Sari la conținut

everon

Membru
  • Număr conținut

    35
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de everon

  1. @mbm, scuza-ma, ai citit pana la sfarsit raspunsul meu? Tocmai ca am dat o multime de detalii pe care le-am numit generic ”reteta prinzatoare”, nu poti in nici un caz sa spui ca nu am raspuns in stil pescaresc romanesc . Pe de alta parte scopul postarii mele initiale nu a fost sa popularizez balta (... inutil de altfel, ptr. ca toata lumea din zona cunoaste balta asta - in plus ea are un renume foarte prost ptr ca in ultimii ani nu s-a mai prins mai nimic si nici nu se va prinde mai nimic in viitorul apropiat). Ideea a fost sa am un schimb de idei cu cei care dau si ei la babusca , se pare ca sezonul la babusca in anul asta e extraordinar. Babusca e genul de peste pe care daca te dai peste cap cu tot arsenalul de scule si idei, il prinzi in stil mare atunci când toti stau si se uita la plutele nemiscate, intrebandu-se daca nu cumva a stins cineva var in locul ala cu o zi înainte. Daca te pricepi cat e cat la pescuit ar trebui sa stii ca e aproape imposibil sa lansezi la 15 m cu o pluta de 0,5 g, cu adancime de 4,5 m ( ... pluta culisanta e nefunctionala la greutea asta). cele bune, sa fii iubit!
  2. vrei sa vii la babusca tocmai din Targoviste pana in Maramu', mbm ?, cei din zona stiu cu siguranta care e balta, nu e un ochi de apa, e ditamai lacul, cred ca are cateva hectare. Cum ziceam e un lac artificial, prin urmare are un proprietar sau un administrator e responsabil de fauna, el hotareste ce si cum face in perioada de prohibitie. Se plateste taxa de pescuit doar pe o anumita zona a lacului, proprietarului terenului din acea zona, in rest s exista acces la mal doar in cateva locuri in care nu s-a construit nimic inca ( nu sunt garduri si nici atentionari de incalcare a proprietatii private) - aici nu te intreaba nimeni de sanatate. Reteta prinzatoare e datul la pluta, la adancime de minim 4,5 m, pluta de max. 0,5 g, la 10 - 15 m de mal, nada picanta ptr. babusca ca sa alungi albitura si bibanul, momeala de carlig, viermisori , 1 pinky + 2 albi.
  3. Prohibitia este o masura care are in vedere habitatele piscicole naturale. În habitatele piscicole artificiale, cum e si aceasta fosta balastiera, masura interzicerii pescuitului revine, daca doresc sa-si exercite acest drept, proprietarilor baltii sau administratorilor.
  4. Prima iesire din anul asta la babusca. Balta salbatica- o fosta balastiera. Captura frumusica - babusca de 20+ cm, in medie. Senzatie extraordinara sa scoti pestele ( babusca lupta foarte frumos) de la 5 metri adancime la aprox. 10 metri fata de mal. » Post actualizat in 18 Apr 2018 10:15 La babusca, din nou - in acelasi loc, doar ca de data asta am dat din barca. O multime de batai de cap dar a meritat, chiar si numai ptr. leganatul pe valuri cateva ore bune. Anul asta e super-sezon la babusca, nu da nimeni de aici la pestele asta?
  5. ...cam așa e, dar ceva mai precis: nu e vorba de un filament ci de un element termic din tesatura de fibra de carbon cu diverse forme geometrice. Tesatura e perfect asemanatoare cu tesatura textila, super flexibila, foarte subtire , grosimea poate porni de la 0,1 mm, rezista fara niciun fel de probleme la spalat si la orice solicitari la care rezista un material textil. Daca e sa cedeze ceva, se mai rup fire sau se mai dezlipesc in zona de contact cu fibra - asta din cauza manipularii incorecte, in general.
  6. ... de sezon: Un urs agitat. Iarna, in padure, ninge. Un urs se plimba furios. Rupe apoi un brad, da cu piciorul intr-un alt copac, urla la lup... E manios rau de tot! Mergand agitat, bodoganeste: - Pentru ce naiba mi-a trebuit sa beau cafeaua aia in septembrie???
  7. Ba da, exact asta urmaresc si eu, ...cu bățu de pe mal si rabdare, dar uneori situatia, cum e si cea de pe lacul asta, nu-ti ofera absolut nici o șansă de a face treaba daca nu apelezi la un truc de genul unei barci, fie 1:1, fie barcuta de nadit. Grosul pestilor la 150 m de mal intr-un canal cu o adancime de 30m - ce sa-i faci , n-ai ce sa-i faci. Sigur ca se poate imagina un sistem, dar nu e de mine, ... s-ar pierde absolut tot farmecul.
  8. E un canal de vreo 20 de metri latime cu adancimea asta uriasa de 30+ metri, cred ca acolo e un curent foarte puternic al apei in drumul ei spre dig, care aduce grosul suspensiilor ( multe din ele hranitoare ). Apa e evacuata foarte des din lac ptr. a alimenta hidrocentrala. » Post actualizat in 14 Dec 2017 07:09 Pai cum altfel... Iti pun o schema cu montura care o folosesc eu, nu e complicat dar nici asa de simplu cum zice Geo. Montura trebuie sa fie situata la o distanta fata de fundul apei mai mare de 20 m, ptr. ca altfel firul face un unghi nedorit pe marginea pragului. Chestia e cum pui 20 m de fir- distanta intre plumb si montura carligului- in cuva in asa fel incat la basculare sa coboare frumos in apa fara sa se incalceasca.
  9. Las aici, ca o curiozitate ptr impatimitii de pescuit, un exemplu al felului in care s-au putut grupa pestii intr-un lac de acumulare cu adancime considerabila. Am facut filmarea undeva in apropierea digului, partea in care ecranul sonarului se face negru de atata peste incepe la min 3.06 imediat dupa pragul de aprox. 10 ( de la 20 la 30 metri adancime).
  10. Bluza incalzita electric si vei dogori.
  11. Gasesc ca e absolut rezonabil sa pleci de-acasa cu gandul asta in conditiile de la noi si asta e o masura a anormalitatii in care traim. @ initiator - de data asta cred ca ti-a fost tare drag politistul ( Politia), eh?
  12. "thermic shirt", și neplăcerile astea ar fi lipsit, ... oricum faină aventura.
  13. Cred c-ar fi bine sa stati jos cand cititi. Ministerul Culturii printr-o instructiune a impiedicat acordarea recompensei legale descoperitorului celui mai mare tezaur recuperat vreodata pe teritoriul Romaniei. Omul a fost nevoit sa dea in judecata institutiile responsabile. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-22093186-ministerul-culturii-mnir-obligate-plata-unei-recompense-peste-32-000-euro.htm
  14. N-as risca un ciubuc nepotrivit ptr. curier ptr.ca, tinuta si ptr. ca, diversitate.
×
×
  • Creează nouă...