bocosb Postat Martie 11, 2014 Share Postat Martie 11, 2014 Mnah, nu mai e copacul. IMG_2793.jpg Pana la urma cred ca problema e la poza in sine.. adica era ceata aia care iti ascunde detaliile si iti papa contrastul si detaliile + nici compozitia nu e cine stie ce. La pozat de orase noaptea e bine sa ai cer f senin sau daca e ceata sa fie lasata jos si luna plina si sa ai de unde poza de la inaltime (ceva de genul asta http://wallpaperscraft.com/image/63343/1920x1080.jpg?orig=1). Mai poti incerca tot din locatia aia dar sa mergi mai devreme, cand incepe sa se intunece, ai o fereastra de cateva zeci de minute in care cerul ia tot felu de culori si in combinatie cu luminile orasului s-ar putea sa iti iasa mult mai bine decat pe bezna totala. Am gasit niste pietre azi.. culori din parti in perioada asta asa ca alb-negru sa fie mai hartistic ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Martie 11, 2014 Share Postat Martie 11, 2014 (editat) Nu stiu de ce, dara deocamdata nu simt nevoia sa ma joc prin fotosopuri sau alte programe de editare. Poate pentru ca pozez numai pentru mine? IMG_1552.JPG Fain cadrul Dar o intrebare bonus - stii sa folosesti photosop ? Sau ai folosit vreodata ? this is ! vorbele astea cu 3 litere le urasc! (it, fotografie si alte domenii) MFD = minimum focus distance OOF = out of focus Eu tin minte de pe vremea cand jucam counter strike. Bagau baietii pe chat numa STF, MM, SFM, SMM Editat Martie 11, 2014 de Cap0ne Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MotĂśrizer Postat Martie 11, 2014 Share Postat Martie 11, 2014 e capcana, nu ii raspunde Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Martie 11, 2014 Share Postat Martie 11, 2014 Nu am vazut ca era ceata pana ce am bagat poza in LR. Nu am fost musai pt poze, insa cred ca o voi face intr-o buna zi. Nici obiectiv wide nu am. Misto ce e in link. Pana la urma cred ca problema e la poza in sine.. adica era ceata aia care iti ascunde detaliile si iti papa contrastul si detaliile + nici compozitia nu e cine stie ce. La pozat de orase noaptea e bine sa ai cer f senin sau daca e ceata sa fie lasata jos si luna plina si sa ai de unde poza de la inaltime (ceva de genul asta http://wallpaperscraft.com/image/63343/1920x1080.jpg?orig=1). Mai poti incerca tot din locatia aia dar sa mergi mai devreme, cand incepe sa se intunece, ai o fereastra de cateva zeci de minute in care cerul ia tot felu de culori si in combinatie cu luminile orasului s-ar putea sa iti iasa mult mai bine decat pe bezna totala. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Martie 12, 2014 Share Postat Martie 12, 2014 Fain cadrul Dar o intrebare bonus - stii sa folosesti photosop ? Sau ai folosit vreodata ? Merci de apreciere. Stiu sa folosesc photoshop, la serviciu il folosesc zilnic, dar nu pentru npoze. Acuma ma mai joc si cu alte programe de editare, LR, PSE, Digital Photo, dar sunt la inceput. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ekosekthor Postat Martie 13, 2014 Share Postat Martie 13, 2014 Asta e in fata geamului in fiecare dimineata. Si tot timpu e cu limba scoasa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Martie 13, 2014 Share Postat Martie 13, 2014 my in-house stalker Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
todea Postat Martie 13, 2014 Share Postat Martie 13, 2014 Oameni buni!! voi prelucrati toate pozele?nu-mi iasa nici o poza la adevarata culoare..pun mai jos cateva ex. prima originala, a doua prelucrata.toate pozele sunt fara viata... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ekosekthor Postat Martie 13, 2014 Share Postat Martie 13, 2014 eu da... ca la d80-u meu cand incarc raw-ul in photoshop se da reset la tot ce scrie aparatu. daca il incarc in capture nx e cat de cat ok.... dar eu... de la inceput am avut tendinta de a umbla la canalele de culoare. ca sa compensez competentele sau ce nu putea face aparatu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Martie 13, 2014 Share Postat Martie 13, 2014 Pai si la 50D-ul meu se reseteaza tot cand dau pe Develope. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
todea Postat Martie 13, 2014 Share Postat Martie 13, 2014 ma dispera sa prelucrez fiecare poza ce bine arata pe aparat si ce dezamagire cand le scot!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Martie 13, 2014 Share Postat Martie 13, 2014 ma dispera sa prelucrez fiecare poza ce bine arata pe aparat si ce dezamagire cand le scot!! display urile de la aparate mint. Chiar daca tragi raw, tu vezi acolo un embedded jpeg,prelucrat de aparat (arata mai contrastant, mai vivid,etc). @ Skvj: DPP (digital photo professional de la Canon,softul lor) iti pastreaza toate setarile camerei (balans de alb, WB shift, image style (fie ca ai ales portrait,monochrome sau un custom image style) precum si tot ce tine de chestiile mai noi (lens correction, dynamic lighting etc). ACR (Adobe Camera Raw) iti reseteaza toate setarile. Dar ai acolo camera profile ,in Camera Raw,de unde poti alege Camera faithful, adobe standard, si multe altele, functie de ce vrei sa obtii. La 1D mark II era asa prost displayul,ziceai ca-i un Nokia din ala vechi, daca ma uitam prea de sus,parea supraexpusa poza,daca ma uitam prea de jos, era subexpusa,si oricum ma uitam sincer, display ul ala mintea cand era vorba de expunere,culori etc (si nu, eu chiar nu sunt genl care sta sa se uite la histograma & shit...) La 5D e mai decent, iar de la 5D mark II incoace,display urile au inceput sa minta cu nerusinare......... (adica poza ''pare'' mai misto pe display, dar asta doar pt un ochi ne-avizat,care e impresionat de contrast puternic si culori supra-saturate). De multe ori prin procesare excesiva pierdeti din tonurile culorilor, din gamut mai bine zis,pierdeti texturi,detalii (si la culori si in umbra/zone intunecate etc) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
todea Postat Martie 13, 2014 Share Postat Martie 13, 2014 Deci pana la urma asta-i procesul in fotografie..subiect,click,edit,post Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bocosb Postat Martie 14, 2014 Share Postat Martie 14, 2014 Cred ca poti sa iti faci user profiles direct p camera(dai saturatie, contrast in sus sa fie vii) si sa tragi jpeg - asa le ai gata prelucrate din camera. Sau daca folosesti lightroomul tragi raw, iti faci cateva preseturi universale, synch all, export. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Martie 14, 2014 Share Postat Martie 14, 2014 @ Skvj: DPP (digital photo professional de la Canon,softul lor) iti pastreaza toate setarile camerei (balans de alb, WB shift, image style (fie ca ai ales portrait,monochrome sau un custom image style) precum si tot ce tine de chestiile mai noi (lens correction, dynamic lighting etc). ACR (Adobe Camera Raw) iti reseteaza toate setarile. Dar ai acolo camera profile ,in Camera Raw,de unde poti alege Camera faithful, adobe standard, si multe altele, functie de ce vrei sa obtii. Exact asta si fac. Adobe Standard mi se pare oribil in comparatie cu preseturile Camera. M-am obisnuit atat de tare cu LR-ul incat imi vine greu sa incerc si alt soft. Ce ma deranjeaza tare de tot si vreau sa aflu daca e o problema si la voi, cand dau balansul de alb, cu pipeta de exemplu, mai mereu albul obtinut e cam galben. E tampit softul sau displayul meu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Martie 14, 2014 Share Postat Martie 14, 2014 mai mult ca sigur si display ul e panarama / ne-calibrat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bocosb Postat Martie 14, 2014 Share Postat Martie 14, 2014 Ce ma deranjeaza tare de tot si vreau sa aflu daca e o problema si la voi, cand dau balansul de alb, cu pipeta de exemplu, mai mereu albul obtinut e cam galben. E tampit softul sau displayul meu? Cand selectezi cu 'pipeta' iti apare fereastra aia mica cu pixelii din zona cursorului, acolo trebuie sa urmaresti valoarea pe canale R,G,B, sa fie egala pe toate. Daca tot e galben albul e de la calibrarea monitorului Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Martie 14, 2014 Share Postat Martie 14, 2014 ma dispera sa prelucrez fiecare poza ce bine arata pe aparat si ce dezamagire cand le scot!! Sa mai scazi surpriza, poti sa-ti setezi ecranul aparatului astfel incat sa iti afiseze imaginile cat mai aproape de ceea ce vezi pe ecranul computer-ului. Pentru asta, faci o fotografie, o descarci pe computer, bagi card-ul inapoi in aparat si vizualizezi fotografia si pe aparat, si pe computer. Apoi modifici parametrii din aparat (brightness, hue, etc., ca nu la toate-s la fel) pana cand ti se pare ca imaginea arata identic pe ambele ecrane. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ekosekthor Postat Martie 14, 2014 Share Postat Martie 14, 2014 si dup-aia ii rogi pe toti care vor sa vada poza asa cum o vezi tu, sa faca acelasi lucru Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Martie 14, 2014 Share Postat Martie 14, 2014 (editat) si dup-aia ii rogi pe toti care vor sa vada poza asa cum o vezi tu, sa faca acelasi lucru M-am referit strict la problema lui todea. Ce se intampla cand vezi pozele pe 10 ecrane diferite e alta treaba. Editat Martie 14, 2014 de Doctor X Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
todea Postat Martie 14, 2014 Share Postat Martie 14, 2014 De unde pot face rost de lightroom?Cred ca am sa fac cum zice bocosb Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Martie 15, 2014 Share Postat Martie 15, 2014 De unde pot face rost de lightroom?Cred ca am sa fac cum zice bocosb Un bo$$ cu P0R$CH3 ca tine, si-l cumpara,nu-l ia de pe torente )))) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Martie 15, 2014 Share Postat Martie 15, 2014 Asta e in fata geamului in fiecare dimineata. Si tot timpu e cu limba scoasa. o saliva si ea la ce vede la tine in casa...... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Martie 15, 2014 Share Postat Martie 15, 2014 Am gasit si un blitz , functional Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Martie 15, 2014 Share Postat Martie 15, 2014 Deci pana la urma asta-i procesul in fotografie..subiect,click,edit,post Asta-i procesul la un "point and shoot", cu limitarile de rigoare la procesare, daca nu stie RAW. La aparatele mai destepte trebuie sa mai faci un pas important: setarea aparatului inainte de a apasa pe declansator, in functie de conditiile de fotografiere si de ce vrei sa obtii de la poza. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate