csotany Postat Februarie 24, 2010 Share Postat Februarie 24, 2010 Salut! Vreau sa fac ajustarea distantelor la valve la motocicleta mea. Problema e ca nu stiu unde se pot cumpara diferite marimi de placute. Are cineva vreo sugestie unde se vind placute (se numesc si peny?) in zona Targu-Mures Cluj Napoca ? Nu vreau sa fac comanda din GB, pt ca dureaza prea mult. Merci. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo4hgx Postat Februarie 24, 2010 Share Postat Februarie 24, 2010 Foarte putin probabil sa gasesti in tara, doar daca cineva si'a comandat un kit complet si e dispus sa renunte la surplus. Kit complet sau partial poti comanda si din USA, dar intr'adevar dureaza ceva pana le primesti http://www.cyclebuy.com/shopping/hotcams/shimkits.htm O varianta mai "neortodoxa" pe care am aplicat'o si eu este "grinduirea" celor vechi. In general supapele se uzeaza pe paturi si respectiv jocurile se micsoreaza. Functie de valorile gasite, determini cat anume trebuie sa iei din pastilele de reglaj. Ai nevoie doar de un set de lere, un micrometru si o piatra de polizor noua, de granulatie fina. Ride Safe! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
uzunu Postat Februarie 24, 2010 Share Postat Februarie 24, 2010 Sau poti da comanda la Honda dupa un set de pastile. Prea mult nu cred ca te costa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo4hgx Postat Februarie 24, 2010 Share Postat Februarie 24, 2010 Sau poti da comanda la Honda dupa un set de pastile. Prea mult nu cred ca te costa. Pui pariu ca iese mai scump decat un kit complet (141 pastile) ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Black_wolf Postat Februarie 24, 2010 Share Postat Februarie 24, 2010 nu cunosc tipul ala de motor dar CEL MAI IEFIN SI BINE iese la mecanic! cel putin operatia asta! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
baiatu_tony Postat Februarie 24, 2010 Share Postat Februarie 24, 2010 cel mai ieftin si rapid este sa le dai jos si le duci la un atelier unde se ocupa cu asa ceva ( in general la ateliere unde rectifica chiuloase , se repara motoare ...) , in Tg-Mures stiu eu 2 astfel de ateliere . sau daca vrei sa comanzi www.motomike.eu , sigur aduce cineva din CJ de pe acest site , daca nu in Tg-Mures sunt 2-3 magazine care aduc de pe acest site . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator corleone Postat Februarie 24, 2010 Share Postat Februarie 24, 2010 (editat) Foarte putin probabil sa gasesti in tara, doar daca cineva si'a comandat un kit complet si e dispus sa renunte la surplus. Ba este foarte probabil sa gasesti in tara, daca respectivul doreste ii pot da un numar de telefon a unui magazin care aduce placute de reglaj, 25 lei bucata. Ati ramas in urma acolo in patria lui Mazare. Editat Februarie 24, 2010 de corleone Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo4hgx Postat Februarie 24, 2010 Share Postat Februarie 24, 2010 nu cunosc tipul ala de motor dar CEL MAI IEFIN SI BINE iese la mecanic! cel putin operatia asta! Pentru cine nu se pricepe, si intinderea lantului iese CEL MAI IEFTIN SI BINE la mecanic. Pentru cine ii place sa se murdareasca pe maini, are un loc de "joaca" si un minim de scule, reglarea jocului supapelor este o operatiune accesibila. Nu stiu daca un mecanic ar putea s'o faca MAI BINE, dar MAI IEFTIN sunt convins ca nu! Ultima data cand am intrebat, mi s'au cerut 250Euro pentru manopera... acum, fiecare cu motorul si buzunarul lui. Eu nu am sugerat sa se apuce singur ci ca mai exista si o alta metoda, care nu necesita pastile noi. Mie mi'a luat 2 zile prin metoda "grindurii" insa cu demontarea completa a chiulasei, decarbonizare, curatirea si pasuirea fiecarei supape pe patul ei. Sunt absolut convins ca nici un mecanic din lumea asta nu ar fi lucrat mai bine. Cand lucrezi la propriul motor, lucrezi ca "pentru tine"... Ride Safe! Mesaj completat Ba este foarte probabil sa gasesti in tara, daca respectivul doreste ii pot da un numar de telefon a unui magazin care aduce placute de reglaj, 25 lei bucata. Ati ramas in urma acolo in patria lui Mazare. Pai ori sunt in tara, ori le "aduce"?! Oricum, eu am pus un link unde bucata iese la 0.85$, cam fix de 10 ori mai ieftin decat "magazinul" tau. Intr'adevar, foarte avansati la mangleala voi astia din patria lu' Vanghelie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator corleone Postat Februarie 24, 2010 Share Postat Februarie 24, 2010 Pentru cine nu se pricepe, si intinderea lantului iese CEL MAI IEFTIN SI BINE la mecanic. Pentru cine ii place sa se murdareasca pe maini, are un loc de "joaca" si un minim de scule, reglarea jocului supapelor este o operatiune accesibila. Nu stiu daca un mecanic ar putea s'o faca MAI BINE, dar MAI IEFTIN sunt convins ca nu! Ultima data cand am intrebat, mi s'au cerut 250Euro pentru manopera... acum, fiecare cu motorul si buzunarul lui. Eu nu am sugerat sa se apuce singur ci ca mai exista si o alta metoda, care nu necesita pastile noi. Mie mi'a luat 2 zile prin metoda "grindurii" insa cu demontarea completa a chiulasei, decarbonizare, curatirea si pasuirea fiecarei supape pe patul ei. Sunt absolut convins ca nici un mecanic din lumea asta nu ar fi lucrat mai bine. Cand lucrezi la propriul motor, lucrezi ca "pentru tine"... Ride Safe! Mesaj completat Pai ori sunt in tara, ori le "aduce"?! Oricum, eu am pus un link unde bucata iese la 0.85$, cam fix de 10 ori mai ieftin decat "magazinul" tau. Intr'adevar, foarte avansati la mangleala voi astia din patria lu' Vanghelie. Nenea din Constanta, "magazinul" este motomike.eu, fiind comandate de acolo am luat pretul de la ei de pe site. Daca e mare pretul trimite-le un mail si cere explicatii. Piesele se comanda din Ungaria-Budapesta si vin in 3-4 zile. Pe de alta parte nu inteleg de ce nu ai comandat pentru tine placute de reglaj de la cei pe care ii recomanzi tu mai ales ca sunt asa ieftine . Pe de alta parte nu inteleg care e problema ca ti s-a cerut 250 euro (1000 lei) manopera pentru operatiunea asta? Ai cumva impresia ca mecanicii trebuie sa munceasca pe degeaba? Hasta la vista Comandante Mazare! PS: Aici nu e patria lui Van Gheele ci a lui Oprescu Astupatoru' de Gropi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bulinu' Postat Februarie 25, 2010 Share Postat Februarie 25, 2010 (editat) Salut! Vreau sa fac ajustarea distantelor la valve la motocicleta mea. Problema e ca nu stiu unde se pot cumpara diferite marimi de placute. Are cineva vreo sugestie unde se vind placute (se numesc si peny?) in zona Targu-Mures Cluj Napoca ? Nu vreau sa fac comanda din GB, pt ca dureaza prea mult. Merci. Chiar in Cluj http://www.motomike.eu/lini/category/10413...0/vehicle/17702 Editat Februarie 25, 2010 de Bulinu' Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo4hgx Postat Februarie 25, 2010 Share Postat Februarie 25, 2010 PS: Aici nu e patria lui Van Gheele ci a lui Oprescu Astupatoru' de Gropi. Nu fi suparat, patria lu' Vanghele este peste tot unde sunt manelisti... Eu ce am avut de spus am spus, "pana la urma" fiecare isi cumpara piesele de unde vrea si plateste (sau nu) tarifele care i se cer de catre super-mecanicii moto. Te las pe tine in continuare, ca de obicei, sa spurci si topicul asta cu manelogargara'ti caracteristica. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator corleone Postat Februarie 25, 2010 Share Postat Februarie 25, 2010 Eu ce am avut de spus am spus N-ai spus nimic ci doar ai dezinformat, suntem deja trei care am aratat ca placutele de reglaj se gasesc si in Romania. Incearca sa privesti peste Valu Lui Traian si vei descoperi ca Romania este mai mare decat credeai tu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
draku Postat Februarie 25, 2010 Share Postat Februarie 25, 2010 Foarte putin probabil sa gasesti in tara, doar daca cineva si'a comandat un kit complet si e dispus sa renunte la surplus. o afirmatie complet idioata reprezentantele moto pot aduce in scurt timp pastile de reglaj, la bucata, in functie de ce dimensiune este nevoie nu trebuie cumparat un set intreg. dealtfel nici uzurile nu sunt identice si nu faci nicio treaba daca schimbi tot setul PS de ex, la unele modele de yamaha costa 8-10 euro bucata Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo4hgx Postat Februarie 25, 2010 Share Postat Februarie 25, 2010 o afirmatie complet idioatareprezentantele moto pot aduce in scurt timp pastile de reglaj, la bucata, in functie de ce dimensiune este nevoie nu trebuie cumparat un set intreg. dealtfel nici uzurile nu sunt identice si nu faci nicio treaba daca schimbi tot setul PS de ex, la unele modele de yamaha costa 8-10 euro bucata Necuratule, cam agresiva atitudinea... mai ales ca nu prea stii ce vorbesti - chiar crezi ca nu e evident ca uzurile sunt neuniforme?! Ca de obicei, unii au o placere perversa de a comenta de dragul de a se afla in treaba. Eu am afirmat ca nu cred ca se gasesc in tara in sensul ca nu le are nimeni pe stoc, ci trebuie oricum comandate. Nu vad de ce ai apela la altii cand o poti face singur, direct de pe net, la preturi cu mult mai mici. Intamplator stiu ca la reprezentantele "oficiale" (sic!) o pastila de reglaj supape costa 7-10E si nu inteleg cu ce deranjeaza sa comanzi un kit complet (141 bucati, cate 3 bucati fiecare masura de la 1.20 la 3.5mm in pasi de 0.05) la sub jumatate din pretul a doar 16-20 bucati de la "magazin". In plus, cu un kit complet, pe langa pretul la jumatate, mai ai si avantajul ca trebuie sa deschizi motorul o singura data. Altfel, trebuie sa defaci odata sa masori si inca odata cand primesti pastilele. Ori poate tu preferi sa stai cu motorul desfacut pe aceasta perioada... Restul pastilelor le poti pastra pentru o viitoare reajustare ori vinde altora care au nevoie (multe modele folosesc acelasi tip) si recupera o parte din bani. Sper ca de data asta ai fost un pic mai atent la afirmatiile mele "complet idioate", asa ca voi relista linkul anterior http://www.cyclebuy.com/shopping/hotcams/shimkits.htm Ride Safe! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
draku Postat Februarie 25, 2010 Share Postat Februarie 25, 2010 eu nu vad in link-ul ala pastile pt mobra omului, cb500 s-ar putea sa nu aiba pt modelul ala, asa ca este oarecum inutil linkul imi mentin parerea despre afirmatia ta sfat pt initiatorul topicului: pune mana si masoara jocurile si afla ce pastile iti trebuie, comanda-le undeva si schimba-le. demontarea capacului motorului nu ar trebui sa iti ia prea mult. vremea oricum nu e prea buna, asa ca poti sa mai stai pe dreapta vreo cateva zile. asta daca ti-e lene sa il pui la loc si sa mergi cu ea pana vin piesele. daca nu te pricepi, suna un prieten, sau in cel mai rau caz, mergi la un mecanic Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TNG Postat Februarie 25, 2010 Share Postat Februarie 25, 2010 eu nu vad in link-ul ala pastile pt mobra omului, cb500s-ar putea sa nu aiba pt modelul ala, asa ca este oarecum inutil linkul imi mentin parerea despre afirmatia ta sfat pt initiatorul topicului: pune mana si masoara jocurile si afla ce pastile iti trebuie, comanda-le undeva si schimba-le. demontarea capacului motorului nu ar trebui sa iti ia prea mult. vremea oricum nu e prea buna, asa ca poti sa mai stai pe dreapta vreo cateva zile. asta daca ti-e lene sa il pui la loc si sa mergi cu ea pana vin piesele. daca nu te pricepi, suna un prieten, sau in cel mai rau caz, mergi la un mecanic Demontarea axelor cu came vrei sa zici, si punerea la punct a distributiei!(Cred ca iti ia ceva timp) Si sa vezi atunci cind nu poti baga nici o lera de 005 sub axul cu came si sa vedem ce marime pui? Una peste alta,vreu sa zic ca nu este vorba de dat o roata jos,este o lucrare care iti ia ceva timp si ca sunt necesare ceva cunostinte de mecanica! Ultima propozitie a ta, sunt cu totul de acord! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo4hgx Postat Februarie 25, 2010 Share Postat Februarie 25, 2010 eu nu vad in link-ul ala pastile pt mobra omului, cb500 Poate pentru ca la CB500 reglajul supapelor nu se face cu pastile?! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator corleone Postat Februarie 25, 2010 Share Postat Februarie 25, 2010 Poate pentru ca la CB500 reglajul supapelor nu se face cu pastile?! Ba se face cu pastile. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate