Sari la conținut

28.08.07 - Bucuresti - Scuter Pizza Vs Ford Fiesta


styx
 Share

Postări Recomandate

Azi 28.08.2007 pe la mijlocul sos. panduri, pe unde sunt o groaza de stradutze laturalnice am vazut intr-un scuar din mijl drumului un scuter facut cam pilaf pe jos si un ford fiesta cu spatele iesit in strada. Baiatul cu scuterul mai era acolo cand am ajuns eu, parea ok, doar la picior cred ca avea ceva, imediat pe urma a venit si ambulanta si l-a luat. Politia misuna pe acolo si se pare ca nu prea au fost martori ca ma intrebau pe mine si pe inca un motociclist cu un fireblade 954 galben pe care l-am ajutat sa o porneasca daca am vazut careva ceva.

Nu stiu cine este de vina, dar f.f. probabil masina a iesit de pe o strada din dreapta si a vrut sa intoarce pe la scuar si l-a ignorat pe scuterist.

Poate stie altcineva mai multe...

post-1001-1188324057_thumb.jpg

post-1001-1188324078_thumb.jpg

post-1001-1188324100_thumb.jpg

post-1001-1188324115_thumb.jpg

post-1001-1188324136_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stau la 5 minute de mers de locul accidentului (recunosc zona). Cam acum cateva saptamani fix in fata blocului meu a mai fost un accident tot cu un scuter similar ca aspect, DE PIZZA si un Ford Fiesta argintiu. Fordul voia sa faca stanga fara semnal pe o alta strada si scuteru care venea din spate l-a lovit in coltul stanga (spate) al barei. Atunci a scapt doar cu o julitura in cot baiatul.

 

Spune-mi te rog, avea ceva cu "Orange.ro" sau similar scris pe spate fordul? Ai vazut cumva? Ca fordul de care zic eu (arata la fel... pare familiar si numarul - dar NU bag mana in foc), si era cu un sofer cu gura mare. Ba' mai mult, catza din dreapta era ceva de genu "las, ca o sa mergem la politie si o sa-ti plateasca asigurarea harbul (plus un "hai sitcir bai vierme ce deranjezi zeii" - zis in gand si citibill in mimica -nota naratorului) pe un ton de-a dretpul "demn" de tzata infecta gen boarfele din lumea "mondenda".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

avea o casca cam amarata asa un fel de open-face fara viziera cred care era aruncata pe jos, nu stiu daca i-a ramas pe cap la impact, sau o purta asa doar de sanchi cum am vazut la majoritatea curierilor dar ideea e ca nu se vaita de cap sau sa aiba ceva la cap, la picior avea ceva

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am trecut pe acolo dupa ce nu mai era baiatul accidentat, si pot descrie doar pozitionarea vehiculelor: Atasez o schita.

 

 

post-14539-1188335862_thumb.jpg

 

 

Parerea mea e ca fordul a iesit de pe strada laterla cu sens unic, a traversat strada principala si i-a aparut in fata scuterul, care nu a mai tinut cont ca si pe trecerea care desparte cele doua sensuri de mers trebuie sa te incadrezi pe partea dreapta a drumului, o fi vrut sa o taie mai rapid pe partea stanga.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

fordul intr-adevar a iesit de pe strada laterala fara sa se asigure temeinic. tipa care conducea a recunoscut ca a aruncat o privire in stanga dar se uita mai mult inainte de teama celor care vin de pe celalalt sens al bulevardului si fac stanga prin degajarea dintre spatiile verzi fara sa-si pastreze banda. era s-o patesc de multe ori in zona aia...

 

scuterul nu venea din degajare ci mergea chiar pe bulevard pe sensul catre razoare.

 

ceea ce nu mi-a placut deloc a fost declaratia soferitei si a insotitoarei ei potrivit careia scuteristul avea viteza foarte mare. hmmm.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce viteza baga ma, si in forja extrema un scuter d-ala? Chiar delimitat. Mai mult de 70- nu; nu cred. E o depasire a vitezei legale, da. Dar nu cat sa nu il vezi. Plus ca daca venea dinspre razoare si virat stanga (ca de pe straduta opusa, cea care vine in prelungirea strazii de pe care iesea fordul, n-avea cum sa iasa cu viteza nici de-acolo - asta daca nu venea dinspre razoare cum am presupus- ca e prost drumul e o alee dintre blocuri ) -IAR unu putea sa aiba viteza... Viteza "mare" cred ca era a fordului care probabil se grabea sa treaca strada sa nu stea in drumul celor care veneau din stanga ei.

Ma rog...

 

Edit: Iata si poza cu google earth cu intersectia. Cu verde sunt desenate posibilele trasee ale scuteristului.

Albastru - de unde a iesit masina.

post-3218-1188376627_thumb.jpg

Editat de Lt. Navarro
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Scuter vinovat 100%. Era pe contrasens. Fotografiile si schitele sint elocvente. Si intr-adevar, daca avea viteza mai mica nu intra in Ford.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Scuter vinovat 100%. Era pe contrasens. Fotografiile si schitele sint elocvente. Si intr-adevar, daca avea viteza mai mica nu intra in Ford.

 

 

are you sure? :D

 

HOTĂRĂRE

pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice

 

...

 

Art. 110. – (1) În situațiile în care există benzi speciale pentru executarea manevrei, schimbarea direcției de deplasare se face prin stânga centrului imaginar al intersecției, iar dacă există un marcaj de ghidare, cu respectarea semnificației acestuia.

 

(2) Schimbarea direcției de mers spre stânga, în cazul vehiculelor care intră într-o intersecție circulând pe acelaÂşi drum în aliniament, dar din sensuri opuse, se efectuează prin stânga centrului intersecției, fără intersectarea traiectoriei acestora.

 

(3) Amenajările rutiere sau obstacolele din zona mediană a părții carosabile se ocolesc prin partea dreaptă.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Corect paragraful din cod, dar dupa parerea mea nu poate fi aplicat in cazul de fata, daca vrei e similar cu virajul stinga efectuat pe podul de la Izvor sau celalalt, din dreptul lui Mariott, sau cel de la Calea Victoriei.

 

Exista insa posibilitatea ca Fiesta sa fi avut un obligatoriu dreapta la iesirea de pe straduta ... ceea ce schimba datele problemei.

 

Later edit: nu vad nici un semn la straduta, in afara de ceva rosu ce pare a fi stop sau cedeaza. Eu trec destul de des pe acolo si niciodata nu mi-a trecut prin cap sa fac stinga din scurt, pe linga scuar, ci lung, peste cele 2 "benzi", chiar nemarcate ca atare; chestie de "miros" in trafic, vine cu timpul ... baiatul probabil ca nu l-a avut.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

oameni buni, scuteristul e eventual vinovat doar pentru depasirea vitezei legale - asta in cazul in care a fost. din schita Locotenentului lipseste o traiectorie si-anume cea dinspre Mariott spre razoare (sensul cu mai multe masini din poza. pe aceasta directie se deplasa scuteristul cand Fiesta-ul a vrut sa traverseze bulevardul in sensul indicat de sageata albastra si nu a acordat prioritate. cred ca a fost indus in eroare de prima schita care arata locul in care au ajuns vehicolele in urma accidentului.

 

@legionaru: ar fi fost bine ca persoana care vorbea despre "marea" viteza a scuteristului sa nu fie acolo. asta pentru ca ea era fix tipa care l-a busit...

 

@flex, scuterul venea pe drumul cu prioritate, indiferent daca soferita avea sau nu vre-un semn de obligativitate / interzicere, trebuia sa-i cedeze trecerea... oricum, trec pe-acolo in drum spre casa si verific

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca scuteristul mergea de la Mariott spre Razoare, e clar ca Fiesta nu i-a acordat prioritate. Io am presupus ca s-au lovit frontal, pe directia strazii laterale, conform pozelor. Daca presupunerea (sau informatia) ta e corecta, inseamna ca baiatul a luat o trinta zdravana. Si totusi, cum a ramas scuterul exact in axul masinii, daca a fost lovit din lateral?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

informatia o am chiar de la soferita. dupa cum arata practic scuteristul a intrat in coltul stanga fata al masinii si-a ricosat in zona dintre scuare. a fost neacordare clasica de prioritate.

 

acuma, dupa cum spunea si Locotenentul, scuteru' nu putea sa aiba cine stie ce viteza. din pacate insa si franele-s pe masura, adica slabe. in alte conditii poate ar fi putut face ceva. accidentul s-a petrecut pe banda a treia deci se putea anticipa cat de cat.

 

@noogall: a fost happy hour pentru cainii din zona

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...