sherky Postat Mai 21, 2008 Share Postat Mai 21, 2008 (editat) salutare, a venit un cunoscut la mine cu aprinderea din pozele alaturate... as dori sa stiu de la ce motor este si pe unde s-ar putea gasi ... si ca sa exagerez - vreo idee de pret pentru asa ceva ? Editat Mai 21, 2008 de sherky Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
motocic Postat Mai 21, 2008 Share Postat Mai 21, 2008 e fabricata in belarus. minsk? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Redresor Postat Mai 21, 2008 Share Postat Mai 21, 2008 (editat) de Minsk Ce pret ? Aia e terminata , a intrat apa in ea. Nu mai poti salva nimic.Sunt sigur ca si cablajul e corodat,deci nu poti numai sa inlocuiesti piesele si sa zici ca merge... Editat Mai 21, 2008 de augustin87r Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
christensen Postat Mai 21, 2008 Share Postat Mai 21, 2008 desfal si curata placa cu diluant ca sa se vada traseele.daca sunt intrerupte poti sal reconstruiesti sau eventual sa faci alta placa. mai problematic sunt componentele, daca poti sa le identifici....vad pe acolo 1 rezistenta prajita. daca tot vrei sa construiesti tot unul ca acesta poate cineva care are o asemenea aprindere te poate ajuta cu valoarea componentelor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Redresor Postat Mai 21, 2008 Share Postat Mai 21, 2008 Am eu schema ,dar sigur cablajul ala e terminat si o sa se exfolieze (cred ca stii si tu ce calitate au rusii la cablaje ,mai ales dupa caderea URSS...) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catul Postat Mai 21, 2008 Share Postat Mai 21, 2008 ok, aprindere de minsk, cam distrusa ce-i drept, dar stil vechi, si bine lucrata... @Augustin: am luat doua aprinderi de curand, si ultimele mestereli ale lor sunt praf...crede-ma, cele vechi erau mult mai bune... PS: daca ai aprinderea de era candva postata pe forum, am impresia ca are o dioda pusa invers in schema....a incercat-o careva?merge? @initiator: daca vrei sa te muncesti putin, curata tot cu izopropilic, masoara, apoi remonteaza....sau cumperi alta, da vezi ca risti sa crape repede, ca-s cam proaste mai ales dupa caderea URSS...) exact defapt, nu chiar dupa cadere, ci hai sa zicem dupa 2000 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Redresor Postat Mai 21, 2008 Share Postat Mai 21, 2008 Da,pacat, ca rusii aveau montajele foarte robuste... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
COLUMBO Postat Mai 21, 2008 Share Postat Mai 21, 2008 (editat) Cred ca merge una de voshod, vad ca este identica la mufe si conexiuni. Editat Mai 21, 2008 de COLUMBO Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rocknroll Postat Mai 21, 2008 Share Postat Mai 21, 2008 Salut. Nu m-am uitat atent la mufe. Aparent sunt la fel. Mare minune cea cu "bube" sa nu fie pe 6V-70 W. ( Primele modele de alternator cu "napolitana" au fost pe 6V). A doua napolitana este de Voshod, ele au avut de la aparitie 12V-90W. Nu este exclus sa ma insel. Prin '91 am cautat alternator cu napolitana, totul pe 12V, ( sa montez pe Simsonul care-l aveam atunci in locul dinamului) iar basarabeanul de la care vroiam sa cumpar se chinuia sa-mi bage pe git una de 6V-60 s-au 70W. Cine vrea sa cumpere eu i-l sfatuiesc sa cumpere de Voshod, e vorba de aia 90W. Despre calitate, nu ma pronunt. Asfalt uscat numai sub roti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Redresor Postat Mai 21, 2008 Share Postat Mai 21, 2008 Salut. Nu m-am uitat atent la mufe. Aparent sunt la fel. Mare minune cea cu "bube" sa nu fie pe 6V-70 W. ( Primele modele de alternator cu "napolitana" au fost pe 6V). A doua napolitana este de Voshod, ele au avut de la aparitie 12V-90W. Nu este exclus sa ma insel. Prin '91 am cautat alternator cu napolitana, totul pe 12V, ( sa montez pe Simsonul care-l aveam atunci in