureaua dupa care iar prinde. La clapeta exista un modul electronic care contine un motoras cu pas ce regleaza unghiul clapetei. Ceva s-a ciufulit acolo si nu tine ralanti-ul. Problema e ca nu face mereu. Eu caut o solutie sa repar acel modul sau sa improvizez ceva care sa tina ralanti-ul. Cred ca tu te gandesti la senzorul de turatie, care ar trebui sa dea comanda sa deschida clapeta cand scade sub o anumita turatie, ceea ce nu e exclus. Mai mult, la el nu am umblat deloc. Am dat clapeta jos si am curatat-o bine si atat. Poate stie careva pe aici unde este pozitionat senzorul de turatie la modelul asta?
  10. rmg

    Service Scutere

    Salve, caut si eu pe cineva priceput sa-i dea de cap unei Forza 250i 2006. Pare ca s-a ciufulit clapeta de acceleratie, care are incorporata si un modul de ralanti. Buba e ca nu mai tine ralanti-ul si ma incurca tare la mers incet sau la stopuri. Cateodata se aprinde si FI-ul, probabil tot de la eroare injectie sau ce o fi. Clapeta SH nu gasesc, varianta cu ABS iar noua nu pot cumpara din cauza pretului. Si cateodata, pe la 80-90 da sa patineze cureaua pe fuliile variatorului. Cureaua este noua, pe original si ma gandesc la uzura acelor fulii. Spor!
  11. Salutare baieti! Am si eu o Forza 250 2006 care are ceva probleme la clapeta acceleratie. Inteleg ca pe aceasta clapeta e prins si un modul cu motoras care ar tine ralanti-ul. La mine cateodata nu tine ralanti-ul la stopuri. Mai rau e cand mergi cu 5-10km/h si moare motorul din acelasi motiv. trebuie sa ma opresc, sa strang frana si sa-l pornesc. As incerca sa repar sau sa improvizez ceva la clapeta aia. De gasit SH e greu de gasit pt ca e modelul cu ABS si trebuie clapeta pt acel model. Noua e 500USD. Si mai am o chestie: cateodata patineaza pe la 80-90, in sensul ca pt o fractiune de secunda pare ca patineaza cureaua pe discurile alea pe care calca. Cureaua e noua, originala Honda (o gramada de bani vreo 600lei), schimbata tocmai pt ca patina cateodata. Insa pare ca e din alta parte, probabil fuliile au uzura mare. Stiti vreun meserias care ar putea sa-i dea de cap clapetei de acceleratie?
  12. Salve, pun aici anuntul de vanzare pt un VFR, poate este vreun fan VFR care vrea sa cumpere unul in toate mintile: /index.php?/topic/749262-vand-honda-vfr-fi-r46/
  13. E simplu de verificat statorul. Se scoate mufa alba in care intra 3 fire galbene ce vin de la stator si cu voltmetrul se masoara 2 cate 2 firele pt fiecare dintre cele 3 faze, curent alternativ!!. Ar trebui sa ai, daca-mi aduc aminte bine, undeva intre 20-30V si 60-70 volti sau chiar mai mult, in functie de turatie. Si sa fie cam la fel pentru fiecare faza. Se mai verifica si rezistenta interna pe fiecare faza, insa nu stiu cat ar trebui sa fie in ohmi. Gasesti pe net stiva de informatii, mai ales pe vfrworld. Spor!
  14. Recomand http://roadstercycle.com/ Are super-recomandari si kitul arata intr-un mare fel:cabluri sanatoase, lipituri profi. Asta dupa ce m-am fript cu o chinezarie la 50$. Pare ca lucreaza ok iar kit-ul ocoleste instalatia electrica a motoretei, se duce direct pe baterie. La ralanti sta undeva pe la 13,5-13,8 iar in ture se duce pe la 14,5. Mi-am montat si un mic voltmetru in zona ceasurilor, pt a vedea mereu incarcarea. Nu am facut decat vreo 100-150km de la montaj, eu sper sa tina. Chinezaria a cedat in 20km de mers in oras.
  15. http://www.ebay.com/itm/Honda-VFR800-2002-2005-Ricks-Electric-Oe-Style-Stator-/231574950154?hash=item35eaf1510a&vxp=mtr Sau Procom: http://www.ebay.com/itm/Procom-ESG746-Stator-Honda-Vfr800f-02-07-Honda-VFR800-Interceptor-VFR800A-0-/231573827112?hash=item35eae02e28&vxp=mtr La Rick's poti sa incerci direct la ei, vezi cum e cu transportul in Romania.
  16. Am vazut pe ebay de la Rick's statoare de pe la 130$+transport. Si unele de la Procom Heavy-duty tot pe acolo la bani. Astia pe afara de pe vfrworld cumpara de la Rick's la greu si relee de incarcare si statoare. Oricum la modelul VTEC statoarele sunt de 2-3 ori mai scumpe ca cele 98-01', unde mai gasesti pe la 50$ chinezarii. Din ce am citit pe net legat de problema Hondelor, dar in special a VFR-urilor, statorul cedeaza in momentul in care este pusa presiune pe releu si ala rezista. Adica daca nu cedeaza releul, nu cedeaza instalatia pe la mufe sau contacte imperfecte, cedeaza statorul. Dupa 2000, teoretic ar fi trebuit sa fie rezolvata problema incarcarii prin adaugarea in circuitul electric a unui fir de monitorizare a incarcarii bateriei si a tensiunii din ea, astfel incat, daca nu este necesar, releul sa nu mai incarce bateria la capacitate maxima. In realitate, se pare ca nu s-a rezolvat mare lucru. Poate si din cauza releelor aftermarket care nu aveau implementata functia asta sau la care nu functiona cum trebuie aceasta monitorizare.
  17. Eu ascult muzica la niste casti foarte mici si plate. Calitativ sunt proaste insa nu ies in afara si nu-mi apasa pe urechi. Castile normale aparent sunt in regula atunci cand tragi casca peste ele insa dupa 30min nu le mai suporti pt ca-ti apasa pe urechi. @viscol84: pun aici link cu manualul. Il las cateva zile sus pe Drive, pt cine vrea sa-l ia. Este manualul pt VFR 98-01: https://drive.google.com/file/d/0B1KuMaEh_DBhejc3VzdUX0d2OEE/view?usp=sharing
  18. Dap, asa e. Am crezut ca au serii diferite. Modelul anterior avea parca RC45 cod si am presupus ca au schimbat codul din 2002 cand a aparut VTEC-ul. Oricum cel mai simplu e forma motoretei. VTEC-ul are tobele sub sha, farurile pe verticala. Si cel mai probabil pe undeva pe motor ar trebui sa scrie VTEC.
  19. Marius, seria sasiului te ajuta sa-ti dai seama ce tip de VFR ai ( JH2RC46 ). Tu ai modelul RC46 care nu este VTEC. Distributia este pe lant, asa cum spunea colegul S3RJ.
  20. @amarasesti: nu recomand improvizatii la frana. Poti cumpara de la orice magazin care vinde piese moto aici pe bursa sau la dealer Honda. Nu merg tiganeli la frana, combustibil, suspensie. @viscol84: motorul nu are mari bube din constructie. Incarcarea acumulatorului ar putea fi o problema, din cauza pozitionarii releului de incarcare si probabil a intregii instalatii electrice. Aia de la vfrness vand o bucata din instalatia electrica refacuta cu fire mai groase. E bucata de la alternator catre baterie. In rest motorul trebuie verificat ca orice motor SH.
  21. Nu era nici o ironie, chiar se poate face ceea ce am spus, cu costuri minime (sudura). Poti initial doar sa scoti din sitele pe care le ai indesate in toba sau doar sa scurtezi teava care intoarce sunetul in toba. Numai ca variantele astea intr-adevar sunt chestii pe genunchi si nu stii exact ce va iesi si cum va suna. In plus, daca toba va fi goala, va da explozii in ea pe frana de motor, de la gazele nearse. Iar legat de Politie, sa-si faca probleme cei care merg cu tobe sparte sau sport si le tureaza prin oras ca tembelii » Post actualizat in 18 Jun 2015 15:22 Ce spuneti de regulatorul asta, pare ce avem noi pe motor? Cica este pt modelul 800FI, '98-'01, 8 fire. Aveti idee cat ar costa sa fie refacut statorul? Sau merge doar cumparat de-a gata? Ca inteleg ca problemele de incarcare ar putea pleca de la stator, regulator, fire, mufe arse, siguranta arsa sau baterie moarta. Cu bateria am rezolvat-o, am luat o Varta noua. Pe afara de-a gata am gasit regulatorul pe la 40USD si statorul pe la 100USD.
  22. Varianta cea mai simpla ar fi s-o golesti pe asta a ta. O tai, scoti sita din ea, scoti sau scurtezi teava aia mica de pe mijlocul gurii de iesire si vezi ce iese. Altfel vaneaza pe site o toba sport si asta e. Spor!
  23. Ar trebui sa bage la ralanti macar 13.5V. Numai ca ma gandeam ca diferenta o suge bateria moarta. Oricum azi bateria avea 11.5 dupa 2 zile de stat pe motor, e clar ca nu mai tine curentul. O sa-i cumpar baterie si vad dupa aia cat incarca la ralanti si in ture.
  24. Intrebare: daca bateria e dusa iar releul de incarcare isi face treaba, este posibil sa arate 12.4V la ralanti voltmetrul? Ma gandesc ca diferenta pana la 14V si ceva, cat ar trebui sa bage regulatorul ala de tensiune, o suge bateria. N-am vrut sa scot borna de pe baterie sa vad cat baga regulatorul fara sa treaca prin baterie, ca faceam o tampenie si ardeam ceva.
  25. Dupa 10 ani de cand am pornit acest topic am reusit si eu sa-mi cumpar motoreta la care visam: VFR800FI din 2001. Are vreo 65.000km, gri, toba sport Mivv, PilotRoad fata spate, cutie bagaje in spate. Abia am adus-o pe mititica din Italia, inca nu am apuc sa ma dau cu ea. Bateria era sau este moarta, o sa vad daca merge resuscitata. Am pus-o pe redresor care are si program de desulfatare si vad ca dupa 18h arata 12.3-12.4. Am pus-o pe motor, a pornit imediat insa cu farurile stinse arata 12.35-12.4 iar cu farurile aprinse arata 12.15V ceea ce este foarte putin. Ori bateria e moarta si nu mai tine curentul ori celebrul releu de incarcare nu-si mai face treaba. O sa ma lamuresc zilele astea. Pe spate are schimbat grupul de lumini cu ceva pe LED-uri care arata foarte bine. A venit cu o chestie interesanta: are undeva in zona ghidonului un switch de la Leonelli care, din cate m-am prins, poate schimba intre 2 mape de injectie predefinite. Arata ca asta din link: http://www.splatshop.co.uk/media/catalog/product/cache/2/image/7f254dafd663d43ed1e42602385ef42d/r/b/rb_1380_1.jpg O sa-i fac babei niste poze sa le pun aici, s-o fac de ras. Intai sa vad ce este cu bateria aia, daca trebuie sau nu sa o schimb. O sa caut aici pe topic pe unde este releul ala de incarcare sa-l verific si pe ala, stiu ca e scump ca draq pe original si ca e o cauza des intalnita la VFR. Spor!
×
×
  • Creează nouă...