Sari la conținut

Albert23

Membru
  • Număr conținut

    25
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Albert23

  1. Sunt foarte multe castele de vizitat dacă te interesează, pe lângă castelul Orava, merită vizitat și castelul Spis și castelul Bojnice unde încă nu am ajuns. Probabil o să merg acolo data viitoare și o să mai adaug și Bratislava. Eu m-am inspirat de aici https://www.planetware.com/slovakia/top-rated-things-to-do-in-slovakia-slo-1-2.htm. Iar câte zile merită să petreci în Slovacia, asta depinde de tine. Fiecare are ritmul lui de vizitat, trebuie să găsești ritmul tău ca să nu fii nici mereu pe fugă dar nici să te plictisești prea mult într-un loc. Dar în general cu cât ai mai multe zile la dispoziție cu atât mai bine.
  2. În mod normal nu folosesc 2 GPS-uri, dar când am plecat spre Auschwitz am observat că mă duce pe traseul cel mai scurt, iar eu aveam în plan să fac un ocol pe un drum mai înteresant decât drumul european care ar fi fost cel mai scurt. Cel mai comod mi-a fost să deschid telefonul și să deschid traseul făcut de acasă. Drept îi aș fi putut stinge GPS-ul în cazul ăsta
  3. Salutare, Anul trecut (2021) am făcut o plimbare scurtă de 1678 de kilometri prin Slovacia cu o scurtă oprire și la Auschwitz. În total am fost plecați 4 zile (3 nopți). Traseul arată așa: Harta. Am plecat din Cluj prima zi, iar prin Ungaria în mare parte am mers doar pe autostradă. În Slovacia am traversat parcul național Tatra Mică și am dormit într-un camping lângă Turany. A doua zi am ales niște drumuri mai pitorești pentru a ajunge în Plonia de unde am mers în Oswiecim unde se află muzeul Auschwitz. După ce am făcut turul ghidat al muzeului ne-am întors în Slovacia dar unde ne-a fost destul de greu să găsim o cazare. A treia zi am vizitat castelul Orava, după care am plecat spre munții Tatra. Din păcate nu ne-am bucurat pe deplin de acest traseu fiindcă aproape tot drumul a plouat și temperaturile au scăzut și până la 8 grade. A patra zi a fost dedicată strict pentru a ne întoarce acasă, dar vremea nici în această zi nu a ținut cu noi și în mare parte ne-a plouat tot drumul spre casă. Atașez câteva fotografii din excursie și un clip video. Pentru cei care sunt curioși de mai multe detalii las un link câtre întreaga poveste: http://www.1ride1journey.com/2022/01/27/slovacia/ https://youtu.be/_YQuCSvtTh0
  4. Mersi, ma bucur, daca ai intrebari legat de traseu poti sa imi scrii pe privat. Salut, poza e facuta din castel. Mersi!
  5. Foarte tare . Am facut si noi ceva asemanator in 2017 dar nu am mai mers la Norkapp.
  6. În 2019 planificam să facem din nou o tură cu motorul. Demult voiam să ajung în Slovenia, așa că am făcut rapid o schiță pe unde ar fi putut fi traseul. Aveam la dispoziție 7 zile, am plecat luni și pe duminică ne-am și întors în Cluj. Slovenia e o țară care e foarte aproape de noi și care merită vizitată. Traseul prin Alpii Iulieni este unul care merită făcut și chiar dacă noi nu am stat mai multe zile într-o locație pe parcursul traseului, dacă vă permite timpul, merită să alocați în anumite locuri mai multe zile. Cum ar fi zona lacului Bohinji, valea Soca etc. Ca motociclist, recomand tuturor traseul spre Mangrt. Pe mine personal m-a dat pe spate, nu mă așteptam să savurăm chiar așa de mult traseul, poate datorită faptului că nici nu știam exact la ce să ne așteptăm. A fost o surpriză plăcută și fiind așa de aproape, sper să mai fac traseul pe viitor și poate chiar și drumeția. Pe lângă obiectivele din traseul noastru (Bled, lacul Bohinji, lacul Jezero Jasna, Pasul Vršič cunoscut și drumul Rusiei, vealea Soca, traseul spre Mangrt) , Slovenia are încă foarte multe obiective de vizitat, începând de la capitală, la castele medievale, lacuri, peșteri și trasee pentru drumeție, are de toate. Cu siguranță ne vom întoarce ca să mai explorăm această țară. Harta finală: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1KOnb72qfqE7ANeQ5Julqra03zycCq9bj&ll=46.75573845236913%2C18.152695100000074&z=7 O să las pozele să vorbească iar întreaga poveste o găsiți pe site: http://www.1ride1journey.com/slovenia-2019/
  7. Salut, Mersi, sunt de acord cu tine si ai punctat foarte bine anumite concluzii. In legatura cu "Voi insa am vazut ca ati cam suferit la cort, temperaturile sunt cam mici noaptea si e umezeala multa." as mai preciza ca nu pot sa zic ca am suferit cu dormitul in cort, chiar a fost ok. Daca ai niste saci de dormit care ofera confort la grade cat mai joase, o saltea gonflabila sau izopreme, nu ar trebui sa fie deloc probleme. Singura problema cu care ne-am confruntat a aparut atunci cand ploua toata ziua si se udau izoprenele ( si echipamentul de pe noi ), dar se poate rezolva si problema asta cu un Roll Bag rezistent la apa. Ce as mai adauga pentru cei care au de gand sa faca o excursie asa lunga e o asigurare moto care ofera asistenta rutiera, eu am facut la A24, dar sunt multe alte firme la care ofera servicii de genul. Chiar daca e foarte probabil sa nu il folosesti, e linistitor sa ai o asigurare ca daca se intampla ceva ai unde sa apelezi. Asfalt uscat!
  8. Salut, Eu zic ca depinde si de noroc. Am citit despre mai multe calatorii in Norvegia tot aici pe forum si multi au avut noroc si au avut parte doar de vreme buna. Ce pot sa recomand e sa ai/aveti o pelerina buna, manusi atat de vara cat si de iarna si cizme cat mai bune. Eventual mai exista pe Louis o protectie si pentru cizme, se numesc "Proof Rain Boots" parca. Pentru motor recomand anvelope cat mai noi fiindca am auzit de la multe persoane ca au avut probleme cu asfaltul din Norvegia, se uzeaza anvelopele destul de repede. Legat de caldura, sigur nu o sa fie incredibil de cald, deci recomand sa te imbraci in straturi. Eu am avut sub geaca de motor mai mereu o jacheta windbreaker de exemplu. In rest recomand cu multa caldura excursia in Norvegia, tara este fenomenala, mai ales daca o colinzi pe motor. Daca mai ai intrebari putem vorbi pe privat. Asfalt uscat si o excursie cat mai reusita!
  9. Nu am ungator, dar am luat un spray cu mine. La inceput am incercat sa il folosesc cat de des, dupa care am renuntat. De fiecare data cand am uns lantul am prins o ploie a doua zi. Mai spre finalul excursies pur si simplu nu am mai uns lantul.
  10. Salutare tuturor, In 2017 am decis sa vizitez Norvegia impreuna cu prietena mea. Visam de multi ani sa ajung acolo cu motorul dar nu stiam exact cand se va materializa aceasta calatorie. Chiar daca am inceput pregatirile pe ultima suta de metri, totul a iesit bine. Am decis sa luam trenul din Viena pana in Hamburg si de acolo sa urcam pana in Danemarca in Hirtshals de unde sa trecem cu bacul in Norvegia. In Norvegia am hoinarit 14 zile in total si am vizitat Lysebotn, Kjeragbolten, Preikestolen, cascada Latefossen, Aurlandsfjord, Geiranger, Trollstingen, Atlantic Road, am trecut de cercul arctic si am ajuns in Lofoten. Din Lofoten am inceput sa ne intoarcem. Nu am ajuns la Nordkapp dar nici nu aveam in plan fiindca nu aveam suficient timp. In total am parcurs 7313 km in cele 18 zile de concediu. Cand ploua prea tare sau eram prea uzi si inghetati de pe drum am dormit la casute dar in rest am dormit in campinguri la cort. Am mancat doar mancare preparata de noi si in fiecare zi ne opream la un supermarket ca sa ne facem provizii. Am prins si zile cu soare dar si zile cand ploua de dimineata pana seara. Am avut noroc ca de fiecare data cand vizitam un punct turistic mai important mereu am avut parte de vreme buna. Norvegia a fost extraordinara, cu peisaje ca in povesti, cu drumuri care serpuiesc intre fiorduri si care urca in munti, cu reni si oi care pasc la marginea drumului. Sunt asa de multe de vazut in tara asta ca am putea sa ne intoarcem ani la rand in ea si mereu sa avem parte de experinte noi, singura problema ar fi distanta si preturile mari care se afla acolo. Poze, filmari si mai multe detalii gasiti pe https://1ride1journey.wordpress.com/. Asfalt uscat si la cat mai multi kilometri.
  11. Salut, Eu am stat in doua locuri, ai mai jos link-urile: http://www.caunita.com/pensiune.html http://www.turistinfo.ro/eselnita/cazare-eselnita/vila_simbol/poze-vila_simbol-c85644.html#433073 Recomand ambele cazari dar Caunita este cam departe de zona turistica (Cazanele Mici si Mari,Statuia lui Decebal etc.). In schimb la Vila Simbol ne-am simtit ca si acasa si este la aproximativ 5 km de Statuia lui Decebal.
  12. Salutare, Postez si eu o plimbare din Iunie (12 - 14 Iunie) cu pronire de la Cluj - Resita - Caransebes - Moldova Noua - Drobeta-Turnu Severin - Transalpina- Cluj. Traseu complet: https://goo.gl/maps/WYuR8 Filmare Defileu Dunarii: Filmare Transalpina: Si mai adaug si niste poze: Defileu Dunarii: Transalpina:
  13. Un prieten m-a rugat sa las anuntul si pe forum. http://www.bikeshop....998-569087.html Pentru mai multe informatii va rog sa luati legatura cu el: Marius - 0742204489.
  14. Albert23

    BURSA LOCALA

    Un prieten m-a rugat sa las anuntul si pe forum. http://www.bikeshop.ro/motociclete/anunturi-vanzare-motociclete-second-hand-honda-vt%20750-din-1998-569087.html Pentru mai multe informatii va rog sa luati legatura cu el: Marius - 0742204489.
  15. Albert23

    Anunturi GARAJE !

    Caut garaj pe Aleea Godeanu sau prin zona Interservisan in Gheorgheni. Multumesc.
  16. Albert23

    Anunturi GARAJE !

    Salut, Caut garaj sau 2 locuri intr-un garaj in Marasti pe strada Dorobantilor, Nasaud sau in Piata Marasti. Tel. : 0742373813
  17. Albert23

    Anunturi GARAJE !

    Caut garaj sau loc intr-un garaj in Marasti pe Dorobantilor. Preferabil intre benzinaria MOL si Piata Marasti. Merci
×
×
  • Creează nouă...