Jump to content

proffroad

Membru
 • Posts

  158
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Unguriu, Buzau
 • Carnet moto din
  2006
 • Motocicleta
  R1200RT '08; R1150RT '03; MZ ES 250 '61
 • Numar Moto
  BZ-81-CFC; BZ-81-AWA; BZ-95-FLO

Recent Profile Visitors

858 profile views

proffroad's Achievements

 1. Hristos a înviat! As avea nevoie de manualul de service (reparatii) pentru BMW R1200RT 2008. Multumesc!
 2. Salut! As vrea sa va rog sa-mi dați și mie ceva detalii despre acest Mz RT125 după 2001, pentru că îmi place cum arată și as vrea sa cumpăr unul sh pentru băiatul meu. Recomandati? Eu dețin si un MZ ES 175 din 1961, pe care nu-l mai folosesc, dar care încă imi place si deseori mi-e dor sa mai ies la cate o plimbare. Modelul acesta nou mai este la fel de bine construit? Cam de la ce înălțime minim ar fi în regulă să mergi pe el?
 3. La R1200RT 2008, adusă din Anglia, se poate regla farul pentru conducerea pe partea dreaptă?
 4. Bun venit! Cumva sâmbătă pe la ora 14, erați pe DN10, Brasov - Buzau, în zona Ciuta?
 5. Va salut! Cu ceva timp in urma am avut de vreo 2 ori probleme cu pornirea la cald. Am suspectat atunci bobina de inducție, dar m-a derutat faptul că are o bobina sub rezervor, alimentată printr-o mufa cu 2 fire, de la care pleaca 2 fișe la bujiile suplimentare amplasate dedesubt, în cilindrii și alte 2 bobine, respectiv pipele care intra în bujiile principale, cele din capetele cilindrilor. Am considerat că bobina de sub rezervor nu ar avea prea mare influență în funcționarea motorului, asa ca am probat doar celelalte două bobine, fără niciun rezultat, mai ales că problema se părea că dispăruse, câteva mii de km pornind bine. Am avut însă o pornire destul de grea cu motorul rece după ce am stat vreo 3 - 4 ore la întrunirea de la Râmnicu-Sărat. Nu a vrut sa porneasca cu socul tras, abia a pornit fara soc, parand o problema de alimentare, mai ales ca ii făcusem plinul cu benzina premium si m-am gandit ca o fi influentat cumva pompa de benzina sau filtrul, pe care consideram de ceva timp ca trebuie sa-l schimb. Acasă am reusit sa o mai pornesc de vreo 2 ori, destul de greu si doar fara soc, care cred ca nu face altceva decat sa o tina putin turata, asa ca am dat jos rezervorul, am demontat filtrul, care nu parea sa fie înfundat, rezervorul fiind foarte curat. Asa ca am pus de la fratele meu care are un R1150GS rezervorul si am incercat sa pornesc, dar fără rezultat. Am incercat apoi cu injectoarele lui, cu pipele lui, am scos toate bujiile pe rand si am vazut ca dau scânteie, le-am pus chiar si pe cele vechi, schimbate cu vreo 2000 de km în urmă, dar tot nimic. Asa ca m-am blocat si am sunat un prieten: @Dan Cata! Inițial mi-a zis sa verific compresia (am verificat si este foarte buna) si sa controlez fulia motorului, care ar putea fi slabă și poate da eroare senzorilor Hall. Atunci mi-am adus aminte de problemele de pornire din urmă si spunându-i, mi-a zis sa probez si bobina de sub rezervor. Am inlocuit-o repede cu cea a fratelui si A PORNIT! Acum astept filtrele de benzina si de aer, am comandat Mann, si caut sa cumpar bobina, sau daca are cineva una in plus, astept oferte. Am văzut că pentru modelul cu două bujii pe cilindru sunt coduri diferite fata de modelul cu o singură bujie pe cilindru, dar @Dan Cata mi-a zis ca sunt la fel. Multumesc mult pentru ajutor, @Dan Cata!
 6. Eu as vrea sa iau anakee 3 pentru ca am găsit o oferta foarte buna, prețul este mult mai mic decât la alte anvelope. Care ar fi dezavantajele?
 7. Credeți că ar fi în regulă dacă as pune pe spate Michelin Anakee 3 170/60R17? Am găsit la un preț bun.
 8. Am rezolvat problema cu ABS-ul. Era senzorul pe fata de vina, într-adevăr, cred ca nu a dat nicio eroare la tester din cauza ca este doar deformat în cap, după cum mi se pare mie. Am cumpărat altul şi acum este în regulă. Am luat şi plăcuțele acestea şi O-ring-urile de la admisie, sper ca am ales bine. Din experiente proprii, considerati ca sunt altele mai bune decât acestea? As vrea să-i schimb şi lichidul şi să-i curat şi etrierele. Mi se pare ca stânga fata rămâne putin blocat. E neapărat nevoie şi de garnituri pistonase în cazul acesta?
 9. Oare asta să fie problema la mine, pe partea stângă, de îmi curge? Am pus totul numai pe OEM: ulei, șaibă, simering, siguranță, capac praf... curgea înainte să le schimb, curge și după ce le-am schimbat. Doar stânga. Voi verifica cât pot de repede această distanță, care în manual scrie că trebuie să fie de 165 +/- 0,5 mm. » Post actualizat in 14 Jun 2018 20:11 Am comandat și un senzor ABS pentru față de pe ebay, din Germania. Sper să fie bun.
 10. Da, de multimetru era vorba, dar am scris de pe telefon și corectează el ce nu-i place. De asta a scris milimetru. » Post actualizat in 25 Apr 2018 09:58 Am încercat să văd dacă da vreo valoare pe multimetru. Nimic. Probabil sunt piezo. » Post actualizat in 25 Apr 2018 10:10 Şi ma încadrez la a 2-a coloana din tabel. ABS-ul nu funcționează. Motorasul servo lucrează. Am dat carenele jos şi am făcut câteva drumuri. Voiam sa testez dacă atunci când nu mai pornește la cald are scânteie la bujie şi da benzina pe injector, dar nu a mai făcut nicio problemă. Voi reveni atunci când se schimbă ceva. Mulțumesc mult pentru ajutor lui Dan Cata şi celorlalți care incercati sa ma ajutați în rezolvarea problemei. Din ce încep să înțeleg, la modelul meu cu 2 bujii pe cilindru, din bobina de inductie de sub rezervor se duc fisele doar la bujiile suplimentare, din partea de dedesubt a cilindrilor. Celelalte din capul cilindrului au bobina pe lulea. Deci nu cred ca este din bobina de inductie. Sa fie oare corect?
 11. Din tabel ma încadrez la al 2-lea sau la al 3-lea rand. Nu ştiu cum clipește la 1 sau la 4 Hz. Ce ziceti? Sa fie senzorul? Mi-a zis cineva ca dacă este magnetic poate fi verificat cu un milimetru, dacă este piezo nu. Ştie cineva de care este?
 12. Voi lua şi eu legătura cu Dan. Aștept şi răspunsul la întrebarea de mai sus.
×
×
 • Create New...