Marius03NMG Postat Decembrie 3, 2017 Share Postat Decembrie 3, 2017 Am văzut ca a aparut si pe olx anuntul! Cere 300 lei pe el.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
GIGI98 Postat Decembrie 3, 2017 Share Postat Decembrie 3, 2017 Am găsit la cineva pe internet până la urmă. 150 de lei în stare bună. Nu este nou dar sper sa fie bun Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Marius03NMG Postat Decembrie 4, 2017 Share Postat Decembrie 4, 2017 Super observație! Like Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
judas Postat Decembrie 9, 2017 Share Postat Decembrie 9, 2017 Jupiterul meu... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vene Postat Ianuarie 23, 2018 Share Postat Ianuarie 23, 2018 Greu, dar miscam! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shashka Postat Februarie 24, 2018 Share Postat Februarie 24, 2018 De la ce e oul asta? E de ij? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dr_krl Postat Februarie 24, 2018 Share Postat Februarie 24, 2018 (editat) Nu e de la IJ. Cel de Ij mai are încă o sticlă triunghiulară deasupra celei rotunde. Nu ştiu de ce nu reuşesc să ataşez poze. Editat Februarie 24, 2018 de Dr_krl Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vene Postat Februarie 25, 2018 Share Postat Februarie 25, 2018 Salut, e de IJ '49, dar si de IJ 350. K 55, K 58 si alte modele rusesti mai vechi (de fapt e ca cel de la DKW 250- pe care-l urmareasc eu, dar poate si alte DKW-uri). Cel de IJ '56 este mai mare si are si o alta fereastra triunghiulara, deoarece in timp a aparut si "stop pe frana". In 1961, pe K175 cu 4 viteze si magnetou era o lampa identica cu cea de IJ '56, dar fara disperorul triunghiular, deoarece nu avea echipare cu stop pentru frana, chiar daca in 1960 era K175 cu 3 viteze, varianta cu dinam, ce avea stop identic cu cel de IJ '56. Stopul fara "triunghi" se mai gasesti si pe atase, unde era necesar a fi doar lumina de pozitie. P.S Daca are cineva un astfel de stop, -ca cel din imaginea de mai sus-disponibil, ma intereseaza! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lolo_ID Postat Februarie 27, 2018 Share Postat Februarie 27, 2018 Lampa este de M72 , nicidecum de IJ. Cea de IJ are soclul diferit, la fel și carcasa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cristi PH Postat Martie 5, 2018 Share Postat Martie 5, 2018 (editat) Profitand de vremea rece, am mai mesterit la Ij cate ceva. Am intrat in posesia altui motorsi am zis sa-i adaptez aprinderea de Minsk. Surprizele nu au incetat sa apara. In capatul ambielajului exista un stift (sa-i zic asa ) cum se vede in poze. L-am rezolvat cu flexul. Rotorul intra bine pe conul ambielajului. Surpriza neplacuta e ca , la montarea statorului, acesta e decalat cu 180 grade fata de PMS.Ce ma sfatuiti sa fac? Ar merge alt canal de pana in rotor? As putea sa montez rotorul fara pana in pozitia buna ? Sau varianta cea mai nasoala-sa schimb ambielajul? Editat Martie 5, 2018 de Cristi PH Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vene Postat Martie 6, 2018 Share Postat Martie 6, 2018 Salut, Daca ai posibilitatea sa faci un canal in rotor la 180 grade de cel actual este cel mai corect. Daca nu pui pana, merge si asa, dar in primul rand sa fie asigurata conditia ca sa nu frece absolut deloc rotorul de stator (se mai intampla) si mai este dezavantajul ca la fiecare demontare a rotorului e nevoie din nou de o ajustare. Daca este strans corect, nu se va roti pe con doar datorita momentuli dat de campul magnetic. Varianta cu schimbarea ambielajului, nu vad rostul, daca e sa-l dai jos, faci un alt canal de pana. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dr_krl Postat Martie 7, 2018 Share Postat Martie 7, 2018 Eventual pe lângă ceea ce a zis Vene, mai folosești și o picătură de Loctite 243. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cristi PH Postat Martie 7, 2018 Share Postat Martie 7, 2018 (editat) Multam pt sfaturi, sambata ajung la cineva sa vad daca-mi poate da canal de pana in interiorul rotorului. Cred ca-i buna si solutia cu Loctite insa daca o fi nevoie sa scot rotorul putin inspre exterior si sa-i bag o tablita pe conul ambielajului nu prea as mai avea incredere ca nu misca , In acest caz cred ca trebuie neaparat pana. Editat Martie 7, 2018 de Cristi PH Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shashka Postat Mai 7, 2018 Share Postat Mai 7, 2018 S-a dat cineva din voi cu IJ PLANETA SPORT? M-ar interesa niste date despre ele. Cum se comporta fata de Planeta 5 sau de Jawa. As face o investitie... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lolo_ID Postat Mai 9, 2018 Share Postat Mai 9, 2018 (editat) Același motor , pinioanele din cutia de viteze puțin diferite și ambreiajul cuplat de ambielaj direct pe pinioane ( s-a renunțat la lanț ) - motorul intră mai repede în ture. Editat Mai 9, 2018 de Lolo_ID Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dr_krl Postat Mai 9, 2018 Share Postat Mai 9, 2018 Nu e chiar acelasi motor. Alesajul e de 76 mm față de 72 mm cât are Ij-ul clasic În plus a fost dotat din fabrică cu carburator Mikuni, motocicleta este mult mai ușoară și are doar vreo 135 kg, ceea ce pentru 32 cp e ceva. Motorul este mult mai nervos și mai manevrabil față de IJ 56. Am avut ocazia să conduc unul pe ceva distanțe scurte în Ucraina. Mi s-a părut a fi cu totul altceva față de ce eram eu obișnuit la IJ. Dar per ansamblu în final tot IJ este. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Mai 12, 2018 Share Postat Mai 12, 2018 Iju meu cu flori. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cornelilinca84 Postat Mai 13, 2018 Share Postat Mai 13, 2018 buna ziua! Daca inlocuies becul de la indicatorul de incarcare(cel rosu) la jupiter 3 cu led pe 6v mai functioneaza incarcarea ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dr_krl Postat Mai 14, 2018 Share Postat Mai 14, 2018 Da, încărcarea funcționează. Dealtfel încărcarea ar funcționa și dacă nu ai avea bec deloc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cornelilinca84 Postat Mai 14, 2018 Share Postat Mai 14, 2018 (editat) multumesc de informatie. ideea e ca la jupiterul meu am montat inloc de becuri, leduri si imi sta mereu aprins ledul rosu,cei drept nu am masurat incarcarea pentru a afla daca functioneaza. inca ceva: am gasit pe net mai multe scheme de instalatie electica pt j3 unde, la unele, borna plus se leaga la masa iar minusul merge in instalatie dar si invers. cum este corect, caci la mine plusul merge in instalatie iar minusul la masa ? Editat Mai 14, 2018 de cornelilinca84 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ubord Postat Mai 15, 2018 Share Postat Mai 15, 2018 ...varianta corecta este in functie de tipul generatorului cu care este echipat motorul. Dinamul permite inversarea polaritatii...releul regulator electromecanic la fel , dar cu puntea redresoare (cu anod sau catod la masa ) trebuie facuta modoficari ...la fel cu un releu regulator electronic. Se practica varianta cu (+) la masa din considerente de amorsare a scanteii cu minusul la electrodul central al bujiei( amorsare mai usoara...) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dr_krl Postat Mai 15, 2018 Share Postat Mai 15, 2018 ......... dar cu puntea redresoare (cu anod sau catod la masa ) trebuie facuta modoficari ... Despre ce punte redresoare vorbeşti ăn cazul de faţă? Nu există punţi redresoare la IJ-urile cu dinam. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ubord Postat Mai 16, 2018 Share Postat Mai 16, 2018 ......... in functie de tipul generatorului cu care este echipat motorul. Dinamul ......... dinam sau alternator Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cornelilinca84 Postat Mai 16, 2018 Share Postat Mai 16, 2018 Despre ce punte redresoare vorbeşti ăn cazul de faţă? Nu există punţi redresoare la IJ-urile cu dinam. ieri am masurat incarcarea la ij si am constatat ca nu functioneaza. sa inteleg ca pe ij eu am montat dinam? cum pot identifica ca este dinam iar daca este, cum trebuie sa leg bateria, cu plusul la masa sau invers? intradevar, nu am montata punte redresoare insa am un releu de incarcare sub sa care nu stiu daca are punte redresoare in el caci nu l-am desfacut niciodata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vene Postat Mai 16, 2018 Share Postat Mai 16, 2018 Salut. Cred ca ai dinam- diferentele intre dinam si alternator sunt mari si ca functionare cat si ca aspect. Adaptarea unui dinam pe Jupiter3 ori pe IJ 56 implica mici modificari, daca nu le-ai facut, ai dinam. Faptul ca e "+" la masa ori "-", la dinam nu este batuta in cuie, deoarece se poate inversa, daca verifici in istoria paginii de Ij sunt explicate si modalitati de verificare a dinamului, cum sa schimbi polaritatea (schimbarea polaritatii este in legatura doar cu magnetismul remanent al statorului, ce se formeaza la utilizare si care se poate schimba).Poti utiliza care varianta preferi daca nu ai si dispozitive ce sunt influentate de polaritate (LED-uri, aprindere electronica). In general problema este rotorul in cele mai multe cazuri, ori releul, dar un electrician stie sa verifice asta, inlocuind releul cu un bec.Cauta in istorie informatii mai multe si te lamuresti. » Post actualizat in 16 May 2018 13:43Cam despre asta vorbeam: » Post actualizat in 16 May 2018 13:45si explicatia: » Post actualizat in 16 May 2018 13:47iar la schimbare polaritate: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate