Fura Postat Iulie 19, 2022 Share Postat Iulie 19, 2022 Acum 18 ore, pinnochio a spus: Gadit azi un nastur,cred că e cupru,știți cumva a cui a fost? Judecand dupa inscris https://en.wikipedia.org/wiki/36th_Sikhs ...ramane intrebarea unde l-ai gasit? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Iulie 19, 2022 Share Postat Iulie 19, 2022 Musuroi de cartită Cartitele scot tot felu de chestii.Când eram copii,adunam cioburi,după aratul tractoarelor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat August 29, 2022 Share Postat August 29, 2022 Am iesit de vreo 2 ori prin Dobrogea, la prima iesire am fost pe langa Slave in 2 paduri... nimic, mort. Joia trecuta am iesit cateva ore pe transeele din apropierea casei, au mai picat cativa nasturei, dopuri de grenada, 2 focoase si clasicele tuburi, clipsuri si schije. Si un briceag Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Septembrie 19, 2022 Share Postat Septembrie 19, 2022 Sambata am fost pe langa Bucuresti. Initial langa Voluntari, unde nu am gasit mai nimic... dupa care ne-am mutat la clasica Baneasa. Printre tone de gunoaie, am avut norocul sa gasesc o garda de sabie ofiter roman, ww2. A iesit f bine la curatara, doar 1 minut in acid oxalic, dupa care in apa si sapun peste noapte. Ambele "rubine" prezente, ambele balamale functionale la garda rabatabila. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
florinelu07 Postat Septembrie 19, 2022 Share Postat Septembrie 19, 2022 frumos - vreo sansa sa mai fi ramas in zona si lama sabiei? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Septembrie 19, 2022 Share Postat Septembrie 19, 2022 Bravo, domnule! O splendoare! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Septembrie 19, 2022 Share Postat Septembrie 19, 2022 Multumesc pt aprecieri Am cautat in jur, am sapat toate sarmele si fiarele... nici macar manerul nu a fost, doar piesele care se vad. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Septembrie 26, 2022 Share Postat Septembrie 26, 2022 Ieri am fost pe la munte Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Octombrie 10, 2022 Share Postat Octombrie 10, 2022 Sambata am fost in plimbare cu sotia, prin Doburdja... din pacate povestile au ramas doar povesti, 4-5 randuri de transee dar complet goale. Romanii au fugit inainte sa ajunga inamicul... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Octombrie 10, 2022 Share Postat Octombrie 10, 2022 Cu alte cuvinte, o plimbare reusita! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Octombrie 10, 2022 Share Postat Octombrie 10, 2022 Sa zicem... padurea cu multi boscheti cu tepi, paienjeni, tantari, obiecte deloc... nu f placuta zona. Nu ma asteptam sa fie chiar asa gol, conform povestilor ar fi trebuit sa se fi dat niste lupte totusi, dar e clar ca realitatea din teren e alta fata de carti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Octombrie 24, 2022 Share Postat Octombrie 24, 2022 (editat) Ieri am dat o fuga prin Vrancea... din pacate, in zona din jurnale rezultate fix 0. Pe final de zi ne-am mai oprit vreo 2 ore pe o zona unde mai gasisem in trecut cateva maruntisuri. Pe langa cateva maruntisuri (nasturi, agatori de manta, inele de cort), piesa zilei a fost tagul german ww1. Pana acum am identificat ca e nascut in 19.03.1897 in Kr. Stolp, actualul Slupsk din Polonia. 21 Lanwehr Infanterie Regiement, Div 89 Editat Octombrie 24, 2022 de Geo_ZGA Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Octombrie 24, 2022 Share Postat Octombrie 24, 2022 Superb tag-ul! Vrancea "dupa harti" e sapata intensiv. Spor mai departe! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Octombrie 24, 2022 Share Postat Octombrie 24, 2022 Unde am fost ieri e mai la inceputul razboiului si e mai "discreta" zona... din pacate atat de discreta incat nici luptele nu au gasit-o :)) Anul asta oricum e terminat din pdv munte, urmeaza sezonul ww2/de campie, vedem la iarna ce documentatie mai gasesc. edit: pe domn il chema Karl Loll His full name is: Karl Otto Paul LOLL He was listed as missing in action in 1915, at least in the German lists of casualties in the First World War. But not as Karl, but Otto, his other first name. This information was then corrected in 1916 to prisoner of war. After the end of the war and captivity, he married in Lupow in 1922 and started a family. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Noiembrie 13, 2022 Share Postat Noiembrie 13, 2022 (editat) Ieri am fost pe langa Bucuresti... din pacate ww2 nu a vrut sa iasa, dar printre tone de gunoaie a iesit acest portfard/pudriera. Argint 800, perioada aprox 1900-1940 p.s: tagul va ajunge la familia neamtului, am vorbit cu un stra-stra-stranepot. Singurele informatii suplimentare au fost ca a mai avut 2 frati care au luptat in ww1 (nu stiu unde) si ambii au murit Editat Noiembrie 13, 2022 de Geo_ZGA Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
florinelu07 Postat Noiembrie 20, 2022 Share Postat Noiembrie 20, 2022 Offtopic... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Ianuarie 3, 2023 Share Postat Ianuarie 3, 2023 Ultima iesire din 2022 a fost slaba... cativa nasturei si tone de bile. Ieri a fost si prima din 2023, pe langa casa, in linia 2 de transee germano-bulgare. Cativa nasturi, nasturei, o catarama de pusca (banuiesc Mannlicher), cateva capse de la husa bidonului de apa german, un "ceva" ornat banuiesc mai vechi de ww1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Ianuarie 9, 2023 Share Postat Ianuarie 9, 2023 Ieri am plecat pe ww1, fara mare succes... dar am nimerit o vila romana, sau o asezare mica. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Ianuarie 9, 2023 Share Postat Ianuarie 9, 2023 Bravo! Poate ar trebui instiintata Directia pentru Cultura din zona? Zic si eu... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Ianuarie 9, 2023 Share Postat Ianuarie 9, 2023 Cred că zonele cele mai bune pt detectat sunt cele unde se fac studii de fezabilitate pt drumuri și autostrăzi! Dacă nu apar relicve metalice măcar vreo specie rară de viețuitoare, cum ar fi liliacul ochios. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Ianuarie 9, 2023 Share Postat Ianuarie 9, 2023 Acum 22 minute, TETEA. a spus: Bravo! Poate ar trebui instiintata Directia pentru Cultura din zona? Zic si eu... Urmeaza... in vreo 30 minute plec spre ei, de asta am si luat cateva cioburi de acolo Exista urme de constructie veche (valuri de pamant, adancituri, urme de caramizi) si f multa ceramica. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Ianuarie 9, 2023 Share Postat Ianuarie 9, 2023 Semnal bun oriunde mergi! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Ianuarie 9, 2023 Share Postat Ianuarie 9, 2023 predate Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Emperor Postat Ianuarie 10, 2023 Share Postat Ianuarie 10, 2023 20 hours ago, Geo_ZGA said: predate Daca ai chef de ceva mai serios, doar ca e un pic mai departe de bucuresti Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Ianuarie 10, 2023 Share Postat Ianuarie 10, 2023 E varianta olandeza a trenului din Polonia :)))) Astia s-au uitat prea mult la filme cu pirati... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate