Sari la conținut

Accidente "necesare"


costin_mindru
 Share

Postări Recomandate

post-20059-1181900391_thumb.jpg Abia mi-am luat motor; primul meu motor; o Aprilia Pegasso 3, 50 CP, destul de grea (200kg)... Cand ii faceam proba, pe o straduta intr-o incinta studenteasca, intr-o curba la dreapta am observat venind o duba de Jandarmi in viteza; m-am gandit ca nu ma vad, pt ca era si o masina parcata pe dreapta, dupa curba; in timp ce eram aplecat spre dreapta instinctul m-a facut sa franez PE FATA. cea mai mare greseala! cu 10 km/h am picat instantaneu (nu am avut timp sa pun piciorul jos)! aveam si o pasagera. ne-am zgarait putin amandoi, din pacate si motocicleta. Masina jandarmilor, s-a oprit si ea, cred ca ma observasera. Asta m-a facut sa deschid bine ochii! Daca aveam viteza mai mare si eram si in trafic, cine-stie daca mai scriam acum. Asadar, INCEPATORILOR care credeti ca sunteti TARi, nu sunteti deloc. Asta e o greseala din care trebuie sa invete lumea. Deci fara frana pe fata in curba si mai ales pe strada cu pietris. Uitati si motorul pt care imi pare asa rau ca s-a zgariat...

 

Ce ai patit tu, poate pati si cel mai experimentat motociclist!!!

mai ales ca din cauza experientei si la viteza mica nici nu presupui ca poate sa ti se intimple si tie!!!

Eu am cazut la fel ca si tine cu pasager..aveam experienta de 20000 km..nisip cu mici pietricele...tot ce tin minte ca pasagera a ramas asa stras lipit de mine ca era ca un ruxac pe spate... si nu mai aveam putere sa tin si pasagera si motorul..am cazut asa penibil... :lol:

 

asa ca, bafta in continuare..mai cu grija si fara evenimente mai nasoale!

:lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am patit cand am vrut cu motocicleta de strada sa urc un damb de vreun metru cu iarba si noroi, prin padure.

In loc sa se duca drept, s-a dus intr-o parte. Si am cazut cu tot cu pasagera.

Cred ca si acum are urma de la toba pe gamba. :lol:

 

Viteza era maxim 3 la ora.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ia-ti un jaf de minsk ..ceva ieftin si exerseaza caderile. iei o curba de n ori cu franare pe fatza sau spate .si ai sa vezi ca tot te versi pe jos . daca i-ai vazut din timp.. franai in linie dreapta si apoi dozai in curba fatza + spate.

exersarea e mama invatarii :lol: :lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

NO ASA E,SI EU M-AM INHIAT DE VREO DOUA ORI CU MOTORU TRAGAND FRANA PE FATASI ERAM IN POLIGON ,STIE NAIBA DIN REFLEX CRED!

AM PRICEPUT CEVA CE PANA ATUNCI NU AM REALIZAT! CA NICI NU APUCI SA GANDESTI SI ESTI PE JOS BELIT PE MAINI SI GENUNCHI ,DACA NU SUB VREO RABA SAU CEVA JIPAN!

TOATE CELE BUNE! :lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Exact la fel mi-am luat-o si eu... numa ca eu eram singur pe motor ....exact aceeasi chestie...curba, masina din fata a franat brusc, asta am facut si eu... din instinct am franat pe fata.... nici nu stiu cum si cand ....m-am trezit instant pe asfalt.. :lol: ...aveam geaca manusi cizme si casca pe mine... m-am lovit un pic la genunchi...doar o zgarietura ... m-am cam ofticat... motorul doar il luasem de cateva zile ... tot incepator si eu...tot la 10km/h :lol: ...

La mine s-au rupt o scarita si oglinda la treaba asta... dar am reusit sa le sudez f estetic... a mai ramas carena zgariata putin... ata ete... din greseli invatam... de atunci merg mult mai prudent la ce se intampla in jurul meu.. nush daca pt sanatatea mea cat pentru motor :lol: ...cred ca-mi iubesc mai mult motocicleta decat pe mine ... am cam murit de ciuda cateva zile dar noi sa fim sanatosi..:lol:

 

Asfalt uscat ... si atentie mare in trafic ....

frate dark, te rog eo renunta la sudura pe scarita......si cumpara-ti una noua!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

desi nu sunt un GURU al motoarelor iti dau un simplu sfat : sa mergi cu pasager dupa ce ai facut singur 4-5000 km ....sa auzim de bine :lol: :lol:

 

 

 

mi-am luat ij-ul si dupa 2 saptamani am plecat la intalnirea de la cluj...550 km total cu pasagera cu tot..a fost ok dar am fost cu morcovu pana la frunze in ... si am mers constient.depinde si de mentalitate

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

frate dark, te rog eo renunta la sudura pe scarita......si cumpara-ti una noua!

 

 

nu e tocmai sudura... am avut noroc ca s-a rupt doar suportul de picior...s-a rupt fix boltul acela de intra in suportul prins de cadru.... si s-a putut repara de zici ca-i nou... au dat baietii gaura cu filet in suportul de picior si mi-au inlocuit practic boltul acela... nu cred ca exista riscuri sa se rupa.. sper ca s-a inteles ceva din explicatia mea..:lol: .aveam si niste poze cu treaba asta dar nu le mai gasesc..revin daca le gasesc

 

Merci.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

2 retete de imprastiere:

1. asfalt perfect+viteza mica+fatza virata+frana sanatoasa fatza

2. ceva nisip sau alte rahaturi + fatza virata+atins frana fatza=imprastiere garantata 100%

 

Eu cam aplic o regula de genul: viteze mici=>frana spate (bland, ca nu-i graba), viteze mari=frana fatza, progresiv si obligatoriu cu motocicleta dreapta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi-am luat-o si eu acum cateva zile. Am luat o pauza de la lucru de 5 minute si m-am gandit sa ma racoresc un pic cu Transalpul, in tricou si pantoloni scurti. Fara prea multa experienta si cu motocicleta altuia. Echipamentul, ca majoritatea motociclistilor care nu au patit-o, l-am lasat acasa pentru ca era foarte cald.

In afara de casca nimic, nici macar manusi. Am facut o tura si dupa o curba un sofer de dacie parcata pe dreapta s-a gandit sa bage masina in curte, curtea fiind exact peste drum.

I-am anticipat totusi miscarea si am incetinit usor, ocolindu-l mai mult pentru a nu pleca de pe loc. Avea semnalul stanga pornit, dar nicio clipa nu mi-a trecut prin minte ca o sa intre si el pe contrasens. Cand mi-am dat seama ce vrea sa faca am luat-o pe aratura pe partea stanga si am franat fata. Motocicleta a luat hopurile fara sa se sinchiseasca prea tare sii cand am ajuns pe la 20 km/h mi-a derapat roata fata si m-a trantit.

Daca nu franam deloc sau franam doar usor cu spatele nu pateam nimic, dar lipsa de experienta si-a spus cuvantul.

M-am zgariat un pic, si motocicleta de altfel, dar nicio avarie serioasa.

Abia m-am abtinut sa nu ii dau cu ceva in cap. In fine, m-am dus acasa si mi-am luat actele, iar cand m-am intors a iesit cu ceva vecini care afirmau ca el de fapt a luat stanga din mers. Nu m-am mai complicat si l-am lasat in pace.

M-am gandit ca imi vor lua permisul mai ales ca era vecin cu seful de post. Nu sunt foarte incantat de ceea ce am facut, dar cel putin am satisfactia ca am inca permisul in buzunar.

Acum nu mai ma urc pe motocicleta fara echipament, indiferent de cat de cald e sau pentru ce perioada si sunt mult mai atent in trafic.

 

Tot raul spre bine.

Mare atentie.

 

Asfalt uscat!

Editat de namaste
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cand vine vorba de echipament e bine sa il ai pe tine atunci cand iesi cu motorul.

cald, frig, ploaie, uscat ... indiferent, echipamentul iti poate face diferenta intre viata si moarte, uneori chiar si la 5-10 km/h.

eu il am pe mine cand incalec "jucaria".

asfalt uscat tuturor si fara incidente !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dupa cat timp ai schimbat a 2-a, dar prima curba, dupa cat timp ai luat-o?

 

foarte tare, vis-a-vis :D !

 

Nu este nici o gafa de... sa iei pasager pe motor.

 

Cel care se urca pe motor cu tine trebuie sa stie ca pe motociclete ai sanse mult mai mari sa te lovesti decat intr-un autoturism, autobuz sau avion.

 

Era o gafa daca ai fi luat pasagerul fara echipament de protectie.

 

Cati dintre voi nu ati luat pasageri cand erati incepatori? si ma refer si la autoturisme si la alte vehicule.

 

Faptul ca a folosit frana fata intr-un viraj pe un carosabil neprielnic da dovada doar de lipsa de experienta si neatentie, sunt convins ca data viitoare v-a acorda mult mai multa atentie "detaliilor".

 

@costin_mindru - motociclete pe care o ai tu acum... este una din variantele de motociclete pe care vreau sa o achizitionez sau sa-l schimb cu actualul motor. Este o motocicleta la care franarea se face cu ambele frane (Fata+Spate) cu preponderenta pe frana spate. Intotdeauna sa folosesti ambele frane... tot ce ramane sa descoperi dozajul fata - spate in functie de carosabil si situatie. Frana fata nu o folosesti pe un carosabil plin de praf, pietre, in curbe (in care te inclini mai mult) sau orice care ar putea rupe aderenta rotii fata. Roata fata este roata care iti confera tie echilibru si trebuie sa o tii in contact 100% cu solul tot timpul (nu vb aici e acrobatii).

 

E bine ca totul s-a terminat cu bine si din toata treaba asta ai invatat ceva care te va ferii pe viitor de neplaceri asemanatoare.

 

merci pt sfaturi! deja am ochii mult mai bine deschisi... :welcome:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asa ceva am patit si eu odata! Ma pregateam de un viraj stans cu vreo 2 -3km/h, urmand sa urc un obstacol! Si in fata mea apare un taxi care rula cu acceasi viteza si era si la vreo 10m... nimic periculos, era parcare taxi acolo. Dar m-am speriat, am strans frana, si poc! Fara pagube!

 

Cam dupa 1 luna am aflat cum e sa te nasti a doua oara! Si da, eram cu capul plin de informatie... mai trebuie si atentie la detalii, cunoasterea traficului si a drumului, etc. - astea fac 70% din bulan; ...restu' e doar bulan! :welcome:

 

Asfalt curat si cauciucuri bune! :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

post-20059-1181900391_thumb.jpg Abia mi-am luat motor; primul meu motor; o Aprilia Pegasso 3, 50 CP, destul de grea (200kg)... Cand ii faceam proba, pe o straduta intr-o incinta studenteasca, intr-o curba la dreapta am observat venind o duba de Jandarmi in viteza; m-am gandit ca nu ma vad, pt ca era si o masina parcata pe dreapta, dupa curba; in timp ce eram aplecat spre dreapta instinctul m-a facut sa franez PE FATA. cea mai mare greseala! cu 10 km/h am picat instantaneu (nu am avut timp sa pun piciorul jos)! aveam si o pasagera. ne-am zgarait putin amandoi, din pacate si motocicleta. Masina jandarmilor, s-a oprit si ea, cred ca ma observasera. Asta m-a facut sa deschid bine ochii! Daca aveam viteza mai mare si eram si in trafic, cine-stie daca mai scriam acum. Asadar, INCEPATORILOR care credeti ca sunteti TARi, nu sunteti deloc. Asta e o greseala din care trebuie sa invete lumea. Deci fara frana pe fata in curba si mai ales pe strada cu pietris. Uitati si motorul pt care imi pare asa rau ca s-a zgariat...

 

Observ ca la profil scrie ca nu ai inca numar, si carnet din 2007 ceea ce inseamna ca probabil nu ai inca...sau ai de foarte putin timp...si tu te aventurezi la carat pasager (am sa presupun ca si pasagerul era neexperimentat), cu o motocicleta cu care nu esti obisnuit si neavand experienta suficienta la sofat.... :D

Cel putin echipament aveati?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Imi dau seama acum cat de importanta e experienta de conservar. Daca nu ai mers niciodata in trafic si te urci direct in sa, ai mari sansa sa dai de pamant.

Chiar si dupa ce am vazut din conserva cele mai stupide faze, inca ma mai surprind actiunile unor soferi.

Asa ca, inainte de a te urca in sa..

Experimenteaza traficul dintr-o conserva. Totusi e mare diferenta si intre 4 si 2 roti, daca eram cu 4 nu mai intra boul ala pe contrasens. Dar, constat totusi ca puteam sa evit accidentul si ca nu rezolv nimic dand vina pe altii.

Apoi sus pe motor cu echipamentul aferent, ca altfel patesti ca mine. Ramai fara achipamentul permanent fragil de pe coate si genunchi, cu oasele la vedere.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Costine, daca stiam ca vrei sa iesi in strada, iti faceam "beregata" necesara!

Instinctul tau de a frana cand ai vazut masina aia de jandarmi cred ca a fost amplificat de faptul ca nu purtati niciunul din voi casti. (gata.... te-am dat in gat :D )

Poate ca daca ati fi purtat casti nu se intampla asa, cine stie?!

Sper, de fapt cred, ca ai invatat ceva din toata intamplarea asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Costine, daca stiam ca vrei sa iesi in strada, iti faceam "beregata" necesara!

Instinctul tau de a frana cand ai vazut masina aia de jandarmi cred ca a fost amplificat de faptul ca nu purtati niciunul din voi casti. (gata.... te-am dat in gat :10: )

Poate ca daca ati fi purtat casti nu se intampla asa, cine stie?!

Sper, de fapt cred, ca ai invatat ceva din toata intamplarea asta.

 

e posibil, nu stiu cum era daca aveam casti. oricum a fost o buna invatatura de minte! toate cele bune!

 

Ce ai patit tu, poate pati si cel mai experimentat motociclist!!!

mai ales ca din cauza experientei si la viteza mica nici nu presupui ca poate sa ti se intimple si tie!!!

Eu am cazut la fel ca si tine cu pasager..aveam experienta de 20000 km..nisip cu mici pietricele...tot ce tin minte ca pasagera a ramas asa stras lipit de mine ca era ca un ruxac pe spate... si nu mai aveam putere sa tin si pasagera si motorul..am cazut asa penibil... :blbl:

 

asa ca, bafta in continuare..mai cu grija si fara evenimente mai nasoale!

:D

 

era sa zic "sa ne vdm cu bine", si am obs ca esti din TM. oricum, nu se stie niciodata! mai cu grija si tu! :hug:

 

:welcome:

NO ASA E,SI EU M-AM INHIAT DE VREO DOUA ORI CU MOTORU TRAGAND FRANA PE FATASI ERAM IN POLIGON ,STIE NAIBA DIN REFLEX CRED!

AM PRICEPUT CEVA CE PANA ATUNCI NU AM REALIZAT! CA NICI NU APUCI SA GANDESTI SI ESTI PE JOS BELIT PE MAINI SI GENUNCHI ,DACA NU SUB VREO RABA SAU CEVA JIPAN!

TOATE CELE BUNE!

 

:thanks:

 

Mi-am luat-o si eu acum cateva zile. Am luat o pauza de la lucru de 5 minute si m-am gandit sa ma racoresc un pic cu Transalpul, in tricou si pantoloni scurti. Fara prea multa experienta si cu motocicleta altuia. Echipamentul, ca majoritatea motociclistilor care nu au patit-o, l-am lasat acasa pentru ca era foarte cald.

In afara de casca nimic, nici macar manusi. Am facut o tura si dupa o curba un sofer de dacie parcata pe dreapta s-a gandit sa bage masina in curte, curtea fiind exact peste drum.

I-am anticipat totusi miscarea si am incetinit usor, ocolindu-l mai mult pentru a nu pleca de pe loc. Avea semnalul stanga pornit, dar nicio clipa nu mi-a trecut prin minte ca o sa intre si el pe contrasens. Cand mi-am dat seama ce vrea sa faca am luat-o pe aratura pe partea stanga si am franat fata. Motocicleta a luat hopurile fara sa se sinchiseasca prea tare sii cand am ajuns pe la 20 km/h mi-a derapat roata fata si m-a trantit.

Daca nu franam deloc sau franam doar usor cu spatele nu pateam nimic, dar lipsa de experienta si-a spus cuvantul.

M-am zgariat un pic, si motocicleta de altfel, dar nicio avarie serioasa.

Abia m-am abtinut sa nu ii dau cu ceva in cap. In fine, m-am dus acasa si mi-am luat actele, iar cand m-am intors a iesit cu ceva vecini care afirmau ca el de fapt a luat stanga din mers. Nu m-am mai complicat si l-am lasat in pace.

M-am gandit ca imi vor lua permisul mai ales ca era vecin cu seful de post. Nu sunt foarte incantat de ceea ce am facut, dar cel putin am satisfactia ca am inca permisul in buzunar.

Acum nu mai ma urc pe motocicleta fara echipament, indiferent de cat de cald e sau pentru ce perioada si sunt mult mai atent in trafic.

 

Tot raul spre bine.

Mare atentie.

 

Asfalt uscat!

 

"frumoasa" intamplare. zic frumoasa ca a fost fara rani sau avarii grave. :crack:

 

Observ ca la profil scrie ca nu ai inca numar, si carnet din 2007 ceea ce inseamna ca probabil nu ai inca...sau ai de foarte putin timp...si tu te aventurezi la carat pasager (am sa presupun ca si pasagerul era neexperimentat), cu o motocicleta cu care nu esti obisnuit si neavand experienta suficienta la sofat.... :funny:

Cel putin echipament aveati?

 

nu am numar ca nu am inmatriculat-o pe numele meu, si permisul il am de putin timp. si nici echipament nu am avut, nici macar casca. "ce nevoie mai aveam daca eram intr-o incinta?" proasta gandire, stiu... :agree:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...