Sari la conținut

Motociclete cu motoare ce au cuplu disponibil devreme, usor de utilizat.

Bigfoot
 Share

Postări Recomandate

Salutare,

Propun acest topic, ca sa gasim motociclete de strada, pline de cuplu disponibil cat mai recent, la o turatie cat mai joasa. Fara sa astepti sa intre in ture si alte prostii de genul asta.
Va rog frumos sa excludem 100% din acest topic orice inseamna Chopper sau Cruiser, pt ca mai trebuie sa iei un viraj, sa mergi pe Transfagarasan, sa te strecori printre masini in Bucuresti etc.

La fel excludem va rog motoarele cu 4 cilindrii in linie.
De asemenea va rog sa mentionam in mare parte motociclete noi Euro5 sau Euro5+, motociclete noi nu vechi.

Hai sa incep eu cu experienta mea si gustul meu:
1) Triumph Bonneville T120 2026 13890e. O motocicleta foarte bine asamblata si finisata. Top.
Am facut test cu ea 1h prin Bucuresti si pe langa Bucuresti, fratilor si mi-a placut destul de mult 80% ar fi un DA clar.

20260513_180347.thumb.jpg.e761ddbd873a10c077b40d19243be01f.jpg
Treapta 1-a este exact ceea ce am cautat toata viata de la o motocicleta. O acceleratie foarte manierata dar extrem de ferma si hotarata. In general motorul se tureaza relativ usor este vioi nu doarme pe el.
Are la 3500rpm 105nm, ambreiaj fin pe cablu, este o placere in trafic sa mergi cu ea, motocicleta este super slim, te strecori peste tot in Bucuresti, centru de greutate jos, nu te lupti cu masa ei de 235kg, defapt nici o simti. CF Moto 450 MT al meu la 205kg la plin se manevreaza mai greu, avand centrul de greutate inalt.
Este ca si cum ai conduce un 3.0diesel manual. Este o motocicleta extrem de relaxanta la condus ce iti ofera o siguranta enorma, pt ca stii ca trage extrem de hotarat, fara sa "sune un prieten" cand ai nevoie de o rezerva de putere si cuplu, cel putin in limita vitezelor légale.
La T120 am simtit totusi nevoie de ceva mai multa putere in dupa treapta 3-a, dar sa zicem ca asta e un moft, pot trai cu 80cai, tinand cont ca motocicleta ofera 90% din cuplu de la 2000rpm, monstrulet.
Motoicleta avea 2 dezavantaje in opinia mea.
-Designul, motocicleta lui tataie...mmm....sa zicem ca ma pot obisnui cu asta tinand cont de mega motorul pe care il are.
-Concurenta, Brixton 1200 Cromwell care costa 7800e in EU Germania, Franta, Austria. T120 costa 13890e, mda sigur e Triumph, dar eu am trecut de etapa brandului, atat ca maturizare sociala cat mai ales ca industrie lucrand in domeniu industrial, am inteles vazut si lucrat in conjuncturi, care, nu ca m-au facut sa inteleg, ci mi-au demonstrat ca FIRMA e pt creduli, tu ca si companie sau client persoana fizica, cumperi un produs dintr-o anumita categorie ce are anumite caracteristici tehnice si solutii tehnice, restul este "masturbare sociala", ca am BMW, 'Onda, Triumph sau CF Moto, QJ Motor, Voge. Conteaza tipul de produs nu marca.
Acestea fiind spuse, probabil ca vara asta voi testa si un Cromwell 1200 prin Germania sau Franta. Sunt curios cum se va simtii. Brixton Cromwell 1200 are 108Nm la 3100rpm. Este o diferenta de 6090euro intre cele doua motociclete, ca pret, daca e sa le cumperi de la 0km.
Practic iti cumperi un CF Moto 450 MT cu acea diferenta de pret, sau iti ridici un garaj in curte sau iti cumperi un container si scule in curte, pt motocicleta cu 6090euro.
Bun, deci ati inteles 1200cmc 2 cilindrii paraleli a 270de grade de 80 de cai la 6000rpm si 105nm la 3500rpm respectiv 108nm la 3100rpm, slippery clutch la almbele. Not bad at all. Bonus acest gen de motoare consuma foarte putin undeva la 5-6%, deci nu trebuie sa te opresti la benzinarie prea des, cand ai rezervor de 15l respectiv 16l.

2) Moto Guzzi V7 Sport 10300e.
78Nm la 4400rpm insa de la 3000rpm este disponibil 80% din cuplu.
Transmisie finala pe cardan, ambreiaj uscat.
Foarte bine s-a simtit acea motocicleta plina de cuplu, foarte directa cu acea transmisie finala pe cardan insa usor obositoare la mers in oras din cauza acelui ambreiaj uscat care "agata" oricat de finut ai fi tu in comenzi.
S-a simtit mai "cuplos" decat R1200R-ul pe care l-am avut.

Aici la V7 Sport lipsa de putere s-a simtit mai mult ca la T120.
De apreciat faptul ca are transmisie finala pe cardan, zero pierderi de timp cu intretinerea transmisiei finale.

3)Back to basics. Sunt fan BMW boxer, am avut 11ani boxer.
BMW R1300RS, da RS pt ca are carenaj si nu neaparat R-ul asa cum am avut.

20260515_165657.thumb.jpg.ce1dc2491373613e28b68e7afa06f14d.jpg
De GS nu se pune problema este extrem de urat si "diavolul" plange cand o vede + ca este stupid de scumpa. Sincer efectiv stupid de scumpa.
Iti cumperi un SUV full options de la MG cu banii de R1300GS. Ma rog. Revenim la R1300RS de "doar" 17000e-18000e.
De ce BMW? Fiind atat de scump.
In primul rand pt ca are motorul boxer, in al doilea rand pt ca are cardan si in al treilea rand 150nm la 6500rpm.
Mmmda. Baiii si aici....lucrurile nu stau chiar asa.
In primul rand fata R1200R 2009 cum am avut eu, R1300RS are un caracter motor mai "diluat", nu e brut in livrarea cuplului si a puterii, este "politically corect" si nu eram in "rain mode". DA are cuplu si putere, clar, mdaaarrr, maiii, trebuie sa astepti putin dupa ea. Nu e ca T120 de iti da cuplul cu "butoiul", R1300RS iti da cuplu, dar sa zicem cu "ligheanul" , R1200R al meu era net superior in livrarea cuplului chiar daca avea 30nm in minus, oferea cuplu cu "galeata", 120Nm la 5500rpm.
Inca o chestie care nu prea mi-a placut la boxerul de 1300, a fost zgomotul excesiv mecanic, zici ca pe admisie intrau saibe si piulite si nu amestec aer/benzina.

Ok, boxerele au un zgomot specific si al meu avea, dar nu in halul asta.
De exemplu Triumph T120 era MUCLES se auzea doar lantul de la roata spate ca zgomot metalic, in mers. Pe loc la ralanti auzeai doar sunetul de espament, subliniez, sunetul de esapament, nu mecanic de motor.
Motocicleta fiind un Boxer BMW, clar e avion ca geometrie, frane bune, insa caracterul motor, nu prea a fost wow, sau nu a mai fost "cum era pe vremuri".
Cam scumpa, finisaje inferioare unui CF Moto, imbinare plastice, silicon care iesea, buza, in zona motorului, la cartere, jenant pt 17000-18000e si ceea ce m-a deranjat rau, zgomotul metalic exagerat al motorului la ralanti.

4) MotoMorini X Cape 1200 la 14000e.

IMG-20260418-WA0003.thumb.jpg.49212241cc370ffd22ce8f31d1fb2bb2.jpg
O motocicleta de chinezeasca cu un motor de conceptie old-school 2004 conceput in Italia. Un motor cu o cursa scurta, un motor supra patrat, care are 105Nm la 7000rpm, dar care compenseaza lipsa de cuplu prin abilitatea de se a tura instant, ca un monocilindru de motocross.

Calitatea finisajelor este EXEMPLARA, nu ok, nu buna. Nu, nu, este pur si simplu exemplara, gen Triumph. Mult peste BMW si imi pare rau sa zic asta, pt ca pt mine BMW (cele boxer) inseamna ceva.
Geometria lui X Cape 1200 este excelenta, BMW boxer style, o manevrezi cu gandul. Mult mai manevrabila ca T120 sau V7 Sport, in alta liga.
Ambreiajul este hidraulic ca la BMW si MotoGuzzi, insa este mult mult mult mai usor de folosit, comanda hidraulica fiind foarte precisa si avand o resistenta la degete foarte mica. La mers urban nu te oboseste.
Rezervorul are 24l, deci nu te opresti la benzinarie zilnic, pozitia in doi este exemplara. Practic din tot ceea ce am prezentat este singura "approved" de passgera. Pe celelalte passgera a zis, mnee, pt ca pe CF Moto 450 MT stau mai bine ca pozitie.
Motocicleta se vinde doar full options si este mai ieftina decat un R1300GS cu aproximativ 10.000euro in configuratie similara.
Iarasi si aici, jos palaria si tot respectul pt fratii nostri chinezi.
X Cape 1200 ar avea doua dezavantaje.
-Primul ar fi "lipsa de cuplu" do not get me wrong, are cuplu, dar frate nu e ca T120 Bonneville, insa aceasta "lipsa de cuplu" este stearsa imediat ce motorul sare de 6000rpm, atunci explodeaza previzibil/controlabil, devine brut si violent, old school style. Ceea ce de exemplu de R1300RS nu pot spune, ala era putin mai "diluat" chiar daca pe hartie este mai puternic.
-Al doilea dezavantaj ar fi faptul ca nu are transmisie finala pe cardan. Nu imi place deloc sa sterg/ung/intend lantul la motociclete de strada. Pierdere de timp.
La fel si in cazul lui Triumph.

5) Indian FTR 1200. Undeva la 14000e daca se mai gasesc exemplare noi nevandute.

20220723_164530.thumb.jpg.bcd527a2ae17e44eca75e7a438126c39.jpg
120cai si 120nm, cuplu scos la 6000rpm.
Un motor cu niste caracteristici de putere si cuplu, bune bune insa cu un ambreiaj pe cablu, nu asa de fin ca T120, care este pe cablu de asemenea.

Rezervorul este mic 13l iar consumul poate fi intre 7% si 12%, cam trebuie sa stii benzinariile pe rutele tale.
Pozitia pt 1.87m este cam mneee, iar pasagera trebuie sa aibe maxim 1.60 ca sa reziste maxim 50km.

6) O exceptie. O motocicleta veche, foarte frumoasa, probabil de colectie. YAMAHA MT01 1690cmc in jur de 5000e SH veche de 20de ani.
Am mers pe asa ceva la 16ani in Halkidiki si a fost wow, avand experienta cu 125cc la vremea aceea.

20220727_224217.thumb.jpg.407e56c8b3f82436b85fadd4f2529ad0.jpg

Atentie🤣, apoi am mers la 34de ani si a fost o profunda dezamagire.
Motorul respectiv v2 1690cmc este greoi, nu vrea sa se tureze, un motor extrem de lenes, o putoare, degeaba are 150Nm la 3750rpm, "ii ia 1h" sa ajunga la 3750rpm.

Eu pe astea le-am gasit si testat.

Voi ce motociclete pline de cuplu puteti sa recomandati?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Maiculita mea draga, cat timp liber ai😁 orice motor trage de fuge de sub mine, incepand cu Hornetul, Z750, SADV 1290💯 in rest cred ca doar prototipurile motoGP te pot satisface🤣 😝

Link spre comentariu

Acum 36 minute, Alex28 a spus:

Cum e protectia la vant la r1300rs?

La genunchi este ok, cam ca pe motociclete adventure, in ceea ce priveste pieptul si capul, la 1.87 cat am, mmmmm nu e wow, clar mai slaba protectia ca pe modele adventure, dar totusi mai buna decat pe T120 sau nakedbike-uri.

Link spre comentariu

Mie mi s-a parut mereu ca MT-01 arata extrem de ciudat. Nu am gasit pana acum una pe care sa merg, dar pare genul de motoreta care este rara. E cumva total diferita fata de orice alta moto.

Si ce imi mai place foarte mult si iarasi nu am avut ocazia sa incerc este Ducati 999. 

Pe astea doua as vrea sa merg si cred ca mi-ar placea sa le am din simplul fapt ca arata altfel, chiar daca nu au cine stie ce performante.

Link spre comentariu

Acum 8 ore, Bigfoot a spus:

2) Moto Guzzi V7 Sport 10300e.
78Nm la 4400rpm insa de la 3000rpm este disponibil 80% din cuplu.
Transmisie finala pe cardan, ambreiaj uscat.
Foarte bine s-a simtit acea motocicleta plina de cuplu, foarte directa cu acea transmisie finala pe cardan insa usor obositoare la mers in oras din cauza acelui ambreiaj uscat care "agata" oricat de finut ai fi tu in comenzi.
S-a simtit mai "cuplos" decat R1200R-ul pe care l-am avut.

Aici la V7 Sport lipsa de putere s-a simtit mai mult ca la T120.
De apreciat faptul ca are transmisie finala pe cardan, zero pierderi de timp cu intretinerea transmisiei finale.

Orice Moto Guzzi are cuplu la turatie joasa,doar e motor in V…

Motorul modelului Moto Guzzi V7 Special sau Stone oferă 67,3 CP la 6900 rpm și un cuplu de 79 Nm la 4400 rpm,cam la fel ca la V7 Sport…

Ambreialul ,cel putin la mine este pe cablu,dar fiind uns periodic merge foarte usor.

Choperele si Cruiserele au frumusetea lor,cu bune,cu rele si cu multe dezavantaje mai ales pe drumurile din Romanica.

Link spre comentariu

Topicul asta vine la fix pe cautarile mele din ultimele saptamani...contextul este ca sunt posesor de Triumph Bonneville Speedmaster, acelasi motor ca T120, doar un tunning usor diferit, are peak torque de 105 Nm la 4000 in loc de 3500 RPM. Motorul este senzational din punctul meu de vedere, trage hotarat si inclusiv la 130-140 km/h pe autostrada ai rezerva de putere pentru o accelerare pe benzi. Designul treptei a doua, de oras, este adictiv, tuna si fulgera :) pe decelerare si e absolut o placere sa il auzi bolborosind. Absolut nimic de reprosat pentru experienta pe care ti-o ofera in mers, inclusiv in oras te strecori in trafic f. usor.

Dar, in acelasi timp, sunt alte considerente care pentru mine au inceput sa acumuleze frustrare: accesorii putine si f. scumpe, service scump si timpi mari de livrare componente, plus faptul ca nu este genul de motor pe care sa il exploatezi pe toata perioada anului, cromul din zilele noastre si ploaia nu se impaca prea bine.

Am vazut ca ai mentionat V7 de la Moto Guzzi, de ce nu si V100? 104 Nm la 6700 RPM dar ai 80% livrat incepand 3500 RPM, plus ceva mai multa putere cu 115 HP. Avantajul, cel putin fata de Triumph, este ca ai transmisia finala pe cardan, deci mai putina bataie de cap cu intretinerea.

Link spre comentariu

Goldwing 1800 - doar pentru drum lung, nu pentru Bucuresti.

Trage de jos de tot, are 6 cilindri boxer, cuplu mare (167Nm), cardan, centru de greutate jos, extrem de comoda, mai ales pentru pasager (care are un fotolui), loc mult pentru bagaje.

Consum pana in 7l/100 km la mers normal, putin peste legal.

Pleci de pe loc fara sa atingi acceleratia, doar cu ambreiajul (nu e neoie sa il patinezi). Gasesti la pret ok modele pana in 2008.

Editat de mony
Link spre comentariu

La 19.05.2026 la 13:33, Bigfoot a spus:

Salutare,

Propun acest topic, ca sa gasim motociclete de strada, pline de cuplu disponibil cat mai recent, la o turatie cat mai joasa. Fara sa astepti sa intre in ture si alte prostii de genul asta.
Va rog frumos sa excludem 100% din acest topic orice inseamna Chopper sau Cruiser, pt ca mai trebuie sa iei un viraj, sa mergi pe Transfagarasan, sa te strecori printre masini in Bucuresti etc.

La fel excludem va rog motoarele cu 4 cilindrii in linie.
De asemenea va rog sa mentionam in mare parte motociclete noi Euro5 sau Euro5+, motociclete noi nu vechi.

Salut,

inseamna ca nu te-ai mai dat pe cruisere/baggere de generatii noi. Nu mai au nici o legatura cu ce stiai de pe vremurile cand se faceau Vulcanele Clasice, Honde Shadow, Harley-urile pre-M8. 

Harley, Indian au grade de inclinare cam 32-33 grade pana sa atingi cu ceva ceea ce iti confera suficient spatiu sa te distrezi pe curbe. 

+ nu mai zic de cuplu ca astea sunt campioane la asa ceva. 

La fel ceva ce as adauga care am avut si care au cuplu ca lumea -> R1250RT si K1600GT. 

K1600-le nu prea il bate nimeni 180 NM la 5250 de rotatii. Un monstru absolut fenomenal. 

Link spre comentariu

Acum 9 minute, Mr. Pink a spus:

K1600-le nu prea il bate nimeni 180 NM la 5250 de rotatii. Un monstru absolut fenomenal.

Honda Goldwing 1800 din 2001 are 167 Nm la 4000 rot/min. Cuplul o leaca mai mic (cam cu 7%)  dar se simte ce bine se misca motorul la turatii mici. Probeaza si un Goldwing cand ai ocazia.

Link spre comentariu

Acum 4 ore, Silver Arrow a spus:

Honda Goldwing 1800 din 2001 are 167 Nm la 4000 rot/min. Cuplul o leaca mai mic (cam cu 7%)  dar se simte ce bine se misca motorul la turatii mici. Probeaza si un Goldwing cand ai ocazia.

Am tot probat Goldwing, iar recent la un eveniment Honda Asko. 

Absolut senzațională motocicleta dar.......nu pot cu DCT-ul ăla. Mi se pare că îi ia din tot farmecul. In schimb motorul, sunetul, suspensiile, frânele sunt superbe. 

Acum 3 ore, Sylmena a spus:

Triumph Rocket 3.... :)

Daaa dar pe curbe mai răruț cu Rocket 😁😁 . Ala oricum e mai mult un Power cruiser decât altceva. 

Link spre comentariu

7 minutes ago, Mr. Pink said:

Daaa dar pe curbe mai răruț cu Rocket 😁😁 . Ala oricum e mai mult un Power cruiser decât altceva. 

Asa e, e un power cruiser, aceeasi categorie cu XDiavel sau VMAx...oricum toate 3 se duc in cu totul alta zona de pret, am plecat de la 13-15k eur si am ajuns la 25k+.

Dar strict legat de agilitate, cel putin din ce am vazut in review-uri, Rocket3 se tine f. bine in curbe si are un lean angle mai mare decat cruiserele clasice, pana la 42 grade

Editat de Sylmena
Link spre comentariu

Acum 10 ore, Sylmena a spus:

Topicul asta vine la fix pe cautarile mele din ultimele saptamani...contextul este ca sunt posesor de Triumph Bonneville Speedmaster, acelasi motor ca T120, doar un tunning usor diferit, are peak torque de 105 Nm la 4000 in loc de 3500 RPM. Motorul este senzational din punctul meu de vedere, trage hotarat si inclusiv la 130-140 km/h pe autostrada ai rezerva de putere pentru o accelerare pe benzi. Designul treptei a doua, de oras, este adictiv, tuna si fulgera :) pe decelerare si e absolut o placere sa il auzi bolborosind. Absolut nimic de reprosat pentru experienta pe care ti-o ofera in mers, inclusiv in oras te strecori in trafic f. usor.

Dar, in acelasi timp, sunt alte considerente care pentru mine au inceput sa acumuleze frustrare: accesorii putine si f. scumpe, service scump si timpi mari de livrare componente, plus faptul ca nu este genul de motor pe care sa il exploatezi pe toata perioada anului, cromul din zilele noastre si ploaia nu se impaca prea bine.

Am vazut ca ai mentionat V7 de la Moto Guzzi, de ce nu si V100? 104 Nm la 6700 RPM dar ai 80% livrat incepand 3500 RPM, plus ceva mai multa putere cu 115 HP. Avantajul, cel putin fata de Triumph, este ca ai transmisia finala pe cardan, deci mai putina bataie de cap cu intretinerea.

Da, mi-a ramas in suflet mult T120 datorita motorului. Zero stres in conducere, zero. Liniste maxima in mers, la 130km/h in 6-a avea 3100rpm, o atmosfera supercivilizata si relaxanta.

Cumva acel T120 a fost excelent pt gustul meu pana la 100km/h, inss dupa 130km/h nu mai trage ca un 1200cc se simte ca are 80 de cai.

La test cand am fost Stelvio era plecat in drive test. Pe MotoGuzzi V100, nu am loc, stau pliat foarte mult cu picioarele, genunchii ma deranjau, de aceea nu a avut rost sa il scot la test.

Cumva motocicletele retro au o pozitie buna pt cei cu picioare lungi, pozitia pe T120 mi-a parut buna si naturala, pe V7 Sport sa zicem ca aveam genunchii mai pliati, dar era suportabil. 

Plus ca Stelvio este scump, intra in pretul de R1300RS si totusi BeamWe e BeamWe, poate ca am ramas eu nostalgic sau "buyest".

Acum 6 ore, mony a spus:

Goldwing 1800 - doar pentru drum lung, nu pentru Bucuresti.

Trage de jos de tot, are 6 cilindri boxer, cuplu mare (167Nm), cardan, centru de greutate jos, extrem de comoda, mai ales pentru pasager (care are un fotolui), loc mult pentru bagaje.

Consum pana in 7l/100 km la mers normal, putin peste legal.

Pleci de pe loc fara sa atingi acceleratia, doar cu ambreiajul (nu e neoie sa il patinezi). Gasesti la pret ok modele pana in 2008.

Suna bine dar 34000euro nu pot sa dau pe o masina sh care imi place, dar pe o motocicleta.

Caut motociclete noi sau sh de 1-2ani.

Din categoria "TGV" Goldwing este in mintea mea dar in background, prin prisma pretului. In Franta am vazut de acum 20de ani oameni cu Goldwing-uri care se strecurau printre masini ca si cum erau cu un scuter. De asemenea un prieten care a facut enduro acum are Goldwing din asta nou, merge cu el in Bucuresti daily, am mers si impreuna, el cu Goldwing si eu cu 450MT, in 90% din cazuri unde ma bagam eu se baga si el. Psihologic pare mare dar in niste maini antrenate pare scuter Goldwing-ul. Mare avantaj ce am vazut la Goldwing, nu te murdaresti sau uzi. Daca stai pe loc in trafic in ploaie te uzi, daca esti in mers nu prea.

Acum 5 ore, Mr. Pink a spus:

Salut,

inseamna ca nu te-ai mai dat pe cruisere/baggere de generatii noi. Nu mai au nici o legatura cu ce stiai de pe vremurile cand se faceau Vulcanele Clasice, Honde Shadow, Harley-urile pre-M8. 

Harley, Indian au grade de inclinare cam 32-33 grade pana sa atingi cu ceva ceea ce iti confera suficient spatiu sa te distrezi pe curbe. 

+ nu mai zic de cuplu ca astea sunt campioane la asa ceva. 

La fel ceva ce as adauga care am avut si care au cuplu ca lumea -> R1250RT si K1600GT. 

Salut. Da asa este. Pe un Cruiser nou nu am mers. Am mers pe Honda Shadow 750 din 2007 cred si era sa cad de doua ori in 5km prin Bucuresti cu ....."acel produs" ca motocicleta nu ii pot zice. Odata era sa ma duc gramada in rond la Pipera si a doua oara cand m-a luat o pala de vant lateral pe podul care leaga Pipera de București.

Mi-a parut periculoasa geometria ei, sau lipsa de géométrie a cadrului, in viraje si la corectii de trasa cand ai vant lateral.

Vova (unii s-ar putea sa il cunosteti) mi-a zis ca Indian-ul este top de top la capitolul geometrie pt un cruiser.

Suna interesant si K1600 in ceea ce priveste valorile de cuplu.

Link spre comentariu

Acum 10 ore, Bigfoot a spus:

Da asa este. Pe un Cruiser nou nu am mers. Am mers pe Honda Shadow 750 din 2007 cred si era sa cad de doua ori in 5km prin Bucuresti cu ....."acel produs" ca motocicleta nu ii pot zice. Odata era sa ma duc gramada in rond la Pipera si a doua oara cand m-a luat o pala de vant lateral pe podul care leaga Pipera de București.

Mi-a parut periculoasa geometria ei, sau lipsa de géométrie a cadrului, in viraje si la corectii de trasa cand ai vant lateral.

Vova (unii s-ar putea sa il cunosteti) mi-a zis ca Indian-ul este top de top la capitolul geometrie pt un cruiser.

Suna interesant si K1600 in ceea ce priveste valorile de cuplu.

Am testat si Indian-urile noi: Chieftain, Challenger si fata de Harley Street Glide si Road Glide sunt diferente destul de mari. Detaliez mai jos pe puncte inginereste:

Indian > Harley: 

- Motor mai puternic "out of the box" - racite pe lichid. 120 cai 

- suspensii mai bune din fabrica (Fox) - dar slabe dpdv fiabilitate (cica la 2 ani cam trebuie schimbate)

Harley > Indian: 

- Manevrabilitate mult mai buna fata de Indian: la manevre la viteza mica mi se pare mult mai agil si mai usor de controlat (chiar si fata de BMW R1250RT), si foarte usor de dat pe curbe cu animalu'

- Calitatea finisajelor infint mai buna (vopsea, crom, switch-uri, plastice, butoane, captuseala interioara de la cutii sau top case).

- Ergonomie superioara (tot layout-ul este extrem de intuitiv, nu trebuie sa te uiti in manual si poti face lucrurile si in mers)

- Infotainment - cel mai bun la ora actuala (Apple Carplay, upgrade-urile de soft ti le poti face singur, via stick sau OTA, customizabil, usor de folosit si de inteles, logic, usor lizibil si clar)

- Desi sunt racite pe aer se incing mai putin decat Indian-urile. Si Chieftain si Challenger se incing foarte foarte tare si simti cum iti prajeste picioarele. 

Harley&Indian:

- frane. La capitolul asta progresul este semnificativ: frane brembo la ambele, frane combinate (franezi fata si actioneaza si spatele)

- toate sistemele de siguranta (ABS, cornering ABS, TCS, BBS, TPS, PPR, CCM, LLM, STS, SRI, SIE)

Minusul mare la HD-uri este taxa de "smecherie", si anume trebuie sa investesti in ea ca sa o faci "suprema": suspensii, sa, ghidon, stage II sau stage III kit motor. 

Dar cu toate astea clasa asta a cruiserelor a evoluat foarte mult si nu mai are nici o legatura cu mizeriile de le stiam noi de pe vremuri in care te rugai sa franezi la timp, in curbe atingeai doar daca te gandeai sa o inclini,suspensiile aveau balans zici ca erai in leagan, vibrau de eliminai pietrele de la rinichi.

Cuplul ala fenomenal de jos de-l are Street Glide-ul da dependenta. Mie unul imi da aceeasi senzatie de o aveam la K1600: indiferent daca merg singur sau cu pasagera si bagaje trage la fel de tare si nu gafaie. 

Si am discutat despre astea 2 brand-uri pentru ca.........cuplu, ca de mers in oras e o idee mai greu cu ele desi te poti strecura daca vrei. 

Daca ar fi sa imi iau ceva de oras ca sa fiu chiar bagabont mi-as lua un Ducati Hypermotard V2. 

image.thumb.png.6e780363a50d1414853a5a0ffe724162.png

Link spre comentariu

Acum 13 ore, Bigfoot a spus:

Suna bine dar 34000euro nu pot sa dau pe o masina sh care imi place, dar pe o motocicleta.

Caut motociclete noi sau sh de 1-2ani.

Pretul este o golaneala totala. Nu merita un Goldwing nou. Personal nu sunt mare fan al noului model, il prefer pe cel din 2001-2017 . Saua mult mai buna, iar pentru pasager este confortul absolut.

Si oi fi si imbatranit si prefer liniile clasice.

Cu 2-3 ani vechime nu se rezolva mare lucru la pret, si evident ca gasesti doar modelul nou. Ultimele GW1800 din 2017 se gasesc pe la 17.000 €.

Acum 15 ore, Mr. Pink a spus:

Absolut senzațională motocicleta dar.......nu pot cu DCT-ul ăla.

Nu discutam de DCT-uri sau alte minuni. Varianta clasica cu cutie  ''manuala'' :crack:

Link spre comentariu