Sari la conținut

Stici Ceva De Mopedu Asta


smoker
 Share

Postări Recomandate

Urmaresc de foarte mult timp forumul asta si acum mi-a venit si mie randul sa postez o intrebare.

 

Am vazut ieri in metro un moped care mi-a placut, firma este Rich Sport iar modelul se numeste free... si ceva, nu am gasit nicaieri pe net informatii despre el, insa ca sa va faceti o ideie am gasit pe okazii unul la fel http://www.okazii.ro/catalog/3559645/auto-...arntie-ani.html , pe el scria ca este made in china. M-am urcat pe el si am fost surprins, este destul de inalt si pare a fi bine inchegat, eu am 100 kg si abia daca sa lasat cu 2 cm. Finisajele de pe el nu par a fi chinezesti ci mai degraba socialiste. Toata copilaria mea am calarit fel de fel de socialiste(am crescut in Rep.Moldova) asa ca vad repede asemanarile. Ce mi-a mai placut la el este cutia de viteze manuala in 4 trepte. Un alt lucru care mi-a placut foarte mault este spatiul pe care il ai in sa, am vazut multe motare mari pe care stai mai inghesuit si mai incomod decat pe bazdaganaia asta(in cazul in care sunt 2 persoane), plus ca daca scoti scaunul din spate ramane un loc imens pt bagaje. Nu stiu insa nimic despre performantele lui(desi scrie ca are 4cp) si de fiabilitate.

 

Eu obisnuiesc in fiecare vara sa fac cate o escapada de o luna doua la o cabana de munte foarte izolata unde am de mers 3 1/2 pe jos ca sa ajung la cea mai apropiata asezare umana si respectiv un magazin si nu de multe ori se intampla sa se termine berea, painea sau tigarile pe inserat si sunt nevoit sa fac 6 ore dus intors in mijlocul noptii asa ca mi-ar fi de mare folos o dracovenie din asta in acele clipe. Drumul nu este foarte dificil, drept dovada il fac cu dacia mea, insa nu cred ca batranica mea ar suporta mai multe de 2 drumuri din astea pe an(foarte denivelat cu multe gropi), asa ca o folosesc doar la venire si plecare.

 

Multi din voi mi-ati recomanda un enduro si va salut initiativa cu cea mai mare placere insa sunt un student amarat si nu mi-as permite. O socialista mi-as lua, stiu sa o dezmembrez si sa o asmblez cu ochii inchisi, insa le stiu naravurile si nu as avea nici o placere sa ma trezesc in mijlocul noptii si in mijlocul salbaticiiei cu 250kg de fier defect care sa-l car dupa mine

 

Cred ca am deviat muuuult de la intrebarea mea initiala: ce parere aveti despre acest moped, sau ce mi-ati recomanda intr-o o suma mai modesta pentru nevoiele mele.

 

Va multumesc anticipat pt rabdarea de a citi toate balariile mele si pentru eventuale raspunsuri

Editat de smoker
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sincer nu am vazut/auzit in viata mea asa ceva ...dar este un post cu acest scuter..... si in poza se vede ca deja ii lipseste un surub si clapeta frana/ambreaj ...altu s`a mai plans..ca dupa un timp...nu`i mai intra in viteza.. ce sa zic... nu te implica in achizitionarea lui....apropo cat costa?:burnout:)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

....apropo cat costa?:burnout:)

 

Costa exact 20 milioane si are 2 ani garantie.

Singurul post referitor la Rich Sport pe care l-am gasit era despre un alt scuter, despre acest moped nu am gasit nici o informatie nici macar pe google

Editat de smoker
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu zic sa-ti iei ceva de firma pana in 5000 km. Le-am vazut si eu pe alea la careffour orhidea dar sunt jucarii fata de ce am eu. De la RS am luat o casca si am scapat-o de pe sea (de la 1 metru) si s-a crapat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sincer, mult mai de incredere mi se pare un Minsk decat bazdagania asta, desi asta are mai multa "fata". Nu o vad schimband vitezele in panta, pe drum prost si cu greutate pe ea...

Mai ales ca te si pricepi la "socialiste", nu vad care-i problema... dimpotriva! :hurt:

Ma rog, asa as face eu... :burnout:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asta e altcva fata d linku ala cu "RS",ala era carenat frumos asta e moped moped

 

era carenat ca foamea , zici ca era masina de spalat . :burnout:

Editat de sica_sibiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

multumesc tutror pentru raspunsuri, m-am razgandit sa mai iau "drujba", o sa ma gandesc la alte variante, poate o socialista, insa daca tot o sa ma complic cu inmatriculari, revizii, asigurari etc, o sa ma orientez spre ceva mai marisor si mai puternic decat un minsk.

Editat de smoker
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Salut oameni buni; din lipsa de prea multe fonduri, incepator fiind si din dorinta de a avea o motoreta, pe deasupra nevoia urgenta de un mijloc de transport rapid pentru a face naveta servici-facultate-servici...mi-am luat modelul mai sus amintit.

Stiu ca nu e o alegere buna. Nu am mai mers niciodata pe un motor si am zis ca acesta sa fie primul meu pas in domeniu, oricum visul meu e de a avea un motor adevarat, dar asta mai incolo, sa strang mai multi euroi.

 

Desi nu am decat 130 km la bord cu ea, vreau sa spun si primele impresii:

 

aspecte pozitive:

1-Motorul nu moare la relati

2-daca esti in treapta 1 de viteze si dai puternic acceleratie te ridica usor pe o roata

3-urca pantele usor si cu pasager

4-se pot schimba vitezele in panta

5-franele merg foarte bine

6-mi se pare mai stabila cu pasager

 

aspecte negative:

1-rezervor de 3 l

2-cand o cumperi trebuie sa verifici tu suruburile ca cei care o monteaza nu se streseaza prea tare

3-nu are indicator de benzina

4-in timpul mersului schimba vitezele f bine, dar cand ma opresc mai greu si fac in felul urmator, in timpul franarii cobor si treptele de viteza.

 

 

Momentan sunt multumit de ea, sper sa nu-mi faca probleme si sa-mi fac treaba cu ea vreun an, doi.

Acum probabil ca o sa-mi reprosati ca de ce nu mi-am luat un scooter SH Pagiano sau alte marci. Pentru ca are rotile mici, un scooter simpte altfel gropile decat una cu rotile mari. Am mers pe scootere si mi se pare mult mai stabila jucaria mea decat un scooter.

Oricum, sper sa nu treaca mult si sa pot sa vin aici pe forum sa va spun ca strabat soselele cu un motor adevarat :bigstar: , dar pana atunci astfalt uscat, intelegere din partea conservekor si cat mai putine incidente.

 

Daca mai aveti intrebari referitoare la modelul acesta, va raspund cu cea mai mare placere.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu sunt rele moped-urile si scuterele de la "Rich Sport".Eu am contract de garantie cu ei;cand au venit la mine eram foarte in dubii privitor la calitate,ma gandeam la chinezariile care nu se pot repara pentru ca se rup bucatele cand incerci sa le demontezi;pe parcurs am vazut ca nu e chiar asa; clar,nu sunt ultraperformante,dar sunt lucrate destul de ingrijit,daca ai grija in exploatare,nu te lasa pe drum;am pe cativa care au peste 10.000 de kilometri,fara daune majore,la unul singur trebuie schimbat ambreiajul,ceea ce nu e iesit din comun dupa atatia km.

Dar ce mi-a placut la baietii de la "Rich Sport"si m-a facut sa semnez contractul cu ei,a fost faptul ca sunt rapizi cu piesele de schimb,voiau service inTimisoara ca sa raspunda prompt la solicitarile de aici si m-au rugat sa le semnalez punctele slabe-sunt la inceput cu aceste produse-ca sa le poata remedia.Din punctul meu de vedere,adica vorbind de service,nu pot decat sa fiu multumit de felul in care colaboram,nu stau 3 luni dupa un filtru de benzina,piesele vin repede,indiferent daca sunt in garantie sau nu,iar clientii care vin la mine cu ele sunt toti multumiti de cum se comporta scuterele si mopedele.

Intradevar,cand il cumperi trebuie stranse toate suruburile si incarcata bateria,operatiuni care nu se fac de catre magazinele distribuitoare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Weekend-ul acesta am plecat cu mopeul meu la Sinaia. Aveam pasager si ceva bagaje (cort, haine de schimb). Ne-a plouat aproape tot drumul, vant puternic de fata, am ajuns uzi pana la piele; nu ne-a mai trebuit nici un cort, ne-am cazat la o cabana la caldurica sa ne uscam hainele.

Duminica, si mai frumos, foarte frig si pe deaspura a inceput sa ninga dar nu se aseza. Toate bune si frumosse, am urcat si la Castelul Peles cu ea, fara probleme :bigstar: .

Avand in vedere ca era prima iesire de acest gen, m-am rugat tot drumul sa nu ma lase motorul.La intoarcere a fost foarte placut, vale cat vezi cu ochii :D

In trafic nu au fost probleme cu conservele, a fost placut, sper sa nu am vreodata. Atat la ducere cat si la intoarcere, am facut pauza in capul pistei de aterizare Otopeni sa admiram avioanele :bigstar:

Pana la urmatoarea expeditie, toate cele bune, astfalt uscat si salutari in trafic.

post-25789-1192425626_thumb.jpg

post-25789-1192425745_thumb.jpg

post-25789-1192425837_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

consuma cam 1,8 la suta, prinde lejer 50 km/h cu pasager,cand am cumparat-o mi s-a spus ca e limitata la 45 dar nu cred, ca am mers si cu 55 si asta nu pe panta.

Ambreiajul e normal, cu 4 viteze cu indicator electronic al treptelor de viteza.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu zic.. ca o sa ai probleme la ce nu o sa te astepti.. mai ales.. la cutie de viteza :) treaba ta .. la banii care i-ai dat iti luai ceva mai bun ... dar nu nou... dar tot era mai bun :D

 

Mai copile, mai ai de gand sa postezi acelasi gen de mesaje ? Gata, ajunge. Ti-am inteles pozitia fata de scuterele / mopedurile ieftine / chinezesti si proaste (in viziunea ta). Asta este, nu ne putem ridica prea curand la conditia ta... Pentru cine nu stie... amicul nostru a mai postat si in alte zone astfel de mesaje...

 

pf.. eu nu inteleg.. de ce v-ati luat navete de astea in 4Timpi :) pff... aiurea... trb voastra.. :D

 

Si apoi, tot la acelasi topic...

 

Ba.. in primu rand eu am 13 ani :) si... oricum... nu mi-as lua un 4T de 50.. nici in viata.. de dupa :(

La 125 ma mai gandesc daca sa iau RS 125 sau Yamaha YZF 125 R in 4T dar cred ca tot la 125 raman :(

<small>--- Mesaj completat în 19 Oct 2007 07:55 -------------</small><br/>Si in + cu banii care i-ai dat pe kktu ala de FB care ii nou iti luai scuter.. sh.. mai bun de 100 ori.. dekt panarama aia :ok:

 

Esti maiastru omule, nu mai am cuvinte... :eek:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai copile, mai ai de gand sa postezi acelasi gen de mesaje ? Gata, ajunge. Ti-am inteles pozitia fata de scuterele / mopedurile ieftine / chinezesti si proaste (in viziunea ta). Asta este, nu ne putem ridica prea curand la conditia ta... Pentru cine nu stie... amicul nostru a mai postat si in alte zone astfel de mesaje...

Si apoi, tot la acelasi topic...

Esti maiastru omule, nu mai am cuvinte... :ok:

 

... nu prea cred ca are 13 ani...nu prea ai cum sa mergi pe gilera dna la 13 ani... :eek:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Rich bike. mi se face rau, rich e un chinezoi cara importa "scutere"... oare cum l-o chema de-adevaratelea?? mwhahahaaa

 

sunt convins ca oferta de scutere e atat de variata incat orice om normal va gasi ce sa-si cumpere fara sa puna vreodata pe lista un ..... aaaaaaaa...... rich bike......

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...