Geo_ZGA Postat Martie 13, 2018 Share Postat Martie 13, 2018 (editat) Pai si din alea 2 de la Lidl, ce imi recomandati? Sau altceva, nu prea scump... Pt mesterit, la prezoanele de la roata ma descurc si cu coarba. Editat Martie 13, 2018 de Geo_ZGA Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Martie 13, 2018 Share Postat Martie 13, 2018 Dpmdv daca mesteresti undeva cu 230V la indemana ar fi de evitat acumulatorul. Daca se pune problema de mobilitate si portabilitate insa nu te ajuta cel cu fir. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vlad58 Postat Martie 13, 2018 Share Postat Martie 13, 2018 Daca se pune problema de mobilitate si portabilitate insa nu te ajuta cel cu fir. ??? Pt mesterit, la prezoanele de la roata ma descurc si cu coarba. Daca apuca aia cu impact-urile sa-ti stranaga suruburile de la roata, coarba devine inutila, cel putin asa am patit eu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 13, 2018 Share Postat Martie 13, 2018 (editat) La mesterit, pe langa casa, cu priza in apropiere, prelungitor etc. Doar ca, din specificatii, pare mai slab cel cu fir, decat cel cu acumulator... 100Nm sunt suficienti pt strangere? 320Nm, maxim, zice ca ar fi la desfacere... Editat Martie 13, 2018 de Geo_ZGA Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
un_aiurit Postat Martie 13, 2018 Share Postat Martie 13, 2018 Pe mine nu m-a dezamăgit pistolul de la einhell,in condițiile in care am schimbat basculele,amortizoarele și am scos și planetarele la mașină.Plus demontat și montat la loc două motociclete KTM. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Martie 13, 2018 Share Postat Martie 13, 2018 (editat) La roti de autoturism cuplul se invarte pe la 120Nm si oricum nu m-as baza pe o scula de impact pt strangere. Cu pneumaticul strang pe poz 2 (din 4) si nu-l las sa bata decat de 2-3 ori, dupa strang definitiv cu mana (sau cheia dinamometrica, sa nu sara puritanii). Daca ai niste roti stranse de Dorel fortosu nu le desfaci cu niciuna dintre scule, la fel si suruburile fuliilor de vilbrochen (desi unele se mai lasa convinse). Rezerva mea fata de alea cu acumulator e data de faptul ca o scula de 800€ a dus bine un sezon, al 2-lea, desi bateria fusese intretinuta peste iarna, cu noroc tine sa schimbi 4 roti, dar mai strangi si la mana, iar acumulatorul costa cat toata scula. Pe langa autonomie i-a scazut sensibil si cuplul. Sau poate l-o mai avea, dar numai la primele 2-3 suruburi desfacute, pe urma deja o auzi ca gafaie. Editat Martie 13, 2018 de john17 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
un_aiurit Postat Martie 13, 2018 Share Postat Martie 13, 2018 Am scos eu șurubul de la fulia vibrochenului cu pistolul ăla einhell.Am și martori Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Martie 13, 2018 Share Postat Martie 13, 2018 (editat) Depinde de surub! Am avut unul care n-a cedat decat dupa sedinte multiple de autogen. Einhell ala are cuplu, am zis, doar ca nu pricep cum "se asmute", bate f rar, cu totul altfel decat pistoalele cu impact despre care vorbim. Nu ajuta deloc la productivitate, doar ca depui mai putin efort. Si poate desfaci ceva de care altfel nu ai putea tine ca sa tragi cu tzevi - un surub de fulie, o oala de ambreiaj moto etc. Cel mai tare pistol pe care l-am folosit e un Ingersoll Rand pneumatic. Doar ca idiotii care reprezinta firma in Ro n-au fost in stare sa-mi aduca o piesa de 3$ pt el, n-au vrut sa ia nici avans pt ea ca "daca nu mai avem alta comanda si nu o aducem la timp, nu putem importa doar rahatul asta" si nici fara avans n-au riscat, saraceau daca le-as fi lasat-o in stoc... Chicago Pneumatic pe care il folosesc acum e o gluma proasta pe langa el, IR mi-a spart tubulara noua de impact BGS de 21mm in 10 secunde pe un ax de bascula de Range Rover incapatanat. Editat Martie 13, 2018 de john17 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
un_aiurit Postat Martie 13, 2018 Share Postat Martie 13, 2018 Cum ziceai și tu,dai de un ciobănaș de nici cu pârghie de 2 m nu mai desfaci că unii pun pasta de blocare și unde nu trebuie,și peste mai pun și pasta permanenta că sa fie treaba bine făcută. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Martie 13, 2018 Share Postat Martie 13, 2018 Cred că iau și eu mâine drăcia aia cu fir. Și așa am de schimbat roțile de iarnă. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Martie 14, 2018 Share Postat Martie 14, 2018 (editat) Am vandut in iarna ~100 suruburi de roata, dorel de la vulcanizare e baiat puternic! Unul dintre clienti, venit cu un Clio cu 2 suruburi alaturate rupte in butuc, mi-a zis ca avea cheie dinamometrica, dupa ce a strans cu pistolul a verificat cu dinamometrica Ce ma mir, am tras cu teava de 1.5m de un capac de filtru de ulei de Mini, scrie pe el 25Nm, ghinion insa ca are hexagon de 36. Revizia precedenta fusese facuta la bavaria... Rotile stranse normal le desface lejer pistolul de 230V, chiar si cate un surub de fulie sau axe de bascule, suruburi care fixeaza punti etc. Editat Martie 14, 2018 de john17 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Calin26 Postat Martie 14, 2018 Share Postat Martie 14, 2018 (editat) Luciane..vezi ca abia pe 19 aduce Lidl pistolul ala cu impact. Si eu cred ca ma voi pricopsi cu unul. Editat Martie 14, 2018 de Calin26 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 14, 2018 Share Postat Martie 14, 2018 Cu fir sau fara fir? Oricum, au 1 an garantie, timp in care se poate returna fara motiv anume. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Martie 14, 2018 Share Postat Martie 14, 2018 Am fost azi, ciuciu, dar nu am apucat sa mai citesc pe forum. Si o rascheta mi-ar prinde bine, ca pe actuala a pestelit-o tata (i-a rupt cureaua si nu gasesc alta). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Calin26 Postat Martie 14, 2018 Share Postat Martie 14, 2018 Eu o sa-mi iau cu fir..astea cu acumulatori ma lasa rece, ca sa nu mai spun ca acumulatorii se duc in timp. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Grigore1 Postat Martie 14, 2018 Share Postat Martie 14, 2018 Salut ! Caut filiera pe STINGA M10 cu 1.25. Sa rectific un filet usor sficuit. Sfaturi ? Imprumut? Multumesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mos bear Postat Martie 17, 2018 Share Postat Martie 17, 2018 Eu folosesc o trusa magnusson cumparata din Franta cu vreo 80 epuroi acum 5 ani , iar singura piesa care a cedat (dar l-am reparat) a fost si singura piesa data imprumut , adica cliketul mic cu tubulara de 13. Trusa este nelipsita din portbagajul masinii asa ca o folosesc si acasa si pe la munca . nu stiu ce truse au la Bricostore dar a mea seamana cam cu cea din poza . concluzie dupa atta timp ; si-a meritat banii cu prisosinta . Chiar azi am luat din Franta o trusa tubulare si biti Magnusson cu 1/4 si 3/8 la pret de 48 euro si este garantata pe viata . Am mai luat si o dinamometrica de 1/4 cu cuplu 5 - 25 Nm dar cu garantie de 5 ani ( este vorba despre timpul in care scula este garantata ca si calibrare) , tot Magnusson . Nu cred ca sint nebuni sa acorde garantie pe viata produselor Magnusson. Eu le voi pune la munca si va tin la curent . (voi reveni si cu poze) » Post actualizat in 17 Mar 2018 18:05 Salut ! Caut filiera pe STINGA M10 cu 1.25. Sa rectific un filet usor sficuit. Sfaturi ? Imprumut? Multumesc Gasesti in Obor la tarabe » Post actualizat in 17 Mar 2018 18:10 Intrebare, pt cei mai priceputi ca mine... pe care s-o iau? Mi se pare ciudat ca aia cu acumulator are cuplu mai mare (nu zice de strangere cat are) si aia la priza are 320Nm desfacere si doar 100Nm strangere. De folosit pt uz "casnic", montat/demontat amortizoare auto, desfacut suruburi stranse bine etc https://www.lidl.ro/ro/saptamana-actuala.htm?articleId=6365 https://www.lidl.ro/ro/saptamana-actuala.htm?articleId=6370 Eu as alege pe cea la retea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Martie 17, 2018 Share Postat Martie 17, 2018 (editat) Nu e pentru motor, dar totusi poate are cineva nevoie de ceva jucarii pentru gospodarie: rascheta (rindea electrica) si slefuitor cu vibratii. Rascheta nu am testat-o (dar am mai avut ceva similar inainte), insa slefuitorul ala mic imi place mult cum functioneaza, nu ma asteptam. E bun si la slefuit piese pentru motor, inclusiv carene. Rascheta e undeva la 160 lei, slefuitorul vreo 80 (daca nu ma insel). Garantie 3 ani, ce se buleste, se dau banii inapoi. Mie imi convine. Sper sa prind si pistolul, fac un drum special pana in oras, daca aud ca apare in magazin. Editat Martie 17, 2018 de Lucian_M Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Calin26 Postat Martie 19, 2018 Share Postat Martie 19, 2018 Eu am luat pistolul cu fir. Acusi tre' sa schimb rotile la masina, sa schimb aproape tot pe la directie si voi vedea cum se comporta Sper sa fie ceva de capul lui. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Martie 19, 2018 Share Postat Martie 19, 2018 Abia mâine ajung în oraș. Sper să îl mai găsesc. In caz contrar, iau unul cu aer comprimat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 19, 2018 Share Postat Martie 19, 2018 L-am luat si eu pe ala cu fir... momentan n-am unde sa-l probez, doar sa-mi fac de lucru intr-un din zile la moto, sa desfac si sa strang ceva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Martie 19, 2018 Share Postat Martie 19, 2018 (editat) iau unul cu aer comprimat. Sa nu iei din alea ieftine, din supermarket! Editat Martie 19, 2018 de john17 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Martie 19, 2018 Share Postat Martie 19, 2018 Cum s-o nimeri. Dacă are garanție, e perfect. Am mai văzut pistol cu impact la Kaufland, la 150 lei, dar nu prea îmi inspiră încredere. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Martie 19, 2018 Share Postat Martie 19, 2018 (editat) Nu e vb de garantie! Cuplul e slab, iar alimentat cu aer de la un compresor hobby nu desface NIMIC. Eu utilizez acum un Chicago Pneumatic, mecanism cu dublu ciocan, despre care pot spune ca e acceptabil, dar nu suporta comparatie cu vechiul IR. Am un compresor de 2.5kW si e la limita. Saptamana trecuta am incercat sa ajut pe cineva si sa desfac cu el un surub de fulie de Opel, dar alimentat de la un compresor mic (cred ca 1.5kW, 25l butelia). Canci, sare la 3.14zda! Canalul de iesire a aerului din compresor are sectiunea mica si, cu toti cei 8 bar la care il umflasem, pistolul abia pacanea. Am desfacut pana la urma din vreo 4 umpleri de butelie, fiecare ajungand pt cateva secunde. Cu un pistol pneumatic ieftin nu faci nimic la compresor mic, uita-te ca ar trebui sa scrie debitul de aer necesar si garantat e >180l/min, mult peste cat poate un astfel de compresor! Astea cu ciocan dublu in general se multumesc cu mai putin aer si oricum au cuplul mult mai mare la acelasi debit consumat. Dar costa de pe la 6-700 lei in sus - alea produse de firme mai modeste. Editat Martie 19, 2018 de john17 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Martie 19, 2018 Share Postat Martie 19, 2018 De aia mă gândeam să iau pistolul de la Lidl, că să nu mă doară capul. La cat am eu de desfăcut, pistolul e moft, însă presupun că merită. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate