Sari la conținut

HubbaTheButt

Membru
  • Număr conținut

    80
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de HubbaTheButt

  1. Felicitari pentru achizitie. Ca posesor de hibride toyota din 2013 ( am schimbat 2 priusuri si acum birjaresc un rav 4 hibrid) iti pot spune ca nu ai de ce sa iti faci probleme. Consumul poate fi si mai mic, daca inveti sa mergi cu ea. Pe autostrada va consuma semnificativ mai mult daca mergi cu peste 120 km/h. In oras, daca poti sa iti inchipui ca ai bijuteriile familiei sub pedala de acceleratie, sa frânezi din timp (franele lungi incarca bateria), vei avea un consum mic (bine, mai mic decat un hambar similar ca dimensiuni). Sunt zeci de tutoriale pe Youtube referitoare la acest aspect. Iarna, cu incalzirea pornita, va consuma semnificativ mai mult Cutia e un eCVT (adicatelea nu are curele, e o tehnologie diferita). Nu are moarte daca ai grija de ea. Motorul, fiind hibrida, e mai putin uzat decat la o masina similara cu motor termic, Oricum, aspiratele de la Toyota sunt foarte fiabile. Bateriile, daca fac nazuri, se pot schimba doar elementii cu probleme, dar la 150.000 km, daca a fost utilizata corect, abia a ajuns la maturitate. Evita sa lasi masina pe neutru, asta poate micsora semnificativ viata bateriei (in neutru bateria poate fi consumata complet, motorul nu o incarca atunci cand scade sub nivelul minim). Drumuri bune!
  2. Tataa mareee! Uite asa se vede un metru de matza
  3. Pe motanul mare l-am gasit dupa ceva cautare in cosul cu rufe murdare ascuns bine. Nu mai voia sa iasa. Catelul abia l-am lamurit azi sa iasa de dupa magazie. Motanelul cel mic nu avut nicio greata. Si-a vazut de alergat mingiute toata noaptea, intre doua reprize de dormit cu burta in sus.
  4. Neazta!! Gata cafeaua! Incepe marea lene...
  5. Somn din 2 in 2 si aici. Nu mai fierbe apa aia pentru cafea odata...
  6. Am comandat si eu una, un XL de pe motocard. Au promotie, am dat pe ea cca 1350 lei cu tot cu asigurarea pentru returnare. Sunt curios ce greutate are la marimea mea.
  7. Eu stau pe tusa. Rulmentul de la jug da semne de oboseala, trebuie sa duc mobra la doctor. Nu mergeti la vot?
  8. Salutare. Vin si eu. Buba e ca trebuie sa fiu inapoi in Buc in jur de 16, evental o sa o iau inapoi ceva mai devreme fata de voi. Ne vedem la Lukoil in za morning
  9. Asta am inteles ca e un Klim Krios la buget. Astept reducerile sa imi iau una. https://www.louis.eu/artikel/nishua-enduro-carbon-enduro-helmet/215086?list=5e2d43285c0425f05d5a726e87d69be4 au si varianta de fibra de sticla, mai ieftina. https://www.louis.eu/artikel/nishua-enduro-gt-enduro-helmet/215089?list=da0e683c29b09a91e13c557f8a8c50c9
  10. Confirm ce a spus Razvan. Mai castigi ceva din amortizare, esalonat, in anii urmatori ( cota de impozit pe care o economisesti ca urmare a amortizarii) La vanzare, daca o faci catre tine sau catre o ruda, vei avea nevoie de raport de evaluare. Daca o vinzi pe piata libera, nu trebuie sa incasezi mai putin de valoarea ei de piata. Si vei achita statului Tva-ul aferent pretului de vanzare ( tot, nu 50%). Acum, tu stii daca se merita sau nu. Pentru mine 700 euro acum e o sumaimportanta, pentru altcineva pot fi bani se seminte. Eu am avut in 7 ani doua masini luate asa ( pe PFA). A meritat
  11. Am fost la lac ieri. Drumul intre Bixad si Lacu, Sf. Ana nu mi s-a parut deloc asa de rau incat sa nu il mai fac sau sa imi strice concediul. E adevarat, e o bucata de vreo 200 m de pamant cu pietris, inca cca 500 m pavat cu piatra cubica si cca 4 km care incep de la intersectia cu D113A spre Bixad care este din placi de beton nitzel cam sparte (arata ca in pozele de pe googlemaps). Din Bixad- asfalt ca in poza pe care am postat-o mai sus iar D 113A - e mai bun ca TF.
  12. Hm, ok, o sa ma abtin sa mai umplu “ pagini” cu nimicuri raspunzand mesajelor colegilor de forum. Uite o informatie: cei 7 km dupa Bixad catre Lacul sf. Ana au fost asfaltati. Din tot traseul, au mai ramas doar ctaeva zone care insumeaza max 5 km de drum mai prost, dar practicabil. ( cea mai mare parte beton deformat si gaurit). uite si foto. drumuri bune!
  13. E gaz lampant! Il găsești in piata la magazinele de chimicale/ feronerie.
  14. Cam asta ar fi. Ziua 1 https://goo.gl/maps/LAkYzQn9dEm5sBvX8 ziua 2 https://goo.gl/maps/YDMjGvAZRBwiij7N6 ziua 3 https://goo.gl/maps/2XYgs3Bs2XXwNx439 Eu azi ma intorc din Dobrogea, nu o sa pot raspunde la mesaje imediat. Iti dau pm cu nr. meu de tel daca vrei sa vorbim ( e ok, chiar daca sunt pe mobra, am bluetooth).
