Sari la conținut

ConTurul Romaniei


sacal
 Share

Postări Recomandate

Pe 20 iulie vom pleca cu cinci motociclete intr-o calatorie de peste 3 mii de km. Vom face turul Romaniei, dar un tur mare, de fapt mai mare de atat nu se poate. Vom incerca sa refacem conturul tarii, mereu pe drumul cel mai aproape de granita.

Incepem din Giurgiu si urcam in amonte pe Dunare. Intentionam sa facem intre 200 si 300 km pe zi.

Pe traseu vrem sa facem poze, sa filmam, sa luam interviuri. Toate povestile vor fi puse pe saitul nostru: "conturulromaniei.ro" si pe Facebook la "conturulromaniei".

Dar avem nevoie de ajutor: cautam povesti, subiecte interesante, ghizi. Daca sunteti din localitati apropiate de granita, cu siguranta stiti mai bine decat noi ce am putea vizita, cui i-am putea lua interviu. Ar fi pacat sa trecem prin orasul vostru, prin satul vostru si sa ratam ceva interesant. Macar sa ne intalnim si sa schimbam cateva cuvinte, o poza...

Intentionam sa facem o calatorie moto care sa depaseasca interesele noastre personale si sa implice comunitatea.

Ne puteti scrie aici dar si pe Facebook.

 

P.S.- ar fi super daca un admin ar face acest topic sticker.

post-1161-0-22135600-1341005146_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 81
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cand treceti din Vaslui in Iasi va recomand sa treceti prin zona Bucium,e drumul bun si cu multe viraje.Cealalta optiune e de plans,practic drumul e inexistent.

Mai treceti si prin centru pe la complexul Palas.

 

Cam asa arata noaptea:

 

 

Calatorie placuta,drum bun.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da-ti prea multa atentie formei, si prea putin sau spre deloc, esentei! un traseu mai anost decat asta ales de voi este greu de gasit, in frumoasa noastra tara! parca v-ati straduit la maxim pt lucrul acesta!. Nu ma intelege-ti gresit, nu o spun cu rautate si doar cu ciuda si gust amar pt benzina si banii cheltuiti pt asta si pe care sunt sigur ca nu i-ati castigat la loto si ati muncit pt ei. Am urmarit atent conturul Romaniei Mari si in afara de traseul Turnu Severin- Moldova Noua si prin Maramures, Sapanta- Valea Izei, zau daca am gasit ceva interesant de vazut!. Va doresc calatorie placuta si sa dea Domnul, ca la sfarsit sa ma contraziceti cu pozele si povestirea drumului. Promit sa-mi pun cenusa-n cap pt cele spuse. :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

multumim pt pareri.

jeane, e vina mea. nu m-am facut suficient inteles. e bine ca mi-ai atras atentia, voi incerca acum sa explic motorul calatoriei.

Totul porneste de la definirea termenului "anost". eu cred ca anost este sa vizitezi cand vii in bucuresti casa poporului si sa-ti faci poze in fata ei. anost este sa te duci pe valea prahovei, anost este sa mergi intr-una din statiunile de pe litoral. pe scurt, eu consider anost toate acele locuri pe care le pot vedea foarte bine pe internet, sau intr-o revista. anoste sunt toate locurile "hot", alea pe care ti le recomanda toate ghidurile. Din punctul acesta de vedere calatoria noastra nu va fi anosta.

Eu cred cu tarie ca nu exista oras, nu exista comuna si nici sat in tara asta in care sa nu pot gasi o poveste emotionanta intr-un fel sau altul. Te las pe tine sa alegi orice satuc sau orice orasel si eu iti voi gasi acolo o poveste care te va misca, te va face sa zambesti sau sa lacrimezi.

Nu va avea nici o insemnatate cenusa pusa in cap de tine la final. mai bine ar fi ca apoi sa incepi sa cauti calatorii exact ca asta: anosta.

 

am fost invitati la matinal la digi tv

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt de acord cu ceea ce spui. Dar pt a parcurge 3000 km in vreo zece-douasprezece zile, la media de 200-300 scrisa de tine.., nu vad cand ar mai fi timp de ascultat povesti de-ale locului sau de patruns taina plina de farmec, ascunsa ochilor calatorilor grabiti.., dar ghicita de voi din saua motorului. Timpul va fi dusmanul vostru. Pt a face ceea ce va doriti , la modul prezentat de tine, va trebuie cel putin una bucata luna de zile. Vb in cunostinta de cauza, nu ma intelege-ti gresit. Poate voi veti reusi sa va organizati timpul mai bine. Succes. :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sacal, stii ce n-am citit io?

in seara asta am fost cu mandra afara. am luat amandoi cate o salata arabeasca ea a continuat cu scoici, eu cu pizza.

practic, eu am papat juma de pitza, si am terminat jumatea aialalta de scoici.

