Sari la conținut

Ij (izh)

Vizitator moto_comuniste
 Share

Postări Recomandate

probabil ca cei ce intra si tot intreaba una...alta pe aici vor sa-si imparta experientele si bucuria de a surubari la o epava...cu cineva,

nu trebuie sa-i etichetam in nici un alt fel decat 'colegi' fie ei mai tineri sau mai varstnici, mai bogati sau mai saraci, intr-un final toti o sa ne pricopsim cu un 'atas' de lemn si-o sa ramana .... si caciula de noi.

Editat de Burg_man
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 5k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

probabil ca cei ce intra si tot intreaba una...alta pe aici vor sa-si imparta experientele si bucuria de a surubari la o epava...cu cineva,

nu trebuie sa-i etichetam in nici un alt fel decat 'colegi' fie ei mai tineri sau mai varstnici, mai bogati sau mai saraci, intr-un final toti o sa ne pricopsim cu un 'atas' de lemn si-o sa ramana .... si caciula de noi.

:agree:

Link spre comentariu

VA multumesc tuturor de parari ,opinii si sfaturi bune si utile, am inteles ce anume trebuie facut .

An legatura cu "("betele desfacute din pahare") astea cum le pot strange ,care este procedura, nu de alta dar macar sa am ce munci in iarna asta pina la primavara cand o voi plimba pe drumurile patriei,... cum am ceva vreme buna, ma apuc de surubarit, va voi tine la curent de indata ce aflu noutati ,cand voi desface acel capac , toate cele bune si asfalt uscat !

Editat de ioan_cris007
Link spre comentariu

cu banii aia luai o planeta de piese si tot era mai bine, daca or fi de calitate asa si asa, e gravida treaba

Am vrut noi. Sunt bune, insa numai la primavara vor fi folosite.

» Post actualizat in 19 Nov 2014 11:44

Salutare. Am orugaminte la cineva care are Planeta 5 la indemana. As vrea sa stiu diametrul farului (intre orificiile unde se prinde farul de suport.

» Post actualizat in 19 Nov 2014 11:46

Am vrut noi. Sunt bune, insa numai la primavara vor fi folosite.

» Post actualizat in 19 Nov 2014 11:44

Salutare. Am orugaminte la cineva care are Planeta 5 la indemana. As vrea sa stiu diametrul farului (intre orificiile unde se prinde farul de suport.

Motorul l-am dus la iernat pe la neamuri la au un garaj

post-86360-0-27689300-1416397494_thumb.jpg

Link spre comentariu

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

saalut cine ma poate ajuta cu o schema electrica a releului de semnalizare la jupiter 3 sau cum draci functioneaza deoarece din ce am vazut ca nu pare sa fie un simplu releu de semnalizare

nu pare a fi un simplu releu cu binmetal. in poze sunt doua relee identite numa ca unu (cel spart) l-am omorat eu sa vad ce are in el

post-79436-0-76020000-1421440904_thumb.jpg

post-79436-0-18664400-1421441001_thumb.jpg

Link spre comentariu

Pregatita !!!

Foarte frumoasa. Ai pozat-o din profil sa nu se vada roata fata stramba? Glumeam ca stiu ca-ti camandasei telescoape. La voi a venit vara? ca e cam multa verdeata inclusiv in copaci (nu prea cred ca ala din spate e brad) si nicio picatura de zapada

nu pare a fi un simplu releu cu binmetal. in poze sunt doua relee identite numa ca unu (cel spart) l-am omorat eu sa vad ce are in el

Ok e electronic si aici sunt doua variante 3 borne si doua, cea mai intalnita e cu 3 adica masa (-), alimentare (+) si fir ce duce la semnal. Cel cu 2 contacte se inseriaza ca cel cu bimetal respectand o polaritate.

Al tau cred ca e cu trei fire desi vad ca sunt doar doua legate. Cand l-ai desfacut nu mai era si o legatura la masa cutiei?

Link spre comentariu

al meu este cu trei borne cele doua fire si cea dea treia este cea la care se leaga firul de semnal (la cel negru se observa pe cutie un conector cu surub langa firele ce ies din cutie).legatura la masa curiei nu am vazut sa fie, cat tine de releu ambele prezinta urmatorul simptom cand sunt alimentate clantane normal ca orice releu insa nu aprinde nici un bec oare de ce ?

tocmai deasta cau schema electrica la unul din asta sa inteleg ce drraci are in el si cum functioneaza ca deja e al treilea pe care il incerc si nimic

Link spre comentariu

Da eu la ce ma uitasem intr-o schema de ij 3 trebuia sa fi cu 2 fire. Firul care iti vine la surub banuiesc ca totusi e masa, rosu este plusul de la baterie (prin cheie probabil ) si negru se duce la comutatorul de semnalizare sa fie distribuit la becurile de semnalizare care sunt legate la masa.

» Post actualizat in 16 Jan 2015 22:02

Ps cum l-ai legat zi-mi pe culori

Link spre comentariu

Banuiesc ca in prima schema e vorba de P2 iar in a-II-a nr 8. Din ambele scheme da vin 3 fire dar releul are doar 2 borne asa cum e figurat. De acea am si spus ca eu cred ca originalul era cu bimetal.Sa inteleg ca totusi tu ai trei fire.Incearca sa unesti negru cu cel cu surub si trimite-l la semnal ca nu are ce sa pateasca.

Daca le-ai legat asa cum ai spus si totusi cel cu surub era masa sa nu se fi ars contactul releului.

» Post actualizat in 16 Jan 2015 22:40

PS daca le legi asa cum am spus si clantane dar nu semnalizeaza sigur s-a dus ceva in el pentru ca atunci cand face contact se uneste + cu iesirea de semnal si daca au fost inversate ai bagat plusul la masa si s-a ars ceva.

» Post actualizat in 16 Jan 2015 22:44

Daca mai ai unul virgin poti sa determini clar firele in modul urmator fara sa-l prajesti.Legi plusul pe care deja il stii (ca doar clantane) iar celelalte doua fiecare prin cate un bec de 20W. Ramura care clipeste e semnalul.

» Post actualizat in 16 Jan 2015 22:59

PS Functionarea lui e in felul urmator (asta ca te intrebai de ce iti clantane dar nu face nimic) are inauntru un montaj de comanda temporizat ce actioneaza un releu ce uneste iesirea de semnal cu + baterie pentru asta ii trebuiesc cele 3 fire +,- si semnal. Tot din semnal se duce in acest motaj o rezistenta care sezizeaza cand are sarcina ca sa nu clantane tot timpul. Acum daca tu ai inversat semnalul cu masa, minusul si l-a luat prin bec si semnalul care era la masa i-a spus releului sa plece, in momentul cand a facut contactul s-a ars probabil contactul din releu si el continua sa clantane corect dar nu mai poate sa inchida nimic.

Editat de vlad58
Link spre comentariu

Foarte frumoasa. Ai pozat-o din profil sa nu se vada roata fata stramba? Glumeam ca stiu ca-ti camandasei telescoape. La voi a venit vara? ca e cam multa verdeata inclusiv in copaci (nu prea cred ca ala din spate e brad) si nicio picatura de zapada

Ok e electronic si aici sunt doua variante 3 borne si doua, cea mai intalnita e cu 3 adica masa (-), alimentare (+) si fir ce duce la semnal. Cel cu 2 contacte se inseriaza ca cel cu bimetal respectand o polaritate.

Al tau cred ca e cu trei fire desi vad ca sunt doar doua legate. Cand l-ai desfacut nu mai era si o legatura la masa cutiei?

Poza este facuta la sf oct., cand am pus-o la iernat. telescoapele au venit, 600 lei, noi de la mamalor.

» Post actualizat in 17 Jan 2015 07:27

Poza este facuta la sf oct., cand am pus-o la iernat. telescoapele au venit, 600 lei, noi de la mamalor.

» Post actualizat in 17 Jan 2015 07:27

Cu telescoape noi.

post-86360-0-53429400-1421479624_thumb.jpg

Editat de VasileBote
Link spre comentariu