Sari la conținut

Camere HD pe Moto - Totul Despre

John Paul
 Share

Postări Recomandate

La 09.09.2024 la 22:19, Lup69 a spus:

Eu am folosit multa vreme un dashcam de masina, pus in spatele parbrizului, ca aveam, tu il vrei pe casca, sa filmeze in bucla, ca si autonomie cat speri sa aiba? 

Daca filmeaza sau nu in in bucla, va filma maxim cat va tine bateria, te vezi oprindu-te din plimbare sa schimbi bateria?

Vrei filmare in bucla, vei avea acces doar la ultimele 5, 8 10 minute, in functie de model si de setarile acestuia, deci nu am intrebat degeaba si nici retoric, stii ce vrei? Ia-ti o camera la bugetul disponibil si dupa ce te joci cu ea de cateva ori, abia atunci o sa afli cu adevarat ce iti trebuie....poti sa pui card de 128 de giga, la filmare in bucla nu mai conteaza decat cat de repede transcrie si rescrie...e ceva ce nu se pupa, trasul in bucla cu camera pe casca, asa iti iei un sistem midland cu doua camere pe motor, fata-spate si il pui in bucla...

Deci repet intrebarea...stii ce vrei? E plin youtube-ul de solutii si idei, nu ai timp sa cauti? Daca vrei sa filmezi in bucla, e clar ca vrei sa te "protejezi" de eventuale accidente din trafic, nu? Atunci recomand ceva in afara bugetului, o camera 360.....poate asa te vei putea "proteja".

Tu ai filmat vreodata in BUCLA…. ? CU CARD DE 1 GB POATE daca spui ca …AI ACCES LA ULTIMILE 5-8-10 MINUTE !!!

UN CARD DE 32 CU 2.7 K LA 30 FPS AI 60 MINUTE 

Acum 9 ore, ghidonar a spus:

Salut! 
scurt / 2, ce ati lua intre Gopro 10 sau DJI Osmo 3?  nivel amintiri pentru la 70+

Osmo

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 3,5k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acum 13 minute, ghidonar a spus:

as alege GP doar ptr calitate video

as alege DJI ptr baterie, suport, fără supraîncălzire/blocat 

Nu lua in calcul calitatea video ca si punct de departajare, asta pentru ca ea exista din plin la ambele. Osmo 3 suporta 4K cu diverse frame rate-uri.

Bateria este intr-adevar un plus pentru DJI, tine notabil mai mult. Cat despre supraincalzire, ehh, aici e discutabil. Am filmat cu ea pe Hydra anul asta in Septembrie (ritm de plimbare la pas) si s-a inchis de cateva ori fix pe motivul asta. Temperatura exterioara era undeva la 25+ grade.

Din Atena am plecat in Thasos unde temperatura era ceva mai scazuta, maxim 20 de grade, iar acolo nu s-a mai supraincalzit. Abia cand am ajuns acasa am observat ca aveam disponibil un firmware update pentru ea. Am filmat si in apa, fara nevoia de o carcasa suplimentara, 30m e insa valoarea maxima. Peste aceasta valoare trebuie achizitionata o carcasa.

Inca o supun testelor, dar calitatea constructiei, a materialelor folosite cat si a filmarilor imi satisfac nevoile curente. Nu am de gand sa revin la GoPro prea curand, poate chiar niciodata.

Link spre comentariu

9 hours ago, SONYC said:

Nu lua in calcul calitatea video ca si punct de departajare, asta pentru ca ea exista din plin la ambele. Osmo 3 suporta 4K cu diverse frame rate-uri.

f interesant, mersi de info

vrei sa spui ca dji are mai multe setări de fps și fow pe 4k? 

de pe net vad ca și gp are la fel de multe dar cred ca diferenta o face la ce FOW sunt disponibile combinațiile. 

din ce am testat pana acum cred ca un 2.7k pe 25/30/50 max fps e suficient pentru un video de calitate și la o mărime a fișierului inca acceptabila. 

nu știu în schimb dacă acest combo e valabil pe ambele camere la un fow wide, adică nu fow standard și nici ultimul nivel de ultra-hiper-giga wide.

îmi poți confirma te rog? 

mersi mult, m au ajutat informațiile tale, dacă până acum eram 50/50 acum înclin mult spre dji ptr ca baterie, calitatea video e totuși mediu spre bun, în spatele gp acolo la care se adaugă prinderea f comoda.

supra-încălzirea sa zic ca e bara-bara 

Editat de ghidonar
Link spre comentariu

Acum 12 ore, ghidonar a spus:

vrei sa spui ca dji are mai multe setări de fps și fow pe 4k? 

de pe net vad ca și gp are la fel de multe dar cred ca diferenta o face la ce FOW sunt disponibile combinațiile.

Prin fow banuiesc ca te referi de fapt la fov > field of view, corect?

Raspunsul e insa da, exista mai multe setari. E totusi destul de standard pentru 2024.

Acum 13 ore, ghidonar a spus:

din ce am testat pana acum cred ca un 2.7k pe 25/30/50 max fps e suficient pentru un video de calitate și la o mărime a fișierului inca acceptabila.

2.7K cu un fps de 30 e mai mult decat suficient pentru o filmare cu titlu de amintire. Daca intram pe aria profesionala, atunci sigur, datele se schimba.

nu știu în schimb dacă acest combo e valabil pe ambele camere la un fow wide, adică nu fow standard și nici ultimul nivel de ultra-hiper-giga wide.

îmi poți confirma te rog?

Nu iti pot confirma pentru GoPro, nu mai detin o astfel de camera de cel putin doua generatii.

acum înclin mult spre dji ptr ca baterie, calitatea video e totuși mediu spre bun, în spatele gp acolo la care se adaugă prinderea f comoda.

Din punctul meu de vedere, calitatea video de la Osmo nu e mai prejos decat cea a GoPro-ului. DJI nu este un producator care incearca sa isi faca un nume in piata, nu, a realizat de mult acest lucru, prin urmare e un concurent direct.

Trebuie insa sa tii cont de scopul pentru care iti doresti o camera de actiune. Ai mentionat ca o vrei pentru amintiri. In acest caz, Osmo e deja overkill. Daca vrei ceva profi, poate si asta, dar si investitia trebuie sa fie pe masura. Filtrul (lentila) montat pe camera e standard, dar exista kit-uri separate, la fel pentru lista de accesorii. Intamplarea face sa am si o drona de la DJI. Am platit undeva la putin peste 1k euro pe ea la care am adaugat inca 1k euro pentru accesorii. Cum spuneam, depinde la ce vrei sa o utilizezi. Prinderea pentru Osmo e intra-adevar foarte comoda, magnetica, tac-pac.

supra-încălzirea sa zic ca e bara-bara

Nu pot emite o concluzie, inca fac teste. Cert e ca aveam un firmware update pe care nu l-am facut la timp, poate trata aceasta problema. Pe Hydra era foarte cald si soarele batea fix in camera, iar faptul ca mergeam la pas nu oferea deloc ventilatie camerei. Setarile erau 4K cu 60 fps.

Eu unul sunt multumit de camera, dar asta nu inseamna ca poate satisface nevoile tuturor. Poti merge fie pe "crede si nu cerceta" sau taman invers, iar daca alegi ultima varianta, exista suficiente review-uri.

Link spre comentariu

Acum 2 ore, ghidonar a spus:

da

multumesc pentru informații, o să merg pe osmo 🤗

uite cam genul ăsta de video voi face:

mi a placut filmarea statica de la dunare ..cea cu norii/ceata si fimarea cu copacii pe dreapta 

nu mi place ca filmezi de la piept si mai mult de jumatate din ecran este moto 

Link spre comentariu

mersi 

păi fix asta îmi place, să văd minim de la linia ghidonului și cumva să retrăiesc un pic momentele,  aici a fost puțin orientată prea jos, corect.

nu caut views, vreau doar să am la ce mă uita când îmi pun un roșu sec sau/și la > 70 ani.

o să mai iau 2-3 prinderi la camera nouă să le pun pe mobra să mai alternez cadrele și maxim video-uri de pe trepied, sunt prea disperat să mă dau și n am răbdare de altceva, dacă aș putea n-aș opri nici ptr pipi sau benzină :)) 

Link spre comentariu

o să merg pe osmo 🤗

Sa te uiti dupa versiunea Adventure, parca asa se numea. Cea in care primesti 3 baterii cu incarcatorul aferent, o telescopica, o carcasa si alte maruntisuri. Economisesti astfel nu doar bani, dar si multe batai de cap.

Uite si cateva site-uri pentru accesorii:

-> marketgarage.ro

-> xtreme.eu

-> globe-flight.de

sunt prea disperat să mă dau și n am răbdare de altceva, dacă aș putea n-aș opri nici ptr pipi sau benzină :)) 

Cine stie, cunoaste :D

Link spre comentariu

sunt prea disperat să mă dau și n am răbdare de altceva, dacă aș putea n-aș opri nici ptr pipi sau benzină :)) 

Unul dintre motivele principale pentru care am trecut la scuter a fost acesta

nu opream mai deloc mai ales ca aveam autonomie 450-500 km 

de cand cu dronele tot timpul am ceva de tras prin dif locuri si asa merg mai incet 

Link spre comentariu

On 10/31/2024 at 10:06 AM, SONYC said:

-> marketgarage.ro

-> xtreme.eu

-> globe-flight.de

multumesc, pentru ce am nevoie si cat filmez versiunea standard e suficienta. nu fac vloguri etc

On 10/31/2024 at 10:30 AM, ianachim said:

nu opream mai deloc mai ales ca aveam autonomie 450-500 km 

cu GSA ul , nu? 

ehhh, eu am luat o pauza de cativa ani de la strada, am bagat enduro, iar acum inapoi pe strada dar inca nu am umplut tolba cu km ca sa ajung sa o iau mai domol :)

altfel mi-ar placea tare mult noul ADX 400

Link spre comentariu