Sari la conținut

marian.herciu

Membru
  • Număr conținut

    135
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de marian.herciu

  1. Nu știu dacă sunt sau nu destoinic, dar n-am de gând să mă împiedic de astfel de detalii. Abia aștept să merg la Adâncata. Mult timp mi-am dorit, acum este timpul!
  2. era o vorbă care zicea.. „Apele line, nu fac marinari destoinici”.
  3. Eu am exact 1.80 și 90 KG. Deocamdată am să încep cu servisarea furcii și probabil înlocuirea arcului spate... Trebuie din nou să îți dau dreptate... după ce am urmărit clipul de mai jos, am mai înțeles unele aspecte pe care le ziceai tu. Mi s-a părut foarte bun clipul pentru cei care nu servesc ulei de furcă pe pâine la micul dejun
  4. Fără supărare, cunosc majoritatea problemelor care vin dintre ghidon și șaua pasagerului dar eu zic că mai trebuie să studiezi problema.
  5. Din ce am trăit până acum, referitor la interesul pentru suspensii, motocicliștii se împart așa: Nivel interes 0 - am motor, am benzină, învârt cheia, let`s ride! Nivel interes 1 - știu că e bine să-ți verifici suspensiile o dată la doi ani, nu știu de ce sau cum dar o duc la un mecanic și vede el ce trebuie făcut Nivel interes 2 - eu trebuie să am ce e mai bun pe motocicletă.. brandul și cum dă, e totul Nivel interes 3 - vreau să merg mai bine dar motocicleta nu face ce vreau eu. Mă sfătuiesc cu un mecanic să vedem ce trebuie făcut. Nivel interes 4 - motocicleta îmi limitează performanțele... am nevoie de upgrade-uri ale suspensiilor Întrebare - acest topic cărei categorii de motocicliști se adresează ?
  6. Din ce am vizionat eu pe net, adică clipurile greilor, rider sag-ul ține de preferințe mai mult. Discuția a deviat în chestii prea tehnice (chestii bune pentru cei care cunosc deja). Ce vreau eu ține mai mult de comportamentul și nu de specificațiile tehnice. Consider deocamdată că motocicleta are tot ce-i trebuie ca să trec la următoarea treaptă de învățare și mai am loc de reglaje. Probabil că voi mai avea nevoie de câteva intrări de testare până mă voi lămuri. În clipul de mai jos n-am putut să testez cu adevărat suspensiile dar totuși, iată cum se comportă:
  7. am aflat modelul, citez, „1000 RR 2004-2007”
  8. Preload față 7 și 1/2 din 15 și 3/4 Preload spate 7/9
  9. http://www.moto-racing.co.uk/motorcycle-suspension-setup-guide după articolul astă am judecat și eu static și rider sag, dar omul cu articolul are R1 care am înțeles că are niste suspensii diferite de restul producătorilor. Doar știu că sunt diferite .. n-am intrat în detalii. Și eu nici nu știu ce furci am.. acum mă uit pe net la poze poate seamănă cu ceva... Setările sunt pentru preload 7/9.
  10. Rider sag 30 fată, nu este în limitele 35-48... acum am 42.. și pot să-l fac 35.. sau ziceai altceva?
  11. M-am jucat puțin cu suspensia și vreau să-mi verific raționamentul. Comportament anterior: Pinioane stock (eu) adică 16/42. Preload-ul spate era întărit maxim. La fiecare hop (pe stradă că pe circuit erau prea mici hopurile ca să-mi dau seama ce se întampla) mă lovea șaua în spate.. Mă obișnuisem cu ea așa și m-am adaptat dar nu era bine. Pe Amckart în curbe, la viteză mică, când deschideam gazul sau acceleram, mi se culca și mai mult motocicleta. Modificat pinioanele -1/+1 adică 15/43. Am scăzut preload-ul pe spate inițial la 6/9 și acum am setat-o la 7/9. Am exhilibrat aproximativ fața cu spatele. La furca fată nu am umblat, doar am luat măsurătorile.. am zis să nu fac prea multe modificări deși deja sunt prea multe. Șoricelul de la furca față mai are între 1,5 și 1,8 cm până jos. Compression damping(față) cred că e prea mare pentru că am avut frâne puternice și nu se afundă decât puțin, și in plus, scârțâie cadrul sau ceva pe acolo.. Rebound damping la fel, cred că e prea mare pentru că atunci când revine fața, revine peste punctul de plecare. Comportament actual: Pe amckart, în curbe când deschid chiar și ușor gazul, mă dă spre exterior și este deranjant. Oricum sentimentul de stabilitate a crescut substanțial dar am nevoie șă țină cât de cât trasa când deschid gazul sau accelerez în curbă sau la ieșirea din curbă. Acum am accelerație destulă dar nu pot să deschid mai tare gazul că nu știu cât de mult mă aruncă în exterior. TOO MUCH COMPRESSION DAMPING (FORK) The ride is overly harsh, especially at the point when bumps and ripples are contacted by the front wheel. Bumps and ripples are felt directly; the initial "hit" is routed through the chassis instantly, with big bumps bouncing the tire off the pavement The bike's ride height is effected negatively--the front end winds up riding too high in the corners. Brake dive is reduced drastically, though the chassis is upset significantly by bumps encountered during braking. Toate patru le-am simțit. Despre Rebound damping, nu pot să zic decât că fața revine peste punctul de pornire. Ce vreau să fac: Să măresc preload-ul spate cu încă o poziție sau Să reduc compression damping puțin și să scad rebound damping ca să nu mai sară fața peste punctul de plecare. sau Amândouă. Dacă măresc compression damping pe spate cred că ar putea ameliora situația, fără să umblu la preload, corect? » Post actualizat in 26 May 2015 09:12 Față: static sag - 30 rider sag - 42 Spate: static sag - 6,5 rider sag - 35 » Post actualizat in 26 May 2015 09:15 Corecție - voiam să zic că rebound damping e prea mic.
  12. » Post actualizat in 25 May 2015 12:32 CMD mă bucur că nu esti genul ăla, scuze dacă am avut impresia asta. Am citit tot ce am putut, am înțeles destul de mult încât să verific dacă suspensia e în mințile ei. Fața era ok, spatele nu. Scriu imediat și setările.. dacă le găsesc.
  13. Preload-ul spate era maxim. La fiecare hop (pe stradă că pe circuit erau prea mici ca să-mi dau seama ce se întampla) mă lovea șaua în spate.. Mă obișnuisem cu ea așa și am reușit să scot ceva din așa cum era.. asta nu înseamnă ca nu pot mai bine. Spatele era țeapăn și când deschideam gazul la viteză mică, îmi culca mobra în loc să mențină direcția dată de mine.. acum o ridică dar feeling-ul este de stabilitate și nu bruscare cum era înainte. Acum trebuie să mai umblu la spate să o fac să mențină trasa cand deschid ușor gazul. Când îl voi deschide puternic (mai e până atunci) fac o cruce înainte . » Post actualizat in 25 May 2015 12:26 Oricum studiez și sunt la zi cu tot ce se scrie pe postul deschis de Cesar (de data asta merită laude). Foarte mișto informațiile, chiar dacă nu le înteleg pe toate. /index.php?/topic/715817-despre-suspensii/ Keep it up!
  14. Sunt în proces de învățare domnu` .. durează. E prima intrare pe pistă, și au fost multe variabile. Sau poate vrei să-mi spui că cel mai bine o duc la un mecanic să-mi spună el ce este mai bine pentru mine.. Ce mai dau unii din coadă.. PS. Bag de seamă că te-ai murdărit de stilul motomobrism.XX (nu dăm nume) .. scapă repede de el.
  15. Ce am făcut noi ieri: Prima intrare pe pistă pe anul ăsta (2015) DISCLAIMER - Dont watch it! Boring stuff. You`re gonna waste your time. Am intrat pe pistă în costum touring (fără slidere), cu pinioanele modificate (-1+1), cu suspensia spate modificată, inmuiat preload-ul, crescut rebound damping, scăzut compression damping.
  16. Eu vreau să ajung. Sper să am totul în regulă până Duminică.
  17. mmm.. am o eroare la CPU.. nu merge gazul dacă nu simt ceva feedback.. sper să rezolv asta cu -1+1. De asta am umblat la suspensia spate, deja simt o îmbunătățire pe deschiderea gazului.. nu mai smucește.. mă plângeam anul trecut că de asta am căzut prima dată, adică una din mai multe cauze. » Post actualizat in 16 May 2015 16:47 cum să vedem cât gaz suportă și dacă/unde începe să vobleze. Îmi montez și amortizorul de ghidon când schimb pinioanele. » Post actualizat in 16 May 2015 18:13 și referitor la suspensie, cel mai bun sfat pe care l-am primit a fost, să învăț să-mi reglez suspensia Oricum cel mai important lucru la reglatul suspensiilor mi se pare feedback-ul rider-ului.
  18. Pentru curiozitatea mea am facut o comparație. De precizat oricum că timpul ăsta a fost scos cu chinuială de mine și cu ușurință de Dragos care era și pe motor nou pentru el Pentru mine urmatorul pas e -1+1 adică 15 pinion față, 43 pinion spate, fără să schimb lanțul. Am scăzut preload-ul cu -2 pe spate care era la maxim și am scăzut rebound damping care era la maxim. Sper weekendul viitor să am totul gata. Oricum mâine după ora 14 am să merg la amckart să văd cum se simte pe pistă, chiar dacă nu am pinioanele schimbate încă. Pentru curioși, enjoy:
  19. Duminică mă așteptam să te văd pe tine pe jos dat fiind faptul că atingeai cu scărița foarte des și timpii indicau că obosisei deja de două ture.
  20. pe filmare e și mai horror decât live
  21. Am impresia ca te-am vazut la Adancata cu ea pe pista, gresesc? Toba arata demential! Si motocicleta in general NU recomand alta toba sau scoaterea exupului daca ma intrebi pe mine. Eu m-am chinuit sa readuc 954-le meu la cat mai aproape de stock si dupa ce i-am inlocuit galeriile "race" si i-am montat exup-ul(HVIX), am avut o revelatie.. Asa de bine cum se misca acum, nu s-a miscat niciodata! Motocicleta de la Adancata avea alte scarite ce-i drept.
  22. eu n-am apucat.. prea multe motociclete cu alb si rosu
×
×
  • Creează nouă...