Sari la conținut

cdarken

Membru
  • Număr conținut

    63
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de cdarken

  1. Am repetat masuratorile la stator si e in regula, pentru masurarea rezistentei am uitat sa scad valorile terminalelor multimetrului si voltajul la relanti e mai mult decat de ajuns, ~30V, turat ajunge aproape la 70V. Rectificatorul e suspectul nr 1, la rece nu da decat 13.5V turat, iar dupa 3 minute de mers in relanti e foarte cald si se fixeaza la 13.7V indiferent de turatie. La masuratorile de continuitate pentru diodele din interiorul lui e totul ok, dar probabil problema e la alta componenta. In concluzie, altul nou. N-o sa merg pe chinezesc, ca parca n-as vrea sa risc sa cumpar doua.
  2. Salutare! Cred ca a venit timpul si statorului meu sa moara. La 55000 km ar cam fi timpul din ce-am citit. Simptome: tensiune prea mica de incarcare, cand o turez la peste 3000 scade la 13.5V in loc sa creasca. Nu cred ca e rectificatorul fiindca am masurat si tensiunea alternativa pe iesirea din alternator si nu sare mai mult de 12V intre faze la relanti, iar turat abia 20V. Rezistenta bobinajelor e cam 0.9-1 ohmi, dublu fata de maximul specificat. Pareri? Poate cineva sa ma ajute cu niste masuratori? Atentie, daca masurati AC, poate pisca. Ma gandesc daca sa cumpar stator sau sa caut un atelier sa incerc o rebobinare, daca e posibil. La multi ani, sa ne auzim cu bine in 2024!
  3. Merci pentru fotografii. Si eu care credeam ca discul meu e uzat... Cred ca-l mai tin.
  4. Nu, modelul fara ABS. E vreo diferenta in afara de senzor? Poti sa pui niste poze cu rotile te rog? Cutiile laterale sunt cele de la BMW?
  5. Un disc de frana spate sh care mai are ceva carne pe el are cineva de vanzare?
  6. S-a rezolvat. Am comandat din UK. A durat 3 saptamani sa ajunga, dar e montat pe motocicleta. Legat de acelasi subiect, are cineva o poza cu traseul din fabrica pentru furtunul de frana la motocicleta fara ABS?
  7. Salutare! Mai stie cineva vreo sursa de unde se pot comanda furtunuri de frana imbracate in otel impletit? Macar pe fata parca as incerca sa vad daca e vreo diferenta, mai ales ca cel original a inceput sa se cam uzeze si pe exterior. Thunderbikes din TM au renuntat la afacerea asta din pacate.
  8. @damageman, cablul de ambreiaj de la dillypoint.ro e la jumatate de pret fata de cel OEM, tu vazindu-l in realitate ce impresie ti-a facut?
  9. Salut. Azi am observat ca a inceput sa cedeze cablul de ambreiaj, sunt vreo 2 fire rupte jos, iar mansonul prin care trece e spart chiar acolo unde e sprijinit in capacul ambreiajului. Care e cea mai simpla metoda de a comanda un cablu nou? Si unul de acceleratie eventual, fiind de aceeasi virsta s-o fi apropiind si ala de sfirsitul vietii... Mi se pare aiurea ca ditamai firma cum e BMW nu are un magazin online.
  10. Pentru referinta, cei care-ati pus filtrul de benzina UFI ati putea sa puneti vreo 2-3 poze cu rezultatul? Mi se pare cam lung filtrul pentru spatiul disponibil. Ati mai taiat din tevi?
  11. Si pe mine ma roade problema asta si o sa fac un efort s-o desfac cindva sa masor. Din ce scrie aici cea mai mica valoare trebuie sa intre, cea mai mare nu, cel mult foarte greu. La tine pe admisie intra 0,18 si 0,15, ceea ce e mult mai mult decit 0,11. Deci ar trebui sa schimbi pastilele la amindoua.
  12. Ma bate gindul sa fac o masuratoare a supapelor. Problema e daca o sa constat ca e nevoie de ajustari. De unde iau pastile pentru ajustare? Stie cineva de unde se pot comanda?
  13. Atita timp cit e pentru motoare cu bloc din aluminiu si care nu contin nitriti, nitrati, etc (asa cum scrie in manual) nu cred ca e o problema ce culoare are.
  14. O sa incerc sa-ti raspund eu la 2 intrebari: - cum e protectia la vint ca am vazut ca parbrizul stndard e destul de scurt si curbat? Situatia se poate remedia prin repozitionarea parbrizului, cum vorbeam mai sus cu citeva posturi. Pozitia standard nu prea ajuta nimanui, trebuie sa fii prea scund ca sa conteze - cit de confortabila e pt pasager la drum de 5-6 ore? Nu am avut pentru atit de mult timp, dar din cite am inteles, pasagerul se simte mai bine decit conducatorul. Din experienta mea asa se pare ca e, acolo imi mai relaxez eu fundul la un drum mai lung )
  15. Deocamdata m-am multumit doar cu o reungere a rulmentilor si o stringere a jocului, nu "agata" atunci cind virez stinga-dreapta si nu erau urme pronuntate pe cupele in care intra rulmentii.
  16. Multumesc pentru raspuns. Cum am zis, am facut si eu varianta mea. Initial cu suruburi lungi am vrut si eu sa fac, dar am ales alta abordare. In loc sa fortez parbrizul, m-am gindit sa fac ceva aproape pe unghiul lui, asa ca am cumparat o bara de cornier de aluminiu si o platbanda tot de aluminiu de la obi si am construit ceea ce se poate vedea in clipul . Aici era pe pozitia maxima, dar intre timp l-am mai coborit un pic, fiindca se simteau niste turbulente ciudate in crestetul capului. Oricum, acum pot sa merg cu 80-100km/h cu casca desfacuta si doar cu vizorul de soare lasat in jos, e o imbunatatire majora cu minim de cheltuiala. Mai am niste idei pentru o varianta mai compacta, dar sunt multumit cu ce am acum pentru moment.
  17. @ssminkly: Asa m-am gindit si eu, o sa fabric ceva. M-am mai gindit si banuiesc totusi ca n-ar fi nevoie de o schimbare de rulmenti, fiindca nu "agata" ci doar am un joc pe verticala, la oprire brusca si la trecerea peste denivelari. In alta ordine de idei, te-am intrebat acum citeva zile despre prinderile de la parbrizul tau, care-l ridica un pic, dar cred ca nu ai vazut.
  18. Cred ca e timpul sa schimb si eu rulmentii de la directie. Asta e modelul corect? Daca a mai schimbat cineva cu acelasi model, as vrea sa stiu daca vin cu lagarul exterior care trebuie fixat in cadru. Inca o intrebare: niste cote pentru instrumentul de desfacut piulita aia cu 2 orificii are cineva?
  19. Gresit, ai nevoie de baterie sa fie conectata, ca altfel nu mai functioneaza ECU. Si chiar daca alternatorul ar fi de ajuns, circuitul tot prin baterie se inchide.
  20. @ssminkly In clipul tau am observat ca dakarul tau are parbrizul ridicat. In week-end-ul asta am lucrat si eu in sensul asta, mi-a iesit ceva mult mai practic decit cum era inainte cind tot curentul imi venea in casca, dar m-ar interesa si alte solutii. Poti sa-mi spui cum e facuta modificarea? Ce fel de prinderi ai folosit?
  21. Referitor la baterii fara intretinere, a zis cineva mai sus ca nu se gasesc sa se potriveasca la ale noastre. Eu am din asta si a intrat la fix. Acum am si eu o intrebare. Stie cineva cum de desface bordul sa pot sa ajung la becurile care ilumineaza ceasul si indicatoarele? S-a ars un bec pe care am reusit sa-l extrag fara a desface tot, fiind cel mai din stinga sus. Dar as vrea sa le inlocuiesc pe toate cu led-uri care merg la 12V. Vreo idee si de unde as putea sa cumpar? Nu am gasit pe nicaieri prin Romania, cel putin pe internet.
  22. Salut. K60 scout am eu pe spate si pe fata K60 generatia anterioara, care a rezistat si unui K60 spate din aceeasi generatie. Daca umbli cu ele umflate corespunzator, mai ales pe asfalt, o sa te tina kilometri buni, mai ales ca la scout au imbunatatit compozitia si un pic si thread-ul, calca mai bine pe margine acum. Nu cred ca exista un cauciuc mai bun care sa se comporte bine si on si off road. Parerea mea! Acum intrebarea mea: am comandat 2L de ulei motul 5100 15W50 si din greseala mi-au trimis unul 15W50 si unul 10W40. Ca sa nu-l mai plimb pe drum sa mi-l schimbe, ar merge amestecat? Am inca vreo 600mL de la schimbul precedent, ma gindesc ca fiind tot semisintetic, inca 700mL din asta 10W40 ar da undeva in parametri. Voi ce ziceti?
×
×
  • Creează nouă...