 

incerca sa-mi puna aceeasi intrebare: de ce? ce urmaresti prin a pleca SINGUR si a realiza visul de a atinge punctul pe care ti-l doresti?

de ca sa nu mai o aburesti o zi in plus in fiecare tara pentru a gusta din traditiile fiecarei tari?

nu.

itinerariul meu arata ca o cursa. o competitie cu mine. chiar si "incalzirea" a semanat cu o cursa.

ei uite "c-asa vrea muschii mei!" asa simt eu.

nu am raspuns si nu vreau sa-l gasesc. mai mult, mi-e teama ca raspunsul pe care-l gasesc ma va face sa ma simt prost!

mi-e teama ca la un moment dat, daca ma va face sa ma simt asa de prost, mi-e teama ca voi renunta.

si atunci, cand voi fi "dincolo", voi pleca cu ceva nerealizat.

 

"asa vrea muschii mei"

asa trebuia sa sune si raspunsul tau,

"si cine mai vrea, e binevenit"

asa trebuia sa continue.

 

de vreti sa mergeti pe 2 roti cand puteti pe 4???

ridicol.

ridicol e sa raspunzi la intrebare, ridicol e s-o pui.

 

vreti mun sfat de la sensei?

nu mai judecati! luati un scaunel d-ala cu trei picioare rabatabil, ajungeti intr-un loc necunoscut, puneti scaunelul langa motocicleta care emana de la motor prea multa caldura, asezati-va si observati. in momentul in care deschideti pisioarele sacunelului, ganditi-va:

"acum, eu ma voi uita, voi observa, FARA SA JUDEC!!!"

 

jos palaria pentru ideea voastra.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator little wayne

Soseaua dintre Giurgiu si Zimnicea nu e proasta,SUNT CRATERE in cateva locuri si gropi cat cuprinde.Cred ca nu au mai asfaltat zona aia de 20ani

Daca vreti sa vedeti orasul Zimnicea stiu ca sunt ruinele unui castru roman si puteti face o baie in dunare pe langa port,eu acolo merg doar sa ma balacesc in dunare

Din zimnicea pana in comuna smardioasa sensul catre Alexandria,asfaltul e destul de cariat

 

 

Anul trecut am mers cu maxiul la balcik,am iesit pe la ruse.La intoarcere pe portiunea aia de drum, am vazut 2 motoare pe marginea soselei si un singur rider,m-am intors sa vad daca au probleme.Janta fata a unui gsr(parca),avea marginea praf,unul plecase la bucuresti sa gaseasca o alta janta,celalalt a ramas sa astepte.Ereau macaronari....nu vreau sa ma gandesc la ce parere si-au facut despre rromania

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sacal am auzit că Artur e din Cernăuți. Dați un semn când veniți în zona Bucovinei, vreau să vă fiu ghid și să vă arăt locuri și oameni pe care poate Artur nu îi știe (bătrâni refugiați din Cernăuți și locuri frumoase).

 

În ce perioadă ajungeți aici?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

jean- daca am avea o luna ar fi mult mai bine, dar nu avem. asa ca vom incerca sa ne descurcam cu 14 zile. pe de alta parte, nu cred ca va fi atat de obositor. vom merge cam doua ore dimi si cam 2 ore dupa amiaza. si fara graba. daca dupa 2 saptamani nu am terminat turul, nu e nici o probl. nu e ca si cum avem un contract de onorat pt care primim un salariu...

 

Tsunami- suntem in acelasi gand. nu pot decat sa fiu de acord de la inceput pana la capat cu tine. de ce o fac? pentru ca pot. de ce asa? pentru ca asa consider ca e mai bine. cat despre sfatul senseiului... hmmm, exact despre asta e calatoria: despre a observa.

 

Wayne- multumim pt info. probabil zimnicea-giurgiu va fi ultima etapa. cred ca de la giurgiu vom porni spre est, initial.

 

pomo- in zona bucovinei vom fi cam dupa 23 iulie, nu stiu inca ziua. ne-ar face o MARE placere sa ne intalnim. nu vom refuza nici un codru de paine si o cana de apa -))).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

 

pomo- in zona bucovinei vom fi cam dupa 23 iulie, nu stiu inca ziua. ne-ar face o MARE placere sa ne intalnim. nu vom refuza nici un codru de paine si o cana de apa -))).

 

Am să încerc să găsesc pe cineva refugiat din Bucovina de Nord să puteți vorbi, iar în București trebuie să vorbiți cu Sofia Vicoveanca. Și ea este refugiată și un simbol al Bucovinei.

 

Mă interesează un lucru: aveți de gând să vizitați obiective turistice? Mănăstirile, Cetatea de Scaun, muzee? Dacă ne întâlnim să știu cum să vă fac traseul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pomo esti de aur!

ne intereseaza obiective mai putin turistice, adica nu ce gasim in orice ghid. desi cetatea de scaun ar cam trebui vazuta.,.

si f mult ne intereseaza oameni. povestile lor. un tamplar, un mester, un oier, un artist etc.

as pune un 26 sa fim acolo. asta aproximativ.

 

ps. ne-ar bucura cat mai multe share-uri pe fb, ca sa ajungem la cat mai multi posibili ghizi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu vom refuza nici un codru de paine si o cana de apa -))).

Bine-ar fi sa gindim cu toti la fel.Cinste voua.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Nea'Sacale, tot baiat frumos ai ramas, in ciuda trecerii anilor.. :makeout:

Imi amintesc cind ne-am cunoscut, prin 2004 parca..aveai o vitezana si eu un chopper :grinbandit:

Editat de l.u.v
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pedros- eu gandesc asa: cand omul iti ofera o bucata de paine si o cana de apa, atunci e timp numai bun sa il descosi, sa afli care e povestea lui, cum gandeste. nu ca nu am avea noi ce manca pe drum, dar ideea este sa cunoastem oameni. sa stam de vorba. m-am saturat sa tot aud fraze de genul "romanii sunt asa si asa" (si in loc de asa si asa sunt puse atribute peiorative). Uite eu nu cred ca romanii sunt mai rai decat orice alt popor, nici mai prosti, dimpotriva. Si pentru a demonstra acest dimpotriva am gandit calatoria asta. E o calatorie despre motociclete, o calatorie despre obiective turistice, despre relaxare, dar la baza e o calatorie despre romanism.

 

luigi- am fost la niste mici in afara bucurestiului. a fost si darian. eu aveam un r6, tu un chopper prea frumos... hmmm, au trecut cativa ani...

 

andrei- f multi ne-au transmis ca ar vrea sa fie in locul nostru... si mi-a incoltit o idee: unde stai? de ce nu ni te alaturi macar cativa zeci de km?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tocmai am auzit ceva la radio Romania Actualitati: "... vom merge la Valea Vaserului, unde o vom cunoaste pe mamaia Doruta, care e indragostita de munte."

 

======================================

Multumesc pentru invitatie, din pacate nu pot veni dar sunt sigur ca multi vor merge cu voi o bucata din drum.

 

Bucurati-va de fiecare zi si nu va grabiti. Toate cele bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pomo esti de aur!

ne intereseaza obiective mai putin turistice

 

Da, confirm, Pomo este de aur. Si mie mi-a fost super-ghid si s-a dat peste cap sa imi arate ce avea in ograda lui bucovineana.

 

Imi place ideea voastra si de abia astept sa vad impresiile. Ma bucur tare mult ca mai apar initiative de genul asta. Imi place in special ideea cu interviurile luate oamenilor. Sper sa va iasa.

 

In ultimul rand, hai sa va dau cateva mici sugestii cu privire la traseu si obiective:

- cand ajungeti in Sighetu Marmatiei sa nu cumva sa ratati Memorialul Durerii. Pe mine m-a atins tare...

- cand ajungeti in zona Corbu merita sa nu va grabiti spre Navodari ci sa mergeti la Vadu, sa stati cu cortul pe o superba plaja pustie. In Vadu trebuie sa dati de doamna Claudia (primeste ocazional oameni in gazda) si sa o luati putin la intrebari despre unde a fost si ce a vazut pana acum. Intrebati-o cu precadere de ce sta acolo cand ar putea sa stea cam oriunde in lume.

- cand ajungeti in Vama Veche rezistati tentatiei sa intrati in primul bar sa o faceti lata si mergeti la centrul SCUBA de pe plaja ca sa povestiti cu Nicusor Chiripuci (seara, ca doar atunci are timp).

- cand va intoarceti spre Bucuresti ar trebui sa modificati putin traseul in asa fel incat sa treceti prin Dobromir (chiar daca ratati Adamclisi si Deleni). Acolo o sa gasiti niste sate de tigani foarte pitoresti (la propriu) si asezari de tatari (cu minarete si tot tacamul) Mie mi-a placut mai mult pe acolo decat pe la Adamclisi. Si drumul este mai frumos, desi sunt mai multe gropi.

- la Dubova, in Clisura Dunarii, incercati sa il convingeti pe barcagiul care va duce in pestera Ponicova sa va lase inauntru ca sa iesiti singuri pe partea celalta. Este foarte usor, dar este o experienta beton. Incercati sa va convingeti si gazda sa va povesteasca despre oamenii care fugeau prin pestera in timpul comunismului, noaptea, inotand prin Cazane. Toti cei din zona au povesti cu carul.

 

Momentan cam atat, dar va urmaresc cu interes. Daca aveti intrebari sau credeti ca pot sa va ajut cumva, nu ezitati sa dati un semn.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Pe data de 19.07 lucrez de noapte, functie de ora si incotro plecati poate va insotesc si eu o bucata asa, de drum bun..

Ca o sugestie, poate nu ar fi rau daca v-ati face niste suporti si niste stegulete mai mici cu Romania, pe care sa le atasati la mobre, ar da bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Tsunami- suntem in acelasi gand. nu pot decat sa fiu de acord de la inceput pana la capat cu tine. de ce o fac? pentru ca pot. de ce asa? pentru ca asa consider ca e mai bine. cat despre sfatul senseiului... hmmm, exact despre asta e calatoria: despre a observa.

 

 

 

sper sa ne vedem intr-o zi.

 

succes pentru drum.

si, ha ha ha, cand o sa fierbeti din cauza vremii, sa va ganditi la mine.

eu o sa tremur in nord, :friends:

bafta gladiatorilor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt de acord cu ceea ce spui. Dar pt a parcurge 3000 km in vreo zece-douasprezece zile, la media de 200-300 scrisa de tine.., nu vad cand ar mai fi timp de ascultat povesti de-ale locului sau de patruns taina plina de farmec, ascunsa ochilor calatorilor grabiti.., dar ghicita de voi din saua motorului. Timpul va fi dusmanul vostru. Pt a face ceea ce va doriti , la modul prezentat de tine, va trebuie cel putin una bucata luna de zile. Vb in cunostinta de cauza, nu ma intelege-ti gresit. Poate voi veti reusi sa va organizati timpul mai bine. Succes. :cheers:

jane vb poetu din tine ma...lasa oamenii psa mearga pe drumullor. bafta baieti si asfalt uscat sa aveti. :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

tu cand ajungi in md? poate ne vedem o ora doua pe drum.

 

plecarea e vineri pe 20 pe la ora 1-2PM

primul stop, suceava

sambata, la 7 dimineata, sambata, cap compas, kiev

 

 

 

sambata trecuta am fost pana la piatra neamt si m-am intors in bucuresti prin ardeal. incarcat cu bagaje.

am mai schimbat odata uleiurile, mai astept piesele de schimb peste 2 saptamani.

kodiak se simte excelent. e la hibernat. am de plecat intre timp in franta (cu masina)

 

 

 

apropo, ce parere ai de hotel Sonnenhof?

are parcare pazita? stii ceva?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pomo esti de aur!

ne intereseaza obiective mai putin turistice, adica nu ce gasim in orice ghid. desi cetatea de scaun ar cam trebui vazuta.,.

si f mult ne intereseaza oameni. povestile lor. un tamplar, un mester, un oier, un artist etc.

as pune un 26 sa fim acolo. asta aproximativ.

 

ps. ne-ar bucura cat mai multe share-uri pe fb, ca sa ajungem la cat mai multi posibili ghizi.

 

Vă mulțumesc mult și ție sacal și lui Andrei.

Câte zile aveți la dispoziție? Am să fac o listă cu ceva interesant, sper să iasă. Dacă Artur ne duce prin Bucovina de Nord trebuie oprit musai în Codrii Cosminului unde Ștefan cel Mare l-a bătut pe Ioan Albert, regele polon, și apoi de făcut o tură a mănăstirilor sau dacă nu măcar cea mai importantă, după mine, Putna.

Editat de pomo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

andreisamoil- multumim pt sugestii. cum dam de doamna claudia in vadu? plaja o stiu si ne gandeam sa trecem si pe acolo oricum.

 

luigi- probabil pe la 9, pe 20iulie e plecarea. ar fi prea frumos sa vii o bucatica de drum cu noi! te asteptam. cat despre steaguri...hahahaha ai gandit ca noi: deja le avem. donatie de la organizatia studentilor basarabeni...

 

pomo- cam o zi ar fi, dar plinaaaa! cel mai mult ne inteerseaza oameni. nu neaparat cu povesti triste ci dimpotriva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...