kato_arad Postat Septembrie 22, 2010 Share Postat Septembrie 22, 2010 Eu am vazut cu "Parchet in lucru" Oare cine vine cu denumirile astea Denumirea e uzuala in limbajul de specialitate al silvicultorilor sau padurarilor. Este mai bine zis o portiunde de padure aflata in exploatare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lutzifer Postat Septembrie 22, 2010 Share Postat Septembrie 22, 2010 Denumirea e uzuala in limbajul de specialitate al silvicultorilor sau padurarilor. Este mai bine zis o portiunde de padure aflata in exploatare. Exact nu se refera la "parchetul din camera de pe jos" ci la parchet = parcelă , etc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vis-a-vis Postat Septembrie 22, 2010 Share Postat Septembrie 22, 2010 Si corhaneala ce e dom'le? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kato_arad Postat Septembrie 22, 2010 Share Postat Septembrie 22, 2010 (editat) Si corhaneala ce e dom'le? Am gasit ceva apropiat in DEX si citez: CORHĂNĂT s. n. Transport al buștenilor de la locul unde au fost fasonați până la o cale de comunicație, prin târâre și rostogolire, cu ajutorul țapinei sau cu alte mijloace. – Et. nec.. Deci etimologia acestui cuvant este necunoscuta. Un fel de cuvant ,,tehnic" in limbajul celor care muncesc in exploatatiile forestiere. Editat Septembrie 22, 2010 de kato_arad Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Septembrie 22, 2010 Share Postat Septembrie 22, 2010 După ultimele căutări, ar însemna "a trage/rostogoli bustenii de la locul de taiere spre tapina". Mihai, e întotdeauna o plăcere să îți urmăresc poveștile! La mai multe! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mumushummus Postat Septembrie 22, 2010 Share Postat Septembrie 22, 2010 bata-va sa va bata norocu de draguti .... iar am ras una buna ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CuCun Postat Septembrie 22, 2010 Share Postat Septembrie 22, 2010 corhanit...adica...bai, ai grija ca s-ar putea sa te trezesti cu un lemn in cap deci...atentie:In Romanica se corhaneste!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cria_p Postat Septembrie 24, 2010 Share Postat Septembrie 24, 2010 * deci, daca ma duc pe sosea in sus si la un moment dat se termina asfaltul si incepe noroi si iarba si pietris, se cheama ca ma duc la ...taiat de lemne? cum se numeste cel care corhaneste? corhanitor(oare)? misto tare pozele! eh...! eu sunt umpic invidoasa, ca inca n-am trecut muntii p-acolo. mai am timp? se corhaneste si iarna? sa va fe de bine, bey! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Duz Postat Septembrie 24, 2010 Share Postat Septembrie 24, 2010 Multumiiim. Pe Discovery cica incepand cu 27 Sept, la ora 22. Ce este pe Discovery incepand cu 27 Sept la ora 22? Frumoase locurile prin care ati fost!!! Vreau si eu!!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Philip_HD Postat Septembrie 25, 2010 Share Postat Septembrie 25, 2010 Ce este pe Discovery incepand cu 27 Sept la ora 22? ASTA Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
scorpioanca Postat Septembrie 27, 2010 Share Postat Septembrie 27, 2010 Faina corhaneala voastra de toamna, de poze nu mai zic , sa va fie de bine. Transalpina. Ultimul an, cred, in care ne-am putut bucura de drumul asta, deja agomerat. Inafara de faptul ca Radu era sa fie calcat de un buldozer, nimic eroic. Poate doar faptul ca am fost deasupra norilor, chestie care mie mi s-a intamplat pentru prima data in viata. Mda, din pacate nu prea mai avem multa vreme la dispozitie sa ne bucuram de Transalpina. Refuz sa ma gandesc ca va deveni al doilea Transfagarasan, aka aglomeratie, dughene si gunoaie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sailor_one Postat Iunie 16, 2013 Share Postat Iunie 16, 2013 Se termina toamna, sezonul si douamiizecele si Doyle n-a ajuns sa-si vada casa. De-asta am zis: bai Radu, bai Alin, mergem si noi pan' la Petrila? Da. The hard way? Da. Alin e om al muncii si vineri nu poate decat dupa doua, oricat s-a straduit sa alinieze astrele in favoarea-i. Eu cu Radu, mai excetrici, zicem ca plecam dimineata. E ok, pentru ca Radu e incepator, merge la relanti, asa ca Alin, daca trage tare, ne ajunge din urma. La 9 intalnire la benzinarie, la iesire spre A1. Eu ajung la 9:30, ca-s porc si dorm mult. Autostrada, Rm.Valcea, valea Oltului, Radu forjeaza in fata, eu dorm in spate, stanga la Brezoi, ploaie. Intram in nori pe urcare, si facem primele fotografii. Radu a fost intr-o forma de vis: Situatia a luat-o razna intr-o asemenea masura incat noi, inghetati fiind, n-am mai inteles nimic. Totul devenise senseless. Am ajuns la Petrosani, unde am oprit la batranul Devla, colegul meu de banca din liceu. Roibu, calul lui Radu, fiind si el la randul lui incepator si obosind repede, are ciudatul obicei de a se intinde la orizontala pentru a se odihni. Sunt momente in care nimeni nu poate face nimic decat sa astepte sa-si revina. Apoi e ok. Apoi acasa, la mama, la Mitzu, la Igor, la fasole. Am asezonat cu Alexandrion si Hategana si-am dormit bustean. A doua zi aveam de corhanit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sailor_one Postat Iunie 16, 2013 Share Postat Iunie 16, 2013 Salutam ! O intrebare daca se poate...cum se numesc casca cea alba...gen enduro..si echipamentul gri cu dunga galbena...ca se potrivesc de minune pt enduro-touring ! Multumesc mult ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viorelbobe Postat Septembrie 27, 2013 Share Postat Septembrie 27, 2013 Casca e Arai Tour X3, intre timp a aparut si X4 iar costumul e Pharao dar nu stiu ce model. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate