Sari la conținut

Florin_Nx

Membru
  • Număr conținut

    309
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Florin_Nx

  1. Well - tineti-va bine...: Adunare moto. "Alege moto rock". 40 lei intrarea. Muzica populara. Nu populara in sens de cunoscuta. Populara - folclorica. Hore, sarbe...din astea, cum sta bine unui roacker... In curand....cine s-o mai duce, probabil va avea parte si de-o ora de concert manelistic. Ca la nunta. Chiar acum, in timp ce scriu - curge o hora deosebita, chiar dupa ce-a cantat Masterpiece "Lux Aeterna". Superb.
  2. Posesor de 2 bucati hernii certificate (lombara si cervicala) de ceva anisori de-acuma. Din experientele mele (scapat deocamdata de operatie): - kinetoterapie, masaj - ajuta mult - la fel ajuta fizioterapia, se poate face si acasa, gasiti chiar si pe youtube - un aparat electrostimulator care stie TENS in casa ajuta inca din fazele incipiente ale unei crize - foarte eficienta este decompresia (o masa unde iti intinde coloana in zona afectata; departarea vertebrelor scade presiunea pe nervi si presiunea negativa poate chiar sa repozitioneze materia din discul spart inapoi intre vertebre). Varianta gratis pentru lombar este sa te atarni de-o bara si sa relaxezi muschii lombari - mare atentie insa - revenirea pe picioare trebuie facuta usurel. Pentru cervical exista niste gulere care se umfla si departeaza capul de umeri, nu le-am testat... - suplimente - Proflexon si altele asemanatoare in sarje de 3 luni/ o luna pauza. Suplimente de colagen. Asta cu suplimentele e pentru "de-acu` incolo", nu pentru momentele de criza. - plasturii cu capsaicina merg bine la crize. La fel caldura (dusuri si/sau patura electrica). Tot in perioadele de criza evitati statul in pat cu orele. Miscarea, chiar usoara, ajuta la depasirea mai rapida a crizei. - diclofenac pastile. Am reusit sa iau 2(doua). Dupa care, pe langa criza lombara, m-am procopsit si cu dureri atroce de burta plus diaree....Nu recomand experienta. - gabapentina are ceva efect (prescrisa). Dar e un drog destul de puternic, se incepe cu doze mici, apoi se creste concentratia...se mentine crescuta pe durata tratamentului, apoi se reduce treptat spre sfarsitul tratamentului. Si nu ai voie sa conduci. - osteopat nu am incercat, nu am prea mare incredere in pregatirea celor din Romania. Am urmarit, in schimb multe clipuri de peste ocean cu unii osteopati celebri care chiar fac treaba buna (cel putin asa reiese din clipuri si din comentarii) - reducerea la maxim(la 0 de preferat) a consumului de dulciuri. Crizele sunt de la nervi inflamati, dulciurile provoaca inflamatie...trageti concluziile.
  3. ...si iar vedem pana prin Mai ziua si accidentul.... Coloanele astea de "constientizare" sunt niste prostii. Nu au efectul scontat (ba poate chiar efect contrar); in viitor, soferii in loc sa beleasca ochii vor actiona agresiv la adresa motociclistilor. Nu vad de ce se considera unii mai "altfel" - pana la urma exista o legislatie rutiera care e identica si care trebuie respectata de toti, soferi sau motocilisti. In loc sa se ciocneasca intre ei la parada, ba sa mai ramana si fara membre - nu mai bine mergea fiecare in treaba lui, la o plimbare de relax ?
  4. A bruscat rau frana ala, de-a ajuns pe jos. Posibil incepator sau reflexe adormite de iarna care a trecut. Nici eu nu ma bag in defilari - intotdeauna se gasesc viteji care sa faca acrobatii in mijlocul paradei.... Oricum, nasol sa-ti incepi asa sezonul....
  5. Strict la subiect - as zice ca la o masina SH oricum e loterie. Indiferent ca o duci in service sau o verifici cu un astfel de furnizor de servicii. Sunt argumente pro si contra pentru fiecare varianta. Service: - au posibilitatea de a verifica anumite lucruri mai amanuntit - nu neaparat o si fac. In plus, chiar daca exista probleme specifice unui model....nu vor recunoaste asta - pretul poate fi mai mic, sau mai mare (daca de exemplu, vrei sa intri mai mult in subiect si sa ceri test de compresie...etc) - "meseriasul" pe mana caruia incapi.....loterie. Verificator de profesie: - in general stiu punctele slabe; fac verificare in baza de date pentru daune majore, km manariti...etc. Pot verifica grosimea vopselei pe elemente pentru a determina cat chit are...etc - din pacate, pe parte de motor, cutie...nu prea pot sa te asigure ce treaba e 100% ok. - nu au interes in a proteja marca/modelul (vis a vis de probleme specifice) Oricum ai lua-o, oricat ai cheltui cu verificarie - nu ai nici o garantie ca masina nu se strica dupa 2 saptamani grav. Acuma, cand vorbim de buget de 2000-5000 euro - sa zicem ca nu ai pretentii majore si iti sumi cheltuielile suplimentare "in caz de...". Insa la bugetul vehiculat aici......eu as merge pe masina noua, cu garantia cea mai lunga, chiar daca e putin diferita de ce imi doresc.
  6. Rares - dupa cum spunea - noi, astia un pic mai "vechi" am trecut prin varsta de 16 ani. Si da, si pe vremea noastra tot asa ne statea gandul - sa producem un banut, sa impresionam gagicile...etc. Bine pe atunci...mai cu bicicleta, asa.... Ideea e ca poti fi responsabil sau iresponsabil la orice varsta. Da, perioada adolescentei e mai predispusa la asta. Pe de alta parte poti sa patesti nasoale si pe bicicleta sau trotinete din astea la care nu iti trebuie permis. De asta ziceam ca permisul ajuta - indiferent ce conduci. Inveti regulile jocului.
  7. Trecand peste greselile din exprimare, nu ar fi o idee rea sa faci scoala si sa iei permis. Priveste-o ca pe o experienta utila pentru viitor. Te va ajuta sa intelegi cum este legislatia vs traficul real, plin de salbaticie. Si da, motociclismul este periculos. La varsta ta, unde avem si o doza ceva mai crescuta de iresponsabilitate (e standard, toti am trecut prin asta) pericolele sunt exponential mai mari. Totusi - nu motoreta in sine e periculoasa, ci persoana care o conduce. Daca intelegi pe deplin ca orice plimbare are potentialul de-a te nenoroci pe viata, sau chiar de-a te ucide - si conduci ca atare, atunci e o experienta frumoasa, din care vei invata multe. Insa orice "vitejie" din proprie initiativa, sau la indemnuri "prietenoase" - te poate duce rapid spre ghips, tije sau chiar scaun cu rotile. Ia-ti permisul - apoi analizeaza bine si decide in cunostinta de cauza daca conduci sau nu. Daca decizi sa conduci - atunci: echipament full din cap pana in picioare, chiar daca te duci 100m cu motorul. Nu te va salva din orice situatie, dar te scoate din majoritatea celor cu potential de rani.
  8. Rares, chiar daca tu crezi ca esti pregatit - nu esti. Ba chiar as putea spune ca inca nu esti suficient de pregatit nici pentru mers singur. Experienta aia de 2 ani pe bicicleta e 0. Asa ma simteam si eu pregatit in primul an de dupa permis - nu pentru mers cu pasager, dar pentru inclinari pe curbe...etc. Aveam peste 15 ani de experienta la condus auto si tot m-am accidentat. Noroc ca nu am avut si pasager. Pune-ti problema altfel: Esti pregatit sa-ti traiesti viata gandindu-te ca ai pierdut un prieten bun, din vina ta, pentru ca ti-ai supraestimat skill-urile? Sau - esti pregatit sa dai ochii cu prietenul tau la spital, imediat ce a primit vestea ca e invalid - pentru ca l-ai luat pe moto desi nu era(inca) momentul? Cand esti singur - aia e - raspunzi in fata constiintei doar pentru viata/integritatea ta. Cand iei pe altcineva, lucrurile se schimba. Nu-ti da nimeni de aici sfaturi rauvoitoare - majoritatea sunt motociclisti cu ani/zeci de ani de experienta cu si fara pasager, oameni care sunt inca aici sa povesteasca, in ciuda "razboiului" din trafic.
  9. Florin_Nx

    Bataie motor ?!

    Sa "scape" ambreiajul oare? Trage frana de mana, porneste motorul, baga in viteza 1 si incearca sa pleci de pe loc. Se simt bataile? Masina pleaca de pe loc cu frana de mana trasa? Am uitat sa intreb - ceva scurgeri de ulei prin zona imbinarii dintre motor/cutie? Poate pierde ceva ulei pe la semeringul de la vibrochen sau lichid de frana pe la pistonul rulmentului de presiune - si a ajuns la ambreiaj....
  10. Stai cuminte - e un gunoi. Am luat unul direct din mama China anul trecut. A functionat(oarecum) vreo 3 luni - dupa care mi-a secat bateria si a murit irecuperabil. Decat sa dai 300 lei pe ala...mai pune 700 si cumpara o alarma cu tracker starlink ebike - care mult mai versatila si mai sigura. Si ai si suport real. Eu asta am facut dupa ce am aruncat gunoiul...
  11. Florin_Nx

    Bataie motor ?!

    Daca pe loc nu face oricat ai accelera - cel mai probabil, motorul e ok. Problema , asa cum ai descris-o pare sa fie de la motor pana la roti. Eu as incepe prin a face o echilibrare a rotilor fata. Apoi o verificare a rulmentilor de la rotile fata. Planetarele zici ca le-ai verificat - urmatoarea e cutia de viteze..
  12. Am luat eu, anul trecut cu 15.000 an 2006. Era ca din vitrina. 3800 a ajuns adusa prin fam. Biris. edit: A mea e 650...
  13. @Macsy - am incercat sa-ti trimit pe PM dar nu merge. Cauta Starlink e-bike pe google.
  14. Am avut un tracker cumparat de pe aliexpress, I-track se numea parca. A tinut vreo 2 luni pana s-a stricat. Tind sa cred ca mi-a luat si bateria cu el ca prea s-au intamplat deodata. In lumina experientei neplacute, m-am ambitionat si-am luat o alarma cu tracker - vinde un baiat si pe aici - facuta in Israel, cica. Scumputa, dar merita. Dupa vreo 3 saptamani cu alarma armata - motorul a pornit instant. Nu e chiar perfecta, uneori raspunde mai greu la dezarmare daca e activata - insa are niste chestii interesante: daca e miscata sau inclinata motocicleta, suna o perioada alarma, apoi tace - insa continua sa trimita sms-uri la greu cu pozitia si nu se opreste pana ce n-o dezarmezi - super chestie in caz ca chiar ti-o fura poti vedea in timp real traseul pe care il are. Plus consumul extrem de redus....
  15. A incercat cineva sa puna baterie mai inalta la V-strom 650? Cea standard are 130mm - ma intreb daca ar incapea una de 145 mm.
  16. Poți să duci axul la un strungar, să îți facă un filet ceva mai mic in locul celui distrus + alta piuliță și gata.
  17. Nu mai tine treaba cu valoarea coletului, deja de vreo luna, doua. Probabil s-a primit ordin de la partid sa se colecteze bani pe orice cale - asa ca mai toate coletele, indiferent de valoarea declarata, ajung la vama - unde trebuie sa te prezinti cu dovada achizitiei printata de pe pagina de detalii tranzactie. Unii vamesi, mai zelosi te pun sa arati si de pe telefon, direct din cont , sa vada ca nu e shmenuit printul. Pana la 10eur val/tranzactie nu se plateste decat o taxa de 8 lei. Peste 10 eur se plateste TVA. Peste 300 eur se plateste TVA+taxe vamale.
  18. Am zis dimineata ca revin cu detalii despre gps tracker: https://www.aliexpress.com/item/cheap-motorcycle-gps-tracker-china-manufacturer/32538750142.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.655a4c4db3xaLW E ieftin dar face treaba. Ce stie: - trimite sms daca moto e miscata - trimite sms daca e scoasa din perimetru (se seteaza un perimetru de o anumita raza in jurul pozitiei si alarmeaza daca iese din acel perimetru prestabilit) - trimite sms daca e deconectat de la baterie (in varianta cu baterie interna, adica cea mai scumpa, 16$ ) - trimite sms cu raport zilnic la ora stabilita de user - tracking pe PC si aplicatie android/IOS; cu fel si fel de rapoarte (inutile pentru mine, care l-am luat mai mult pentru un plus de protectie la furt) - mai stie si alte chestii, netestate de mine, dependente de motor pornit(contact), sa faca statistici de trafic/trasee etc. Necesita o cartela sim fara pin si cu credit pentru a putea trimite sms-urile. Partea nasoala: mi-a luat 4 zile ca sa-l fac sa mearga, vine insotit de un manual foaaaaaarte sumar plin de inexactitati, la fel ca si in descriere de altfel. Am gasit manualul full si cu ceva cercetare pe net + bunavointa sellerului care tocmai si-a luat rating negativ acum e up&running. Partea buna: daca isi mai ia cineva, acu` am experienta in setari, deci n-o sa-i ia 4 zile sa-l faca sa mearga ci doar vreo ora.
  19. Eu am comandata o pereche de becuri led din linkul de mai sus - ramane de vazut cum sunt cand or ajunge. Va tin la curent. Tot din ciclul "utile de pe aliexpress" - am luat suport de telefon pe la 50 lei https://www.aliexpress.com/item/2-in-1-360-Degrees-Rotation-Motorcycle-3-5-6-inch-Cell-Phone-GPS-Mobile-Phone/32711823906.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.4e9d4c4deSrPsx . E teapan, tine telefonul solid, nu se misca deloc, elasticul ala de asigurare e degeaba, n-ai nevoie de el. Ca masura suplimentara de siguranta, am luat si un gps tracker care chiar functioneaza. Nu dau linkul inca, pentru ca unele functionalitati nu-s testate (alarmare pe telefon cand moto e miscata, alarmare cand e scoasa din perimetru...etc) - inca sunt in proces de configurare.
  20. Scorpion o sa iau - deja ma cam batea gandul da` am zis sa mai intreb si altii care au avut. Mutumesc.
  21. Trebe sa incalt si eu V-strom-ul. Am o dilema maxima, ca oscilez intre Tourance Next si Scorpion Trail 2. Pretul e tot cam pe acolo. Merg in majoritate pe asfalt cu pasagera, iar la drumurile lungi mai bag si 25 kile de bagaj. Totusi mai intru cand si cand si pe drumuri de pietris/pamant dar nu pe distante mari. Nu ma supar daca si rezista bine in timp - dar in pricipiu daca tin 12.000 km e ok ca oricum le schimb la 2-3 ani - da` vreau aderenta maxima, inclusiv pe curbe. Mobra am luat-o cu michelin anakee 2 - aderenta faina insa le-am cam topit in 4000 km. Erau si cam vechiute (2014).
  22. Opel Corsa OPC , Suzuki Swift Sport, Mitsubishi Colt CZT .
  23. 1. Noile arcuri pot fi mai "moi" pe zona de amortizare usoara = greutatea motorului iti duce furca mai jos. 2. Arcul spate mai teapan poate pune presiune(greutate) mai mare pe furca = furca mai jos 3.(desi nu cred ca e cazul) - prinderea furcii in jug
  24. O fi de la filtrul ala sport? Cand l-ai montat s-a facut si o ajustare a carburatoarelor (inteleg ca nu e pe injectie) ? Evacuarea nu se incinge prea tare? Pare a fi amestec sarac...
  25. Am obosit citind toate contrele astea. Ca un neimplicat in toata polemica asta as vrea sa zic si eu vreo doua cuvinte: - e clar ca organizatorul vrea profit. La fel si bancile, si supermarketurile si cam orice entitate organizatoare de evenimente. E normal, organizatorul ala nu face decat sa-si consume timpul si nervii cu organizarea - iar asta se plateste. Time is money - vorba poietului. - la fel de clar este ca unii vor fi multumiti, altii nu. Suntem diferiti, avem gusturi diferite deci...nu-i poti multumi pe toti. - as prefera din timp o lista a formatiilor care vor canta, ca sa pot rezerva cazare. Preferabil, cand anunti evenimentul si locatia, pui si detaliile. Eu n-am mai fost la MAN de cand s-a organizat la Sovata. Atunci am fost eu dezamagit. Nu ma intereseaza ce face organizatorul, cat profit face si daca da sau nu factura. Pe mine ma intereseaza atmosfera si mai ales muzica buna. Practic pentru asta veneam la MAN. Nu stiu cum a fost dupa Sovata, insa ce cred eu ca ar imbunatati lucrurile: - Punctualitate la concerte. Bun, se intelege juma` de ora intarzieri - dar cand incep sa cante la ora 23 in loc de 20...deja e prea mult. Unii dintre noi muncesc `nspe ore/zi pe ogoarele patriei si parca nu-i tocmai placut sa dormi 4ore/noapte in week-end. - Preturi ceva mai decente la mancare/bautura. Si chestii mai diversificate. Adica vreau sa spun ca la mancare preturile sunt de restaurant de lux pentru gratare trantite in farfurii de plastic/carton. La partea de diversificare.. mai merge si o ciorba, o salata...etc, nu doar gratare/frigarui/fasole cu ciolan/gulas... Eu recunosc ca doar am gustat cate ceva - am preferat sa mananc in afara evenimentului, sau sa-mi procur mancarea din alta parte. Ca mine sigur au facut si altii. Ce vreau sa zic e ca cateringul a pierdut "n" portii la vanzare pentru ca au vandut prea scump. - Toaletele ecologice(cand e cazul, nu stiu cum e la Lepsa, poate aflu anul asta...). Ceva personal pentru igienizare + golirea/inlocuirea lor zilnica + o solutie pentru spalatul mainilor(dozator de apa...etc) ar face minuni. Hartia igienica pot sa mi-o aduc in bagaj, deci nu vad o problema in asta. - Frumos ar fi ca fiecare MAN sa ofere o amintire fiecarui participant. O moneduta incriptionata, o chestie inedita...nu stiu - asta tre` sa gandeasca organizatorul. E doar o idee. Si in fiecare an dai aceeasi chestie, doar personalizata/eveniment - ca o colectie, asa.... In rest - vreau doar sa spun ca e prea obositor de citit critici de la Raluca, explicatii de la Gospodaru. Raluca - daca nu-ti place, fa ca mine - nu te mai duci. Gospodaru - nu mai da o gramada de explicatii ca oricum n-o scoti la capat. Nici nu ajuta topicul. Fa-ti treaba cat mai bine, si atat. Era o vorba - cel destept cedeaza primul.
×
×
  • Creează nouă...