  15. Schematic traseul este: ziua 1 : Bucuresti, Cheia, Lacul sf. Ana, Gheorghieni. Ziua 2: Toplita, lacul,bicaz, cheile Bicazului, Borsec, Tusnad. Ziua 3: Lepsa - Bucuresti. Nu e batut in cuie. Am rezervat pe booking deja cazarea pentru prima noapte in Gheorghieni ( un apartement, se poate adauga pat suplimentar, doar sa imi zici daca vii sigur) si pentru a doua in Tusnad, (pensiunea Panorama Elcomex). Grupul e format din mine si... atat. Daca vrei sa vii, esti binevenit.
  16. Saru mana de oferta! Nu sunt blocat pe vstrom, văzusem una aproape noua, la un preț bun. Ca sa fiu sincer, parca nu as as renunța la NC ( e belea in oraș, ok pe drumuri lungi, consuma puțin, se strica greu). Dau un pm cu prima ocazie.
  17. Silver, eu nu am Transalp, am o Honda NC 700XA. Cred ca e o alta mancare de peste (roti egale, pozitie usor diferita). Iesi cu ea pe off, se descurca, are garda la sol bunicica, dar nu cred ca joaca, in aceeasi liga cu TA.
  18. Multam Silver, insa nu intentionez sa ies de pe asfalt, NC ul din dotare nu e chiar in elementul lui pe drumuri de tara. A trebuit sa dau cu ea in gropi prin jud. Constanta,, dar as prefera sa nu o mai fac ( mde, 1,88, 95 kile, cu anvelope de asfalt, s-a lasat cu o febra musculara de zile mari si o durere de coloana cam urata). O sa ma fac baiat mare in curand si o sa trec pe un model de mobra cu veleitati de off ceva mai ridicate ( imi face cu ochiul un vstrom 650). Traseul meu ar fi: Bucuresti- Cheia- Sfanta Ana - cazare Gheorghieni. Ziua 2: Toplita, Borsec, Grozavesti, Lacul Rosu, cazare la Tusnad. Ziua 3: Lepsa - Focsani, Bucuresti. Presupun ca pe partea de E a Lacului Bicaz soseaua nu e rupta ( Bmwio, sper ca nu la aceasta parte te-ai referit cand ai zis ca e rupta)
  19. Pe un traseu apropiat plec si eu joi, pentru o excursie de 3 zile, in care vreau sa vad si lacul Izvorul Muntelui si Cheile Bicazului.
  20. Ha! Iar eu am fost pe Dobrogea. Plecat la 10:30 din Bucuresti, pe drumul vechi ( Urziceni, Slobozia, Harsova). Undeva intre Garliciu si Ostrov am mancat pe marginea drumului, la umbra unul stejar ( da, aveam sufertasul cu mancare dupa mine, nu am vrut sa il las in frigider sa se strice bunatate de somon cu brocoli). Urmatorul popas a fost Lacul Iacobdeal, unde nu am reusit sa fac o poza omeneasca de cata lume era. Plin , tot poporul cu saltele gonflabile, barci si toate cele, sarituri de pe stanci, ziceai ca e o petrecere campeneasca. Ca de pandemie. Am continuat spre Macin, Luncavita, iar de acolo am luat drumul spre Nifon. - Horia. O frumusete! La Izvoarele am vazut indicatorul de Niculitel si am luat drumul prin Valea Teilor. Cam 6 km din drum e fara asfalt, prin padure. Dupa Niculitel ar fi urmat Telita, insa inaite de ajunge la intersectia cu pricina, a trebuit sa astept vreo ora intr-un blocaj creat in urma unui accident. Am cam fiert in suc propriu, asa ca a plecat mai departe direct spre Tulcea, unde am ajuns pe la ora 19. Sunt ceva lucruri de vazut pe traseul acesta ( Culmea Pricopanului, Manastirile de la Niculitel, Saon, Celic Dere, etc) eu m-am oprit doar pe unde nu mai fusesem inainte. Asfalt bun aproape peste tot ( mai prost intre Garliciu su Daeni, lipsa spre lacul Iacobdeal pentru vreo 5 km si cca 6 km intre Niculitel si ValeaTeilor, dar acolo se lucra la reabilitare). Biucatile dintre Luncavita si Horia si Izvoarele si Niculitel sunt prin paduri ( curbe, urcat, coborat, pustiu, sa te tot dai cu mobra). Azi am continuat traseul, plecand de la Tulcea spre Murighiol, unde mi-am baut cafeaua. Am continuat spre Sarinasuf, iar urmatorul popas l-am facut la Enisala. Acolo am auzit-o pe domnisoaara de la muzeu pomenind ceva de capul Dolosman. Cum nu aveam un traseu clar stabilit ( trebuia doar sa ajung la ora 16:30 la Navodari) am decis sa vad si eu despre ce e vorba. Frumos loc de campat. Pentru masa am oprit in Jurilovca, unde am mancat un bors de peste si o placinta dobrogeana ca la bunica-mea lipoveanca (gusturile copilariei). Mai aveam o caruta de timp, asa ca am vrut sa vad Cheile Dobrogei. Am cam fost dezamagit. Cum am intrat in Judetul Constanta, au inceput drumurile proate ( am mers cred ca cel putin vreo 8 km intra Cogealac si Gradina pe un drum de am zic ca se rupe mobra, plin de cratere si bolovani ascutiti) iar locatia era plina de oameni la picnic, cu manelele si toate cele. Nu exista asfalt iar toate masinile care treceau ridicau un nor de praf consistent.
×
×
  • Creează nouă...