Sari la conținut

tourist1

Super Membru
  • Număr conținut

    905
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de tourist1

  1. Asa i-am sugerat si eu mai sus, doua randuri in ipoteza in care este de 0.3m si cu distantiere din fier beton. Nici eu nu as da. Dar nu stiu cat de mult vrea sau poate sa se implice in treaba.
  2. Este EXAGERAT. Ti-au zis si cat dureaza si cati oameni vin? Atentie, nu e nevoie sa bagi bare de fier beton intr-o astfel de placa, nu e nevoie ca ei sa vina si sa faca lucru manual la tine in curte ca sa tricoteze fier beton care sa rezulte la fel ca o plasa de Buzau. La fel cu betonul, daca iei de la statie si aduci pompa este ceva extrem de rapid si scapi de "meseriasi" de prin curte.
  3. Din pacate, da, forta de munca este o problema. La fel de grava este situatia in care vin cu pretentii de genul 1500 de lei pe zi. Si decat sa munceasca pe o suma rezonabila prefera sa nu munceasca deloc. Nici vecinul cu buldo nu are conexiuni? O varianta ar fi sa o iei la pas prin zonele cu case in constructie si sa intrebi daca nu vor sa faca 2 baieti de acolo niste bani in plus.
  4. Ce grosime trebuie sa aiba placa, cum este terenul (drept, panta)? Betonul: La o grosime de 0.3m a placii ar fi 9m3 de beton. La un pret de 550 lei/mc => aprox 5000 de lei daca il iei de la statia de betoane. Mai pui la socoteala ca vei chema si o pompa de beton cate o ora de doua ori => 6000 de lei beton + pompa. Lemnul: cost ~1000 lei m3 de cherestea dimensionata. Mai mult decat suficienta pentru asemenea proiect. Este chiar prea multa. Armatura placii: plasa de buzau de 8mm ~ 8 bucati (ca sa pui 2 randuri) ~ 4000 de lei Armatura fundatie: plasa de buzau de 8mm ~ 8 bucati (le tai tu la inaltime) ~ 1000 lei Alte fiare pentru distantiere intre placile de buzau ~ 3-400 de lei Sarma+cuie ~ 2-300 lei As zice ca daca esti atentie cu banii poti sa te duci in 12000 lei materialele. Sapat fundatie si indreptat teren: max 2 ore inchiriat buldo. 4-500 lei. Manopera depinde de cat te implici tu si ce fel de oameni iei. Nu iti trebuie ingineri. Daca iei 2 oameni timp de 3-4 zile cu 300 de lei pe zi fiecare este rezonabil. Sa mai zicem 2500 de lei. Eu as zice ca o scoti la 15000-16000 lei material + manopera. L.E. am uitat ~3m3 de beton pentru fundatie ~ 1500 lei.
  5. Totusi, cum naiba sa zboare asa? Ei vor sa faca aerodinamica avansata, dar nu rezista componentele incarcarilor? Zici ca disperat de situatie si-a printat 3D FQ20 niste apripioare la el in camera.
  6. De Alupigus am mai auzit, dar de Agirus, nu. O sa trebuiasca SA-TI ASUMI ca e prafao si ca singurul plus e ca nu te opreste politia din cauza ca mergi fara casca.
  7. A vrut si AM73 sa conteze in lupta pentru titlu.
  8. Sanse mari sa concluzioneze precum romanul neaos: cea mai buna motocicleta este cea pe care o ai. Iar cu acel KLE pare ca are o relatie speciala.
  9. Tot GS800 am vrut si eu sa zic, nu 850. Daca scoti de pe lista Desert X, cam spre GS800 te duci.
  10. Ducati Desert X Suna a genul de cerinte pe care le-a tot mestecat si Ryan F9, iar de la GS850 s-a dus spre Desert X recent. Cam acestea cred ca sunt variantele pentru aceste nevoi.
  11. JM89 ziceai ca a castigat eurovisionul paralimpic la cum se bucura. El este oricum cu musca pe caciula pe cazaturi random. FB1 nu si-a vazut interesul. Dar din nou, noi de la tastatura, ei de la ghidon.
  12. Este foarte usor de la tastatura sa judecam, dar da, FB1 nu avea sanse sa-l prinda pe JM89, ceea ce trebuia sa-l faca era sa se asigure ca Marquezul mai netalentat nu-l da pe jos in conditiile in care are ritm superior. Nu a facut asta. Bine ca nu si-a rupt ceva prin el cand motocicleta a decis sa nu-si frece carenele direct de asfalt.
  13. Foarte ciudat. Pentru cineva care nu se pricepe pot sa apara niste detalii de mentenanta foarte costisitoare daca merge pur si simplu la service. Nu m-as fi asteptat la un astfel de model sa fie cazul.
  14. WTF Iar ceilalti ce fac, filtru sport sau tot la fel Polonia?
  15. Fa un exercitiu. Stiu ca o sa fie greu, dar incearca. Incearca sa citesti mai multe postari, iar apoi sa le conectezi folosind un fir logic. Nu o sa-ti iasa din prima, dar suntem aici ca sa te ajutam.
  16. Sa nu uitam ca au fost conditii speciale. Hai sa-l vedem si saptamana viitoare.
  17. Este ceva cu Bagnaia. Este o combinatie de bulan si conditie fizica cum rar am vazut. Daca avea unul gen Oliveira cazaturile lui FB1 din Catalunya 2023 si cea de azi era 8 luni in gips.
  18. Cred ca ne apropiem de un weekend care intra lejer in top 3 cele mai plictisitoare weekenduri dpdv spectacol in sezonul acesta. Ma bucur pentru MM, dar imi pare rau pentru timpul meu.
  19. Desigur. Si lor si celor de la Mercedes care "au deblocat performanta" cu noua aripa față.
  20. Multumesc. Nu urmarisem subiectul. Deci McLaren chiar are sanse sa castige campionatul atat la constructori, cat si la piloti.
  21. MV12 si AE41 au fost la 3+ s de MM in calificari. Nu stiu ce au facut mobrelor, dar este un dezastru. Toti pilotii au cerut sa fie curatata zona de start. Nu s-a intamplat. Este o zi buna pentru MotoGP dat fiind faptul ca niciun pilot nu s-a rupt. Iar MM, indiferent de preferinte, a aratat ca mai intai de toate este talentat. Dar in restul cazurilor cand pista este in regula este o combinatie de talent, munca, mobra si minte, ceea ce el nu are in cantitatile potrivite pentru a se bate constant la victorie. Poate o sa aiba anul viitor.
  22. Tocmai zicea colegul ca se dezintegreaza daca e folosita pentru ce este vanduta.
×
×
  • Creează nouă...