Sari la conținut

Ajutor pentru un coleg motociclist


Pacasac
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 63
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Adam, n-ai uitat de intretinerea spitalelor si a sistemului de transport pacienti?

Nu le-am uitat ci le-am omis intentionat. Transportul pacientilor se stie ca e la pamant, salarii mai mizere decat in spitale. Ramane marea enigma a "intretinerii" spitalelor (oare cat incaseaza o firma de constructii cand are beneficiar statul?), salariilor din Minister si CNAS, etc. Astea-s marile gauri din moment din ce salariile sunt atat de mici desi fondurile alocate sunt arhisuficiente pentru niste salarii cel putin nesimtit de mari.

 

Daca le iei la puricat, e plin sistemul medical de exemple de jafuri ale banului public. Subliniam doar ca vina nu e a platitorilor de taxe, nu ei trebuie luati de guler si tratati ca niste animale.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O zi buna tuturor. sa ma prezint mai întîi,Ma numesc Karoly(Karcsi) eu sînt motociclistul cu pricina, care am avut accidentul pe transfagarasan.

Prea multe nu sînt de scris despre accident, a fost vina mea, pentru ca am căscat o secunda gura la peisaj chiar pe o perioada de frînare,asa ca a trebuit sa frînez puțin mai violent la intrarea intru-n viraj dreapta.Mia fugit spatele, am redresat, dar ma-m trezit imediat pe contrasens, unde ma-m izbit de un ARO 10, am plonjat peste balustrada de protecție și am aterizat pe spate.Rezultatul: Fractura deschisa la tibia piciorului drept( în Aprilie, în urma unui accident de munca produs în Ungaria, primisem deja doua tije și 1o șuruburi, la aceasta tibie!) Plus o ruptura de femur cu deplasare, ambele la piciorul drept!.

Dupa ce am așteptat 2 ore salvarea,am fost plimbat la spitalele din Curtea de Argeș, apoi la Pitești, unde mi sa spus ca e pre grav ca sa ma poată ei opera!!, Asa ca grija mare pe transfagarasan!!;) Apoi am ajuns în sfîrșit la spitalul universitar di București, la 9 ore după producerea accidentului.

încă pe munte cineva mi-a dat un plic de aulin, o injecție de algocalmin pe salvare, rana poponeataățata la Curtea de Argeș, și cam atît, asa am ajuns la București.

Unde în loc de sala de operație an ajuns pe hol la urgențe unde imediat a venit o doamna sa-mi ceara actele!! Nu infuzi, calmant sa-u altele ci acte!! asigurare și alte alea!! Trebuie știut ca am dubla cetățenie, si am prezentat actele ungurești, buletin, asigurare, mi le-a aruncat în fata ca nu sînt valabile!! Eram singur, pentru ca prieteni mei mau condus numai pînă la Curtea de Argeș, unde le-am spus eu sa plece pt. ca se întunecase deja, și ai mei ajunseseră cu mașina intre timp, dar au fost reținuti la curtea de Argeș de politie doua ore pînă au scris analfabeți un proces verbal si o dovada !. Gemeam de durere și ea tot ma bătea la cap de acte!! Va dați seama ca am trimis-o în actele masi! După vreo doua ore de așteptat am fost final băgat intro camera.Dea bea cînd au sosit ai mei și sau interesat de mine, a venit un doctor în camera sa ma vadă. Dea bea atunci au început sa se ocupe și de mine!

Sora mea dădea intre timp telefoane disperate dacă poate cineva cunoaște pe cineva și ma operează de îndată dar nu asa a fost sa fie.

Asa sa ajuns și pe topicul asta!

La trei zile după accident am fost totuși operat, spitalul, doctori,nu este asa de rău.In schimb legislația , și o asistenta nebuna, care in loc de calmant iți cere acte!? dacă nu ar fi fost chiar as fi fost mulțumit la urma urmei.

Operația pare sa fi reușit! deocamdată, sînt bine, la 10 zile ridic deja piciorul, genunchiul îl îndoiesc cam la 45 de grade,piciorul este drept, si singurul lucru bun este ca nu am gips!:)pot sa ma mișc liber:)Placi noi la tibie, și o tija groasa la femur.

Dar la urma urmei nu de-aia m-am înscris aici sa va povestesc, ci sa va mulțumesc din suflet tuturor celora care ma-u sunat,ajutat,au scris pe forum, mau vizitat personal, și au mișcat fire pentru mine, unde au putut fiecare. Vreau sa mulțumesc colegilor de tura care mau condus pînă la Curtea de Arges, sa-au ocupat de transportul motocicletei mele acasă ....

12 motociclete goneau după o salvare cu girofar!:)mai accelerau din cînd în cînd Sa-mi toarnă puțin suflet în mine.:)

Vreau sa mulțumesc special domnișoarei cu loganul de București care a oprit imediat după impact a ajuns prima cred în ripa la mine și stat trei ore cu mine pînă mau urcat în salvare!

Mulțumiri doctorilor care mau operat, asistentelor draguțe care îmi mai injectau din calmantele si somniferele mele trimise de cineva de pe forumul asta!! Deci tuturor celor care au fost lîngă mine la greu.

E bine cînd simți ca sînt asa de mulți oameni lingă tine cînd e de belea!:blink:

Va urez tuturor un sezon plăcut fără accidente în continuare! Si sper se ne întîlnim cu bine la un tur, sa-u întrunire undeva cîndva!

numai bine

Karcsi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O zi buna tuturor. sa ma prezint mai întîi,Ma numesc Karoly(Karcsi) eu sînt motociclistul cu pricina, care am avut accidentul pe transfagarasan.

Prea multe nu ..........

 

Sanatate multa omule !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Insanatosire grabnica! Bine ca ai ramas constient in tot timpul asta..

Citeste asta ;) : /index.php?...183771&st=0

mersi frumos! Vouă grija în continuare!

 

Mesaj completat

Mersi frumos!

Mesaj completat

O zi buna tuturor. sa ma prezint mai întîi,Ma numesc Karoly(Karcsi) eu sînt motociclistul cu pricina, care am avut accidentul pe transfagarasan.

Prea multe nu ..........

 

Sanatate multa omule

 

Mulțumesc frumos! Sper și eu sa se prindă oasele!:)

post-50750-1249880376_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

chiar si pentru un spital de stat, unde doctorii sunt platiti mai prost decat gunoierii, costurile sunt comparabile. nu inteleg de ce va revolta cand ajungeti la spital si doctorii nu va baga in seama decat daca "cotizati"? daca un gunoier e mai bine platit, de ce nu va tratati la el? a, stiu, acum vine replica cu "stiau care e salariul, si-au asumat asta, sa isi faca treaba".

alfati cat castiga un doctor, inainte sa sariti cu replici. si un vanzator de saorma ia mai multi bani. si nu comparam calificarile. sa dai ceva la doctor cand ajungi la spital chiar nu mi se pare deplasat

PS pentru pensii suma de mai sus o puteti inmulti cu 3 (cam atat platit pentru pensionari).

 

saracutii de doctori, mi se frange inima, ntz ntz ntz

 

ia sa-mi explici tu mie cum plm din salariu de gunoier iti permiti sa ai masina straina si vila, fara niciun cabinet particular, doar din banii de gunoier? telefoane mobile super scumpe si etc...

 

cat am fost internat in 2007 la Floreasca, daca nu cotizam la gunoieri, asistenti de gunoieri, brancardieri gunoieri, liftieri gunoieri, femeia de servici gunoiera, cu tot cu asigurarea mea medicala, o mierleam...un sejur de 3 saptamani la Floreasca m-a costat cat o vacanta in Grecia!

 

acum o sa avem co-plata, aditional la tarifele underground ale doctorilor (daca nu stiati, astia de la floreasca, la ortopedie cel putin, au tarife pt "colectat gunoiul" si daca nu cotizezi te bazaie musca)

un tataie a stat 3 saptamani cu bazinul rupt pana l-au operat, ca "n-aveau" proteza. Cand a reusit fi-su sa stranga cele 15 milioane cerute de doctor s-a gasit proteza instantaneu. Imi e asa mila de saracutii medici incat le doresc sa aiba parte de acelasi tratament...

 

Sanatate motociclistului si pe langa CAS si co-plata ar trebui sa ne mai facem un cont separat pt co-spaga-co-plata)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@gabimaty

Un medic trebuie sa lucreze atata timp cat este la serviciu.

Primeste bani de la pacienti? nici-o problema!

Nu se uita la tine daca nu primeste bani sau nu-i place mutra ta, E UN CRIMINAL

Editat de ZLI
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sistemul medical in romania este la pamant, asta o stiu toti...dar nu se poate spune ca in alte tari situatia este neaparat mai roza.

 

prin anul 2007 in primvara eram la un seminar in austria cand m-am imbolnavit, am facut puroi in gat. Durerile sunt foarte mari, asa ca am decis sa ma duc la o unitate de primire a urgentelor cu asigurarea mea in mana. Asigurarea era facuta la Unita, care tocmai fusese cumparata de comania austrica de asigurari Wiener Stadtische. Cei de la urgenta mi-au spus ca nu au timp de mine, sa merg la un doctor de familie sa imi scrie ala reteta. Ok, m-am dus la un doctor de genu pe considerentul ca era gratis consultatia, insa surpriza...120 euro imi cerea doctoru. Cand mi-a vazut asigurarea mi-a spus sa ma duc la biroul asiguratorului sa primesc de la aia un fel de vaucher si sa ma intorc la el...NU m-am mai dus nici unde, un prieten austriac mi-a adus de acasa nista antibiotice si niste calmante sa rezist pana ajung in romania...

 

Fazit, cand este intr-o tara straina doamne feri sa patesti ceva si sa trebuiasca sa depinzi de sistemul medical, nimeni nu o sa te bage in seama chiar daca ai asigurare.

 

Nu sistemul de sanatate austriac e problema ci asigurarile private de sanatate romanesti, exact ce scriam in "Pentru excursii in UE, luati-va cardul european!". ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

atunci prin 2007 cand am avut eu acea problema nici nu cred ca exista acel card, oricum acel card este gandit doar pentru situatii de urgenta, daca te doare gatu poti sa-ti bagi cardu in gat ca aia nu te trateaza.

Pai fix de la 1.1.2007 de cand am penetrat UE-ul s-au bagat si cardurile europene. Si o infectie + inflamatie cred ca intra destul de bine la urgente. Dar toate spitalele din lume au reticente in a accepta asigurari private de sanatate, pentru ca functioneaza execrabil (aproba doar cheltuieri minime, daca e mai ieftin sa-ti scoata o masea decat sa repare o carie banala, iti aproba doar scoaterea de masea). Spitalele sunt ca niste service-uri, crezi ca e vreunul fericit sa lucreze pentru cineva cu asigurare Ardaf/Carpatica/cam orice asigurare mioritica?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ia sa-mi explici tu mie cum plm din salariu de gunoier iti permiti sa ai masina straina si vila, fara niciun cabinet particular, doar din banii de gunoier? telefoane mobile super scumpe si etc...

 

cat am fost internat in 2007 la Floreasca, daca nu cotizam la gunoieri, asistenti de gunoieri, brancardieri gunoieri, liftieri gunoieri, femeia de servici gunoiera, cu tot cu asigurarea mea medicala, o mierleam...un sejur de 3 saptamani la Floreasca m-a costat cat o vacanta in Grecia!

 

acum o sa avem co-plata, aditional la tarifele underground ale doctorilor (daca nu stiati, astia de la floreasca, la ortopedie cel putin, au tarife pt "colectat gunoiul" si daca nu cotizezi te bazaie musca)

un tataie a stat 3 saptamani cu bazinul rupt pana l-au operat, ca "n-aveau" proteza. Cand a reusit fi-su sa stranga cele 15 milioane cerute de doctor s-a gasit proteza instantaneu. Imi e asa mila de saracutii medici incat le doresc sa aiba parte de acelasi tratament...

 

Sanatate motociclistului si pe langa CAS si co-plata ar trebui sa ne mai facem un cont separat pt co-spaga-co-plata)

ortopedie, e mult de povestit, nu e nici locul nici momentul. hai sa povestim totusi despre proteza lu' tataie, de unde vine si cat costa: aia 15 mil au fost ca sa ii puna o proteza care nu este data de spital sau decontata de CASS, atat costa sa cumperi una, doar ca nu o cumperi de la bricostore ci de la ortopedul care te opereaza; asa este sistemul, nu umbla nimeni cu proteze de sold, bazin, genunchi, tije, placute, s.a., pe strada; producatorii (putini la numar in lume) le dau distribuitorilor care "imprastie" la doctorii din spitale kit-uri cu astfel de dispozitive; un astfel de kit de proteza de sold are sa zicem 12 bucati, 12 dimensiuni diferite; ortopedul face o radiografie si intuieste ca ii trebuie marimea 6 sau 7 din poza, dar pana nu te taie si pune sublerul sa masoare nu stie sigur daca e 6 sau 7; toate cele 12 bucati sunt sterile, si au perioada de valabilitate (adica expira). daca a operat un alt pacient cu o marime similara si din trusa lipseste numarul 6 (deja la soldul altuia inaintea lui tataie), nu se apuca de treaba pana nu vine alt numar 6 (adica trusa completa). toata aceasta logistica, plus piesa in sine costa bani, bani care nu sunt decontati suficient de sistemul de stat. ok, poate ca din cei 15 mil costul efectiv al protezei a fost doar 8 si restul manopera, nu am habar si nu ma intereseaza. tataie avea altenativa de a pune o proteza si a merge normal sau scaun cu rotile. este o iluzie ca orice afcetiune medicala este acoperita de buget si de asigurare. vrei sa discutam de cardiologie? infarct? cauza de mortatilate cea mai mare in lume este legata de afectiuni ale inimii. in cate tari din lume este gratuit un pace-maker? sau un stent? nu cred ca exista vreuna.

 

mai considera urmatoarele:

- la medicina putin inainte de revolutie se inscriau cei mai "capacitati" (olimipici), altfel nu prea erau sanse sa intre

- au avut dupa 6 ani de scoala grea (stiu ce vorbesc, mergeau la facultate tot anul, invatau sa rupa, nu sprijineau bordura pe cheiul garlii cu bere la litru) au mai avut 2 ani de rezidentiat, plus specializare, plus multe mizerii de inghitit; dintre ei, cei cu dare de mana au zburat in SUA dupa facultare, cei fara bani au ramas aici; au invatat sa dea cu bisturiul (la ortopedie cu bormasina) pe furate, citind pe rupte carti trase la copiator (bibliografia era scumpa, peste 100 dolari cel mai ieftin tratat de medicina acum 10 ani); asta pe un salariu de mizerie, de rezident.

- au ajuns chirurgi: buni sunt putini la numar; daca ai avea ceva cunostinte in domeniu ai vedea ca intr-un spital mare ca Floreasca sunt cativa care pot opera lucruri mai complicate (coloana, neuro, cardio, ortopedie). restul nu se baga, pur si simplu. nu se baga pentru ca pentru ca nu au operat ceva complicat in viata lor si nu risca sa inceapa o operatie pe care nu o pot termina (sau mai exact, stiu ca se va termina foarte prost).

acei putini doctori costa mai mult decat iti inchipui. o proteza un chirurg ortoped bun ajunge sa o puna corect dupa +20 de ani de experienta. la fel si un chirurg cardiolog stie cum sa puna un stent dupa +20 de ani de experienta.

stiu doctori care isi mentin echipa (asistenta, anestezist, mana a doua) din banii lor (din spagile pe care le primesc). impart cu ceilalati, ca sa poata face performanta. cumpara materiale ei, echipamente tot ei isi iau. e prea mult de povestit, lucruri incredibile daca nu ai stii putin cu ce se mananca treaba.

poate aici eu discut de varfuri, top de performanta, dar astia sunt aia de care spui ca au suv, vila cu piscina, si luchian pe perete. nu toti doctorii au ce spui tu. stiu foarte multi care sunt extrem de modesti.

 

 

@gabimaty

Un medic trebuie sa lucreze atata timp cat este la serviciu.

Primeste bani de la pacienti? nici-o problema!

Nu se uita la tine daca nu primeste bani sau nu-i place mutra ta, E UN CRIMINAL

ce simplu pare. hai sa detaliem putin: am ajuns in Municipal cu juniorul (avea 10 ani) cu mana rupta a doua oara; prima data a fost doar fisura, deci ghips si gata. acum era rupta bine. a fost problema ca nu aveau placute si suruburi pentru copii (s-au gasit in trusa personala a unui doctor de la ortopedie) si asa s-a putut opera acolo, altfel trebuia sa ajung la spital de copii. un pacient obisnuit nu facea nimic acolo. ar fi trebuit sa aiba asa ceva (e spital de urgenta, poate ajunge si un copil acolo, in urgenta) dar nu au bani.

ma supara amigdalele, vreau sa le scot. toti (dar toti) doctorii pe care ii cunosc imi spun: stai, sa vedem unde, cu cine, cand, sa fie totul steril, intri primul in operatie in ziua aia. pentru niste banale de amigdale. imi sunt prieteni si imi spun pe bune riscurile, nu le detaliez aici, dar sunt considerabile. si asta pentru ca nu au bani.

aici discut strict de bugetul de "consumabile" din spital, nu cum e gestionat bugetul CASS sau unde se duc banii. strict un spital. restul, bugetul mare, e politica multa, prea sus si prea departe, e subiect separat.

 

nu iti dau calmante pentru ca nu au decat un stoc limitat, si ala il tin pentru situatii exeptionale. nu sterilizeaza pentru ca sterilizarea facuta ca la carte costa enorm, iar spitalul nu isi permite, asa ca merg la risc. daca te infectezi o sa iei tu antibiotice cu pumnul din banii tai (si sunt antibiotice care costa cateva milioane pe zi tratamentul, d'alea o sa iei). ce vezi in filme e doar in filme. nici afara nu este asa frumos cum crezi (si in Austria doctorii cer spaga, direct si fara sa clipeasca, nu dai - nu te opereaza; asta in spital privat, unde ai platit deja operatia; dai 15 mii operatia cu factura si 5 mii la doctor).

abordarea asta cu "este platit, mai da'l in ma'sa sa presteze", nu stiu ce sa zic, e lunga discutia.

uite un exemplu: indiferent cum s-a intamplat, ti-ai sectionat antebratul pana la os; ti-ai taitat intr-o veselie artere, vene, ligamente, nervi. nimic spectaculos. cu o mica diferenta: cu mana aia daca nu sta unul in operatie cu tine minim 6 ore sa coasa la loc totul (nervi, ligamente) nu o sa te mai poti sterge nici macar la kur cu ea. 6 ore de prestatie de la unul care face asta dupa ce 15 ani a invatat si acumulat experienta si a fost platit mai prost decat un gunoier. tot ala, din plata lui de gunoier (si din spagile pe care le-a primit, nu pretins, aia care iti spun tariful sunt deja greii-greilor in chirurgie, te rogi tu de ei si nu invers) si-a cumparat lupe, ace, fire, pense (ca spitalul nu are bani, deci nu s-au cumparat fire asa subtiri ca sa coasa nervi, si nici lupe sa poata vedea nervul ala gros cat un fir de par, fara de care tu nu o sa mai misti nici un deget). nu mai zic ca trebuie sa stii unde sa cauti nervul, ca totul e roz in plaga, nu e colorat asa frumos ca pe mulajele de la scoala; dupa 6 ore de operatie (in care a facut chinezarie) cred ca iti poti imagina ce simte omul ala: ii vine a fute. pe statul de salarii va primi sub 100 lei pentru 6 ore de munca. acum ia frumos si compara cat iti ia un mecanic auto sau moto la o reprezentanta auto/moto pentru 6 ore de reparatie la cazanul tau: 6 ore x 120 lei = 720 lei (plus TVA). si la sfarsit sigur probabil vei gandi: ce kakat de cusatura mi-a facut si asta, o sa ramana o cicatrice urata. nu te vei gandi ca (adevarat, dupa multe luni de recuperare) vei putea mica degetele si vei putea folosi acea mana (nu ca inainte de necaz, dar nu va fi ca tapana ca o proteza). acum, cam la cat evaluezi o asfel de "reparatie"? sincer?

 

ontopic: franctura deschisa de tibie si femur rupt, nu opereaza orice stagiar. asta daca vrei sa mai poti folosi piciorul vreodata sau daca la finele operatiei nu vrei sa se termine cu amputatie. asta este probabil si motivul pentru care nu te-au operat imediat. mai e posibil sa nu fi avut in spital piesele de schimb. sau poate ca au fost pur si simplu dezinteresati (stiu ceva "povesti" despre ortopedie si filosofia ca "poti trai si fara un picior", deci nu m-ar mira nimic). oricum, bine ca ai piciorul la loc.

sanatate.

Editat de gabimaty
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ortopedie, e mult de povestit, nu e nici locul nici momentul. hai sa povestim totusi despre proteza lu' tataie, de unde vine si cat costa: aia 15 mil au fost ca sa ii puna o proteza care nu este data de spital sau decontata de CASS, atat costa sa cumperi una, doar ca nu o cumperi de la bricostore ci de la ortopedul care te opereaza; asa este sistemul, nu umbla nimeni cu proteze de sold, bazin, genunchi, tije, placute, s.a., pe strada; producatorii (putini la numar in lume) le dau distribuitorilor care "imprastie" la doctorii din spitale kit-uri cu astfel de dispozitive; un astfel de kit de proteza de sold are sa zicem 12 bucati, 12 dimensiuni diferite; ortopedul face o radiografie si intuieste ca ii trebuie marimea 6 sau 7 din poza, dar pana nu te taie si pune sublerul sa masoare nu stie sigur daca e 6 sau 7; toate cele 12 bucati sunt sterile, si au perioada de valabilitate (adica expira). daca a operat un alt pacient cu o marime similara si din trusa lipseste numarul 6 (deja la soldul altuia inaintea lui tataie), nu se apuca de treaba pana nu vine alt numar 6 (adica trusa completa). toata aceasta logistica, plus piesa in sine costa bani, bani care nu sunt decontati suficient de sistemul de stat. ok, poate ca din cei 15 mil costul efectiv al protezei a fost doar 8 si restul manopera, nu am habar si nu ma intereseaza. tataie avea altenativa de a pune o proteza si a merge normal sau scaun cu rotile. este o iluzie ca orice afcetiune medicala este acoperita de buget si de asigurare. vrei sa discutam de cardiologie? infarct? cauza de mortatilate cea mai mare in lume este legata de afectiuni ale inimii. in cate tari din lume este gratuit un pace-maker? sau un stent? nu cred ca exista vreuna.

 

mai considera urmatoarele:

- la medicina putin inainte de revolutie se inscriau cei mai "capacitati" (olimipici), altfel nu prea erau sanse sa intre

- au avut dupa 6 ani de scoala grea (stiu ce vorbesc, mergeau la facultate tot anul, invatau sa rupa, nu sprijineau bordura pe cheiul garlii cu bere la litru) au mai avut 2 ani de rezidentiat, plus specializare, plus multe mizerii de inghitit; dintre ei, cei cu dare de mana au zburat in SUA dupa facultare, cei fara bani au ramas aici; au invatat sa dea cu bisturiul (la ortopedie cu bormasina) pe furate, citind pe rupte carti trase la copiator (bibliografia era scumpa, peste 100 dolari cel mai ieftin tratat de medicina acum 10 ani); asta pe un salariu de mizerie, de rezident.

- au ajuns chirurgi: buni sunt putini la numar; daca ai avea ceva cunostinte in domeniu ai vedea ca intr-un spital mare ca Floreasca sunt cativa care pot opera lucruri mai complicate (coloana, neuro, cardio, ortopedie). restul nu se baga, pur si simplu. nu se baga pentru ca pentru ca nu au operat ceva complicat in viata lor si nu risca sa inceapa o operatie pe care nu o pot termina (sau mai exact, stiu ca se va termina foarte prost).

acei putini doctori costa mai mult decat iti inchipui. o proteza un chirurg ortoped bun ajunge sa o puna corect dupa +20 de ani de experienta. la fel si un chirurg cardiolog stie cum sa puna un stent dupa +20 de ani de experienta.

stiu doctori care isi mentin echipa (asistenta, anestezist, mana a doua) din banii lor (din spagile pe care le primesc). impart cu ceilalati, ca sa poata face performanta. cumpara materiale ei, echipamente tot ei isi iau. e prea mult de povestit, lucruri incredibile daca nu ai stii putin cu ce se mananca treaba.

poate aici eu discut de varfuri, top de performanta, dar astia sunt aia de care spui ca au suv, vila cu piscina, si luchian pe perete. nu toti doctorii au ce spui tu. stiu foarte multi care sunt extrem de modesti.

 

 

 

ce simplu pare. hai sa detaliem putin: am ajuns in Municipal cu juniorul (avea 10 ani) cu mana rupta a doua oara; prima data a fost doar fisura, deci ghips si gata. acum era rupta bine. a fost problema ca nu aveau placute si suruburi pentru copii (s-au gasit in trusa personala a unui doctor de la ortopedie) si asa s-a putut opera acolo, altfel trebuia sa ajung la spital de copii. un pacient obisnuit nu facea nimic acolo. ar fi trebuit sa aiba asa ceva (e spital de urgenta, poate ajunge si un copil acolo, in urgenta) dar nu au bani.

ma supara amigdalele, vreau sa le scot. toti (dar toti) doctorii pe care ii cunosc imi spun: stai, sa vedem unde, cu cine, cand, sa fie totul steril, intri primul in operatie in ziua aia. pentru niste banale de amigdale. imi sunt prieteni si imi spun pe bune riscurile, nu le detaliez aici, dar sunt considerabile. si asta pentru ca nu au bani.

aici discut strict de bugetul de "consumabile" din spital, nu cum e gestionat bugetul CASS sau unde se duc banii. strict un spital. restul, bugetul mare, e politica multa, prea sus si prea departe, e subiect separat.

 

nu iti dau calmante pentru ca nu au decat un stoc limitat, si ala il tin pentru situatii exeptionale. nu sterilizeaza pentru ca sterilizarea facuta ca la carte costa enorm, iar spitalul nu isi permite, asa ca merg la risc. daca te infectezi o sa iei tu antibiotice cu pumnul din banii tai (si sunt antibiotice care costa cateva milioane pe zi tratamentul, d'alea o sa iei). ce vezi in filme e doar in filme. nici afara nu este asa frumos cum crezi (si in Austria doctorii cer spaga, direct si fara sa clipeasca, nu dai - nu te opereaza; asta in spital privat, unde ai platit deja operatia; dai 15 mii operatia cu factura si 5 mii la doctor).

abordarea asta cu "este platit, mai da'l in ma'sa sa presteze", nu stiu ce sa zic, e lunga discutia.

uite un exemplu: indiferent cum s-a intamplat, ti-ai sectionat antebratul pana la os; ti-ai taitat intr-o veselie artere, vene, ligamente, nervi. nimic spectaculos. cu o mica diferenta: cu mana aia daca nu sta unul in operatie cu tine minim 6 ore sa coasa la loc totul (nervi, ligamente) nu o sa te mai poti sterge nici macar la kur cu ea. 6 ore de prestatie de la unul care face asta dupa ce 15 ani a invatat si acumulat experienta si a fost platit mai prost decat un gunoier. tot ala, din plata lui de gunoier (si din spagile pe care le-a primit, nu pretins, aia care iti spun tariful sunt deja greii-greilor in chirurgie, te rogi tu de ei si nu invers) si-a cumparat lupe, ace, fire, pense (ca spitalul nu are bani, deci nu s-au cumparat fire asa subtiri ca sa coasa nervi, si nici lupe sa poata vedea nervul ala gros cat un fir de par, fara de care tu nu o sa mai misti nici un deget). nu mai zic ca trebuie sa stii unde sa cauti nervul, ca totul e roz in plaga, nu e colorat asa frumos ca pe mulajele de la scoala; dupa 6 ore de operatie (in care a facut chinezarie) cred ca iti poti imagina ce simte omul ala: ii vine a fute. pe statul de salarii va primi sub 100 lei pentru 6 ore de munca. acum ia frumos si compara cat iti ia un mecanic auto sau moto la o reprezentanta auto/moto pentru 6 ore de reparatie la cazanul tau: 6 ore x 120 lei = 720 lei (plus TVA). si la sfarsit sigur probabil vei gandi: ce kakat de cusatura mi-a facut si asta, o sa ramana o cicatrice urata. nu te vei gandi ca (adevarat, dupa multe luni de recuperare) vei putea mica degetele si vei putea folosi acea mana (nu ca inainte de necaz, dar nu va fi ca tapana ca o proteza). acum, cam la cat evaluezi o asfel de "reparatie"? sincer?

 

ontopic: franctura deschisa de tibie si femur rupt, nu opereaza orice stagiar. asta daca vrei sa mai poti folosi piciorul vreodata sau daca la finele operatiei nu vrei sa se termine cu amputatie. asta este probabil si motivul pentru care nu te-au operat imediat. mai e posibil sa nu fi avut in spital piesele de schimb. sau poate ca au fost pur si simplu dezinteresati (stiu ceva "povesti" despre ortopedie si filosofia ca "poti trai si fara un picior", deci nu m-ar mira nimic). oricum, bine ca ai piciorul la loc.

sanatate.

De această părere sînt și eu acuma, dar atunci pe moment speriat , măcinat de durere, respins de doua spitale județene, pe motivul ca este caz de operație urgenta, si ei nu au condițiile necesare,nu-ți dorești altceva decît sa fi operat și sa-ti rămînă întreg piciorul.

Acum nu mai contează dar pe moment ești foarte speriat, dureri mari, numa asta nu îți lipseste sa simți ca nu ești băgat în seama din cauza unei banal EUROCARD.

 

Referitor la carduri și asigurări, este de necrezut cit sînt de ramase în urma spitalele în domeniul informatici!!

Eu am dubla cetățenie, cea maghiara o am doar de cîțiva ani, deci sînt si cetățean Roman.La spital nu am avut la mine decît actele ungurești, fără eurocard doar cardul de asigurare normal unguresc!Acum mi-au trimis și eurocardul, este identic acelas nr. de asigurare doar ca scrie eurocard pe el! Bun! Mi se spune ca nu sînt valabile! OK! Ia-m zis doamnei sa uitam de jele, le-am spus numele, locul și data nașteri,adresa, le-am spus ca sînt cetățean Roman, am dreptul la prim ajutor în țara în care ma-m născut. La asta ei im-i spun ca nu au cum sa verifice dacă eu spun date false!!Asa ca pînă nu aduc acte în regula ma trec în foaie ca atenție:Pacient necunoscut fără asigurare!? sa nu-ți ieși din minți? Si atunci o întreb: cum verifica dacă eventual prezint un card fals??Ei nu au cum ei doar fotocopiaza actele primite și le bag în fisa le trimit apoi nustiu unde...

Nici măcar de CAS nu sînt legați online, sa nu vorbesc de o evidenta a populației....

Întrebare?In cazul cînd ajungi în pielea goala, ca ti-au ars hainele actele de ex. la spital după un accident dar ești conștient, nu este bătaie de joc sa te treca în lipsa actelor ca pacient necunoscut în foaie? pina vin ai tai sa te trateze ca atare?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De această părere sînt și eu acuma, dar atunci pe moment speriat , măcinat de durere, respins de doua spitale județene, pe motivul ca este caz de operație urgenta, si ei nu au condițiile necesare,nu-ți dorești altceva decît sa fi operat și sa-ti rămînă întreg piciorul.

Acum nu mai contează dar pe moment ești foarte speriat, dureri mari, numa asta nu îți lipseste sa simți ca nu ești băgat în seama din cauza unei banal EUROCARD.

 

Referitor la carduri și asigurări, este de necrezut cit sînt de ramase în urma spitalele în domeniul informatici!!

hmm, ce informatica?

cred ca te-ai speriat cel mai tare cand ai vazut ca esti plimbat de la un spital la altul. asta pentru ca nu stiai putin "substratul". cei de la curtea de arges si unde ai mai fost cel mai probabil nu aveau ce trebuie pentru operatie (tija pentru femur si placutele pentru tibie), si au procedat corect: si-au declinat competenta si te-au trimis la Bucuresti. si cel mai probabil sunt multe spitale judetene unde singurul instrumentar la ortopedie este traditionalul ghips si fase.

 

(o mica paranteza, orice accident ati avea si care pare serios, nu pierdeti vremea aiurea, incercati sa ajungeti la un spital centru universitar, nu judetene obisnuite. verificati daca nu aveti hemoragie interna pe salvarea care va recupereaza, si top speed la bucuresti, tg mures, cluj, iasi. in bucuresti direct floreasca sau municipal. in orice alt spital puteti muri cu zile, nu din cauza incompetentei, pur si simplu nu au ce trebuie. si un ficat sau splina rupta se rezolva, doar sa ai cu ce. teoretic un pacient din accident rutier care este constient dupa accident nu are voie sa moara; teoretic, dar am vazut cazuri).

 

la bucuresti nu trebuia sa te crispezi, sa scrie asistenta ce vrea in foaie, cata vreme ai avut accident rutier primeai ingrijiri. daca aveai sa zicem hemoragie interna, te operau pe loc, ce doctori erau de garda. in cazul tau, nu era atat de urgent si fiind vorba de complicatie (deja aveai tije in picior) a durat. tu aveai o urgenta (fractura deschisa e o urgenta, chiar sunt curios cum ai stat 3 zile pana la operatie), dar din asa ceva nu se moare prea usor, asa ca... iar la ortopedie pacientii nu au afectiuni din care se moare usor, deci lucrurile nu sunt foarte urgente; au ritmul lor. e cinic, dar adevarat.

 

Întrebare?In cazul cînd ajungi în pielea goala, ca ti-au ars hainele actele de ex. la spital după un accident dar ești conștient, nu este bătaie de joc sa te treca în lipsa actelor ca pacient necunoscut în foaie? pina vin ai tai sa te trateze ca atare?

este simpla chestie de semantica. probabil ca asistenta a facut exces de zel. la cati aurolaci si distrusi fara acte (care sangereaza abundent din rani provocate de alcool si prostie) vede intr-o garda, e satula. nu o impresioneaza gemetele de durere. ea stie ca trebuie sa faca foaia de internare, si fara acte esti necunoscut. te-a mai prins si cu pasaport, adica cetatean strain, si a inceput sa-si faca de cap.

as zice ca pe viitor sa ai si buletinul cu tine, desi iti doresc sa nu mai ajungi la spital nici macar pentru o raceala. oricum, mai ai de scos tije, placute... bafta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

hmm, ce informatica?

cred ca te-ai speriat cel mai tare cand ai vazut ca esti plimbat de la un spital la altul. asta pentru ca nu stiai putin "substratul". cei de la curtea de arges si unde ai mai fost cel mai probabil nu aveau ce trebuie pentru operatie (tija pentru femur si placutele pentru tibie), si au procedat corect: si-au declinat competenta si te-au trimis la Bucuresti. si cel mai probabil sunt multe spitale judetene unde singurul instrumentar la ortopedie este traditionalul ghips si fase.

 

(o mica paranteza, orice accident ati avea si care pare serios, nu pierdeti vremea aiurea, incercati sa ajungeti la un spital centru universitar, nu judetene obisnuite. verificati daca nu aveti hemoragie interna pe salvarea care va recupereaza, si top speed la bucuresti, tg mures, cluj, iasi. in bucuresti direct floreasca sau municipal. in orice alt spital puteti muri cu zile, nu din cauza incompetentei, pur si simplu nu au ce trebuie. si un ficat sau splina rupta se rezolva, doar sa ai cu ce. teoretic un pacient din accident rutier care este constient dupa accident nu are voie sa moara; teoretic, dar am vazut cazuri).

 

la bucuresti nu trebuia sa te crispezi, sa scrie asistenta ce vrea in foaie, cata vreme ai avut accident rutier primeai ingrijiri. daca aveai sa zicem hemoragie interna, te operau pe loc, ce doctori erau de garda. in cazul tau, nu era atat de urgent si fiind vorba de complicatie (deja aveai tije in picior) a durat. tu aveai o urgenta (fractura deschisa e o urgenta, chiar sunt curios cum ai stat 3 zile pana la operatie), dar din asa ceva nu se moare prea usor, asa ca... iar la ortopedie pacientii nu au afectiuni din care se moare usor, deci lucrurile nu sunt foarte urgente; au ritmul lor. e cinic, dar adevarat.

 

 

este simpla chestie de semantica. probabil ca asistenta a facut exces de zel. la cati aurolaci si distrusi fara acte (care sangereaza abundent din rani provocate de alcool si prostie) vede intr-o garda, e satula. nu o impresioneaza gemetele de durere. ea stie ca trebuie sa faca foaia de internare, si fara acte esti necunoscut. te-a mai prins si cu pasaport, adica cetatean strain, si a inceput sa-si faca de cap.

as zice ca pe viitor sa ai si buletinul cu tine, desi iti doresc sa nu mai ajungi la spital nici macar pentru o raceala. oricum, mai ai de scos tije, placute... bafta.

Mersi Frumos! E!!! acum a trecut, gîndesc mult mai lucid ca atunci acolo.Singurul lucru pe care îl avem în cap erau spusele doctorilor de le spitalele județene, "ca este caz de operație de urgenta".

la fata accidentului prieteni mei au sunat la 112;automat au localizat apelu si din oficiu au trimis salvarea cea mai apropiata , Curtea de Argeș! ei au încercat sa ceara de la Sibiu dar au spus aia ca nu e voie:) Si asa am reușit sa fiu plimbat pînă la București.

De ce nu mau operat??Nu știu, cert este ca mau tras piciorul trei zile cu 8 kilograme greutate sa se alinieze oasele poate de aia! Nu știu nu sînt medic:)

Orice ar fi de-a domnul sa nu mai umblu prin spitale nici eu nici alt motociclist

Bafta și un sezon plăcut în continuare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...