Phoenix79 Postat Martie 30, 2012 Share Postat Martie 30, 2012 Asa for fun, cu ce m-am jucat azi Fain! si rezultatul? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kostin Postat Martie 30, 2012 Share Postat Martie 30, 2012 (editat) acum 2 minute cu o sapuniera care stie HDR Editat Martie 30, 2012 de Kostin Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Metal Heart Postat Martie 30, 2012 Share Postat Martie 30, 2012 Cred ca ar trebui sa-mi duc si eu aparatul la curatat... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gringo Postat Martie 31, 2012 Share Postat Martie 31, 2012 Vin si eu cu una de pe la Brasov din ianuarie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SubInfluentza Postat Martie 31, 2012 Share Postat Martie 31, 2012 Ai fi putut s-o indrepti (crop)...e frumoasa si e pacat sa o lasi asa inclinata Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gringo Postat Martie 31, 2012 Share Postat Martie 31, 2012 Am sa incerc sa o pun si cropata si indreptata. E mai bine? Sper ca da. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Metal Heart Postat Martie 31, 2012 Share Postat Martie 31, 2012 (editat) Ieri, inaintea furtunii, era o lumina foarte interesanta. CAPONE, cand mai intri pe aici, da-mi si mie un buzz pe mess sa te intreb ceva. Editat Martie 31, 2012 de Metal Heart Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Aprilie 1, 2012 Share Postat Aprilie 1, 2012 (editat) Buzz Mai bine ma intrebi pe PM ca pe mess mai greu ma prinzi. Daca e vorba de senzorul tau cu picatele, iti recomand asta sau asta si scapi garantat de 90% din jeg, fara service and stuff Editat Aprilie 1, 2012 de Cap0ne Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SDS Postat Aprilie 1, 2012 Share Postat Aprilie 1, 2012 Pun si eu una facuta la plimbarea de saptamana trecuta undeva pe langa Moara Vlasiei: Cred ca ar trebui sa-mi duc si eu aparatul la curatat... Mama ce urat se vede Claudiule,... cum ai reusit sa strangi atata mizerie pe senzor? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Metal Heart Postat Aprilie 1, 2012 Share Postat Aprilie 1, 2012 Mama ce urat se vede Claudiule,... cum ai reusit sa strangi atata mizerie pe senzor? Pai, in aproape 4 ani de cand am aparatul am tot pozat si pe frig, si pe caldura, si ceva concursuri de unde iesea mult praf, si ploaie, pe plaja... nah, s-a adunat Buzz Mai bine ma intrebi pe PM ca pe mess mai greu ma prinzi. Daca e vorba de senzorul tau cu picatele, iti recomand asta sau asta si scapi garantat de 90% din jeg, fara service and stuff Man, ma interesa daca cei de la F64 au o "debara" acolo unde pot lasa aparatul sa mi-l curete. Evident, contra cost. Ca sa-l duc la SKIN mi-e un pic peste mana. As vrea sa-l desfaca, sa-l curete calumea si eventual sa-l si resofteze. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Aprilie 2, 2012 Share Postat Aprilie 2, 2012 Daca e vorba de senzorul tau cu picatele, iti recomand asta sau asta si scapi garantat de 90% din jeg, fara service and stuff Si eu am ceva praf dupa 3 ani de utilizare. In mod normal trebuie sa curat filtrul senzorului de 2-3 ori pe an cum nu schimb obiectivul. Baiul e ca am niste particule de praf care asa de bine s-au prins ca nici cu "mama pompitelor" nu se misca... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nechifor Solitaru' Postat Aprilie 2, 2012 Share Postat Aprilie 2, 2012 (editat) Daca e vorba de senzorul tau cu picatele, iti recomand asta sau asta si scapi garantat de 90% din jeg, fara service and stuff Giottos-Rocket saved my life Eram pe punctul să fac mari investiții în soluții de curățat cînd un prieten experimentat mi-a arătat la ce se foloseÂşte pompa. Editat Aprilie 2, 2012 de bibi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat Aprilie 2, 2012 Share Postat Aprilie 2, 2012 Una mica misto asta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Aprilie 2, 2012 Share Postat Aprilie 2, 2012 Man, ma interesa daca cei de la F64 au o "debara" acolo unde pot lasa aparatul sa mi-l curete. Evident, contra cost. Ca sa-l duc la SKIN mi-e un pic peste mana. As vrea sa-l desfaca, sa-l curete calumea si eventual sa-l si resofteze. Poti sa il duci la baietii de la service F64 (cladirea din str vigilentei) pt curatare si vorbesc eu cu ei . Dar de rescris firmware and stuff doar cei de la skin te pot ajuta. Dar de ce crezi ca ai avea nevoie ? Si eu am ceva praf dupa 3 ani de utilizare. In mod normal trebuie sa curat filtrul senzorului de 2-3 ori pe an cum nu schimb obiectivul. Baiul e ca am niste particule de praf care asa de bine s-au prins ca nici cu "mama pompitelor" nu se misca... Inseamna ca e cam timpul pt o curatare umeda Eu m-am folosit de un kit din asta cu spatula umeda+uscada. E simplu de folosit si nu mai stai sa te complici cu solutii de curatare, spatule separate etc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Aprilie 3, 2012 Share Postat Aprilie 3, 2012 Giottos-Rocket saved my life Eram pe punctul să fac mari investiții în soluții de curățat cînd un prieten experimentat mi-a arătat la ce se foloseÂşte pompa. te-am prins, aici umbli... deci. dupa un an si ceva de convietuire cu al meu Sigma DP1, timp in care am avut impreuna bucurii dar si citeva momente de frustrare, am zis ca e cazu' sa ma despart de aceasta ciudatenie si sa iau si eu un aparat cit de cit adevarat. cum un prieten, posesor de EOS + sticla in valoare de vreo 2keuro lua de ceva vreme in calcul varianta Panasonic GF2 (pe post de inlocuitor, mind you), am zis ca ar fi cazul sa arunc si eu o privire. mi-a placut ce poate si l-am cumparat de pe ebay cu 1600 RON, in conditiile in care pe F64 era 2400 la mom. respectiv. l-am luat cu kit 14-42 F4-5.6 da' parca nu e destul pt. ce vreau eu de la el si tot imi sta mintea la un f2-2.8, cu toate ca Bibi ma sfatuia sa nu ma bag la asa ceva. treaba nasoala e ca obiectivele pe m43 is scumpe. ma gindeam sa iau un adaptor pt. Canon de pe ebay, sint niste chnezarii suspect de ieftine care se lauda ca stiu si autofocus. mai sint posesori de micro four-thirds pe aici? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gringo Postat Aprilie 4, 2012 Share Postat Aprilie 4, 2012 2 sau 2.8 fix e mai luminos decat unul de genul 3.5- 5.6.Dar de ce nu ai luat EOS-ul pentru ca gaseai obiective mai usor .Si cu adaptor cu confirmare de focus gasesti obiective pe M42 daca nu vrei sa dai bani multi pe obiective. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Aprilie 4, 2012 Share Postat Aprilie 4, 2012 da, pai il vreau pentru low-light. gen o poza la un concert intr-un club, de-astea. hai sa-ti zic de ce nu am luat EOS si o sa-ti raspund tot printr-o intrebare. de ce oare posesorul de EOS de care spuneam se gindea la GF2? pentru ca s-a saturat sa-si rupa spatele carind tot setul. am avut odata rucsacul cu sculele lui la un concert, m-a lasat sa ma joc cu ele. era ceva considerabil ca greutate si volum, in nici un caz nu aveai cum sa uiti ca ai acel rucsac in spate. eu nu sint atit de pasionat incit sa car kilele alea dar am niste pretentii minime. pina acum sint supermultumit de GF2, pare facut pt. mine. nu regret nici Sigma-ul, chiar am facut destule poze ok cu el, dar era foarte, foarte lent si faptul ca nu puteam schimba obiectivul a fost un turn-off decisiv. e un aparat de nisa. DSLR nu mi-as lua vreodata, decit daca as avea suficienti bani incit sa iau unul cu adevarat serios, cele entry au prea multe minusuri pt. mine. stiu ca sont adaptoare, dar eu ma gindeam la cele ieftine chinezesti. 6-7 milioane pe unul de firma? sorry, dar nu vad cum e justificat, e jumate din pretul aparatului. cred ca e pur si simplu un produs cu un pret pus la stilul "uite ca de-aia" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gringo Postat Aprilie 4, 2012 Share Postat Aprilie 4, 2012 (editat) acum depinde de ce vrea sa faca, cu respectivul aparat.daca traieste din poze nu isi va schimba dslr-ul pe un hibrid.si da kilogramele carate in spate sunt deranjante, pentru ca pe langa rucsacul foto iti mai trebuie si altele.si alea atarna uneori destul.low light la diafragma 4-5.6?iti creste fie iso- zgomot pe imagine- fie timpul de expunere.nu e prea luminos la 5.6 fara blitz in lumina putina..mai degraba un 1.8 sau 2.8 fix.pana la urma si la coada alegerile in viata sunt de cele mai multe ori emotionale si mai putin rationale. Editat Aprilie 4, 2012 de gringo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Aprilie 4, 2012 Share Postat Aprilie 4, 2012 daca traia din poze nu cred ca lua in calcul GF2. daca esti profesionist si-ti sta capu' la GF2 probabil oricum esti somer n-am zis ca vreau low-light cu f4-5.6. evident ca nu se poate, de asta vreau un f2-2.8 dar mi se par aberant de scumpe cele pt. m43. prin urmare, ma gindesc la un adaptor chinezesc (vreo 40-50 de euro) + un obiectiv de Canon, eventual si SH. de asta intrebam daca cele chinezesti fac "ce scrie un brosura". Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gringo Postat Aprilie 4, 2012 Share Postat Aprilie 4, 2012 (editat) mai bine iti luai dslr si nu te mai chinuiai cu inele adaptoare.alea de m42 cu , confirmare de focus sunt relativ ieftine si gasesti obiective pentru ele.ce smecherie faci ca iti iei un aparat care are 200 grame si pui inel+obiectiv care cantaresc 400 grame?inele adaptoare pentru m42 cu m43 sau alte monturi cu adaptare pentru m43 nu stiu ca nu am cautat. tot ca la dslr ajungi.plus ca senzorul e mai mic si pixelii mai inghesuiti ca la un entry level.cred.pana la urma deciziai iti apartine. Editat Aprilie 4, 2012 de gringo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Aprilie 4, 2012 Share Postat Aprilie 4, 2012 (editat) fii convins ca decizia imi apartine. una peste alta, cind am pus prima data mina pe body EOS-ului de care zic am ramas "WTF?". e GREU. nu, nu vreau asa ceva. nu inteleg de ce au unii senzatia ca stiu mai bine decit tine ce vrei. stiu ca se pot gasi DSLR-uri entry relativ ieftine dar nu sint pt. mine. sint prea mari, prea grele si ofera o calitate nu chiar WOW. prea multe dezavantaje pt. mine. nu cred ca un fix, eventual un pancake e chiar greu. un m43 imi ofera avantajul ca daca vreau sa fie usor, pot sa iau un pancake si sa ma descurc cu el. daca vreau sa fac o treaba cit de cit, iau un obiectiv rapid sau un zoom. un DSLR cistiga la destule dar pierde tot timpul la portabilitate. motivul pt. care nu imi mai fac iluzii ca o sa primesc recomandari ok pe forumuri (sau nu neaparat pe forumuri) e ca fiecare o sa incerce sa te indrepte spre ceva ce-i e potrivit lui, fara a se gindi ca nevoile si gusturile tale pot fi diferite. una peste alta eu nu incerc sa-ti impun tie nimic, dar parca tu incerci sa-mi fortezi ceva. Editat Aprilie 4, 2012 de CalinD Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gringo Postat Aprilie 4, 2012 Share Postat Aprilie 4, 2012 EOS FF e greu ca e din magneziu.Alea cu plastic sunt mai usoare.Si da pierd la portabilitate.Dar la performante? Nu stiu ce sa zic.Aici intra multe in discutie.De la "utilajul" fotografului la fotograf.Recomandari bune poti primi si pe forumuri sau altfel spus te poti intalni si fata in fata cu cineva si sa te abureasca nu e nevoie de forum.Eu nu incerc sa inderpt pe nimeni spre ce vreau eu pentru singurul motiv ca ce vreau eu imi cumpar - in limita posibilitatilor-si nu e nevoie sa convng pe altul.Am spus ca mai bine iti luai dslr pentru ca vrei obiectiv de dslr cu inel adaptor si la greutate si portabilitate.Tot acolo iesi.Obiectivele allround - alea bune nu ieftinelile de kit-sunt destul de scumpisoare la orice marca.Nu iti fortez nimic doar imi spun parerea.Pancake-ul e tot un obiectiv fix la urma urmei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Aprilie 5, 2012 Share Postat Aprilie 5, 2012 asta e ultimul post pe subiect si orice o sa zici, ai dreptate, nu vreau sa trasform topicul in blog despre aparatul meu. in postul de mai sus ai exemplificat fix ce scriam inainte: ai recomandat ceva potrivit nevoilor tale, nu ale mele. un pancake poate il folosesc cind plec intr-o tura de citeva zile cu motorul si n-am chef sa ocup jumate de topcase cu aparatu' foto. cind merg la un concert in oras si stiu ca o sa ma intorc in citeva ore, portabilitatea nu e o problema si iau un tele. m43-ul imi da macar de ales, daca vreau sa fie portabil, e, daca sint dispus sa renunt temporar la portabilitate, renunt. cu un DSLR nu am niciodata optiunea. faptul ca toti marii producatori au in oferta m43-uri (si vad ca in timp toti au inceput sa fabrice unul) ma face sa ma gindesc ca poate nu-s descreierati toti, si ca au ele uzul lor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gringo Postat Aprilie 5, 2012 Share Postat Aprilie 5, 2012 Ai intrabat si mi-am dat cu parerea.Nevoile mele de foto sunt mici- concediu sau cate o iesire- si pentru asta am un Panasonic FZ28 luat acum cativa ani.In rest poze frumoase iti doresc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Aprilie 17, 2012 Share Postat Aprilie 17, 2012 (editat) Facuta cu Hero2 in time lapse Editat Aprilie 17, 2012 de Cap0ne Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate