Sari la conținut

MaximusPC

Membru
  • Număr conținut

    39
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

MaximusPC's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. MaximusPC

    Cu si despre accidente

    Asta am obs si eu si prieteni care locuiesc la Bucu si mai vin pe la Cluj. Clujul a devenit mult mai rau decat Bucu in ce priveste nervii zilnici, stresul provocat de orice drum ai in oras. Sa nu mai vb de parcare.
  2. Explica-mi si mie cu cine te certi? Scuza nu e de rahat: din cauza lipsei autostrazilor se intampla mai multe nenorociri la impact frontal. Pe portiunile cu sensuri de drum despartite nu se petrec asa multe drame pentru ca nu ai cum sa te lovesti frontal de colegu'. Bine-nteles ca trebuie mers cu cap, sa nu accelerezi ca un dement si apoi sa te implanti intr-o bascula, dar eu vorbeam de statistici, care nu sunt facute de mine. Si de explicatii la fel, pe care nu eu le-am nascocit. Explicatii pentru ceea ce se intampla la noi si de ce sunt atatea fatalitati pe sosele. Am vazut ca se alearga foarte tare pe zisele autostrazi, dar se merge la modul "descreierat" si pe soselele normale. Trebuie spus insa ca de obicei lumea merge corect, majoritatea isi vad de drum si nu forteaza. Sunt unii insa care sunt teribilisti si produc dezastru pe sosele. Mai ales tinereii fara experienta... Legi destul de aspre exista si la noi, dar nu le aplica militia...
  3. Au foarte multe accidente. https://www.bast.de/BASt_2017/EN/Publications/Media/Traffic-and-Accident-Data.pdf?__blob=publicationFile&v=7 Numarul de morti e mai mare la noi pentru ca nu avem drumuri si pentru ca avem probabil cel mai invechit parc auto din Eur - 95 de morti la 1 mil locuitori. Dar si alte state UE au aproape acelasi nr de morti: Letonia (80 de decese la un milion de locuitori), Polonia 79.
  4. Doamne bine-ar fi daca s-ar inceta cu prostiile astea cu "nemtii sunt oameni dom'le" la fel ca si cea cu "romanii sunt ultimii oameni dom'le"... Traind in Germania mult timp pot sa va spun ca sunt de departe cei mai nevropati si isterici soferi. Si inconstienti. Merg pe ploaie cu viteze de peste 150, unii in spatele celorlalti, conditii in care nu vezi absolut nimic la mai mult de 30 de m. Am si vorbit cu unii dintre ei si i-am intrebat chestia asta. Mi s-a spus ca-s nebuni aia, ca nici ei nu inteleg cum fac asa ceva. Si asta e doar un exemplu. Striga ca descreieratii in trafic daca au posibilitatea, injura si fac semne. Si vorbesc de germani, nu de ceva colorati de-aia cu religia pacii. Cat despre flash-uri, dau si flashuri si claxoneaza si se lipesc de fundul tau la 140 - 160/h sa te preseze sa ii lasi sa treaca. Inconstienta totala. Si nu pentru ca se grabesc, ci pentru ca au probleme la cap. Mi s-a intamplat sa fiu presat de un asemenea individ si sa-l gasesc la urmatoarea benzinarie savurand o cafea si o tigara, fara nicio graba. Ungurii si austriecii sunt mult mai cuminti. De altfel daca circuli dinspre Romania spre Olanda sa spunem, cand intri in Germania incepe nebunia. Si dupa ce iesi se calmeaza lucrurile. Dar toate astea sunt greu de crezut daca treci prin zona doar in vacanta, cand totul e frumos, esti relaxat si scopul tau e sa te simti bine, nu sa fii atent la detalii.
  5. OK, inseamna ca Germania, Austria, Polonia, Cehia, Ungaria sunt tari necivilizate.
  6. Merci pentru desen! Exact asa intelesesem si eu. Ca daca te deplasezi pur si simplu mai repede decat cel de pe banda alaturata, fara sa schimbi banda ta de mers pentru asta, nu e considerata depasire. Problem solved.
  7. Eu vorbisem de legea din Romania. In fine, dati-i pace.
  8. OK, unde s-a ras-discutat? Eu pricep ce scrie acolo. Daca nu pricep bine, spuneti-mi unde sa ma uit ca sa nu mai discutam inca o data
  9. Explica-mi tu, maestre! Eu am pus ce scrie in lege. Reusim sa urmarim un text simplu?
  10. Ma... nush ce sa zic... NU cred ca esti dobitoc. Cel putin nu pentru asta. Ia ce zice legea, care este: §3. Depăşirea Art. 45. (1) Depăşirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe acelaşi sens de circulaţie, prin schimbarea direcţiei de mers şi ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial. (4) Nu constituie depăşire, în sensul alin. (1), situaţia în care un vehicul circulă mai repede pe una dintre benzi decât vehiculele care circulă pe altă bandă în acelaşi sens de circulaţie. Daca rulezi pe banda 1 cu o viteza mai mare decat un vehicul care ruleaza pe banda 2, nu e depasire ce e devansare. Different shit. Si eu am facut chestia cu flashurile, dar apoi mi-am dat seama ca ceva nu e in regula si m-am apucat sa caut cum e de fapt legea. Care este, normal. Voi ce parere aveti?
  11. Nu e o problema sa atragi atentia. E o problema CUM atragi atentia. Ca un birjar, sau ca cineva bine-intentionat. Tipul de discurs e ala pe care il folosesti chiar acum cand imi raspunzi mie la o postare: parca cineva te-a injurat de mama. Esti total inadecvat, incerci sa demonstrezi nu stiu ce, sincer sa fiu... Apoi m-am uitat la "semnatura" ta. Mda...
  12. Stiu ca nu ai nicio problema. Asta cauti sa provoci, asta ai facut de la inceput. Legat de cine a facut praf topicul, sa-ti aduc aminte cine a inceput cu greselile gramaticale? Ai uitat deja? Daca cineva are o scapare, nu e musai sa ii scoti ochii din prima si in niciun caz nu pe tonul ala. Exista unii care chinuie limba romana, dar aici nu era cazul. Oricui i se poate intampla. Puteai sa-i spui ce aveai de spus on-topic si sa-i lasi un PS despre chestia cu un i. La tipul ala de discurs, bine-nteles ca ai starnit reactii. Ai exagerat aiurea-n tramvai si de la asta a plecat totul. Legat de porcait, eu nu incerc sa ma porcaiesc cu nimeni, dar tu ai postari de tip flame. Fara motiv real.
  13. Ce s-a intamplat? @petre81: ai facut praf topicul dintr-o chestie minora. Tipa scrie foarte bine, mult mai bine decat multi, multi altii, inclusiv de-aia "slefuiti" de confortul stalinist. Daca te pui sa cauti greseli, poti sa-i gasesti oricui. Banuiesc ca ai auzit cum i-a gasit Gadea greseli gramaticale lui Plesu, sau? Nimeni nu e infailibil si limba romana e una dintre cele mai grele limbi; nu e usor sa o stapaneasca cineva. Postarile tale nu fac altceva decat sa-ti dea frustrarile pe fata. Sunt convins ca esti foarte incantat de perioada comunista, ceea ce nu vreau sa spun ce demonstreaza, ca probabil imi iau ban. Astept cu interes sa-mi cauti si mie greselile cu lumanarea
  14. Probabil si din restul de 45% jumatate a fost si din vina motociclistilor, chiar daca a iesit vinovat soferul.
×
×
  • Creează nouă...