Sari la conținut

Aurex

Membru
  • Număr conținut

    242
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Aurex

  1. Nu am mai intrat de ceva timp.... condoleante familiei si Dumnezeu sa-l odihneasca!
  2. CBF-ul este mult mai ok pentru un incepator , important este sa aiba ABS. Personal pe aceeasi mobra am inceput si eu , CBF carburatie cu ABS , din 2004. Este foarte ok , desi este grea ( asta nu s-a discutat) are o ciclistica de exceptie. Nu te gandi la carburatie , nu face probleme daca respecti ce zice manualul...eu in 2 ani , nu am avut nici o problema ( secretul e sa ii schimbi bujiile cand o iei). Intre cele 2 ( am mers pe DL) , fara discutie CBF. Eu as mai pune ceva si as lua CBF-ul injectie , dar , repet , si carburatia e foarte ok si nu pune probleme. Eu am preferat caracterul carburatiei fata de injectie ( le-am avut pe ambele) .
  3. Sper sa nu ma impuscati pentru asta , dar mie poantele postate de Krimh mi se par printre cele mai tari de pe sectiune.... Evident , chestie de gusturi.
  4. Exact. Se incheie o era....bine, s-a incheiat in 2020.
  5. Aurex

    Accidente 2023

    Da , a facut ce a putut, in partea drepta era cu bara la 5 mm de peretele de stanca...
  6. Aurex

    Accidente 2023

    Ieri , pe Trasalpina , de abia intrasem dinspre Sebes , undeva intre Sugag si Tau Bistra . Era liber , ma pregateam de distractie ...am observat foarte contrariat ca pe sensul meu era apa in fiecare curba , pe mijlocul benzii. Desi plouase de dimineata , asfaltul se uscase peste tot , parea sa curga dintr-un vehicul. In cativa kilometri am prins "vinovatul " , o masina de pompieri din care la fiecare curba curgeau cateva galeti de apa. Era cu semnalele pornite , in misiune. I-am depasit si in cativa km , am ajuns in locul spre care se grabeau ei. Am ajuns printre primii acolo , in cateva minute a ajuns masina de pompieri , dupa ceva timp si Salvarea. Desi am venit dinspre spatele camionului , intai am vazut un motor oprit pe stanga mea , intreg , dupa care am oprit si am vazut camionul ...si nu intelegeam ce s-a intamplat cu rider-ul , ma asteptam sa il vad intins , greu de crezut ca scapase cu viata ...ce nu se vede in poze , in fata Golf-ului erau 20 metri de resturi de mobra intinse pe sosea. Vitima nu numai ca nu murise , ci chiar am stat la povesti putin , cu ajutorul lui Google translate , era Ok , nervos , suparat. Avea echipament complet , pantalonii erau sfasiati , rupti , dar parea sa aiba absolut nimic. Dupa sosirea ambulantei , l-au urcat acolo si nu l-am mai vazut. Long story short : 2 Tiger XC 1200 noi , accesorizate , riderii super echipati , unguri din Ungaria . Primul Tiger era doar cu rider , al doilea , echpaj complet , el si ea. Au venit din spatele Golfului , era coloana in deplasare lenta pe banda lor. Din sens opus , camionul venea regulamentar ...Ungurul fara pasager , aflat in fata , a intrat vitejeste in depasirea Golfului , a agatat cu ghidonul stalpul spate stanga al acestuia , a fost aruncat instant in/sub camion....restul , puteti vedea. Noroc cu carul ... nu am putut afla exact dinamica accidentului mai departe , cert e ca a avut noroc cu carul... Am petrecut vreo 40 minute acolo , mai ales cu cei 2 de pe moto din spate ..nu vorbeau nici o boaba de engleza , doar ungureste . Erau calmi dar foarte suspiciosi , nu prea intelegeau daca/de ce vreau sa-i ajut. Am sunat in Sebes dupa tractare/remorca ...intr-un final le-am gasit remorca moto . Ei ar fi vrut sa ii duca pana la Debrecen , cel cu remorca nu stia daca poate merge pana acolo , au stabilit ca macar pana la Nadlac ii poate duce. Ce vreau sa zic.... pana sa se blocheze traficul de tot , au trecut 4 motoare de Romania pe acolo , incet , s-au strecurat si dusi au fost...unul dintre ei a fost cumsecade si a salutat. Cam asta e cu omenia intre motociclisti , ne suparam daca nu saluta cate unul.... Aveti grija de voi , ca altcineva sigur nu are...
  7. Salut . Ma intereseaza pe mine geaca de dama Ixon. Te anunt diseara , sa vad daca ii place... Multumesc.
  8. Asa e, ma gandeam si eu...dar mi-ar fi trebuit un lac rezistent la lichid de frana.
  9. Am ajuns la reconditionare etrieri la CBX ... Intre timp i-am terminat , dar nu am poze : revopsit , kit nou de garnituri , curatare pistonase, garnituri culisante....etc. Au iesit beton , astept sa ii montez sa vad cum se descurca in presiune.
  10. Salut! Unde e balta asta , mai exact? E c&R? Cat e taxa? Poti da ceva detalii , te rog ? Eu am fost la Gruiu de cateva ori , pe langa Frumusani , dar nu cred ca are legatura... Multumesc.
  11. Salut , ma iertati ca ma bag in discutie , acele motoare Yamaha de 660 nu erau de fapt Minarelli?
  12. Salut, Daca ai restrans la astea 3 , ramai la VStrom si Transalp. Din ce stiu , la TDM au fost raportate niste cazuri ciudate de probleme care au dus la accidente grave....nu are rost sa dezvoltam subiectul...Pentru mine e in categoria mobrelor cu probleme. Nu vreau sa intru in polemica cu cei care au sau au avut , e o mobra capabila si fiabila , dar mai bine sa elimini orice posibilitate de probleme la inceput.
  13. 2013 e modelul nou de CBF 1000. La asta s-au rezolvat problemele cu incarcarea statorul deficitar. Din ce am vazut , SC64 sta mult mai bine si pe partea de gestionare consumatoriy, posibil ca si releul sa fie modificat.
  14. Salut Salut Bogdan , Eu am voltmetru montat tocmai pentru aceasta problema . Moto e 2010 , are 35 kkm. La relanti cand e rece incarca 13.7 V. Dupa ceva mers in oras pe caldura , 13.3-13.5. In ture se duce undeva la 13.9-14.0 V. Dar ....cand merge ventilatorul , am doar 12.6 in idle. Daca merge si ventilatorul si faza lunga , deja consuma din baterie ( 12.2-12.3). , Daca turez , in ambele situatii revine peste 13 V. Sper ca e de ajutor.
  15. Update : Honda CBF 600 carburatie ABS 2004 Honda CBF 600 i ABS 2010 Kawa Versys 600 ABS 2008 Honda CBX 650E RC13 1983 - prezent Yamaha XJ6 Diversion ABS 2010 Honda CBF 1000 ABS 2010 - prezent In curand o sa iau CBF-ul de 1000 , modelul nou , macar sa stiu ca am avut toate CBF-uriel mai mari de 500
  16. Eu folosesc supra geaca si supra pantaloni de la louis , Proof. I-am luat la vreo 20 Euro bucata , nu intra gram de apa , e cauciucat. A rezistat 600 km pe ploaia grava pe Autobahn , nici un strop nu a intrat. Dar ....nu respira, iar asta e naspa cand se incalzeste. Am si niste gumari tot de la Louis pentru tras peste ghete , combinatia e 100% waterproof. Doar manusile si casca sunt verigile slabe....
×
×
  • Creează nouă...