Bubu999 Postat August 20, 2008 Share Postat August 20, 2008 (editat) Buna, Am nevoie de un atestat de legislatie pentru scuter si as vrea sa stiu unde se poate face cursul, in ce consta si cam care sunt costurile (Bucuresti). Mi-ar prinde bine daca as sti exact unde sa merg sa termin mai repede cu el pentru ca legislatia o stiu insa timp nu prea am pentru cursuri. Am varsta necesara. Merci! Editat August 20, 2008 de Bubu999 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alex67x Postat August 20, 2008 Share Postat August 20, 2008 Up! Si eu sunt interesat ca am luat destule amenzi pana acum Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andreiiul Postat August 21, 2008 Share Postat August 21, 2008 Salut, Atestatul se obtine de la orice scoala de soferi care face si cursuri de legislatie. Costuri nu as putea sa spun, dar nu cred ca sare de 200 de lei. Cursul consta in ore de legislatie (cred ca 20) si apoi un test la final in care sa obtii minim 22 de puncte. Sper sa va fie de folos info. Bafta si asfalt uscat ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rony2006 Postat August 21, 2008 Share Postat August 21, 2008 salut, Costa 150 de lei si trebuie sa faci 30 de ore dupa care dai examenul Iti trebuie :adeverinta medicala,adeverinta de la scoala,copie dupa buletin. Maine ma duc sa ma inscriu si revin cu m-ai multe detalii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZuZu26 Postat August 21, 2008 Share Postat August 21, 2008 Care 30 de ore ma? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gryg Postat August 21, 2008 Share Postat August 21, 2008 am inteles de pe pro tv ca : se fac 10 zile de cursuri pretul este intre 150 si 300 apoi la sfarsit se da un test http://www.protv.ro/filme/pe-doua-roti-doa...ile=59365#59365 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dod0 Postat August 21, 2008 Share Postat August 21, 2008 (editat) Atestatul il iei cel mai ieftin si mai rapid de aici : http://www.scoalasoferi.ro/ Costa 1 milion si ti-l dau pe loc cu conditia sa iei minim 22 de puncte la un test de legislatie. Cu toate ca am carnetu` de conserva, umblu mereu cu cursu` dupa mine ca sa nu imi ia puncte de pe permis in caz ca se intampla ceva. Editat August 21, 2008 de dod0 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gryg Postat August 21, 2008 Share Postat August 21, 2008 cat costa si cate sedinte stiu dar ce intrebari iti pune in acel test de legislatie ??? cum sa acorzi prioritate ce semn e ala etc chestii de astea ??? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dod0 Postat August 21, 2008 Share Postat August 21, 2008 E acelasi test ca la un examen auto sau moto. Cele care le gasesti de cumparat sau pe net. Chestionare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gryg Postat August 21, 2008 Share Postat August 21, 2008 aha ms dod0 tu ai dat testul ?? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dod0 Postat August 21, 2008 Share Postat August 21, 2008 L-am dat.. bineinteles. Dar am spus mai sus ca am si carnetu` de B.. deci nu imi trebuia neaparat si cursu` asta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cosminake Postat August 22, 2008 Share Postat August 22, 2008 (editat) Atestatul il iei cel mai ieftin si mai rapid de aici : http://www.scoalasoferi.ro/ Costa 1 milion si ti-l dau pe loc cu conditia sa iei minim 22 de puncte la un test de legislatie. Cu toate ca am carnetu` de conserva, umblu mereu cu cursu` dupa mine ca sa nu imi ia puncte de pe permis in caz ca se intampla ceva. No ca aia sunt prosti si tu destept 1000% ca iti verifica numele din Buletin, si ops o sa apari ca posesor de permis pe care-l vor suspenda ... Editat August 22, 2008 de cosminake Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dod0 Postat August 22, 2008 Share Postat August 22, 2008 (editat) iti verifica numele din Buletin, si ops o sa apari ca posesor de permis pe care-l vor suspenda ... bahahahahhahahahahah. Unde verifica el ca am permis.. in stele? E robocop si are laptop in loc de cap si are datele mele acolo? Mai documenteaza-te amice. Cand te opreste pe scuter si iti cere actele ii dai : buletin , asigurare , talon si curs de legislatie. El scrie amenda [daca e cazul] si ii dai drumu`. Inca nu suntem ca la americani sa aiba calculator in masina si sa verifice acolo. Cum am spus si la inceput.. mai documenteaza-te. Vorbeste cu oameni care se pricep daca nu ma crezi ca asa sta treaba. PS : moped-ul nu are nici o treaba cu masina. Editat August 22, 2008 de dod0 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
