Sari la conținut

TheHuskyCrobats

Membru
  • Număr conținut

    482
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Stefanesti, Arges
  • Carnet moto din
    -
  • Motocicleta
    Honda NT1100 DCT
  • Numar Moto
    CBZ
  • Club
    -

Informații profil

  • Motociclete detinute
    -

Vizitatori Recenți Profil

1.535 citiri profil

TheHuskyCrobats's Achievements

  1. Nu a acceptat oferta, asteapta raspunsul in continuare. Piesele respective sunt putin indoite sau zgariate cu ceva adancituri. Mi se pare ciudat ca se considera ireparabile, insa nu ma pricep la asa ceva. Rezervorul am inteles ca este emailat la interior, deci probabil nu se poate repara. Oricum merita o intrebare la un atelier zic eu.
  2. Da, scuze, Pitesti, insa sigur se deplaseaza si in alta parte daca gaseste disponibilitate. Moto e ok din punct de vedere functional, se poate merge cu ea fara probleme.
  3. Aveti idee de un atelier reparatii tinichigerie, inox, etc pentru moto? Am un prieten care a avut un incident neplacut a iesit o masina dintr-o benzinarie drept in fata lui si a avariat moto, un Vulcan. Ar avea de reparat rezervorul, tevile de esapament, sissy bar-ul, elementul de fihare de la parbriz si inca alte cateva. O face pe RCA-ul vinovatului insa devizul actual de la service este de 24000 lei si firma de asigurari i-a oferit 14000 lei doar. E interesat de repararea elementelor, nu de inlocuire. Acestea sunt avariate, insa nu sunt de nefolosit.
  4. Da, respectam regulile de circulatie, mergem legal, semnalizam in sensurile giratorii, acordam prioritate si chiar lasam colegii de trafic sa intre pe drumurile principale de pe cele secundare. De acord, suntem intr-o alta liga. Inteleg ca te incurcam. Poate daca ai zbura putin mai sus ar fi ok si pentru tine .
  5. Da, da, Bucurestiul e fruntea
  6. Incarci mai putin timp, intre 0-80% se incarca mult mai repede, cel putin la Tesla. Nu e nevoie sa incarci 0-100%, asta pentru ca la procent mare de incarcare a bateriei incarcarea se face incet. Pleci full de acasa, incarci cand ai 10-20% sa iti ajunga pana la destinatie si asta e. Probabil 20-30 minute o incarcare. @SONYC Esti un erou, ma mir cum reusesti sa ne suporti pe noi astia care mergem cu viteza legala. Iti e greu, sunt convins.
  7. Discutia se poarta de parca masinile pe combustie ar disparea in 2035. Lamentarile si vaicarelile sunt bazate pe faptul ca nu se vor mai putea cumpara ICE noi din 2035. In ceea ce priveste pretul, nimeni nu poate scoate o masina cu tehnologie noua care sa fie instantaneu si ieftina. De fapt nimeni nu a iesit pe piata cu nici o tehnologie ieftina la inceput. Esti si tu constient de asta dar deh... A iesit o statistica acum cateva ore (din punctul meu de vedere exagerata) cum ca in Romania 7 masini iau foc in trafic incendii in fiecare zi. Vezi pe Observator, sau ceva de genul Nu am idee, insa fii convins ca majoritatea nu sunt electrice, altfel vuiau ziarele si media in general. Asa ca statistic, mai repede iau foc alea ICE oricum ai privi situatia. Mai lasati-o pe asta cu iau foc, ca mai repede ard padurile si miristile decat masinile electrice.
  8. https://duckduckgo.com/?q=masina+in+flacari+pe+autostrada&atb=v389-1&ia=web Absolut toate acele masini din articole au ars pe motiv de Dorel ... Ca idee, ideea pe care o implica afirmatia ta ca masinile electrice ard "fara motiv" este cel putin dubioasa. Nimic nu ia foc fara motiv, e un lucru banal pe care il inveti la scoala.
  9. Cine te-a tinut de maini sa nu profiti de oferta asta? Cine te tine sa nu profiti de programul Casa Verde, Electric Up, etc? Sunt niste programe/subventii oferite de guvern, EU, etc, nu va mai lamentati. In foarte multe tari se ofera subventii pentru te miri ce. Oricine poate aplica si lua bani, nu au fost oferte nominale. Asa cum sunt programele oferite pentru agricultura, pentru constructii, pentru deschiderea unor afaceri in anumitre zone, etc, etc. Hai sa-i luam la poceala si pentru cei care au aplicat la subventiile din agricultura ca vand rosiile cu 60 de lei kilogramul. Nu stiu ce sa spun, marii producatori de autocamioane europeni si-au fixat un target destul de ambitios, ca pana in 2030 sa aiba 50% din vanzari la camioane electrice. Si pe ei nu ii obliga nimeni sa faca nimic pana in 2040 dinc e tin minte. Baterii Pylontech, 4.8kWh la 5500 lei bucata cu TVA inclus. Eu am dat in 2019 tot atat pe una de 2.56kWh. Am o baterie de 10kWh care tine lejer toata casa peste noapte. Consum cam 6kW de la 18 la 06:00 cand intra panourile in functiune. Deci consum cam 60-65%. Instalata in 2019, SOH 100%
  10. Atunci? Daca ai target un Spring, inseamna ca te uiti la ceva echivalent - ca pret sunt tot pe acolo, un Yaris mai rasarit 15-16000 euro De ce sa nu iau Spring? Doar nu fac concediul cu "coaja"
  11. E masina de oras, te duce sfaraind de colo colo. La Yaris ce confort crezi ca am?
  12. Nu stiu altii, insa eu trebuie sa fiu sigur ca am ce pune pe masa in viitor. Nu ma bazez pe pensie, ar insemna sa fiu cel putin tampit. Despre ce investitii costisitoare vorbesti? ix35-ul are 11 ani, oricum cumparam o alta masina, banii respectivi ii dadeam pe ceva, nu ii tineam sub cearceaf. Apoi calculele nu le fac eu, le fac aplicatiile cu care vin masinile. Imi spune exact cat am consumat si cat am mers. Mai fac doua inmultiri, ce timp am pierdut? Da, asta este clar, poluarea pentru producerea unui EV e mai mare insa tine cont de durata de viata a masinii, nu te opri la productie. Nu citi numai primele randuri... Nici pe tine nu te intereseaza poluarea generata de rafinarii sau de instalatiile de extractie si separare a petrolului, nu esti diferit de mine.
  13. Acelasi lucru il pot spune si eu despre voi cei care dati cu pietre in EV-uri. Aveti opinii personale. Tu de ce faci comparatii? Sau nu e valabil la tine? Deocamdata nu v-a bagat nimeni mana in buzunare sa va oblige sa cumparati EV-uri, masinile cu motoare pe combustie nu vor fi scoase prea curand din fabricatie (stiti si voi ca termenul de 2035 e o gluma, dar va faceti ca nu e asa). Am mai zis, sunt 11 ani pana atunci, in astia 11 ani putem fi toti oale si ulcele, mai conteaza restul? Ca sa nu mai spun ca masinile cu motoare pe combustie deja existente nu vor fi scoase din circulatie. Deci cei care iubesc clasicele le pot folosi si iubi cat vor. Iar iubitorii de SH-uri au un parc imens de unde pot alege masini.
  14. Eu compar cu ce am in curte, nu ce as fi avut, motorizari asemanatoare. Din pacate, la momentul respectiv diferenta dintre Kona Ev si Kona pe benzina era de 2000-3000 de euro. Ca sa nu mai spun ca avea un motor mic de 1.0l Turbo. Consumul unei Kona pe benzina cu motor mic e mai mare decat cel la ix35-ului, asta iti pot spune sigur deoarece stiu masinile. Lor le place maxim sa dea cu cardul la benzinarie. Benzina vs electric, nici nu are rost sa facem comparatii.
  15. Eu am luat Kona cu 27500 euro, am mers 57000 km, am cheltuit 10350 lei pentru asta (inclusiv incarcarile mai scumpe de la anumite statii si doua revizii). Ix35-ul care esta acum la tatal meu (e fan diesel ca voi), a fost tot pe acolo ca pret, nu mai stiu exact ca l-am luat de nou in 2013 insa 27-28000euro am dat pe el. La 57000 km am consumat 4560l motorina la un pret total de 34200 lei (am luat in calcul ultimii doi ani in care am circulat cu EV-ul), fara cele doua revizii puse mai sus la Kona. Diferenta aia de 23850 lei (poate bani de seminte pentru unii) a ramas in buzunare pentru altele.
×
×
  • Creează nouă...