Sari la conținut

George M.

Super Membru
  • Număr conținut

    1.362
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de George M.

  1. Salut! Vand casca moto Schuberth C3 Louis Edition, marimea S-54/55, in Iasi sau trimit in tara. Pret 1.149 Lei, 0729.061.054 - George. Please share! Video produs aici: video-output-B1C7528B-EBC9-4EDD-83A6-A3CC063FFA12.mov
  2. Confirm cele spuse mai sus. La mine consumurile extraurbane sunt cam asa, pentru FJR Gen 2, an 2007: - solo mers normal (accelerari normale, 20-30 peste restrictia de viteza): 5.1 - 5.2 - solo mers la consum (accelerari usoare, respectand restrictiile de viteza): putin sub 5 - pasager + bagaje mers normal (accelerari normale, 20-30 peste restrictia de viteza): 5.8 - 6 - pasager + bagaje mers la consum (accelerari usoare, respectand restrictiile de viteza): 5.4 - 5.6 - pasager + bagaje autostrada, 160 km/h constant: vreo 8 - mers sportiv solo, pe curbe la munte: vreo 8. - naveta prin oras: vreo 7-8 Parerea mea este, ca nu depinde neaparat de motocicleta consumul. Mai conteaza si cum tragi de gaz, cum citesti traficul, daca esti suplu sau obez, daca faci plimbareala cu portofelul sub sea sau daca faci touring cu partenera plus full bagaje, etc. etc. Totusi, e motor de 1.3 si 145 CP, cat sa consume? 4 litri? Nu se poate. Dar nici 10. Alea sunt povesti. Cui ii ia 10 ori trage de gaz ca apucatul (ceea ce e foarte probabil, fiindca motocicleta te indeamna), ori are vreo problema (ceea ce se intampla cam rar la motoreta asta, daca ii faci intretinerea corect si la timp). Ca idee, eu cu un plin fac lejer minimum 400 km, cu motocicleta full-full.
  3. Da. La unele filete pe stanga din ansamblul grupului conic din transmisia finala. Evident ca restul sunt filete pe dreapta, si nu se mentioneaza sensul de strangere.
  4. Cam la ce pret erau oglinzile?
  5. Canci. Si eu urmaresc internetul de prin toamna pentru o oglinda stanga de '07. O sa incerc sa o repar. Daca nu reusesc... una noua e scumpa in draci, si mi se pare ca nici nu vine la culoare. Vine data cu ceva grund pregatita pentru vopsire.
  6. Salut, iti recomand sa citesti acest topic. Aici este explicat foarte bine ce ai de facut ca sa iesi ok. Eu am folosit informatiile de aici si mi-au fost de ajutor. Tot de la Euroins am avut si eu de recuperat dauna. /index.php?/topic/704171-carpatica-despagubeete-aplicabil-tuturor-asiguratorilor/ Daca intarzie cu plata, trimite un email la sediul central din Bucuresti care sa fie formulat ca in acest model (m-am inspirat din link-ul de mai sus), cu detaliile care te privesc pe tine. La mine au intarziat cu plata aproximativ un an, au raspuns la sesizare in 3 ore si au facut plata in cont a doua zi.
  7. George M.

    Mecanic bun prin Iasi?

    Mahone, zona industriala e mare, da-ne si o adresa ca sa stim unde sa venim.
  8. George M.

    Off-topic

    Cauta si verifica. Eu cand am cumparat un Alan 52 acum 2 ani, scria clar in manualul ei ca in Austria este interzisa.
  9. Da' de ce din cauza ta? Numai masinile au voie sa opreasca la zebra? Motoarele nu? N-ai scos si tu capul pe geam sa strigi dupa el: "donatorule!!!!"?
  10. George M.

    Mecanic bun prin Iasi?

    Petre, lucrurile nu stau asa cum crezi tu, in viata normala. Aia care te amana atata timp pentru o reparatie nu respecta clientul. Ori zici ca nu te bagi, ori dai un raspuns clar privind pretul, data inceperii lucrarii si timpul de manopera. Daca nu faci lucrurile astea, esti un service neserios, motiv pentru care inteleg ghilimelele din prima postare. Ce, la doctor te duci mai intai cu o zgarietura ca sa te rezolve mai tarziu de doamne-fereste nu-sh-ce boala?
  11. George M.

    Off-topic

    In Austria este interzisa prin lege, in Germania nu stiu. Mergi fara ea, oricum nu-ti trebuie.
  12. Langa Makarska, merita sa urci pe Sveri Jure, zona e superba, se poate vedea si pe street view. E parc natural cu bilet de intrare vreo 12-15 euro/ 2 persoane. La Krka luati-va costumele de baie pe voi si mergeti la o balaceala buna. La Plitvice nu este permis scaldatul. Bilet 20 euro/ persoana, 50% reducere pentru studenti.
  13. Ai mancat un "L". E vilbrochen. https://dexonline.ro/definitie/vilbrochen
  14. O sa-l incerc la urmatorul schimb, m-ai facut curios.
  15. Nu stiam, si le cunosc cam toate problemele, poti da mai multe detalii, un link? Pun vascozitatea asta din cauza temperaturilor pe unde circul cu un propulsor si cutie de 91.000 km. 10W40 merge la 30 de grade afara cand ies din fabrica si pana ce le vinde Sermoto&co. » Post actualizat in 06 Jul 2017 20:42 Poze n-am, dar scheme o droaie. http://www.journey.cz/moto/navody/Yamaha%20fjr1300_Service_Manual.pdf http://www.fjr1300.ru/_fr/2/S5JW1AE5.pdf
  16. Posibil, dar eu am folosit si Mortul 7100 in FJR si n-a fost bun. In Deauville era ok, doar 7100 puneam. In FJR merge bine Yamalube semisintetic 15W50 sau 20W50. Or fi ele facute in aceeasi fabrica, dar Poiana face si ciocolata cu lapte, si ciocolata cu alune, ceea ce nu inseamna ca sunt ciocolate identice.
  17. Eu folosesc doar Yamalube (Yamaha) 15W50. Si Bardahl a fost ok. Nu pune Motul, ca nu se pupa cu motorul. Filtrele le pun de la Hiflo.
  18. Da, da. Bafta cu asigurarile! Despagubire grabnica!
  19. Si daca era rezervorul spart, spune si mie ce faceai? Ce puteai face, tu, acolo? Cautai trusa de scule sa deconectezi bateria? Cautai kit de reparat rezervorul? Ce faceai? Eventual trebuia sa verifici si mersul trenurilor, nu cumva sa explodeze alea 10 kile de plutoniu din rezervorul tau, tocmai cand trecea personalul de Buzau pe acolo. Las-o moarta. Intai te verifici pe tine sa fii intreg si apt pentru a acorda ajutor, apoi mergi la pasager sa verifici daca este ok, apoi suni la 112. Cum plm sa te intereseze pe tine mai intai motocicleta, iar al doilea lucru sa nu mute ala masina, nu cumva sa pierzi banii de asigurare??? Abia al treilea lucru care a contat pentru tine a fost femeia din spatele tau. Ti-ai ales gresit prioritatile, din pacate, intai fierul, apoi omul. Trist. Bine ca sunteti sanatosi si intregi, ce mai conteaza de-acuma? Bafta.
  20. George M.

    Acrosaj Sibiu

    Poate daca avea farul aprins, ar fi fost totusi observat... Motociclistul asta 07/06/2017 - 16:00 Salut, eu sunt „norocosul”. A fost contact. Am evitat cat am putut, frânând cu ambele roti. L-am atins totuși cu geanta din dreapta. Nu aveam viteza pentru că am plecat de la trecerea de pietoni. Mi-am ridicat motocicleta singur și plecat în căutarea mașinii. I-am gasit in curte la urgente. Erau doi bătrâni de 75+, soț si sotie. Nu va mai spun continuarea, pentru că vă veți enerva cu siguranță. Important e ca sunt ok. Motociclistul asta 07/06/2017 - 16:04 L-am văzut așteptând, urma să virez la dreapta pe următoarea strada, m-am asigurat in oglinda și am schimbat banda. M-am trezit cu el în fața… Motociclistul asta 07/06/2017 - 21:53 Am găsit doi bătrâni care păreau că nu știu despre ce este vorba… Erau din Agnita, doamna trebuia sa vina zilnic la pansat. Au spus că ei nu m-au văzut și nu au simțit izbitura. Le-am arătat aripa lovita, suportul meu de bagaje rupt. Păreau surprinși, speriați dar sinceri. Nervos fiind, am hotărât să merg cu el la politie. Pe drum m-am calmat. Am realizat ce noroc am avut… I-am făcut educație rutieră de fata cu agentul de politie. Mi-a spus că circula foarte rar cu mașina, în tinerețe a fost motociclist. I-am urat sănătate, lui și doamnei… Trebuie să mărturisesc că nici eu nu sunt prea tânăr. Nu știu dacă am procedat corect, dar mă simt impacat
  21. George M.

    Thasos

    Insa cam lucios pe toata insula. N-am patit sa alunec, dar nici nu am exagerat cu gazul/ inclinarea.
  22. Soferul ca soferul, dar motociclistul, merita bataie. Multa bataie. » Post actualizat in 23 May 2017 15:20 Sanatate fetei.
×
×
  • Creează nouă...