locul dinamului) iar basarabeanul de la care vroiam sa cumpar se chinuia sa-mi bage pe git una de 6V-60 s-au 70W. Cine vrea sa cumpere eu i-l sfatuiesc sa cumpere de Voshod, e vorba de aia 90W. Despre calitate, nu ma pronunt. Asfalt uscat numai sub roti. Napolitana stricata nu poate sa fie pe 6V... E facuta dupa 1991, dupa caderea URSS (scrie pe ea Belarus). Un Minsk din 1988 are sigur electrica pe 12V,deci si cele de dupa sunt de 12. La Voshod nu e neaparat regula sa ai magnetou de 90W. LA al meu am avut magnetou de 65W,alt prieten avea tot magnetou de 65W....Poate la SOVA sa fie pus magnetou de 90W.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fesu' Postat Mai 21, 2008 Share Postat Mai 21, 2008 voshod-ul are din fabrica 90. ce ati avut voi si multi, multi alti posesori au fost schimbate cu cele de minsk care se gaseau mai usor. rotoarele cad urat, se demagnetizeaza si proprietarii zic din necunostinta de cauza ca a cazut intreg magnetoul. csman de pe forum a avut rotor busit pe minsk. a luat magnetou cu totul si s-a incapatanat sa caute tot felul de bube dupa ce a pus statorul nou (fara rotor) pana l-am convins intr-un sfarsit sa puna si rotorul nou. problem solved. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Metallbyker Postat Mai 21, 2008 Share Postat Mai 21, 2008 seamana perfect cu aprinderea de minsk , s-ar putea sa fie de minsk , oricum daca pui una de 12v pe instalatie de 6v nu o sa se arda sigur . o aprindere de minsk era parca 2 milioane ... nu mai tin minte . era un nene gaspar care aducea , trimitea si ramburs , si mai este unul nicu din bucuresti : 0724825079 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Redresor Postat Mai 21, 2008 Share Postat Mai 21, 2008 Daca napolitana aia e 2 milioane ,mai bine trimite-o la mine si o fac din nimic, ii fac si cablaj nou daca vrei... Nu as da 2 milioane pe asa ceva... Cum sa fie 2 milioane? Ce, e facuta cu SMD-uri? Facuta de SIEMENS? Ce aberatie .... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alex_83 Postat Mai 21, 2008 Share Postat Mai 21, 2008 mai mult de 6-700 nu cred ca s-a facut. Era 4-500 cand aveam eu minsk - acum un an jumate chiar am cautat una si era 500k Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catul Postat Mai 21, 2008 Share Postat Mai 21, 2008 pana intr-un mil, la Tunaru... @initiator: cauta in topicul ala de sus de tot, cu preturile lui Tunaru, dupa nr lui de tel si intreaba-l de o aprindere de minsk...da vezi ca nu-s mare branza aprinderile astea noi...cred ca le fac rusii pe genunchi nu iti lua teapa cu lista de preturi, ca e de vro 4 ani postata Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
serjuro Postat Mai 22, 2008 Share Postat Mai 22, 2008 Sal, am eu una de vanzare la 100 RON dar nu stiu dak e pe 6 sau 12v, cert e ca nu e din astea noi nasoale....... Cine vrea sa dea PM Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dany_oldmoto Postat Mai 27, 2008 Share Postat Mai 27, 2008 salutare, a venit un cunoscut la mine cu aprinderea din pozele alaturate... as dori sa stiu de la ce motor este si pe unde s-ar putea gasi ... si ca sa exagerez - vreo idee de pret pentru asa ceva ? salutare, a venit un cunoscut la mine cu aprinderea din pozele alaturate... as dori sa stiu de la ce motor este si pe unde s-ar putea gasi ... si ca sa exagerez - vreo idee de pret pentru asa ceva ? minsc sau voshot?vezi citi w are aprinderea una noua 40 de lei ruseasaca si china 30 de lei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mexic92 Postat Septembrie 16, 2010 Share Postat Septembrie 16, 2010 am si eu una identica noua am cumparat-o impreuna cu tot cu rotor cu stator ruseasca...dar nu stiu semnificatia literelor de pe napolitana poate ma ajuta cineva...pe private daca se poate multumesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate