Geo_ZGA Postat Martie 3, 2022 Share Postat Martie 3, 2022 Ultima groapa adanca a continut o cratita ww1 :)) Au mai fost si diverse table, cutii de munitie distruse etc. DAR... a fost cutia contabilului german, au fost incarcatoarele de flak... parerea mea e ca merita sa sapi, chiar daca in 99% din cazuri sunt rahaturi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cinezicealae Postat Martie 3, 2022 Share Postat Martie 3, 2022 Îți zic drept, din comoditate, setam discriminarea excluzând feroasele și aluminiul. Mai ales dacă era zonă cu gunoaie multe. Dacă am dezgropat vreun topor sau ceva mare, a fost doar pentru ca era la suprafață. Aveam sunet distinct pentru obiecte mari, indiferent de setarea discriminării. Eram pe la Dunăre, zona Tr. Măgurele și râcâiam liniștit. Cum eram eu în lumea mea așa, sare din boscheți, deranjat de mine, ditamai balaurul de porc mistreț. M-am c#$@t pe mine... (de unde și impresia că era balaur) Și ca să-mi dea panică și mai mare, a fugit fraieru' exact în direcția în care aveam mașina. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 3, 2022 Share Postat Martie 3, 2022 Eu nu exclud nimic, la mine suna absolut tot... in functie de zona aleg sa ignor semnalele de fier mic sau nu. La fiare mari sap mereu, mai ales ca pe zone de razboi poate fi orice. Vezi ca argintul suna cam ca aluminiul, tot pe acolo e si o moneda, si un capac RPR MIA. Am tot zis si eu ca ajung la Dunare, am identificat o fortificatie din razboiul ruso-turc, dar nu am reusit pana acum... si vara nu prea merge, e vegetatia mare si tantarii in floare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cinezicealae Postat Martie 3, 2022 Share Postat Martie 3, 2022 (editat) Atenție mare cu cetatea Turis! Mi-a atras atenția și poliția de frontieră. La vărsarea Oltului în Dunăre nu sună NIMIC. A spălat apa tot. Comuna Islaz zic... Pe Neajlov, la Călugăreni m-aș duce. Când am vrut să mă duc, au fost inundații. Editat Martie 3, 2022 de cinezicealae Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 3, 2022 Share Postat Martie 3, 2022 N-ai ce sa gasesti acolo, in afara de gunoaie :)) Am fost dupa ww1, am nimerit si ceva ww2... dar extrem de slab, la modul cateva tuburi. Si tone de gunoaie, aruncate sau aduse de apa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 14, 2022 Share Postat Martie 14, 2022 Ieri am iesit la plezneala intr-o padure spre Ploiesti, fara info ca ar fi fost ceva razboi pe acolo. Schije multe de flak (trase de la apararea Ploiestiului), ceva tuburi ww2, cativa nasturei de echipament... si aparent un vechi drum, din pacate doar pe un colt al padurii a mai sunat detectorul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Martie 14, 2022 Share Postat Martie 14, 2022 Acum 4 minute, Geo_ZGA a spus: Ieri am iesit la plezneala intr-o padure spre Ploiesti, fara info ca ar fi fost ceva razboi pe acolo. Schije multe de flak (trase de la apararea Ploiestiului), ceva tuburi ww2, cativa nasturei de echipament... si aparent un vechi drum, din pacate doar pe un colt al padurii a mai sunat detectorul. Interesant mozaic! Ce-i dracovenia aia tepoasa din partea stanga-sus a imaginii? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ivan pedala Postat Martie 14, 2022 Share Postat Martie 14, 2022 Furculita?! Felicitari pentru pasiune...si implicare! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 14, 2022 Share Postat Martie 14, 2022 Da, o furculita "tunata" :)) Pare din perioada comunista, probabil s-a jucat cineva cu ea... Mai importante, cat de cat: o parte din emblema casei regale (banuiesc de pe ceva postalion, ceva de genul), rama de ceas de buzunar (din pacate din fier), mustiuc instrument de suflat, insigna minuscula (probabil doar pastila centrala) PCR, bricheta anii '30-'40 (f fragila, s-a rupt in buzunar) si un nasture militar anii 1800 (am mai gasit in context rusesc ww2, probabil echipamente extrem de vechi) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Martie 14, 2022 Share Postat Martie 14, 2022 1 oră în urmă, Geo_ZGA a spus: Da, o furculita "tunata" :)) Multam pentru lamurire! Spor in continuare! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 28, 2022 Share Postat Martie 28, 2022 Saptamana trecuta am fost in 3 paduri, fara mari rezultate. Cateva monede, inele de porumbei, tuburi... Sambata am fost in Dobrogea, zona ww1 batuta deja de mine (si de inca cineva care a lasat niste gropi nesimtite, neastupate). Suprinzator, inca au mai iesit niste piese. Pafta, gamela, ambele germane. Cateva inele de cort, 2 nasturi romanesti in pozitiile germane, o cutie de tigari cu scris pe ea, o piesa din ceva ceas de masa sau cutie muzicala. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Martie 28, 2022 Share Postat Martie 28, 2022 Felicitari! Paftaua e super! Cu cine mai merg eu (pe post de lopatar sef) nu vrea sa sape daca semnalul nu este de obiect lung sau voluminos. Mie mi se par mai atractive obiectele personale gen tabachera, pafta, ceas, etc. Spor in continuare! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 28, 2022 Share Postat Martie 28, 2022 Acum na... nu refuz nici o lama lunga :)) Desi 99.99999999999% din semnalele lungi sunt obuze sau schije mari. Eu sap cam la tot ce suna bine, inclusiv fier, in functie de zona ignor sau nu unele semnale. Prietenul cu care am fost, pe care l-am dus eu sambata acolo, a avut norocul fantastic sa gaseasca o baioneta Butcher. Pe langa faptul ca visez la ea de cand m-am apucat de detectie, ca am mai fost in locul asta de minim 5 ori, ca e prima data cand el vine aici, ca e o lama rara... mai e si intr-o stare fff buna. Pamantul e f nisipos si s-a pastrat extraordinar de bine in teaca Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Martie 28, 2022 Share Postat Martie 28, 2022 Gizz, amicul meu face apoplexie daca ii arat poza... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Martie 29, 2022 Share Postat Martie 29, 2022 La 28.03.2022 la 13:47, Geo_ZGA a spus: Acum na... nu refuz nici o lama lunga :)) Desi 99.99999999999% din semnalele lungi sunt obuze sau schije mari. Eu sap cam la tot ce suna bine, inclusiv fier, in functie de zona ignor sau nu unele semnale. Prietenul cu care am fost, pe care l-am dus eu sambata acolo, a avut norocul fantastic sa gaseasca o baioneta Butcher. Pe langa faptul ca visez la ea de cand m-am apucat de detectie, ca am mai fost in locul asta de minim 5 ori, ca e prima data cand el vine aici, ca e o lama rara... mai e si intr-o stare fff buna. Pamantul e f nisipos si s-a pastrat extraordinar de bine in teaca Frumos trofeu Daca o si reconditioneaza .... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 29, 2022 Share Postat Martie 29, 2022 Acum 7 minute, Silver Arrow a spus: Frumos trofeu Daca o si reconditioneaza .... Eu l-am sfatuit doar sa o curete de rugina si sa o pastreze asa, ca relicva. Reconditionata ca la carte e f greu spre imposibil, pt cineva care nu are experienta. Risca sa o strice. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Martie 29, 2022 Share Postat Martie 29, 2022 Acum 1 minut, Geo_ZGA a spus: Eu l-am sfatuit doar sa o curete de rugina si sa o pastreze asa, ca relicva. Reconditionata ca la carte e f greu spre imposibil, pt cineva care nu are experienta. Risca sa o strice. Nu se curata chimic sub nici o forma. Se poate sabla cu dispozitive mici de sablat, care au drept agent de sablare fin gen zapada carbonica, Acuma evident ca o relicva nu poate arata ca noua, dar se poate reda stralucirea de odinioara. Nu ma pricep ce anume se apreciaza: o vechitura in forma de relicva sau readusa la viata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 29, 2022 Share Postat Martie 29, 2022 Acum 5 minute, Silver Arrow a spus: Nu se curata chimic sub nici o forma. Se poate sabla cu dispozitive mici de sablat, care au drept agent de sablare fin gen zapada carbonica, Acuma evident ca o relicva nu poate arata ca noua, dar se poate reda stralucirea de odinioara. Nu ma pricep ce anume se apreciaza: o vechitura in forma de relicva sau readusa la viata. Ba da, se curata chimic mai bine decat prin sablare. Dupa sablare fierul arata albicios, mult prea "argintiu". La curatare chimica (aicizi... oxalic, acetic) sau prin electroliza iese mult mai ok... mie, cel putin, asa mi se pare, arata mai aproape de aspectul de "vechitura". La final data cu ulei pt protectie. Am vazut baioneta sablata si nu mi-a placut absolut deloc. La o relicva e aproape imposibil sa-i readuci imaginea "de noua", fara modificari majore (gen sudat, polizat, chituit etc). Acum 1 minut, GoodKat a spus: Mama, Geo! Cred ca te-ai inverzit cand ai vazut-o 2 saptamani nu-mi mai revin :)) E vorba de noroc... el prima data acolo, cu un detector mai slab ca al meu, eu mers de N ori. Desi sunt "celebru" pt prostii din astea, cand trec pe langa obiecte. Am mai comis-o de 2 ori, langa Ploiesti, cand au venit alti baieti la o saptamana dupa mine si au scos 200+ decoratii si 200 de taguri germane. Fix pe unde dadusem eu cu o saptamana inainte. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Martie 29, 2022 Share Postat Martie 29, 2022 Acum 2 ore, Geo_ZGA a spus: Ba da, se curata chimic mai bine decat prin sablare. Dupa sablare fierul arata albicios, mult prea "argintiu". La curatare chimica (aicizi... oxalic, acetic) sau prin electroliza iese mult mai ok... mie, cel putin, asa mi se pare, arata mai aproape de aspectul de "vechitura". La final data cu ulei pt protectie. Am vazut baioneta sablata si nu mi-a placut absolut deloc. La o relicva e aproape imposibil sa-i readuci imaginea "de noua", fara modificari majore (gen sudat, polizat, chituit etc). Daca rugina este profunda, la curatarea chimica risti sa se duca naibii ferul. In plus trebuie sa fi foarte dibaci cu pasivizarea substantelor de curatare. De ex la caroseriile masinilor vechi nu se lucreaza cu chimic. La sablare poti decide in orice moment daca continui sau nu cu curatarea. Dar ma rog, asta este o parere personala. Nu am reabilitat astfel de vestigii. In rest, bulanul este de baza Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Aprilie 26, 2022 Share Postat Aprilie 26, 2022 Ieri am iesit pe valicica cu de toate, in apropiere de Navodari. Moneda zice lumea ca ar fi romana, cu litere grecesti ("poleos" se distinge, adica oras), batuta in Tracia. Cheia este 99% tot romana. Mai e un varf de sageata, 2-3 cutite (unul pare mai recent) si ceva maruntisuri. In rest... zeci de tuburi, bile, gloante, fiind si zona ww1 si legionari anticomunisti. Am identificat moneda, pare sa fie ceva mai rar... Gordian III Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Mai 2, 2022 Share Postat Mai 2, 2022 Sambata am incercat niste transee noi, din pacate rusesti. De ce spun "din pacate"? Pt ca rusii nu aveau mai nimic si pe aici doar au fugit, nu au luptat. O copeica argint, un focos si hartii in care erau impachetate cartusele de Mosin (da, au rezistat 100+ ani in pamant) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Iunie 27, 2022 Share Postat Iunie 27, 2022 Sambata a fost prima iesire la munte, intr-o zona in care am mai fost, pe urmele regimentului 30... zapezile si ploile au mai scos la suprafata obiecte noi. Un cuc maltratat, medalie incoronarea Carol I 1881, ochelari masca de gaze, 2 tuburi de antrenament pt Mannlicher m93 (au lemn in interior, in loc de praf), un tub de Martini Henry cu un m93 infipt in el pe post de cutiuta cu vaselina, nasturi, nasturei, capac bidon apa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cinezicealae Postat Iulie 4, 2022 Share Postat Iulie 4, 2022 Am strans la ciorap sa-mi iau iar detector. S-a mai schimbat legea sau e tot aia? Tot de la IJP iau autorizatia? Sarumana de raspuns. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Iulie 18, 2022 Share Postat Iulie 18, 2022 Gadit azi un nastur,cred că e cupru,știți cumva a cui a fost? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Iulie 19, 2022 Share Postat Iulie 19, 2022 La 04.07.2022 la 19:24, cinezicealae a spus: Am strans la ciorap sa-mi iau iar detector. S-a mai schimbat legea sau e tot aia? Tot de la IJP iau autorizatia? Sarumana de raspuns. Tot aia e legea Acum 16 ore, pinnochio a spus: Gadit azi un nastur,cred că e cupru,știți cumva a cui a fost? Pare un gablont modern... pune o poza si cu spatele Duminica am iesit prin Vrancea, fara mare succes. Pieptan si inchizatoarea de la o pafta (germana, banuiesc) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate