Sari la conținut

Delo

Membru
  • Număr conținut

    181
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Delo

  1. Incearca sa-i contactezi pe cei din Polonia sa-ti faca o copie legalizata la actul vamal, copia simpla se poate falsifica usor, varianta 2 Vama din Romania poate verifica autenticitatea unui act vamal din EU dar dureaza, mergi la ei si ceri verificarea actului vamal emis in Polonia.
  2. La RAR de ce nu mergi la Baia Mare la moto poti programa practic de pe o zi la alta, pt numere rosii se poate face programare pe 6 Aprilie (tot Baia Mare).
  3. Alta intrebare: pui de negru nu dar de rosu (ciuma) ?
  4. Eu cred totusi ca e de la sonda Lamda!!!
  5. Delo

    Iran

    Altfel n-are farmec!
  6. 4V la borne? Inseamna ca ceva iti pune in scurt bateria (logic doar regulatorul poate) in acest caz si bateria ar trebui sa se incalzeasca. Incearca cu alta baterie daca merge la fel, poate fi si bateria defacta si la asemenea tensiune nu e mirare ca face figuri electronica mobrei.
  7. Chin. Filetul este normal (dreapta) dar mege f. greu. La una am taiat cu un disc de 3cm deoarece nici cu pneumatica nu a mers.
  8. Brief mic (certificat inmatriculare), brief mare (carte de identitate) cu mentiunea EXPORT, contract de v/c cu aceste acte iti faci numar provizoriu (rosu) scoti numar, montezi numarul urmeaza o scurta verificare a seriei sasiu si directia Romania...
  9. NU.Nu este deschis la "Zulassungsstelle".
  10. Delo

    Service Scutere

    Cat masori pe baterie cu motorul pornit si bineinteles bateria legata in circuit?
  11. 100% exista si senzor de turatie. Senzorul pt viteza este dupa cutia de viteza iar cel de turatie trebuie sa fie neaparat inainte de cutia de viteza de obicei pe arborele cotit.
  12. In principiu da. Releul la moto o duce mai greu cand nu sunt consumatori, dar sa nu uitam ca la moto contine si o punte de diode trifazica (releul regulator), la masina sunt separat in alternator, deci se incalzesc diodele plus puterea disipata din surplusul produs de alternator de aici apar problemele.Da se poate distruge un altenator moto prin sarcina prea mare: sa zicem ca este un alternator de 400W si pui consumatori de 500-600W, se va supra incalzi si mai repede sau mai tarziu va ceda (se ard bobinele), dar si din releu pot ceda diodele de redresare si nu partea de regulator de tensiune.
  13. Regulatoare la moto: alternatorul functioneaza la putere maxima, surplusul de putere este transformat in caldura de releul regulator (pe scurt), deci cu cat este mai mare consumul (faruri, electronica moto samd) cu atat puterea disipata de releu este mai mica. La BMW R1200 este ca la masina: alternatorul are o bobina de excitatie care este legat la releu regulator si produce doar atat curent cat este nevoie (alternatorul). Rezistenta interna a bateriei este undeva intre 5-10 miliohmi si in intervalul de stare de incarcare 25%-100% este in principiu constanta sub 25% incepe sa creasca rezistenta. In schimb cu cat este mai batran, obosit acumulatorul rezistenta interna creste considerabil, practic acele testere de care ai vorbit masoara doar tensiunea si rezistenta interna restul calculeaza din aceste doua valori (CCA, "viata acumulator in %" samd).
  14. Cutia tebuie pastrata in perioada de garantie???
  15. http://www.sportmotor.hu/video/6frt16EQVpJ Sau mai "brutal", blocul motor tinut in mana(o jumatate de bloc numai!), o bucata de lemn pe filetul de la ambielaj si urmeaza cicocanul.... Practic rulmentii de pe ambielaj nu te lasa sa desfaci blocul.
  16. E OK, acum e oricum minus afara....
  17. Acum e OK linkul. Cred ca va fi mai scump: pe ebay acest model este 120 Euro, in Polonia 624zl care este aprox= cu leul nostru, dar am sa sun si eu pt pret. Pe ebay sunt multe modele intre 20-25 Euro dar mult mai slabute fata de UT222.Va doresc o seara placuta in continuare si sper ca fiecare dintre noi a mai invatat cate ceva (cat CP are un cal?).
  18. Un cal (animal) poate dezvolta aproximativ 15CP! (Hi-hi) Un om pt durate scurte poate dezvolta aproximativ 1,5-2,5CP deci pt pornirea unei Dacii ajunge berechet. » Post actualizat in 30 Dec 2015 20:37 Din pacate nu merge linkul. Recunosc am multe instrumente dar cleste nu am e o idee buna mai ales la masuratori unde nu este necesar o precizie mare. Suntul meu da 75mV la 200A, arata un pic altfel fata de cel de pe olx.
  19. Ampermetrul este scos din robot de pornire, pana la urma suntul e smecheria e o platbanda de 5cm lungime la 1,5cm latime si vreo 5mm grosime (nu stiu materialul) plus instrumentul digital pe care scrie 200A. Ai aici un link cu un voltmetru/ ampermetru care stie 200A: http://olx.ro/oferta/voltmetru-ampermetru-0-100v-0-200a-shunt-200a-ID3QizO.html#7c003331d0
  20. Am inteles f. bine exemplul cu Cielo, dar acolo ai ajutat doar bateria masinii cu bateria UPS care ofera sigur un 30-40A plus cea din bateria masinii ai reusit sa pornesti. Nu confund curentul de pornire cu acel CCA (-18C) sau CA (0C) care este cum ai zis curentul maxim la rece al unui acumulator, aceasta valoare este in jur de 600A de ex la un Golf IV 1,9TDI (ma refer la CA), deci clar ca electromotorul unui Golf nu consuma 600A, Dar tot asa clar este ca consuma mult peste 100A fapt care pot demonstra oricand cu instrument de masura.Referitor la puterea maxima si necesarul real al unui electromotor: la pornire in general orice motor consuma de cateva ori puterea maxima pana atinge turatia nominala deci un motor de 1,2KW in prima secunda va consuma peste 100A cu siguranta iar daca nu ai de unde sa-i dai la inceput acest curent mare nu se va roti. » Post actualizat in 30 Dec 2015 20:15 Vrei poza la ampermetru? Este digital.
  21. Cred ca confuzi capacitatea acumulatorului (9Ah in cazul tau) cu acel curent maxim pe care-l "ofera" un acumulator pentru scurt timp. Acumulatorul pe un R1200GS are 12Ah dar poate oferii pana la 200A pt scurt timp. Iar ca sa te conving ca consuma in jur de 100A si are 1,2KW si 1KW vezi urmatorul link: http://www.ebay.de/itm/Starter-VALEO-BMW-Motorrad-R1200GS-R1200RT-ST-R900RT-D6G2-TS12E30-12412306140-/221567817445?hash=item33967896e5:g:M3wAAOSwPe1UFeXL Iar ca un motor de 250cmc are acelasi electromotor (ca putere) ca si unul de 1000cmc asta poate o crezi doar tu, sunt sigur ca nu ai desfacut sau chiar reparat sa vezi diferenta in interior. Ca exemplu monocilindru de 400cmc (DRZ400) are acumulator de 7Ah care are acel CCA de 120A deci sigur nu va consuma electromotorul 100A ca la 1200GS de exemplu. » Post actualizat in 30 Dec 2015 19:50 Sati linistit: la autoturisme consuma mult peste 100A. Am ampermetru de 200A si il da peste cap la pornire, un electromotor de autoturism mai ales la diesel are undeva la 3-4KW! Ok la tine la 600cmc nu ai 100A, dar sa nu confundam a ajuta o baterie la pornire sau a pornii cu ceva acel motor, in cazul ajutarii chiar daca este icredibil mare parte a curentului vine din acumulatorul propriu si doar restul de aprox 30% din exterior (ajutor).
  22. Electromotorul unei mobre de peste 1000cmc sigur consuma peste 100A, la un autoturism (pana in 2000cmc) este undeva intre 250-350A. Dar curentul care merge catre electromotor nu are rost sa treaca prin siguranta (mai ales ca ar trebui sa fie babana), deci o mufa de bricheta montata ulterior cu o siguranta pe + isi face 100% treaba, acolo poti conecta linistit un redresor. Daca curentul nu este "tocmai continu" nu este nici o problema deoarece acumulatorul functioneaza ca un condensator si egaleaza acele varfuri de tensiune (curent alternativ redresat si nefiltrat) multe redresoare vechi functionau in acest fel (un simplu transformator si o punte redresoare), e drept acestea nu aveau limitare de tensiune care la mobrele din ultima vreme este o necesitate.
×
×
  • Creează nouă...