unimog Postat Septembrie 11, 2008 Share Postat Septembrie 11, 2008 eu am fost la tomina...stai o ora, mai inveti si legislatie, dai test si 100 ron si ai atestaul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rolly Postat Septembrie 11, 2008 Share Postat Septembrie 11, 2008 dod0 te poate da prin statie daca vrea. Si te poate baga in baza de date daca chiar vrea acest lucru. Si poate afla daca ai permis sau nu DACA VREA. Desigur nu e cazul, dar cine stie. Good thinking cosminake! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Azamfirei Alexandru Postat Martie 3, 2011 Share Postat Martie 3, 2011 Voi cred ca vorbiti SF-uri aici Eu am dat 1 milion si inca 300 de mii la cineva si mi-a dat atestatul pe loc fara nici un test nimic=)) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anothergxg Postat Martie 3, 2011 Share Postat Martie 3, 2011 Recomandare: inainte de a da un reply verifica si data ultimului post Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vittore Postat Martie 4, 2011 Share Postat Martie 4, 2011 pe langa faptul ca au trecut 2,5 ani de la ultima postare , deci te-ai facut de cacao , ai face bine sa nu te mai lauzi cu spagi date si cu documente obtinute fraudulos , pe bani scosi din circulatie de vreo 6 ani ! daca nu poti fi un exemplu pozitiv , macar stai ascuns amigo . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Victor_vclic Postat Martie 26, 2011 Share Postat Martie 26, 2011 (editat) 1. Eu am permis și am primit o amendă cînd circulam cu scuterul. Era o sancțiune de 2 puncte amendă, dar mi-a spus polițistul că doar valoarea în bani reprezintă 2 puncte, nu se pun 2 puncte pe permis întrucît n-am condus mașina ci mopedul. 2. Te verifică foarte ușor, au niște stații la fel cum sunt telefoanele mobile, iar stațiile acelea sunt conectate la un sistem gen internet prin radio, la baza lor de date. Cum mi-a scris numele, imediat apăruse poza mea pe "telefonul" lui sau ce avea el în mînă. Deci, imediat te verifică, practic au internet pe telefon, doar că nu e internetul real ci e baza lor de date. Nu trebuie să vorbească cu nimeni, nu dă prin stație, doar îți scrie cnp-ul pe aparatul acela care-l au ei de gît și în 3 secunde apare poza ta, categoriile pe care le ai, puncte dacă ai din trecut, tot. Exact cum ai verifica pe un smartphone, doar că ale lor funcționează instant aproape. Nici nu trebuie să meargă la mașină, dacă te uiți, în intersecții, mulți au niște aparate de gît, așa cum au controlorii de la ratb. Cu alea verifică imediat doar tastînd cîteva litere din nume. 3. Chiar dacă n-a avut treabă cu permisul, cred că e mai comod data viitoare să-i arăt o hîrțoagă cu adeverință de legislație. Nu am văzut nicio lege care să spună că n-ai voie să ai și curs și permis. Și, chiar dacă verifică, ce contează, eu am condus mopedul, nu camionul (pe permis am categ B, C). Atît timp cît mopedul necesită atestat, nu vreau să mai intre în discuție permisul. Treaba mea cu ce conduc autobuz, barcă cu motor și altele. Sunt pe moped, arăt adeverința cu legislația pentru moped, iar altceva nu vreau să intre în discuție. Legal oricum, nu cred că au cum să-ți suspende permisul pentru că încalci vre-o regulă cu mopedul. Poate doar dacă lovești pe cineva. N-am auzit pe nimeni să pățească așa ceva (deși, poate sunt cazuri). Problema e că legal, nelegal, se poate trezi unul să-ți aplice niște puncte, iar apoi să te chinui prin instanță să ai bătăi de cap e nasol. Iar pe polițist îl doare-n paișpe chiar de cîștigi procesul, oricum, plătește instituția nu el. În consecință cred că e mai utilă adeverința că nare ce-i face. Editat Martie 26, 2011 de Victor_vclic Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
megamotoreta Postat Martie 26, 2011 Share Postat Martie 26, 2011 pai eu am si legislatia si permisul. si exact ca tine, le am ascunse separat in portofel. sa speram ca nu le voi scoate niciodata. P.S. m-am intrebat si eu la fel ca tine, ce patesc daca fac o belea pe moped, oare se leaga de permis? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Victor_vclic Postat Martie 26, 2011 Share Postat Martie 26, 2011 Am recitit azi regulamentul: conducătorii de "autovehicule sau tramvaie" pot fi sancționați cu puncte de penalizare. Mopedul nu e considerat autovehicul, deci nu au cum să se lege de permis. Eu așa am înțeles. Pot în schimb aplica amendă oricărei persoane fizice, așa scrie. Pe de altă parte, e ilegal, dar dacă îți aplică 2 puncte pe permis, o să te chinui prin tribunale să demonstrezi că articolul nu știu care, litera cutare, încadrarea mopedelor, bălării. Deci, mai bine bagi adeverința la înaintare și nu te doare capul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate