Sari la conținut

foxbat

Super Membru
  • Număr conținut

    5.954
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de foxbat

  1. 1000% true pesemne ca eu am itneles altceva din ce posteaza el. dar in fine, EV-urile raman, apa trece:) ma bucur sa vad ca nu esti virusat de sindromul de pe aici, intai sa dai si apoi sa citesti! Una hirundo non facit ver indeed dar daca ne adunam mai multi poate facem o diferenta. EV-urile chiar ar fi super ok pt urban dpdv poluare dar cu alta abordares asupra aspectele pe care le-am explicat mai sus. DAca am renunta la mai "avea" in favoarea lui " a folosi" cel putin pe partea de auto (aspect utilitar) ar fi clar mult mai bine. Nu stiu pe unde stai dar prin IF se construieste in disperare (Si stau goale, evindent). Populatia tinara scade (natalitatea e varza)etc. Deci pt ce m-as ingropa in datorii pentru un cavou de beton cand forta de munca a devenit mult mai mobila? intelegi ideea.
  2. sorry. nu asta era ideea.am explicat - atat pot. Parerile despre care vorbesti le-am mentionat ca sa evit pacaleala clasica in care se posteaza linkuri cu multe stelute de la neica nimeni. eu am inchis subiectul ca deja e penibila situatia.google e prietenul tau parca asa era.
  3. stai asa. te referi la respectarea legii? Daca da- avertisment, amenda (modica)1, amenda babana (amenzile platie PE LOC cu imobilizare auto)2, cofiscare auto(arest pt o vreme si trimis rapid in judecata) pasul 4. intr-o luna s-a rezolvat. nu e vorba de nicio forta aici. a..daca omu' devine agresiv atunci da.
  4. sorry- am raspuns la postul tau in care ziceai de rezistenta la inaintare (biclele pe plafon etc). Se intelegea ca e neclar subiectul. Dar acum ca ai zis de ciclism (btw, felicitari!) e clar. Nu stiu ce se ureaza la bicle dar sa ti fie de bine si sanatate! exact. Ieri m-am oprit la Lidl langa A3 . TOATE, dar TOATE locurile din fata ocupate. desi la nici 5 m erau libere gramezi in parcare. Toate bmwuri si haudiuuri. IF majoritatea.cat am stat eu la coada (se vede parcarea) -numai barbatei intre 30 si 50 de ani. fetze de melteni. niciun handicarpat si nicio doamna cu plodul asa cum scrie pe acele locuri.
  5. Mircea este foarte obiectiv. Ce tot incercam sa explicam - e ca la sex. Toti virginii stiu foarte bine cum sta treaba dar tot virgini raman(toti am trecut odata si odata pe acolo). Sportul de care zici (romanesc nevoie mare) este ca ne dam cu presupusul (si sunt foarte putini oameni care pot sa fac asta perfect) fara a avem nicio legatura cu realitatea si apoi ne dam profesionisti. Fix cum a explicat alt coleg aici - Dunning-Kruger. Il intepi degeaba - nicio clipa nu s-a pus problema de "noi" si "voi, muritorii de rand". Asta e pesemne rezultatul virtualului si a trolarii grave (poate involuntare uneori). Ce e tris - unii dintre noi incercam sa impartasim experiante si informatii pentru ca restul sa nu mai fie nevoie sa treaca prin aceleasi etape. Rezultul se vede.. Pesemne de aia iau profesorii bataie de la elevi prin licee.. fizica. rezistenta la inaintare creste cu patratul vitezei. fix la fel este la orice se deplaseaza motor, masina, etc. de asta vrem Cx mic. but still cum iti explici, de exemplu, o mobra - Cbr 1100 xx ca sa vorbim pe caz concret - consuma si sub 5 l /100km si respectiv spre 20 l ? hint - 90 km/h vs 297 km/h.
  6. nu prea. sa traiesti. daca e un gunoi (dar care vad ca a prins) si eu explic si dau alternative (Si mai ieftine!) - ce vad? ca lumea tine cu dintii de el. Pesemne ca ai vazut ca evit sa mai dau 100 de explicatii (e inutil, acceiasi "colegi" de forum trolleaza la greu) ci dau doar solutia tehnica corecta. (cine are chef si dorinta de a invata ce am facut eu in ani de zile - are unde sa caute informatie ). De exemplu - daca am o problema tehnica sunt la John si ce zice el, aia fac! Ca de aia il sun - nu ma apuc sa ii spun ca stai sa vezi ca eu, ca parca, balarii. omu' e pe treaba lui, eu ii cer sfatul si il aplic. Bine, de obicei merg pe varianta corecta - ii duc agregatul si il iau cand e gata. Sper ca nu vrei sa cumpar eu foxururi si fotoane acum Fara suparare, formul asta nu mai e ce a fost ca sa zic asa. Cate istorie am trait pe aici.acum mai bine tac. Mai sunteti vreo 2..3 cu care sunt mandru ca am inchinat un pahar si niscai km. Restul (pesemne ok in viata reala) parca ar vrea sa il ingroape de tot + lipsa totala de respect in comunicarea virtuala. Nu i bai , generatiile astea noi se vad, alea vechi sun acrite si agresive. Doamne ajuta sa fie bine si la tine! Multumesc, pe yato sunt si eu (hobby insa) tu esti in clasa pro - ai jucarii mai mari:) inversunare? scuze..ma revolta ignoranta unora - e plin netul de explicatii pe subiect. asta era bun (De fapt e tot ala dar pe rosu) acum 15 ani :). Incarcarea unui acumulator (si aici incepe discutia ca sunt cel putin 4 sau 5 tipuri diferite - la PB si inca cel putin 2 cu Litiu)are etape foarte specifice . DAca ii dai U si atat e ca si cum l-ai mangaia in loc sa l pui la antrenament serios. Chargerele " adevarate"( dar tot din clasa hobby, sa ne intelegem - buget pana in 1000 ron) au microprocesoare si "inteligenta" care permite tratarea optima a fiecarui tip de acumulator (Automat sau manual) in functie de chimie, SOH, SOC, rezistenta interna etc. Am prezentat cateva nume din "chinezisme" care au reusit sa copieze bine incarcatoarele de top si vin la un pret derizoriu. Sau daca se doreste o treaba ca lumea (customizari, mod manual, mod alimentare, usb, bt, log-uri, samd) si se aloca un buget mai mare. le-am butonat de zeci de ori (personal sau la cunoscuti care erau foarte mandrii de achizitie dar nu intelegeau de ce nu face mare lucru bateriei), atat pe astea cat si alte modele. Toate informatiile sunt pe net,- explicate foarte clar. Vezi ca nu "stelutele" ca la google maps conteza ci calitatea (pertinentele tehnice )ale celor care le dau. Multe sunt pentru ca dragut pe rosu ca sa zic asa.
  7. asa sa fie. multumesc pentru opinii. sa nu fie cu suparare, cand vezi ca sunt unii care lauda firstbike-ul ca fiind cea mai tare nu prea ai de comentat nimic frate, pe aici sunt numai priceputeanu' la toate. unde erati cand aveam nevoie de ajutor? nu vrem sa stim cum faci cand mergi la doctor:) si ce discutii ai si cu ala. doar sa nu l bati ca nu e bine. era o vorba (alta dar buna) - gunoi bagi gunoi iese. cam cum fac AI-urile acum la inceput. Cand m-am luat si eu dupa"sugestii" fara sa ma uit cine "Sugera" -tot de la lidl am luat . apoi le-am dat. gata, atat despre lidl si de la mine. spor. aia e cea mai mica problema a lui.bine, daca vorbim de a nu avea nimic vs a folosi jucaria asta, clar e mai bine s-o folosesti. hint - uita-te care s produsele care raman dupa promotii (la un lidl mai mare unde vine multa lume ca sa elimini probleme legata de zone - la bogati n-o sa cumpere nimeni incaratoare de exemplu) si te lamuresti. Produsele ok se epuizeaza in max cateva ore - 1 zi, in functie de stocuri.
  8. nu incerc sa conving pe nimeni, fiecare alege ce face cu banii lui. stiu foarte bine aparatele. le-am folosit/vazut la lucru direct ani de zile. in fine, nu stiu cum de mereu e ceva de comentat cand netul e plin de informatii.cteckul e okis dar pe "REconditionare" face praf bateriile. si multe altele. stiu ca fiecare cioara isi iubeste puiul repet, informatiile pe care m-am bazat cand am postat sunt peste 10 de butonare pe ele (regim de amator) si google:). da mi voie sa citez ceva - aviz si amatorilor de scandal/tensiuni aiurea'm tramvai- "fereste-te de omul unei singure carti":) imi strici dealul cu chargele foxur. m-a prins john. la fiecare 40 lei (atat costa) - 50 de bani era comisionul meu :))))) :))) tare asta . daca mai ai amintirea cu Dan - care avea acelasi nume ca mine - si pe ala ai suspectat ca l-am "infiltra":) ai noroc, numele tau e fain si mai rarut ca altfel cine stie ce brand mai aparea. pot sa recomand de la LIDL incarcatorul Ultimat cel mare (era vreo 250 lei) si cu functie de pornire. numai componentele daca le iei separat sar de 400 lei. la pretul ala este pur si simplu imbatabil.
  9. imi pare rau- nu e deloc asa. ala de la lidl nu are nicio treaba cu chargerele adevarate. cel mai simplu este sa te uiti pe net- au am raspuns la obiect sa nu ia teapa lumea si sa l cumpere (asa cum am facut si eu cand eram mic si prost. Acum is mare :)) ). daca nu ai buget - cele mai ok sunt foxur-urile si clonele lor. Mult peste cteck(ma refer la functionalitati si perfomarmante). iar pretul este derizoriu ( pe emag deci unde ajunge la pret de x2 era si 90 lei). altfel - victron. Bine, mai sunt ceva modele USA dar nu merita (doar daca le primesti cadou). de fapt dpdv al "ce face " nu merita nimic. dar merita aia 70 pt materialele din care e facut (nu glumesc). SE poare folosi dupa ce l desfaci la proiecte DYI. insa ca charger e 0 (zero).
  10. Este perfect asta (best buy). Daca bugetul permite - Victron. Cteck-ul - este okis dar Victronul este peste (am butonat ani de zile pe el). Cel de la LIDL - este o pocnitoare(le-am dat cadou pe toate).
  11. Multumesc. In speranta ca nu ti-am adus suparare, iertare. Mai bine sa fie pace decat sa am dreptate. Doamne ajuta! Sa ma ierti si tu. Viata asta e scurta, daca s-a ajuns la atata zazanie si se bucura ala de jos mai bine sa fie pace. Nu jaguar Epace:). Doamne ajuta sa fie liniste si armonie, numai de la electroni nu se mai lua lumea de gat.
  12. deloc inversunat. mai degraba amuzat. dar pesemne ca netul (virtualul in general)denatureaza grav. Cheers:)
  13. iarta -ma. pare ca suntem 2 tabere deja. hai sa revenim la 2 roti. daca voi castiga la Loto si iau un moto electric mai am voie sa postez aici? relax. ai luat-o personal. mai citeste te rog posturile informative, vomitatul pe topic nu e constructiv. e de neinteles de ce va aparati ICE-urile ca nu are nimeni nimic cu voi... Cu ce ti-am gresit? :)) De ce as detine ceva ce e mai scump decat sa inchiriez? (vorbim de preturi de nou). In cazul meu stii foarte bine ce am si ce "conduc". DAca maine as fi la momentul 0 (sa fac o achizitie) - EV clar as lua. Vrei sa arunc scuterul SH doar ca nu e EV? E pacat la cei 26k km si mai ales ca e pe maini bune cand are nevoie:) nu stiu ce te a facut sa dai in extremism. Vad ca e contagios. Mai mai sa puneti si de un salut cu bratul ridicat. relax man.
  14. pai cine a zis de interzis? ai dreptate, fiecare face ce vrea dar mai e o chestie - atata vreme cat traiesti intr-un loc e de bun simt sa te adaptezi. daca esti in virful muntelui de capul tau singurel- da. CUm ar fi sa isi cumpere unu' 5 suv-uri si sa blocheze strada in Dr Tabereri unde nu ai loc nici cu scuterul :). Ca a facut ce a vrut cu banii lui. nu ? Si conflictul e doar in capul unora (pesemne rude cu McLeod) - toate etape au fost anuntat cu decenii inainte. Nu vine nimeni sa ti ia termica din fata casei :). Deh, vaccinul si chipul 5g fac ravagii:)
  15. zi mai asa. e clar acum. nu l mai spala :)) glumesc insa obiectiv vorbind nu cred ca e ceva iesit din comun la tine ci asa "face toate"
  16. ai dat exemplele pentru care NU este nevoie sa ai o masina (EV sau ICE) la "poarta". copii NU trebuie sa aiba nevoie de soferi pe post de TAXI parintii in varsta (sa I ierte Dumnezeu) la fel. concediu? si mai bine - inchiriezi un vanulet ai atins un subiect bun - EV-urile (si ICE-urile noi) sunt pline de tehnologie. Care costa. Romanasul vrea sa "aiba" (pe numele lui)si nu este interesat ca pierde bani multi fata de scenariul de "inchiriere". Bine, asta se aplica celor care nu si iau masina "pt imagine" ci ca sa iti faca treaba. Eu am calculat - daca in loc sa cumpar o masina (ieftinache gen 20k - pret de nou) as inchiria de fiecare data ca am nevoie de masina (ex - weekend cumparaturi, concedii, mers la tara)- mi ar iesi cam 100 zile / ani (90 dar am rotunjit). asta inseamna intre 2k ..3 k/ eur / an. De fiecare data am masina noua, (mica de oras sau vanule de concedii - de ex )nu ma doare decat combusibilul. In 6 ..7 ani aia is banii (am pus doar achizitia dar e clar - costurile nu s numai alea cand detii o masina). cum ziceam - e plin de colegi care gasesc o probleme la orice solutie. nu i bai si nu i nevoie de scuze man. nu e clar insa care e legatura cu topicul si ce e asa de "uau" ? Te stim ca ai grija de utilaje deci e absolut normal sa fie asa la ITP. verifica ce ai in manual - la unele merge, la altele nu. exista pe bornele de la baterie niste "cleme"-dar nu toate sunt pentru "donare" de curent ci doar pentru incarcare de la un redresor. la unele EV-uri scrie mare si clar ca NU SE ACCEPTA sa li se"dea" curent. ( la TEsla de ex - bateria auxiliara este o parte din bat de tractiune, tot litiu). foarte buna intreabare - are raspuns pe topcul de moto electrica. DE fapt in oras deja e plin de scuterile EV (astia de livreaza, ceva particulari,strutosenia aia de la BMW). da da. si aia de la Tesla plang in pumni,China si-a oprit productia de EV-uri. ca toti au aflat de la colegii de pe aci cum sta treaba.nu e adevarat ce vedem ci ce ni se spune :)) si cand ne-am trezit era dimineata
  17. Depinde de model. De ce as fi masochist sa bag o tesla (care e mare) in oras in loc sa aleg un EV de clasa mica? Pentru ce as cara dupa mine 2t + in loc sa car doar max 1t? dar intram in alte discutii, deja clasa "pro", cu cel putin 2 EV-uri:)))
  18. da, dar tu i iei BMW in mai. deci ai un agajator bun :))
  19. iti trimit un CV?promit sa nu deconteze angajatorul.
  20. La drum lung. https://electromobilitate.com/model-3-lr-cronica-saptamanii-si-o-calatorie-de-1200-km/
  21. Nu pune la suflet. Iti dai seama cat de mare ne e invidia cand isi ia unul (pardon, 3) mobre noi dupa un pariu la un pahar. Personal ma bucur pentru voi si sper sa va urmati planul. In mare cam toate ideile s-au cam spus. Vacile sunt mult mai usor de condus decat "Caprele" dar asta nu inseamna ca te fac si raider bun. Dupa scoala si permis NEAPARAT curs (poate chiar 2..3) suplimentar. Nu fac recomandari pentru ca as fi subiectiv.E esential si accelereaza curba de invatare + va invata cam care e treaba si cu "ADV"encereala. In ce priveste a 2-a mobra - nu e o idee rea insa nu va ajuta prea mult in contextul in care tinta finala este "vaca"(ADV-ul). Oricum instructorii de la curs(uri)va vor personaliza sfaturile tinant cont de contextul individual asa ca pe net e cam inutil orice s-ar spune ca "piatra filozofala". Bafta si drumuri faine sa aveti! (si asteptam topic cu povestile) N-ar fi rau daca am intelege ca mobrele SH au fost si ele noi cumparate de unii la un pahar astfel incat restul care nu ni le permitem sa beneficiem de R&D platit de primul cumparator. Peace!
  22. ce te mira? e prietenul lui doar. El cu chimia are probleme, prietenul cu electricitatea. Clar prietenul cu fizica a avut probleme:) hai sa mai zambim ca numai tontii stau suparati. ontopic - sa vezi cum e cand incarci cu 22kw si ai un cablu mai lung nitel si lasi "sul". se incalzeste (nu cred ca se topeste ca s facute ok) dar e funny sa vezi ce mirat era omu' ca nu intelegerea de ce e cald doar acolo. Care esti ma? Lumineaza-ti fata! De prin iasi! Dincolo de gluma - acolo nu s mai mult de 3kw pentru ca nu cred ca apartamentul are ATR-ul de peste 6. https://fb.watch/qJ6zJUlhQR/
  23. https://www.rideapart.com/news/711282/livewire-s2-delmar-recall-2024/
  24. de fapt e vorba de o categorie aparte. maxi scuter si scuter adv. astea sunt niste "struto camile" , faine faine. Stiu ca tie iti plac "vacile" dar nici astea nu s deloc de lepadat!
  25. nu stiu cum de intelegi tu mereu altceva decat zic. nu m-am luat de profesia ta, Doamne fereste. Ziceam de partea de scoala generala, liceu - unde ai spus ca la chimie n-ai prea avut succes. Dar scuza asta nu mai tine- exista informatie la un click distanta. Am zis eu ceva de cine iese mai bine? Am spus eu ca am cumparat EV? Atentie mai mare te rog! Tu intrebi si ulterior spui ca stia. Deci are logica maxima afirmatia ta(not). Man, relax.Nu te mai certa ca nu e topic de vanzari sau de marketing - e pur si simplu "inginerie " (electric/mecanic etc). Stiinta, sa zicem. Exacta. CA sa nu uit E de mirare cum nimeni nu zice nimic (ca tot se ia lumea de pret) - de pierderile de incarcare Material informativ: https://insideevs.com/features/711659/ev-charger-efficiency-losses/ (curtoazie adm) tocmai ce i raspunsem lui Lucian dar ai postat si tu asa ca raspunsul meu nu mai apare direct la postul lui. Cu iertare sa imi fie - nici gand sa jignesc - am explicat foarte clar - era vorba de atitudinea fata de informatie/educatie si nu de persoana. Am postat mura-n gura si tot nu e bine:). Daca se simt jignit (sau oricine care se supara cand i se atrage atentia ca e pe aratura in loc sa multumeasca si sa mearga sa si faca lectiile) e problema in capul lui. Repet - n-am nimic cu "magnetofonul" si cu "Banda" din el. Ma rog, era din seria "casetofonul nu e de vina" ci " caseta cu manele". Relaxare ca nu invertam noi roata aici.
×
×
  • Creează nouă...