Sari la conținut

joc ghiduri supape


NaeL
 Share

Postări Recomandate

se pare ca o pb la motoru meu in mom de fata e un mare joc lateral in ghidu supapei de evacuare pe o parte

ce se poate face ? cat dureaza ? stiti frun mester care se ocupa cu reparat asa ceva ?

p.s. sa nu ziceti ca le fac io din pila si ciocan ca asta chiar nu mai merge

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da ! potrivesc de Aro.Si ceva model de Fiat, ceva uzual pentru ca se gasesc chiar si in Gherla si Dej.

Ambele cote, doar că sînt un pic mai lungi.E bine sa pui de evacuare pe evacuare, si de admisie pe admisie ,(cele de evacuare au o degajare interioara pe vreo 8mm pentru a nu se bloca supapa de la calamină).

se montează prin presare la cald(chiuloasa fumegîndă ! ).Dacă nu poți obtine un ajustaj cu strîngere , alezează orificiul din chiuloasă si pune un adaus din tablă de oțel.A mele asa functionează de multă vreme si fără probleme(la fel si la simson de vreo 5 ani).

obligatoriu va trebui să frezezi scaunele de supape pentru realiniere!!!

Fonta din ghiduri este mai rezistentă la uzură decît materialul galben sovietic.

Vezi că cu mici prelucrări potrivesc si supapele de Aro...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sfatul meu este sa cauti piese originale ce ai nevoie, si schimba ce este uzat..

modificarile poate ca merg mai bine, dar ce e original e original..si nu pierzi vremea cu cautat strungar, masina de la care se potriveste ..etc ..etc..

 

:D Bafta la reaprat!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

este un motiv de ce se uzeaza as repede.. Dar daca-l faci mai rezistent se va strica altceva..100%..Ceva trebuie sa lase..nue bine sa pui in contact doua materiale de acelasi duritate..

Si eu am sudat o aripa ca a crapat de la vibratii..am sudat sub o tabla groasa sa fie mai rezistent.. sti ce sa intamplat?!?.. s-a rupt urechea cu ce era prins de cadru.. ceva tot se strica..

:D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand esti sigur ca se potrivesc supape de Aro sau Fiat.Din cate am vazut eu toti cei care au facut adaptarea asta au facut-o pe Dnepr nu pe Ural.Sa nu ai surprize.Parerea mea e sa lasi tot original,mai ales ca ai Ural care calitativ e superior fatza de Nipru.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dă afară cele două supape (sau numai una dacă sunt la fel ; la Nipru cea de admisie este cu taler mai mare), scoate si un ghid , si fuga cu el la un magazin.ÂŞubler , ochelari si vezi imediat.Dacă mai vrei să închizi sezonul cu el , lasă-le asa si fă-o mai la toamnă.

Singurele supape pe care le-am văzut , de Ural , au fost recuperate dintr-o chiuloasă care a fost echipată cu altele de Dacia (inclusiv alte scaune.Eu căutam de urgență o evacuare pentru Simson si m,am bucurat că sunt tot de 38 cu 8 mm tija , dar, erau mai scurte.Supapele de evacuare de aro pe benzină(motor dr BraÂşov)sunt tot de 38 cu tija de 8, iar cele de admisie de 44 mi se pare dar cu tijele mult mai lungi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca n-ai rezolvat problema deja, eu zic sa ceri o oferta la reprezentanta Ural, poate iti iei supape cu scaune cu tot de la modelul mai nou Eur2, treci pe benzina fara plumb si iti amortizezi investitia mai repede (consumul ramane acelasi, da pretu' benzinei e mai mic). E drept ca trebuie sa le scimbi pe toate in cazu asta...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:rusinica: Mai conteaza pretul la comuniste?!?

Trebuie sa te bucuri ca gasesti de vanzare piese noi care se potrivesc..

Din lipsa unei piese tot motorul poate sa stea la garaj luni de zile..

:unsure:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator DARK-RIDER-82

baaaa fratilor , de ce cumparati rahaturi rusesti , care cica se numesc piese....? eu am pus asha la chiulasele de nipran: ghiduri de supape de lada(trebuie scurtate , eu am facut-o cu flexu'si apoi indreptat ce mai era de indreptat:) ) semeringuri de supape pt vw,audi ...scria mai multe pe cutiuta!set de 8 semeringuri verzi...) supape de aro DAAA , cu ceva rectificari la capitolul "locasul crapodinei"sau unde bagi sgurantza.... si apoi la rectificat "palaria"supapei la cele de evacuare (parca...)astea au si un sistem care le tin fix... zboara si ala odata cu rectificatu' "palariei" si la urma : pasuitul pe scaunul supapei ,si asta l-am facut tot "in graba" cu bormasina , prinzand supapa in bormasina si strangand cat cuprinde :bounce: ah da, mai trebuie si o pasta diamantata , "un pic" mai speciala :rusinica: care se pune acolo intre supapa si scaunul supapei , si uite asha a iesit o supapa care inchide asha de bine , incat nu curge nici benzina (FARA ARCURI PUSE!!!) Nu pot decat sa va urez succes , si sa-mi zice-ti si mie dak nu functioneaza bine!!!

 

 

BAFTA! :bounce:

 

 

:unsure:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator stress_L&P

si ghidurile de supape de lada nu sunt rusesti? :unsure: iar alea de aro or fi mai bune decat alea rusesti dar nu se pot gasi si altele? sau mai usor de ce nu luati piese de dnepr din germania? :rusinica: ca alea nu-s facute in dorul p..ii ca deh, is facute pt. export, daca sunt facute la rusi si nu chiar de nemti

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oricum nu pune tabla! Ghidurile care le pui tre' sa fie putin majorate ca sa stea in locas (cateva sutimi). Si nu cu supapa in bormasina, cu furtun pe coada sau ventuza pe palarie si frecat stanga-dreapta intre palme. Stiu eu un atelier meserias, dar la ce scoruri are te costa mai mult ca motorul! Ghiduri de alama are si VW-ul 1.6Diesel si mere sute de mii bune de km!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator DARK-RIDER-82

bai stressule, da tu ai vazut vreodata un ghid de lada?sau mai bine zis , ai avut in palma un ghid de lada (original!!!),si unul de dnepr? e o dif. uriasa intre ele , incepand cu calitatea materialului, si ar mai fi ceva , da' te las pe tine sa te convingi singur :rusinica: te salut cu tot respectu'....

 

 

:unsure:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...