Sari la conținut

Postări Recomandate

Salut !

Am si eu mai multe nelamuriri cu niste acte,am mai fost pe la diferite birouri de astea care se ocupa cu acte auto, dar nu m-au lamurit deloc, (ca nu stiu sigur, ca trebuie sa merg in alta parte si tot asa) deci am un Kawasaki LTD 440 de curand, adus din Austria, am si ceva acte la el si un contract de vanzare-cumparare intre proprietar si persoana care mi l-a dat mie, Problema ca e ca nu am mai inmatriculat niciodata nimic, si nu stiu daca sunt in regula actele, sau daca-mi mai trebuie ceva, si vreau sa ma ajute cineva, eventual sa fac niste poze la actele care le am, si sa stiu daca pot sa ma apuc de treaba, ca nu vreau sa le traduc si legalizez sa dau banii degeaba pe alte taxe, ca apoi sa aflu ca nu sunt in regula, sau sa umblu prin diferite locuri intre timp, mai bine fac dinainte daca e de facut ceva, si inca o problema ar fi ca, din ce am vazut eu seria cadru este aceeasi cu cea din acte, dar cea de pe motor este diferita, si ce am mai citit pe aici nu cred ca ar fi o problema, ca se rezolva la notar, sau poate nici acolo nu e nevoie, deci am asa: mai multe pagini la un loc, cu numele "Typenschein", cu diferite stampile,cu multe timbre lipite pe vre-o 2 pagini, si specificatii despre motor, cu seriile si asa mai departe, si mai am ca un fel de certificat, galben, pe care scrie Teil II, la fel cu specificatii despre motor, toate astea sunt puse la un loc, ca un fel de dosar, si mai am inca o foaie pe care scrie ceva de o firma, si Gutachten gemab 57a abs. 4 KFG 1967 si iar specificatii motocicleta si multe altele (asta chiar nu stiu ce e). Am citit aici multe discutii dar nu m-am lamurit mare lucru, ca nu scrie nicaieri despre cum arata, si ce acte trebuie cand e adusa din afara. Deci daca stie cineva si vrea sa ma ajute, sa ma lamureasca, sa ma indrume de unde sa incep, as fi recunoscator. Va multumesc !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 4,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

SALUT. am cumparat o motocicleta , dar baiatul de la care am luat-o nu avea nici un act cu baiatul din talon. am cartea, talonul si o asigurare expirata , la fel fiind si itp-ul. as vrea daca stie cineva ceva despre proprietar , il cheama ROTARU ADRIAN IONUT . daca m-ar putea ajuta cu un act v-c si fiscalul . dau o berel . ride safe !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut. acum 2 luni , am facut schimb cu un baiat de motociclete. i-am dat un suzuki bandit 600 , si am luat un kawasaki zx9r defect. supape indoite. el venind cu motorul in tir , eu ma duc pe el pana la locul intalnirii. il da jos , da o tura cu al meu totul ok. imi da cartea , talonul ( itp expirat la al lui ) asigurarea expirata. ma uit la seria cadru corespunde , m-am uitat cateva minute seria motor nu o gaseam.. era 1 noaptea , atunci a putut ajunge el. inconstiienta mea , si ce spunea el ca e ok hai sa il iau..il bag in duba , ajung acasa , demontez schimb supapele pornesc , totul ok. cand sa verific seria sa ma duc la itp...alta serie..motorul schimbat , primele 5 cifre.litere corespund , restul nu.

 

acum intrebarea mea , eu nu am nici act v-c nimic. doar cartea , talonul , numarul. se poate sa ii fac actul fara sa dau de fostul proprietar? din cate am inteles sa dau o declaratie pe propria raspundere ca nu a fost furat. din ce am mai citit pe aici..si in talon e verde , verde e si el , dar vreau sa il vopsesc negru .

 

deci daca ma duc la r.a.r cu el , negru vopsit , mergand tot pe el , dar cu alta serie de motor , si alta culoare , vin cu el la fel sau vin calare pe el? stima !

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca poti sa o transcrii si fara fiscal in baza unei declaratii la notar ca nu ai informatii despre vechiul proprietar :) da intreaba intai la primarie la taxe si impozite

la primaria de la mine din sat? multumesc de raspuns

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Lasa RAR-ul, serviciul de inmatriculari al Politiei iti cere sa prezinti si contractul de vanzare cumparare, pe langa celelalte acte, deci a mai aparut inca o gaura in care te afli.

Editat de George M.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1.Raspunsul este NU. Fara v-c si certificat fiscal, cu seriile aiurea este exclus.

2.

 

deci daca ma duc la r.a.r cu el , negru vopsit , mergand tot pe el , dar cu alta serie de motor , si alta culoare , vin cu el la fel sau vin calare pe el?

Asta e un fel de plugusor?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

fa act de vanzare cu proprietarul din acte sau cel ce a avut-o ultimul in evidenta la primarie pt. a lua fiscalul.tu i-ai dat fiscal pt motorul tau?din ce stiu eu,bine ca e ok seria cadrului.o sa-ti treaca in carte seria de pe motorul asta.ai zis ca e acelasi model de motor.asta e bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si chiar trebuiau 2 topicuri pt. 2 intrebari?ti-am dat un raspuns dincolo la legislatie...sper sa-ti mai treaca din panica.in cel mai rau caz,daca nu dai de proprietar,poti face itp si asigurare si mergi linistit si safe.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

multumesc pt . link-ul de facebook , pot face itp-ul chiar daca nu sunt proprietar si are alta serie la motor?

Nu ai pt ce! ITPul legal in conditiile astea nu il faci veci, nu stiu care e procedura dar atata timp cat nu esti proprietar si seriile nu corespund nu are rost sa mergi la RAR

 

daca nu dai de proprietar,poti face itp si asigurare si mergi linistit si safe.

Nu are cum sa faca ITP legal

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De ce isi complica unii viata nu pot sa inteleg... ai dat un motor bun pe unul defect si cu probleme la acte....de banii pe care i.ai dat pe reparat motorul si chinul cu actele...luai un motor bun si cu acte in regula.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Faci contract V-C,iar la seria la motor ii zgarii literele care nu ii corespund.

Astfel o sa iti lase seria aceasta,sau iti va trece in carte fara serie.

Stiu 2 cazuri concrete in care un prieten a luat un suzuki vitara cu motorul schimbat,a razuit ultimele 3 cifre si i l-a trecut fara serie,iar unul cu un bloc de bmw schimbat.

Mult Noroc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

multumesc tuturor. motocicleta care am dat-o era pe franta , era mult mai complicat , nu aveam decat talon si asigurarea de la ea. atat.

 

m-am gandit si eu la faza cu zgariatul seriei...si daca imi spune ala ca am zgariat sau julit eu acolo?

bine inteles ca dau si ceva...poate asa am sa reusesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

uni baieti mi-au spus asa: eu la moto am seria din 10-11 cifre si litere.

 

serie act : zx900b092344 ( ex nu asta e seria , asa incepe )

serie motor : zx900b053289

 

mi-au spus sa zgarii doar pana acolo unde corespunde seria , as incerca si asa , dar daca rezolv cu baiatul ala cu actele , iau fiscal si o adeverina de la o dezmebrare moto precum ca am luat motorul is rezolv. dar daca nu ramane sa incerc asta cu starsul seriei



sigur nu reusesc. multumesc pt sfaturi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca zgarii seria te vor pune sa dai o declaratie la notar iar in carte iti vor trece ''seria motor nu poate fi fansonata'' dar in primul rand trebuie sa rezolvi cu fostul proprietar sa faci act vanzare cumparare si sa primesti fiscalul

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am facut in felul urmator: Mers la notar, facut o declaratie pe propria raspundere ca am cumparat blocul motor de pe piata libera. Mentional in rubrica: necesar pentru inmatriculare motocicleta, etc. Se ataseaza declaratia la dosar si formalitatile merg mai departe normal. Blocul motor fiind o piesa de schimb se poate inlocui cand vrea muschii tai, cu conditia sa faci dupa aia modificarile in CIV. Deci nicio problema cu asta. Nu-ti recomand sa umblii cu slefuiri sau alte metode de a modifica seria pe bloc. Daca mai dai peste unul al dracului la RAR poti fi dat si la politie cu dosar penal pentru fals. Au camere care detecteaza foarte usor modificarile de numere.

Editat de kato_arad
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Kristian K changed the title to Inmatriculare Yamaha YZF R125

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...